EURO 2024'e katılan takımlara toplam 331 milyon avro ödül dağıtılacak. Katılım ücreti olarak her takıma 9 milyon 250 bin avro ödenecek ve galibiyetler için 1 milyon, beraberlikler için 500 bin avro verilecek. Turnuvanın şampiyonu 8 milyon avro ek ödül alacak ve maksimum ödül miktarı 28 milyon 250 bin avroya ulaşabilecek. İkinci olan takıma ise 5 milyon avro ödül verilecek.
13 Haziran 2024

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Avusturya ile karşılaşacak. 1996'dan beri Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden Türkiye, çeyrek final ve yarı final başarıları elde etti. Takım, bu yıl ilk kez yabancı bir teknik direktör, İtalyan Vincent Montella ile turnuvaya katılıyor. Geçmiş turnuvalarda yaşanan başarılar ve hayal kırıklıkları, takımın bugünkü performansına ışık tutuyor.
2 Temmuz 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) bugün E ve F gruplarında dört maç oynanacak. Türkiye, F grubu üçüncü maçında Çekya ile karşılaşacak ve galibiyet ya da beraberlik halinde grubu ikinci sırada tamamlayarak son 16 turuna yükselecek. Diğer maçlar ise Slovakya - Romanya, Ukrayna - Belçika ve Gürcistan - Portekiz arasında oynanacak. Portekiz, gruptan lider çıkmayı garantilemiş durumda.
26 Haziran 2024

EURO 2024 C Grubu’nun son iki maçı golsüz tamamlandı. Bu sonuçlarla İngiltere grup lideri, Danimarka ise ikinci olarak üst tura yükseldi. Maçlarda gol sesi çıkmaması, gruptaki sıralamayı değiştirmedi ve her iki takım da bir üst tura çıkmayı başardı.
26 Haziran 2024

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final müsabakaları sonucunda MKE Ankaragücü, Trabzonspor, Beşiktaş ve VavaCars Fatih Karagümrük yarı finale yükseldi. Yarı finalde Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile; Trabzonspor ise Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Çeyrek finalde elenen takımlar arasında Fenerbahçe, RAMS Başakşehir, TÜMOSAN Konyaspor ve Galatasaray bulunuyor. Yarı final maçları çift maç eleme usulüne göre oynanacak.
1 Mart 2024

EURO 2024'te son 16 turu maçında İsviçre, İtalya'yı 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselen ilk takım oldu. Maç Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynandı ve İsviçre'nin gollerini 37. dakikada Freuler ve 46. dakikada Ruben Vargas kaydetti. İsviçre'nin çeyrek finaldeki rakibi, İngiltere – Slovakya eşleşmesinin galibi olacak.
29 Haziran 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Manchester City, Danimarka'nın Kopenhag takımını 3-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Real Madrid ise Almanya'nın Leipzig takımıyla 1-1 berabere kalarak çeyrek finale adını yazdırdı. İki maç da takımların kendi evlerinde oynandı ve her iki takım da bir üst tura çıkmayı başardı. Turnuvanın son 16 turu, 12-13 Mart'ta oynanacak rövanş karşılaşmalarıyla tamamlanacak.
7 Mart 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) dün dört maç oynandı ve C ile D gruplarının puan durumu belli oldu. Avusturya, Hollanda'yı 3-2 yenerek D Grubu'nu lider tamamladı. Fransa, Polonya ile 1-1 berabere kalarak liderliği Avusturya'ya kaptırdı. C Grubu'nda ise İngiltere ve Danimarka'nın maçları 0-0 berabere bitti ve İngiltere grubu lider tamamladı.
26 Haziran 2024

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'ndaki son maçında Galler ile 1-1 berabere kalarak grubu lider olarak tamamladı. Bu sonuçla Türkiye, büyük bir futbol turnuvasına tarihinde ilk kez grup lideri olarak katılma başarısını gösterdi. Galler karşısında Türkiye'nin golünü Yusuf Yazıcı penaltıdan atarken, Galler'in golü Nico Williams'tan geldi. Grubun diğer maçında Hırvatistan, Ermenistan'ı yenerek EURO 2024'e katılacak diğer takım oldu.
22 Kasım 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye, Portekiz'e 3-0 yenildi. Maçta goller Bernardo Silva, Samet Akaydın (kendi kalesine) ve Bruno Fernandes'ten geldi. Bu sonuçla Portekiz gruptan çıkmayı garantilerken, Türkiye'nin tur atlaması Çekya karşısında alacağı sonuca bağlı olacak. F Grubu'nda Portekiz altı puanla lider, Türkiye ise üç puanla ikinci sırada yer alıyor.
22 Haziran 2024

