Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle işlemlerin durdurulduğu Borsa İstanbul, düzenlemelerin ardından yeniden açıldı ve şirketler hisse geri alım programlarına yoğun ilgi gösterdi. Bireysel emeklilik sistemi portföyündeki değişiklik ve Merkez Bankası'nın tahvil alım kararı gibi faktörlerle borsada önemli bir yükseliş yaşandı. Saat 11:30 itibariyle endeks yüzde 10'a yakın bir artış gösterdi ve hisse geri alımı yapan şirketlerin hisseleri tavan fiyatlarına ulaştı.
15 Şubat 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından yapılan duyuruya göre Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş hattındaki bazı vapur seferleri iptal edildi. Moda İskelesi'ne yapılan seferler hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştirilemiyor. Ayrıca Bursa-İstanbul arasındaki deniz otobüsü seferlerinden de bazıları iptal edildiği bildirildi.
28 Mart 2023

Üsküdar-Samandıra metro hattında meydana gelen teknik arıza nedeniyle, seferler Altunizade istasyonuna kadar sınırlı olarak gerçekleştirilmektedir. Arıza, günün ilk seferiyle başlamış ve Altunizade istasyonunda yoğunluğa neden olmuştur. Metro İstanbul, arızadan etkilenen yolcular için Üsküdar-Altunizade arasında ücretsiz İETT otobüs seferleri başlatmıştır. Yolcular, Altunizade istasyonunda güvenlik görevlileri tarafından diğer trenlere yönlendirilmektedir.
22 Nisan 2024

Türk Hava Yolları (THY), 28 Kasım tarihinde İstanbul Havalimanı'ndan kalkış yapacak ve oraya varacak toplam 56 seferi, Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin (Madkom) kararı doğrultusunda hava muhalefeti sebebiyle iptal ettiğini duyurdu. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, iptallerle ilgili bilgiyi Twitter hesabı üzerinden paylaştı. İptal edilen seferlerin yolcularının durumları ve alternatif çözümler hakkında bilgi verilmedi.
28 Kasım 2023

İstanbul'un bazı bölgelerinde sabah saatlerinden itibaren yoğun sis etkili olmaya başladı. İstanbul Boğazı'nın kuzey bölgeleri ile Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri çevresinde sisin yoğun olduğu gözlemlendi. Sis, Esenyurt, Büyükçekmece, Sultangazi ve Ümraniye gibi yerlerde de görüş mesafesini düşürdü. Sis nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkış yapacak bazı uçuşlarda gecikmeler yaşanırken, Şehir Hatları seferlerinde iptal olmadı ve sabah trafik yoğunluğu yüzde 63 olarak ölçüldü.
28 Şubat 2024

Türk Hava Yolları, İstanbul'da 5-6 Şubat tarihlerinde beklenen kötü hava koşulları sebebiyle toplam 238 seferin iptal edildiğini duyurdu. İptal kararları Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin (MADKOM) kararıyla alındı. İptal edilen seferlerin 72'si iç hat, 166'sı ise dış hat uçuşlarından oluşuyor. THY, yolculara havalimanına gelmeden önce uçuşlarını kontrol etmeleri konusunda uyarıda bulundu.
4 Şubat 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen BUDO'nun 14 seferi, kötü hava koşulları sebebiyle gerçekleştirilemeyecek. İptal edilen seferler arasında İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ile Bursa (Mudanya) ve Armutlu (İhlas) arasında yapılması planlanan seferler bulunuyor. İptaller, 07:00 ile 19:00 saatleri arasında yapılacak seferleri kapsıyor.
8 Aralık 2023

6 Şubat'ta yaşanan deprem sonrası zarar gören Hatay Havalimanı'nın pisti, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından temizlenmeye başlandı. Mansur Yavaş, yapılan çalışmaların ve emeklerin görmezden gelindiğini belirtti. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, çalışmaların bakanlık tarafından yürütüldüğünü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sadece moloz toplamak için görevlendirildiğini ifade etti. Yavaş, İGA'nın çalışmaları hakkında bilgi veren tweet'inde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin emeğinin göz ardı edildiğini ve bu durumun yanlış olduğunu dile getirdi.
13 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası işlemlere ara verilen Borsa İstanbul, düzenlemelerin ardından yeniden açıldı ve şirketler hisse geri alımına yöneldi. Bireysel emeklilik sistemi (BES) portföyündeki değişiklik ve Merkez Bankası'nın tahvil alımı gibi faktörlerle borsada yükseliş görüldü. BIST 100 endeksi, açılışta yüzde 7,29 değer kazanarak 5 bin puanın üzerine çıktı ancak sonrasında bazı kazançlarını geri verdi. Gün içinde dalgalanma devam etti.
16 Şubat 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı seferlerini iptal ettiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) güzergahları bulunuyor. Yolcular, güncel sefer bilgileri için BUDO'nun internet sitesini takip edebilirler.
28 Mart 2023

