Samsun'da KYK Karadeniz Erkek Öğrenci Yurdu'nda yemekten zehirlenen öğrenciler, yaşadıkları sağlık sorunları nedeniyle eylem yaptı. Samsun Valiliği, yurdun düzenli olarak denetlendiğini ve son denetimlerde herhangi bir eksiklik tespit edilmediğini açıkladı. Bazı öğrencilerin ishal ve mide bulantısı şikayeti üzerine yemeklerden numune alındığı ve konunun valilikçe takip edildiği belirtildi. Öğrenciler, yemeklerin kalitesizliğinden şikayetçi olduklarını ve düzeltilmesini talep ettiler.
3 Ocak 2023

Tunceli'de, internet üzerinden kiralık ev ilanı verip kapora alarak vatandaşları dolandırdığı iddia edilen bir kişi tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçti ve Pertek ilçesinde yaşayan B.A. isimli şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
26 Eylül 2023

İstanbul Sancaktepe'de bir akaryakıt istasyonunda çalışan A.R'ye saldırıp döven üç şüpheliden ikisi tutuklandı. A.R, araç tanıtım kartıyla plakası uyuşmayan bir otomobile yakıt veremeyince, daha sonra gelen üç şüpheli tarafından darp edildi. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen saldırı sonrası şüpheliler M.A.T, R.T. ve Y.İ.A. polis tarafından gözaltına alındı ve 'kasten yaralama', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından işlem yapıldı. M.A.T ve Y.İ.A. tutuklanırken, R.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
5 Aralık 2023

Beyoğlu'nda araçlarını park etmek isteyen sürücülerden usulsüz ücret talep ettiği belirlenen bir şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, korsan otoparkçılık yapan kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. İnönü Caddesi'nde yapılan denetimlerde, M.A. isimli şüphelinin sürücülerden otopark ücreti istediği tespit edildi ve hakkında adli işlem yapıldı.
3 Ağustos 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kafes' operasyonu kapsamında 56 ilde suç örgütü üyelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 150 şüpheli daha yakalandığını duyurdu. Yakalanan şüphelilerin tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi ve özel belgede sahtecilik, vergi usul kanununa muhalefet ve parada sahtecilik suçlarını işlediği değerlendiriliyor. Operasyonlar sırasında çok sayıda ruhsatsız tabanca ve bu suçlardan elde edildiği değerlendirilen çok miktarda para, çek ve senet ele geçirildi.
17 Ekim 2023

Adana'da bir dinlenme tesisinin, deprem bölgelerine yardım götürenlere ve depremzedelere fahiş fiyatla çorba sattığı sosyal medyada paylaşıldı. Ticaret Bakanlığı'na yapılan şikayetler üzerine, işletmeye fahiş fiyat ve fiyat etiketi yönetmeliğine aykırı davranışları nedeniyle 1 milyon 860 bin lira idari para cezası verildi. Bakanlık, denetimlerin aralıksız devam ettiğini bildirdi.
13 Şubat 2023

Diyarbakır'da bir hastanede aşçı olarak çalışan Mehmet Kızıltaş, misafire sallama çay verdiği gerekçesiyle işten çıkarıldıktan sonra işe iade davası açtı. Diyarbakır 3'üncü İş Mahkemesi, işverenin işten çıkarmayı haksız ve geçersiz buldu ve Kızıltaş'a 77 bin 340 lira tazminat ödenmesine hükmetti. Mahkeme, işverenin fesih kararının ağır kaldığını ve başka önlemler alınmadan doğrudan fesih yolunun tercih edilmesinin haksız olduğunu belirtti.
14 Haziran 2023

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerden Mersin'e gelen afetzedeleri 'kiralık ev' vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen 13 şüpheliden 10'u gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, internet üzerinden 'kiralık ev' vaadiyle kapora aldıkları depremzedeleri dolandırdığı öne sürülen zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Operasyonda 10 zanlı yakalandı, adreslerde bir miktar sentetik ecza, çok sayıda kredi kartı, doküman ve dijital materyal ele geçirildi.
15 Eylül 2023

Diyarbakır, İstanbul ve Ankara'da deprem ve Togg kredisi vaadiyle dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında örgütün elebaşı olduğu iddia edilen 'Suflör' lakaplı kişinin de bulunduğu zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda silah, POS cihazları, cep telefonları ve para ele geçirildi. İnternet üzerinden sahte kredi vaatleriyle vatandaşları kandırdıkları ve banka hesaplarından para çektikleri tespit edildi.
10 Nisan 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir ev sahibi, kira konusunda anlaşamadığı kiracısını dövdü. Olay, sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntüler üzerine polis tarafından incelendi ve ev sahibinin kimliği tespit edildi. Ev sahibi A.E, 'kasten yaralama' suçundan dolayı gözaltına alındı ve adli makamlara sevk edildi.
1 Ekim 2023

Afyonkarahisar'da 'Richie Rich' lakaplı 22 yaşındaki hacker Ramazan Ç., HYDRA adlı bir program kullanarak 14 bin 200 kişiyi dolandırdı ve toplam 60 milyon TL çaldı. Beş ilde gerçekleştirilen operasyonda Ramazan Ç. ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Dolandırıcılar, sahte TOKİ ve banka mesajları ile PUBG oyunu üzerinden kurbanlarını tuzağa düşürdü. Ramazan Ç.'nin yurtdışındaki kripto para hesaplarına aktardığı paraları işlettikten sonra Türkiye'ye getirip yatırım yaptığı belirlendi.
29 Ocak 2023

