CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs seçimlerinin ardından üçüncü kez bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na değişim talebinin gerekçelerini ve önerilerini anlattı, ancak doğrudan kendi adaylığını gündeme getirmedi. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun değişim sözlerini hatırlatarak, değişime öncülük etmesini istedi ve aksi takdirde İstanbul'un kaybedilebileceği endişesini dile getirdi. İmamoğlu cephesi, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının seçim kaybının nedeni olduğunu ve yerel seçimlerde de hüsran yaşanabileceğini düşünüyor.
14 Haziran 2023

İYİ Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilmesi fikrini gündeme getirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyen İYİ Parti lideri Meral Akşener, bu öneriyle altılı masaya geri döndü. İmamoğlu ve Yavaş'ın şu anki belediye başkanlığı görevlerine devam etmeleri ve cumhurbaşkanı yardımcılığı atamalarının yerel seçimlerden sonra yapılması olasılığı da tartışılıyor. Resmi olarak bu görev için istifa etmeleri gerekmeyip, sadece atamaları yapıldıktan sonra istifa etmeleri gerekiyor.
6 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 2016 yılında kaldırılan 'yaz-kış saati' uygulamasının yerine getirilen kalıcı yaz saati uygulamasını eleştirdi. İmamoğlu, uygulamanın güvenlik sorunlarına yol açtığını, insanları depresif bir hale getirdiğini ve çalışanlar ile öğrencilerin güne kötü başlamasına neden olduğunu belirtti. Ayrıca, uygulamanın mantıklı bir gerekçesinin olmadığını ve tasarruf sağlamadığını ifade etti.
11 Aralık 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara'da Kemal Kılıçdaroğlu ile toplantılar düzenledikten sonra İstanbul'a döndü. İstanbul'da mahalle bazında bir çalışma stratejisi belirleyen İmamoğlu, seçim gününe kadar saha çalışması yürütecek. İmamoğlu'nun ekibi, her ilçeyi ve mahalleyi inceleyerek potansiyel oy sayılarını tespit etti ve bu mahallelerde özel çalışmalar yapılacak. İmamoğlu'nun ikinci tur için belirlediği hedef 'en az 1 milyon fark' yaratmak.
19 Mayıs 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından kadınların önde olduğu bir video paylaşarak, CHP'nin altı ilkesine atıfta bulunarak 'sekizinci ok' olarak 'teyzecilik' kavramını dile getirdi. Bu paylaşım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve kendisinin eşi Dilek İmamoğlu'na yönelik tutumlar nedeniyle sosyal medyada 'CHP'nin yedinci oku hanımcılık oldu' şeklindeki tartışmalara bir gönderme olarak yorumlandı.
26 Nisan 2023

İçişleri Bakanlığı'nın talebi üzerine Ticaret Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) iki müfettiş gönderdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, son aylarda iktidar tarafından çeşitli suçlamalarla baskı altında olduğunu belirtiyor. İmamoğlu, daha önce kamu görevlisine hakaretten ceza almış ve siyasi yasak süreci başlamıştı. Ayrıca, İBB ekipleri, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası Hatay'da yardım çalışmalarına katılıyor.
8 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve millet ittifakının cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, yarın yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin 'Ya Kanal ya İstanbul' seçimi olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesinin muhalefet tarafından engellendiğini ve seçim sonrası projeye devam edileceğini belirtmişti. İmamoğlu ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, projenin İstanbul'a zarar vereceğini ve seçimin bu projenin durdurulması için önemli olduğunu vurguladı.
27 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi yol haritasını ve CHP'ye yönelik görüşlerini açıkladı. İmamoğlu, CHP'nin yerel seçimleri kazanmasının zorunlu olduğunu, partinin değişim ve dönüşüm sürecini tamamlaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin korunması gerektiğini ve İstanbul'u tekrar kazanmak için bir araya gelinmesi gerektiğini ifade etti. İmamoğlu, CHP'nin tarihi bilen, geçmişi tertemiz evlatları olduğunu ve bunların göreve hazır olduğunu söyledi.
15 Ağustos 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Kars'ta düzenlenen mitingde halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, ekonomik adaletsizlikler ve hükümetin politikalarını eleştirdi. İmamoğlu, mevcut iktidarın ayrımcı söylemlerine karşı çıktı ve birlik mesajları verdi. Yavaş ise ekonomik sorunlara ve İstanbul seçimlerinin iptaline değinerek, nefret dilinden kurtulma umudunu dile getirdi.
24 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in çağrısı üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir toplantıya katıldı. İkilinin bu ziyareti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayıyla gerçekleştiği ifade edildi. CHP kaynakları, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak duyurulabileceğini belirtti. Daha önce Akşener, İmamoğlu ve Yavaş'ı cumhurbaşkanlığına aday olmaya çağırmış ve bu çağrı, CHP içindeki bazı gelişmelerle çakışmıştı.
6 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de katıldığı bir programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgesinde 'bir yıl içinde yıkılan binaların yerine yenilerinin inşa edileceği' yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. İmamoğlu, şehirlerin büyük bir kısmının yıkıldığını ve yönetimlerin bu duruma nasıl sebep olduğunu sorguladı. Betonlaşma odaklı yaklaşımı eleştirerek, insanların dayanıklı şehirler ve sosyolojik ihtiyaçları karşılayan bir yaşam tarzı istediğini belirtti. Yerel halk ve tüm paydaşlarla birlikte çalışılması gerektiğini vurguladı.
15 Şubat 2023

