Bethesda'nın geliştirdiği ve büyük beklentiler yaratan uzay temalı oyun Starfield'ın bilgisayar sistem gereksinimleri açıklandı. Oyunun önerilen sistem gereksinimleri için gerekli donanımın maliyeti, Türkiye'de üç ila dört asgari ücret arasında değişiyor. Oyunun Steam fiyatı 899 TL olarak belirlenmişken, oyunun önerilen donanım maliyeti 33.600 ile 47.600 TL arasında değişiyor. Starfield, uzun süredir beklenen bir oyun olup, Xbox için özel olarak çıkacak.
12 Temmuz 2023

Müzik dinleme uygulaması Spotify, abonelik ücretlerine yılın ikinci zammını gerçekleştirdi. Bireysel üyelikler 29,99 lira olan Spotify, bu ücreti 39,99 liraya çıkardı. Şirket, daha önce de ABD, Kanada, Birleşik Krallık ve Avustralya'daki abonelik ücretlerine 1 dolar zam yapmıştı. Spotify, ücretsiz bir plan sunmaya devam edeceğini bildirdi.
24 Temmuz 2023

Xbox'ın CEO'su Phil Spencer, bir YouTube videosunda, Xbox'a özel dört oyunun PlayStation 5 ve Nintendo Switch'e geleceğini açıkladı. Oyunların isimleri henüz yapımcılar tarafından duyurulmadı ancak Spencer, Starfield, Indiana Jones ve Great Circle'ın bu dört oyun arasında olmadığını belirtti. Teknoloji sitesi The Verge, bu oyunların Hi-Fi Rush, Pentiment, Sea of Thieves ve Grounded olduğunu iddia etti.
16 Şubat 2024

Türkiye'de popüler diziler ve spor müsabakalarının yayın haklarına sahip olan dijital yayın platformu Exxen, 1 Mayıs itibarıyla abonelik ücretlerine zam yapacağını duyurdu. Yapılan bu zamla birlikte Exxen, Netflix'in temel paket ücretini geçmiş oldu. Exxen'in yeni abonelik fiyatları reklamlı ve reklamsız yıllık paketler ile spor içerikli paketler için değişiklik gösteriyor.
30 Nisan 2023

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle İstanbul, Ankara ve İzmir'de raylı sistemlerde ulaşım ücretsiz sağlanacak. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, bu şehirlerde Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hatlarındaki seferler bu özel günlerde ücretsiz olacak. Ayrıca, 1 Mayıs'ta İstanbul'da toplu ulaşıma kısıtlamalar uygulanacak.
30 Nisan 2024

Netflix, izleyicileri 'Çığlık Çığlığa' bırakacak yeni oyun, film ve dizileri kütüphanesine eklemeye başladı. Bu seçkide Çağan Irmak'ın 'Yaratılan', Mike Flanagan'ın 'Usher Evi'nin Çöküşü', Chloe Dumont'un 'Fair Play', David Fincher'ın 'The Killer', Julia Roberts'ın başrolde olduğu 'Leave the World Behind' ve 'Reptile' gibi yapımlar yer alıyor. Ayrıca 'Society of the Snow' ve 'Lupin: 3. Kısım' gibi hikayeler de seçkide bulunacak. Platformun oyun kataloğuna ise 'Dead Cells: Netflix Edition', 'Slayaway Camp: Netflix & Kill' ve 'Oxenfree II: Lost Signals' ekleniyor.
9 Ekim 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, platform üzerinden oyun yayını yaptı. Musk, Twitter'ı 27 Ekim 2022'de 44 milyar dolara satın almış ve platformu daha kapsamlı hale getirmeye çalışıyor. Twitter'ı bir 'süper uygulama' haline getirme hedefi olduğunu belirten Musk, uygulama üzerinden yayın yapılmasıyla ilgili yeni özellikler getirdi. Musk, Diablo IV oynadığı anları canlı yayınlayarak 'Oyun yayınını test ediyorum' dedi.
2 Ekim 2023