Konya'da bir süt toplama merkezinde sütle banyo yaparak halk sağlığını tehlikeye attığı iddia edilen Emre Sayar, bu suçlamadan beraat etti. Sayar, sosyal medya üzerinden kendisine hakaret ettikleri iddiasıyla 70 kişi hakkında şikayetçi oldu ve avukatı aracılığıyla bu kişilere karşı ceza davalarının açıldığını ve sonuçlanmasının ardından tazminat davaları açacaklarını belirtti. Emre Sayar ve bir diğer şüpheli Uğur T., olayın ardından gözaltına alınmış ve kısa süreliğine tutuklanmış, ancak delil yetersizliği nedeniyle beraat etmişlerdi.
21 Mayıs 2023

Ankara'da görevden uzaklaştırılan üç üst düzey emniyetçinin evinde arama yapıldı. Bu emniyetçilerin organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın avukatıyla görüştüğü ve İzmir'de yemek yediği iddia ediliyor. Soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan görevden uzaklaştırıldı. Savcılık, dosya için kısıtlama kararı verdi.
14 Mayıs 2024

Şırnak'ta Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), uyuşturucu satışı yaptığı gerekçesiyle bir şüpheliyi takibe aldı. Yaklaşık bir aylık takip sonucunda, şüpheli H.A'nın aracında 200 gram sentetik uyuşturucu bulundu. Gözaltına alınan ve Beytüşşebap ilçesinde özel bir rehabilitasyon merkezinin müdürü olduğu belirlenen H.A, adli makamlarca tutuklandı.
25 Haziran 2023

Rekabet Kurumu, hızlı tüketim malları sektöründe faaliyet gösteren Erbak Uludağ Pazarlama Satış ve Dağıtım AŞ'nin ve Namet Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlemek suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği iddiası üzerine soruşturma açılmasına karar verdi. Kurul, ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve tespitleri değerlendirerek bulguları ciddi ve yeterli buldu. Ancak, soruşturma kararlarının, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin kanunu ihlal ettiği ve yaptırım ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları anlamına gelmediği belirtildi.
21 Ağustos 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında sosyal medyada provokatif paylaşımlar yaptığı iddia edilen 131 kişiyi gözaltına aldı, bunlardan 25'i tutuklandı. Ayrıca, depremzedelere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 76 internet sitesi kapatıldı ve sahte yardım talepleriyle ilgili 15 sosyal medya hesabına işlem yapıldı. Altı kripto varlık cüzdan adresi tespit edilerek donduruldu.
20 Şubat 2023

6 Şubat'taki depremin ardından Diyarbakır'dan Adıyaman'a gönüllü olarak enkaz kurtarma çalışmalarına katılmak üzere giden beş genç, jandarma tarafından şüpheli bulunup polise teslim edildi. Emniyette işkence gördükleri, üzerlerine soğuk su dökülüp elbiseleri çıkarıldıktan sonra çıplak halde şehir dışına bırakıldıkları iddia ediliyor. Gençlerin telefonlarına el konuldu ve bir gencin sakladığı telefonla haber vermesi sonucu avukatlar olay yerine gitti. Gençlerin vücutlarında işkence izleriyle bulunduğu belirtiliyor.
12 Şubat 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nde yemekhaneden yemek yiyen öğrenciler, zehirlenme şüphesiyle kusma, bulantı, mide ağrısı ve ishal gibi semptomlar yaşadı. Öğrenci temsilciliği kurulu, 120'den fazla öğrencinin rahatsızlandığını tespit etti. Doktora giden öğrencilere, semptomların sebebinin bakteriyel enfeksiyon veya gıda zehirlenmesi olabileceği söylendi. Yemekhane yetkilileri ise kesin bir gıda zehirlenmesi vakası olduğunu söyleyemeyeceklerini, tahlil sonuçlarını beklediklerini ve incelemeleri ilgili mevzuatlara uygun yürüttüklerini belirtti.
15 Haziran 2023

İstanbul'da İETT'ye bağlı toplu ulaşım araçlarında unutulan eşyalar, Karaköy'deki İETT Genel Müdürlüğüne ait binada sergilendi ve açık artırmayla satıldı. Satışa çıkarılan eşyalar arasında cep telefonları, fotoğraf makineleri, kol saatleri ve güneş gözlükleri gibi pek çok eşya yer aldı. Toplam değeri 184 bin 110 lira olan eşyaları, Aziz Korkmaz adlı vatandaş 550 bin liraya satın aldı.
5 Eylül 2023

Rusya ve Ukrayna'dan Tekirdağ Limanı'na getirilen GDO'lu mısırların, Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğü laboratuvarlarında 'GDO'suz' olarak gösterilerek iç piyasaya sokulduğu ortaya çıktı. CHP Milletvekili İlhami Aygün'ün açıklamalarıyla gündeme gelen olayda, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı idari ve adli soruşturma başlatıldığını bildirdi. Mısırların beş ayrı firma tarafından ithal edildiği belirtilirken, firmaların adları açıklanmadı. Bu olay, ithalatçı firmalar ile bazı bürokratların iş birliği yaptığını gösteriyor.
28 Mayıs 2024
İşaretlediklerim