Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu sonrasında AKP tarafından yaptırılan ankete göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 53 civarında oy aldığı belirtiliyor. AKP kaynakları, Erdoğan'ın partideki son toplantıda yerel seçimlere hazırlık olarak fark yaratma talimatı verdiğini ifade etmişler. Ayrıca, AKP'nin 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı'nın kazandığı büyükşehirlerde önde bitirmeyi ve yerel seçimler için motivasyon sağlamayı hedeflediği, sandığa gitmeyen seçmenleri de sandığa taşımayı amaçladığı aktarılmıştır. Erdoğan, anketlere inanmadığını ve meydanların diline güvendiğini belirtmiştir.
20 Mayıs 2023

Türkiye'de 64 milyonu aşkın seçmenin katılımıyla gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda oy verme işlemi saat 17:00 itibariyle tamamlandı. Yüksek Seçim Kurulu'nun kararlarına göre, saat 18:00'e kadar seçim sonuçlarına ilişkin basında tahmin ve yorum yapılması yasaklandı. 18:00 ile 21:00 arasında sadece YSK'nın verdiği haber ve tebliğler yayınlanabilecek, 21:00'den sonra ise tüm yayınlar serbest bırakılacak. İlk turda Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan %49,52, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu %44,88, Ata İttifakı adayı Sinan Oğan ise %5,17 oy almıştı.
28 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partinin eski üyesi Sinan Oğan'ın cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının kişisel bir tercih olduğunu ve partiyi bağlamadığını belirtti. Özdağ, Zafer Partisi'nin resmi tutumunu kendisinin açıklayacağını duyurdu. Ata İttifakı'nın diğer bileşeni Adalet Partisi ise Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklamıştı. Özdağ'ın kimi destekleyeceği konusunda bir açıklama yapması bekleniyor.
22 Mayıs 2023

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Merkez Karar Kurulu Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini duyurdu. Perinçek, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu teröristlerle işbirliği yapmakla suçladı ve partisinin siyasetini 'emperyalizme karşı bağımsızlık ve üretim devrimi' olarak tanımladı. Daha önce cumhurbaşkanlığı adaylığı için yeterli imzayı toplayamadıklarını ve Cumhur İttifakı'na katılma taleplerinin Erdoğan tarafından reddedildiğini belirtmişti.
17 Mayıs 2023

Yöneylem Araştırma'nın 27-30 Nisan tarihleri arasında 27 ilde gerçekleştirdiği ankete göre, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin oy oranı düşerken, ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın oy oranı arttı. Anket sonuçlarına göre, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve mevcut Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oylarında büyük bir değişiklik olmadı ve seçimin ikinci tura kalacağı öngörülüyor. Ankette kararsızlar dağıtıldıktan sonra Kılıçdaroğlu yüzde 48,6, Erdoğan yüzde 42,5, Oğan yüzde 5,2 ve İnce yüzde 3,7 oy alıyor.
4 Mayıs 2023

Ata ittifakının dağılmasının ardından, Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini açıklamasına Twitter üzerinden tepki gösterdi. Öz, 'Herkes kendine yakışanı yaptı' ifadesini kullanarak, vatan ve vicdanı seçtiğini ve demokrasiye ile Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermeye devam edeceğini belirtti. Sinan Oğan'ın ikinci turdaki tercihi ve Ata ittifakının diğer bileşeni Zafer Partisi'nin kararı, seçim sonuçları üzerinde etkili olabilecek faktörler arasında görülüyor.
22 Mayıs 2023

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tura kalan seçimde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini duyurdu. İlk turda oyların dağılımı Tayyip Erdoğan %49,50, Kemal Kılıçdaroğlu %44,89 ve Sinan Oğan %5,17 olarak gerçekleşmişti. Ata İttifakı'nın adayı Oğan'ın ve diğer ittifak bileşenlerinin ikinci turdaki tutumları merak konusu olmuştu. Adalet Partisi'nin kararı oy birliğiyle alındı.
22 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldığını duyurdu. Özdağ, Türkiye'nin sığınmacı sorununa dikkat çekerek, Kılıçdaroğlu'nun sığınmacılar konusundaki politikalarını desteklediklerini belirtti. Özdağ, seçmenlere Kılıçdaroğlu'na oy verme çağrısında bulundu. Bu açıklama, Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararının ardından geldi ve Özdağ'ın Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeler sonucunda bir mutabakat metni üzerinde anlaşmaya varıldığı belirtildi.
24 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanı seçimlerinde ata ittifakının adayı Sinan Oğan'a verilen yüzde 5,17'lik oyun ikinci turda hangi adaya gideceği konusunda belirsizlik olduğunu belirtti. Özdağ, partisinin taleplerini karşılayan adaya destek vereceklerini, aksi takdirde her iki adayı da desteklemeyeceklerini ifade etti. Özdağ, taleplerinin Atatürk ve Türk milliyetçiliği değerlerine bağlılık, Kandil ile mücadele ve sorgulayıcı bir seçmen kitlesine hitap etme üzerine kurulu olduğunu vurguladı.
17 Mayıs 2023

Hatay'da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 48,08 oy oranıyla önde olmasına rağmen, ikinci turda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından geçildi. Erdoğan ikinci turda 429 bin 727 oy alarak Hatay'da seçimi kazanırken, Kılıçdaroğlu 428 bin 261 oyda kaldı.
28 Mayıs 2023