Gazeteci İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın savaş pilotlarına güvenmediğini ve koruma uçuşları için sadece 25-30 pilotun seçildiğini yazdı. Erdoğan'ın indiği askeri hava meydanlarında güvenlik için askerlerin kimlikleri soruşturuluyor, mermiler toplatılıyor ve silahlardaki iğneler söktürülüyor. Koruma amaçlı uçan F-16 ve jandarma helikopter pilotları da cumhurbaşkanlığı tarafından onaylananlar arasından seçiliyor ve her uçuş öncesi tekrar soruşturmaya tabii tutuluyorlar. Akıncı 4'üncü Ana Jet Üssü'ndeki altı F-16 savaş uçağı cumhurbaşkanlığının savunması için kullanılıyor.
5 Mayıs 2023

Yargıtay, 2007 yılında Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen ve 57 kişinin ölümüne neden olan yolcu uçağı kazasıyla ilgili olarak, Atlasjet Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Tuncay Mustafa Doğaner ile uçuş işletme sorumlusu Mehmet Şerif Erbilgin'e verilen 5 yıl 10'ar ay hapis cezalarını onadı. Bu kararla birlikte, 17 yıl süren dava süreci sona erdi ve dosya kapandı.
12 Mart 2024

Türk Hava Yolları (THY), 18 ve 19 Kasım 2023 tarihlerinde İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından kalkış yapacak ve bu havalimanlarına iniş yapacak bazı seferlerini olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal ettiğini duyurdu. Yolcular, iptal edilen seferler ve güncel uçuş durumları hakkında bilgi almak için THY'nin internet sitesi ve mobil uygulamasını kullanabilecekler.
18 Kasım 2023

Metro İstanbul, T5 Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda meydana gelen teknik arıza nedeniyle bazı seferlerin iptal edildiğini ve iptal edilen duraklar arasında ücretsiz İETT otobüsleriyle ulaşım sağlandığını duyurdu. Ayrıca, Galatasaray-Adana Demirspor maçı sebebiyle M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattında ek seferlerin yapılacağı bildirildi. Bu ek seferler, maç günü 18.00-19.45 saatleri arasında 7.5 dakika aralıklarla Yenikapı-Seyrantepe arasında aktarmasız olarak gerçekleştirilecek.
8 Aralık 2023

14 Mayıs seçim sonrasında yaşanan düşüşlerin ardından Borsa İstanbul'da 11 şirket, hisse geri alımı yaptı. Piyasalar mayıs ayının ilk haftalarında seçimin ilk turda sonuçlanmasını bekliyordu, ancak ikinci turun getirdiği belirsizlik nedeniyle düşüş yaşandı. Bu düşüşe karşı bazı şirketler, haftanın son iş gününde hisse geri alımı yaparak tepki gösterdi.
22 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege için fırtına, Kıyı Ege için kuvvetli sağanak uyarısı yapmasının ardından, Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) yarınki 12 seferini iptal ettiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) ve Armutlu (İhlas) güzergahları bulunuyor. Seferlerin iptal edilme saatleri 07.00 ile 19.30 arasında olacak.
27 Kasım 2023

T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda, Galata Köprüsü üzerindeki katener (enerji) teline bir afiş dolanması sonucu tramvay seferleri yaklaşık 20 dakika süreyle durduruldu. Metro İstanbul'un Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, seferler Kabataş-Karaköy ve Eminönü-Bağcılar istasyonları arasında kısıtlı olarak gerçekleştirildi. Sorunun giderilmesinin ardından seferler normale döndü.
13 Mart 2024

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından Hatay'da yaşanan 6,4 büyüklüğündeki artçı deprem nedeniyle Hatay Havalimanı'nın pisti ve bağlantı yolları hasar gördü. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, havalimanına uçuşların iptal edildiğini açıkladı. Havalimanı, daha önce de aşırı yağışlar sonucu kullanılamaz hale gelmişti ve depremle birlikte pistin deprem bölgesi üzerine yapıldığı anlaşıldı. TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, havalimanının fay hattı üzerine yapıldığı konusunda önceden uyarıda bulunduklarını ancak dikkate alınmadığını belirtti.
6 Şubat 2023

14 Mayıs seçim sonrasında yaşanan düşüşlerin ardından Borsa İstanbul'da 18 şirket kendi hisselerini geri aldı. Piyasaların mayıs ayının ilk haftalarında seçimin ilk turda sonuçlanmasını beklediği ancak ikinci turun getirdiği belirsizlik nedeniyle düşüş yaşandığı belirtiliyor. Geçen haftanın son iş gününde 11 şirketin hisse geri alımı yaptığı, dün ise 18 şirketin daha hisse geri alımı gerçekleştirdiği bildiriliyor.
23 Mayıs 2023

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattının Kadıköy istasyonunda teknik bir arıza meydana geldi. Bu nedenle seferler Ayrılık Çeşmesi-Sabiha Gökçen Havalimanı istasyonları arasında yapılmaya başlandı. Arıza giderilene kadar Kadıköy-Ayrılık Çeşmesi istasyonları arasında İETT otobüsleri ücretsiz hizmet verecek.
25 Mayıs 2024
İşaretlediklerim