Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin kuzey kesimlerinde yoğun sis beklendiğini belirterek sekiz il için 'sarı kod' uyarısı yayınladı. Uyarıda, özellikle Trakya, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa'nın batısı ve Manisa'da gece ve sabah saatlerinde yoğun sisin görüş mesafesini azaltabileceği ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği ifade edildi. Vatandaşlar olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaya çağrıldı.
4 Ocak 2023

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı son 10 günde yüzde 2,41 azalarak yüzde 34,54 olarak ölçüldü. Bu yıl mayıs ortalamasında yüzde 48,58'le en yüksek seviyeye ulaşan doluluk oranı bugün itibariyle yüzde 35'in altına düştü. İstanbul'da günlük su tüketimi, dün itibarıyla 3 milyon 229 bin metreküp olarak kaydedildi. Kente su sağlayan baraj ve göletler, 868 milyon 683 bin metreküp biriktirme hacmine sahipken su miktarı bugün itibariyle 300,02 milyon metreküp seviyesinde kaydedildi.
11 Ağustos 2023

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, İstanbul barajlarındaki doluluk oranı yüzde 23,35'e geriledi. Bu oran, son 9 yılın aynı dönemine göre kent ortalamasında en düşük seviye ve son bir yıldaki en düşük ay sonu oranı. Doluluk oranı son iki haftadır aralıksız düşüyor.
25 Eylül 2023

İstanbul Boğazı'nda LIONFISH isimli gemide meydana gelen makine arızası nedeniyle gemi trafiği çift yönlü ve geçici olarak askıya alındı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bu durum, boğazdaki deniz trafiğini olumsuz etkiledi.
10 Temmuz 2024

İstanbul'da 9 Eylül Pazartesi günü okulların açılmasıyla birlikte şehir trafiğinde yoğunluk yaşanacağı öngörülerek, okulların ilk gün saat 10.00'da açılıp 15.00'te kapanmasına karar verildi. Bu değişiklik, 2 milyon 951 bin 685 öğrencinin eğitim öğretime başlayacağı ve 16 bini aşkın öğrenci servisinin trafiğe çıkacağı göz önünde bulundurularak yapıldı. Valilik, bu düzenlemenin şehir trafiğini rahatlatmayı amaçladığını belirtti.
5 Eylül 2024

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), aşırı kurak bir dönem yaşanan İstanbul'da su sarfiyatını azaltacak ve aile bütçesine katkı sağlayacak tasarruf önerileri sundu. Kentteki barajlarda genel doluluk oranının yüzde 33 seviyelerine kadar düştüğü belirtildi. Evdeki su sarfiyatının yüzde 70'inin tuvalet ve banyoda harcandığı, damlatan muslukların tamir ettirilmesi ve musluk başlıklarına perlatör takılması gibi önerilerle su tasarrufu sağlanabileceği ifade edildi.
16 Ağustos 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı seferlerini iptal ettiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), Bursa (Mudanya)-Armutlu (İhlas) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) güzergahları bulunuyor. Daha önce de benzer bir sebepten dolayı sabah 08.00'deki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) seferi gerçekleştirilememişti.
2 Şubat 2023

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı, son yağışlarla birlikte yüzde 80'in üzerine çıktı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yapılan açıklamaya göre, kentteki barajlardaki su miktarı 695 milyon 25 bin metreküpe ulaştı. Bu oran, baraj ve göletlerin toplam 868 milyon 683 bin metreküp biriktirme hacminin yüzde 80,03'üne denk geliyor.
23 Mart 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları AŞ, olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı vapur seferlerinde iptaller ve gecikmeler yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu. Şu an itibarıyla 'Poyraz-Anadolu Kavağı-Rumeli Kavağı-Sarıyer' seferinin Poyraz kalkışının yapılamayacağı açıklandı. Yolcuların iptal edilen seferler hakkında bilgi almak için Şehir Hatları'nın internet sitesini ziyaret etmeleri önerildi.
14 Ağustos 2024

Metro İstanbul, Yenikapı-Kirazlı metro hattında meydana gelen teknik bir arıza nedeniyle seferlerin gecikmeli olarak yapıldığını duyurdu. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, arızanın etkisiyle seferlerin gecikmeli gerçekleştirildiği belirtildi. Bu durum, bazı duraklarda yolcu yoğunluğunun oluşmasına neden oldu.
1 Mart 2024

İstanbul'da dokuz günlük Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla vatandaşların büyük bir kısmı il dışına çıktı. Bu durum, şehirdeki trafik yoğunluğunun önemli ölçüde azalmasına neden oldu. İBB Trafik Yoğunluk Haritası'na göre, trafik yoğunluğu yüzde 6'lara kadar düşerken, Anadolu Yakası'nda bu oran yüzde 2'ye kadar geriledi. Normalde yoğun trafik nedeniyle kırmızı ve bordo renklerle dolu olan yol haritası, tatil sebebiyle 'yeşile' döndü.
9 Nisan 2024