AKP'nin kurucularından ve daha sonra CHP Konya milletvekili olarak görev yapan Abdüllatif Şener, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda ata ittifakının adayı Sinan Oğan'a oy verdiğini belirtti. İkinci turda ise geçersiz oy kullandığını ve CHP'den istifa ettiğini açıkladı. TV5'te yaptığı açıklamada, bu tercihini 'kafa bulmak için' ve 'sorgulayanları rahatlatmak için' yaptığını söyledi. Ayrıca, Şener'in ikinci turda büyük ihtimalle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verdiği tutanaklara göre anlaşılmaktadır.
19 Haziran 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,50 ve millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 44,89 oy alacağını tahmin etti ve bu tahminler gerçekleşti. Seçim ikinci tura kaldı. Soylu ayrıca, cumhur ittifakının Meclis'te 320-325 arası milletvekili çıkaracağını öngördü ve kesinleşmeyen sonuçlara göre cumhur ittifakı 322 vekil çıkardı. Bu bilgiler, Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür'ün köşe yazısında aktarıldı.
16 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesinin ardından, Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın da adaylıktan çekileceği iddia edildi. Oğan, bu iddiaları Twitter üzerinden yaptığı bir açıklama ile yalanladı ve seçim çalışmalarına devam edeceğini belirtti. Ayrıca, bu tür söylentileri dile getiren gazeteci İsmail Saymaz'a tepki göstererek, kendisi hakkında çıkan haberlere itibar edilmemesi çağrısında bulundu.
11 Mayıs 2023

Anadolu Ajansı ve ANKA'nın verilerine göre, açılan sandıkların %97,08 ve %96,06'sı itibariyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oy oranı sırasıyla %49,35 ve %49,30 olarak belirlendi. Rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı ise %44,98 ve %45,01 olarak açıklandı. Erdoğan'ın oy oranının %50'nin altında kalması durumunda 28 Mayıs'ta ikinci tur seçim yapılacak.
15 Mayıs 2023

Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçime bir hafta kala düzenlediği İstanbul mitinginde, AKP'li seçmenlere neden Erdoğan'ı destekledikleri soruldu. Seçmenlerin büyük bir kısmı, Erdoğan'a olan bağlılıklarını tercih sebebi olarak gösterirken, bazıları ise Erdoğan'ın seçim sürecinde vurguladığı 'beka' ve 'yerli ve milli' gibi konuların etkisinde kaldıklarını ifade etti. Bu bulgular bir video haberinde detaylandırıldı.
8 Mayıs 2023

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, bir YouTube programında kendisinin tanındıkça sevileceğini ve rakipleri hakkında eleştirilerde bulundu. Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dinlendikçe daha çok nefret edileceğini, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dinlendikçe yorucu bulunacağını ve Muharrem İnce'nin ise dinlendikçe oy kaybedeceğini öne sürdü. Ayrıca, geçmişte Memleket Partisi, Zafer Partisi, Doğru Parti ve Adalet Partisi'nin bir ittifak içinde olduğunu ancak İnce'nin WhatsApp mesajıyla ve Doğru Parti'nin ayrılmasıyla bu ittifakın dağıldığını belirtti. Oğan, ittifakın amacının kararsız seçmenleri ikna etmek ve HDP'yi kilit parti konumundan çıkarmak olduğunu ifade etti.
25 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda yüzde 60 oy alacağını ve seçimi kazanacağını belirtti. Anketlerin ikinci tur ihtimalini göstermesine rağmen Kılıçdaroğlu, genç seçmenlere güvendiğini ve parlamentoda çoğunluğu alacaklarını ifade etti. Ayrıca, 15 Mayıs'ta ülkenin karşılaşacağı ekonomik ve demokratik sorunların farkında olduklarını ve bu sorunları çözmek için demokratik yollarla iktidara gelmeyi hedeflediklerini söyledi.
2 Mayıs 2023

Türkiye'de gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, seçmenler 191 binden fazla sandıkta oy kullanacak. YSK Başkanı Ahmet Yener, seçimde yalnızca iki adayın olması ve tek pusula kullanılacak olmasının sonuçların daha hızlı açıklanmasını sağlayabileceğini ifade etti. İkinci turda Cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan ve Millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak.
28 Mayıs 2023

14 Mayıs genel seçimlerinin Yüksek Seçim Kurulu verilerine göre ikinci tura kaldığı belirtildi. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,51, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 44,88 ve Sinan Oğan'ın yüzde 5,47 oy aldığı ifade edildi. Meclis dağılımında ise cumhur ittifakının 322, millet ittifakının 213, emek ve özgürlük ittifakının ise 65 vekil çıkaracağı öngörülüyor. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda seçimin ikinci turu için umutlu bir mesaj vererek, 'Umutsuzluk yok. Çok defa kazandık, yine kazanacağız' dedi.
15 Mayıs 2023

Manisa'da gerçekleşen seçimlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nu 3 bin 700 oy farkla geçerek yarışı kazandı. Erdoğan yüzde 50,19 oy oranına ulaşırken, Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 46 olarak kaydedildi. Üçüncü aday Sinan Oğan ise yüzde 6 oy aldı. Seçim sonuçları hem ANKA hem de AA verilerine göre belirlendi.
28 Mayıs 2023
İşaretlediklerim