Fortnite, 2017'de piyasaya sürüldüğünden beri oyun dünyasında büyük bir etki yarattı. Oyunun yeni modlarından biri olan Fortnite Festival'de, oyuncular kendi müzik gruplarını kurup performans sergileyebiliyor. Bu festivalin bir parçası olarak dünyaca ünlü şarkıcı Lady Gaga, bir konser vereceğini Twitter hesabından duyurdu. Lady Gaga'nın festivalde ne zaman sahne alacağı henüz netleşmemiş olsa da, eğlence sitesi Polygon, onun 22 Şubat'ta, festivalin ikinci sezonunun başlangıcında sahne alacağını öne sürdü.
21 Şubat 2024

Rol yapma oyunu Baldur’s Gate 3, Steam'de büyük satış rakamlarına ulaştı ve Twitch'te en çok izleyici toplayan içeriklerden biri oldu. Oyunun PlayStation 5 sürümü 6 Eylül'de çıkacakken, XBox çıkışı biraz gecikebilir. Oyunun çıkışıyla beraber Steam'de eşzamanlı oyuncu sayısı 300 binin üstüne çıktı ve Twitch'te izleyici sayısı prime time'da 500 bine yaklaştı.
4 Ağustos 2023

Amazon Prime Video, Türkiye pazarına girdiği üç yıl öncesinden beri sabit tuttuğu aylık abonelik ücretini yüzde 400'e yakın bir oranda artırarak 39 liraya çıkardı. Yeni ücretlendirme 25 Nisan itibarıyla yeni üyeler için, mevcut üyeler için ise 25 Mayıs'tan sonraki ilk fatura döneminden itibaren geçerli olacak. Şirket, bu fiyat artışının Türkiye'de hizmete başladığı 2020 yılından bu yana yapılan ilk değişiklik olduğunu belirtti.
25 Nisan 2023

Türkiye'nin popüler dijital yayın platformlarından Exxen, 5 Ocak 2023 tarihinden itibaren abonelik fiyatlarında bir güncelleme yaparak zamlı tarifelere geçtiğini duyurdu. Son yapılan zamla birlikte Exxen'in reklamsız temel paket fiyatı aylık 58,50 TL'ye yükselirken, bu fiyat Netflix'in reklamsız temel paket fiyatını da geçmiş oldu. Exxen'in yeni abonelik ücretleri reklamlı ve reklamsız yıllık paketler ile spor içerikli paketler için de güncellendi.
5 Ocak 2023

Türkiye'de dijital yayın hizmeti veren Exxen, 25 Kasım itibarıyla abonelik fiyatlarına yılın dördüncü zammını uyguladı. Popüler diziler ve spor müsabakalarının yayın haklarına sahip olan platformun reklamsız temel paketi fiyatı 116,90 TL'den 137,90 TL'ye yükseltildi. ExxenSpor'un reklamsız sezonluk paketi ise 184 TL'den 217 TL'ye çıkarıldı. Yeni fiyatlandırma çeşitli paketler için detaylı olarak belirtilmiştir.
26 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaatleri arasında yer alan ve 24 Nisan'da başlayacak olan ücretsiz doğalgaz uygulamasının detayları belli oldu. 31 Mayıs'a kadar doğalgaz sınırsız kullanılabilirken, bu süre zarfında kesilen faturalar iptal edildi ve ödenen bedeller iade edilecek. Devlet, bu dönemdeki doğalgaz giderlerini karşılayacak ve dağıtım şirketlerine hizmet bedelleri ödenecek. Ön ödemeli sayaç kullanıcıları için ayrı bir sistem geliştirilirken, KDV konusunda yaşanan pürüzler de giderildi. Uygulama, bir aylık sınırsız kullanımın ardından 11 ay boyunca 25 metreküpe kadar olan doğalgaz kullanımını devlet tarafından karşılanacak şekilde devam edecek.
2 Mayıs 2023

Borsa İstanbul'da işlem gören Bizim Toptan Satış Mağazaları ve Platform Turizm Taşımacılık, bu hafta yatırımcılarına temettü dağıtacak. Bizim Toptan Satış Mağazaları bugün hisse başına 0,75 lira, Platform Turizm Taşımacılık ise 10 Ekim'de hisse başına 0,064719 lira kar payı ödeyecek.
9 Ekim 2023