Karayolları Genel Müdürlüğü ve Yap-İşlet-Devret kapsamında özel şirketlerin işlettiği otoyol ve köprülerin geçiş ücretlerine zam yapıldı. Yeni fiyatlar 16 Ağustos 2024 Cuma günü saat 00.00’dan itibaren geçerli olacak. 15 Temmuz Boğaziçi ve FSM köprüleri, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü ve 1915 Çanakkale Köprüsü gibi önemli geçiş noktalarında fiyatlar önemli ölçüde arttı. İstanbul-Ankara arasındaki Anadolu Otoyolu ücreti de otomobiller için 134 liradan 187 liraya yükseldi.
15 Ağustos 2024

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle, Metro İstanbul tarafından yapılan açıklamaya göre bazı metro hatlarının sefer saatleri gece 02.00'ye kadar uzatıldı. Uzatılan hatlar arasında M1A, M1B, M2, M3, M4, M5, M6, M7 ve M9 hatları bulunmaktadır. Bu değişiklik, vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilmeleri için yapılmıştır.
6 Şubat 2023

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından yapılan duyuruya göre Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Avcılar-Bostancı, Avcılar-Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy ve Maltepe-Adalar arasındaki bazı vapur seferleri iptal edildi. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin olabileceği belirtildi. Güncel iptal edilen sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebilir.
11 Mart 2023

İSKİ, İstanbul'un Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy, Çatalca, Avcılar ve Büyükçekmece ilçelerinde 19 Haziran Pazartesi günü başlayıp 24 saat sürecek bir su kesintisi yapılacağını duyurdu. Kesinti, Terkos-İkitelli İsale Hattı'nın İstanbul'un içme suyu sistemine dahil edilmesi çalışmaları nedeniyle gerçekleşecek. Bu çalışma tamamlandığında İkitelli İçme Suyu Arıtma Tesisleri tam kapasiteyle çalışacak ve bölgenin yüzde 30'unun su ihtiyacını karşılayacak.
17 Haziran 2023

Üsküdar-Samandıra metro hattında, iki yolcusuz trenin temas etmesi sonucu başlayan teknik arıza nedeniyle ulaşım krizi yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Metro İstanbul, başlangıçta durumu 'teknik arıza' olarak açıklamış, daha sonra 'zorunlu bakım çalışması' olduğunu duyurmuştu. Farklı açıklamalar nedeniyle halk arasında belirsizlik ve tepki oluştu. Sorunun çözülmesiyle birlikte metro hattı 72 saat sonra normal seferlerine döndü.
25 Nisan 2024

Köprü ve otoyol ücretlerine yarından itibaren geçerli olacak şekilde zam yapıldı. 15 Temmuz Boğaziçi ve FSM köprülerinde otomobiller için tek yön geçiş ücreti 15 liradan 24 liraya yükseldi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ücreti 49 liraya, Osmangazi Köprüsü'nden geçiş ücreti ise 290 liradan 399 liraya çıkarıldı. Ayrıntılar daha sonra paylaşılacak.
14 Mayıs 2024

Giresun'da şehir merkezinde etkili olan sağanak nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun liman ve Keşap durağı mevkilerinde su birikintisi oluştu ve yol bir süre ulaşıma kapandı. Sazbeyi mevkisinde bazı iş yerlerini su bastı. Giresun Belediyesi ekipleri, iş yerlerinin yanı sıra sokaklarda biriken suyu tahliye etmek için çalışmalarını sürdürüyor.
3 Eylül 2023

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, İstanbul barajlarındaki doluluk oranı yüzde 39,84'e düşerek yılın dokuz ayının en düşük seviyesine ulaştı. 2024 yılı içerisinde en yüksek doluluk oranı nisanda yüzde 82,62 olarak kaydedilmişti. Barajlara düşen yağış miktarı son 10 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti. İstanbul'da günlük su tüketimi 3 milyon 173 bin metreküp olarak ölçüldü.
25 Eylül 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul için aşırı yağış uyarısında bulunarak vatandaşları olası olumsuzluklara karşı uyardı. Vatandaşlardan dere yataklarından uzak durmaları, gereksiz yere trafiğe çıkmamaları ve bodrum katlarında yaşayanların dikkatli olmaları istendi. Sabah saatlerinden itibaren özellikle Avrupa Yakası'nda etkili olan sağanak yağışın akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
29 Kasım 2023
İşaretlediklerim