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Maçta yaptığı asistle dikkat çeken Arda Güler, 20 yaşına girmeden bir Avrupa Şampiyonası'nda hem gol hem asist yapan üçüncü futbolcu oldu. Güler, maç sonrası yaptığı açıklamada, rakibi analiz ederek belirledikleri stratejiyi sahada başarıyla uyguladıklarını belirtti. Türkiye'nin çeyrek finaldeki rakibi Hollanda olacak.
3 Temmuz 2024

Beşiktaş, Trabzonspor'u 3-2 mağlup ederek Türkiye Kupası'nı kazandı. Maç, 23 Mayıs 2024 tarihinde oynandı ve Beşiktaş'ın galibiyetiyle sonuçlandı. Bu zafer, Beşiktaş'ın kupa koleksiyonuna bir yenisini ekledi ve taraftarlarını sevindirdi.
23 Mayıs 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) A grubu ikinci maçında İsviçre ile İskoçya 1-1 berabere kaldı. Köln Stadyumu'nda oynanan maçta İskoçya, Scott McTominay'in 13. dakikada attığı golle öne geçti. İsviçre, Xherdan Shaqiri'nin 26. dakikada attığı golle beraberliği sağladı. A grubundaki üçüncü maçlarda İsviçre, Almanya ile, İskoçya ise Macaristan ile karşılaşacak.
19 Haziran 2024

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) açılış maçında Almanya, İskoçya'yı 5-1 mağlup etti. Maç, Almanya'nın ev sahipliğinde Allianz Arena'da oynandı. Almanya'nın gollerini Florian Wirtz, Jamal Musiala, Kai Havertz, Füllkrug ve Emre Can kaydetti. İskoçya'nın tek golü ise Rüdiger'in kendi kalesine attığı golle geldi. Almanya, A Grubu'nda üç puanla turnuvaya başlarken, İskoçya puansız kaldı.
15 Haziran 2024

UEFA, Türkiye'nin EURO 2028 adaylığından çekildiğini ve İtalya ile birlikte EURO 2032'yi düzenleme başvurusunun değerlendirmeye alındığını duyurdu. Türkiye'nin çekilmesi sonucunda, EURO 2028'in ev sahipliği için Britanya ve İrlanda Cumhuriyeti'nin ortak adaylığı karşısında rakip kalmadı. Türkiye Futbol Federasyonu, EURO 2032 adaylık başvurusunun kabul edilmesi durumunda EURO 2028 adaylığından çekileceğini önceden duyurmuştu.
4 Ekim 2023

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) yarın başlıyor ve turnuvanın açılış maçı Münih'te oynanacak. Turnuvada 24 takım, dörderli altı grupta mücadele edecek ve grup maçları 26 Haziran'da sona erecek. Türkiye, F grubunda Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile karşılaşacak. A Milli Futbol Takımı, şampiyonadaki ilk maçını 18 Haziran'da Gürcistan ile oynayacak.
13 Haziran 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde grup maçları öncesi son eleme aşaması olan play-off turunun kura çekimi yarın gerçekleştirilecek. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde seribaşı olarak katılacak. Eğer Galatasaray, Olimpija Ljubljana ile oynayacağı 3'üncü eleme turu eşleşmesini kaybederse, UEFA Avrupa Ligi elemeleri play-off turunda karşılaşacağı muhtemel rakipler de belli olacak. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Yukatel Adana Demirspor, UEFA Konferans Ligi elemelerindeki play-off turu kurasına çıkacak.
6 Ağustos 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmayı garantileyen Türkiye A Milli Futbol Takımı, Galler ile oynayacağı eleme maçı öncesinde Almanya ile Berlin'de bir dostluk maçı yaptı. Maçta Türk seyircilerin yoğun desteği vardı. Türkiye, maçın erken dakikalarında geriye düşmesine rağmen, Ferdi Kadıoğlu, Kenan Yıldız ve Yusuf Sarı'nın golleriyle maçı 3-2 kazanmayı başardı.
19 Kasım 2023

A Milli Takım, Letonya'yı 4-0 yenen maç sonucunda 2024 Avrupa Şampiyonası'na (Euro 2024) katılmayı garantiledi. Konya'da oynanan maçta A Millilerin gollerini Yunus Akgün, Kerem Aktürkoğlu ve sonradan oyuna giren Cenk Tosun attı. Bu, Türkiye'nin 1960'tan beri Avrupa Şampiyonası'na katılacağı altıncı kez olacak.
15 Ekim 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye, Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Maçta Merih Demiral, 57. saniyede turnuvanın en hızlı ikinci golünü attı ve 59. dakikada bir gol daha kaydetti. Avusturya'nın tek golü Michael Gregoritsch'ten geldi. Türkiye'nin çeyrek finaldeki rakibi Hollanda olacak ve maç 6 Temmuz'da Berlin'de oynanacak.
2 Temmuz 2024
İşaretlediklerim