EA Games tarafından geliştirilen ve her yıl yeni bir sürümü çıkan FIFA serisi, bu yıl 'FC 24' adı altında piyasaya sürülecek. EA ile FIFA arasındaki anlaşmazlık sonucu isim değişikliğine gidildi. FC 24'ün fragmanı EA'nin YouTube kanalında yayınlandı ve oyun 29 Eylül'de piyasaya çıkacak. Türkiye'de oyunun standart sürümü Steam üzerinden 1199 lira, 'ultimate' sürümü ise 1699 lira olarak belirlendi. PlayStation için standart sürüm 1400 lira, ultimate sürüm ise 2000 lira fiyat etiketiyle ön siparişe sunuldu.
14 Temmuz 2023

Gaming İstanbul Kurucu Ortağı Meriç Eryürek, Türk oyun endüstrisinin 1,4 milyar dolara ulaştığını belirtti. Eryürek, Türkiye'de 36 milyon aktif oyuncu olduğunu ve bu oyuncuların yaklaşık 12 milyonunun oyunlara veya oyun içi mağazalara para harcadığını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'deki profesyonel e-spor oyuncu sayısının 600'e ulaştığını ve 2022'de oyun sektörünün 424,7 milyon dolar yatırım aldığını söyledi. İstanbul'un, oyun sektöründe en fazla anlaşmanın gerçekleştirildiği Avrupa'daki ikinci kent olduğunu da ekledi.
20 Eylül 2023

Twitter, 'mavi tik' ve diğer özelliklere erken erişim sağlayan 'Twitter Blue' abonelik paketi için yıllık peşin ödemelerde yüzde 13 indirim yapacağını duyurdu. ABD'de aylık 8 dolar olan hizmet, yıllık peşin ödemeyle 84 dolara düşecek. iOS kullanıcıları için aylık ücret 11 dolar olup, Apple üzerinden yapılan yıllık üyeliklerde indirim olup olmayacağı belirsiz. Elon Musk, mavi tik satışlarını ve Apple ile yaşanan vergi sorunlarını gündeme getirmiş, ancak sonrasında Apple CEO'su ile görüşerek sorunları çözmüştü.
18 Ocak 2023

Twitter, bot hesaplarla mücadele etmek amacıyla uygulamayı herkese ücretli yapmayı test ediyor. Bu kapsamda 'Bot Değil' isimli bir program başlatıldı. Şu an için sadece Yeni Zelanda ve Filipinler'de test edilen program kapsamında kullanıcılara mavi tik aboneliği haricinde 'temel özellikleri' barındıran 1 dolarlık yeni bir abonelik sunuluyor. 1 dolarlık aboneliğe üye olmayan kullanıcılar Twitter'da sadece gönderi okuyabilecek, video izleyebilecek ve diğer hesapları takip edebilecek ancak diğer hesap ve gönderilerle etkileşime giremeyecek.
18 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak 28-29 Ekim tarihlerinde İstanbul'da kişiselleştirilmiş kartlara ulaşımın ücretsiz olacağını duyurdu. İmamoğlu, bu bilgiyi Twitter hesabından paylaştı. Ücretsiz geçiş için vatandaşların kartlarını kişiselleştirmeleri gerektiğini belirtti.
27 Ekim 2023

Play Station'ın popüler oyun serilerinden The Last of Us'ın PC versiyonu 28 Mart'ta satışa çıkacak. Oyunun PC için donanım gereksinimleri açıklandı ve ultra yüksek grafik ayarları için oldukça yüksek performanslı donanım öneriliyor. Önerilen işlemci ve grafik kartları yüksek fiyat etiketlerine sahip. Oyunun 100 GB sabit disk alanına ihtiyaç duyduğu ve daha düşük ayarlarda oynamak için de yine yüksek maliyetli donanım gerektiği belirtiliyor.
10 Mart 2023
İşaretlediklerim