Erzurum'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve en az 17 kişi yaralandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Haber Global'e yaptığı açıklamada, saldırının nedenini İmamoğlu'nun miting alanı olmayan bir yerde konuşma yapması ve HDP seçmeniyle flörtleşmesi olarak gösterdi. Yanık, İmamoğlu'nun kurallara uymadığını ve yerel otoritelerin gerekli güvenlik önlemlerini aldığını belirtti.
8 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Konya'da cuma namazının Bilal Erdoğan için 35 dakika bekletildiğini iddia etti. Bu iddiaya Bilal Erdoğan'ın yakın çevresi, İmamoğlu'ndan kanıt talep ederek yanıt verdi. Halk TV programcısı İsmail Küçükkaya aracılığıyla iletilen mesajda, Bilal Erdoğan'ın böyle bir olayın yaşanmadığını söylediği ve İmamoğlu'ndan eğer varsa bir video kanıtı yayınlamasını istediği belirtildi.
26 Mayıs 2023

İzmir Buca Müftülüğü'nde görevli imam Yusuf Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir mitingi öncesinde AKP Buca İlçe Başkanlığı tarafından aranarak cemaat toplaması ve araba tahsis etmesi istendiğini belirtti. Kılıç, bu talebi vicdani sebeplerle reddettiğini ve 'hayır' yanıtı verdiğinde telefonun yüzüne kapatıldığını ifade etti. İmam, mesleğine ve camisine zarar gelmemesi için yetkililerden uzak durmalarını ve kendisine baskı yapmamalarını talep etti.
29 Nisan 2023

Babala TV'de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na İBB'den atıldığını iddia ederek soru soran bir katılımcı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun tarafından yalanlandı. Ongun, kişinin İBB çalışanı olmadığını, özel bir şirket elemanı olduğunu ve şirketin ihaleyi kaybetmesi nedeniyle işinin sona erdiğini belirtti. Ayrıca, kişinin akrabalarının İBB'de çalıştığını ve liyakatin önemli olduğunu vurguladı.
24 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da düzenlenen miting sırasında taşlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda çok sayıda kişi yaralandı. İmamoğlu, Erzurum'dan İstanbul'a döndüğünde Sabiha Gökçen Havalimanı'nda çok sayıda yurttaş tarafından karşılandı. Havalimanı adeta bir miting alanına dönüştü ve farklı siyasi görüşlerden insanlar İmamoğlu'nu desteklemek için bir araya geldi.
7 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üç büyük kentte önde olduğunu belirtti. İki başkan aynı zamanda Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adaylarıdır. İmamoğlu, iktidarın düşüşte olduğunu ve seçim sonuçlarına yönelik manipülasyonlara karşı olduklarını ifade etti. Yavaş ise, elde edilen verilere göre Kılıçdaroğlu'nun yüzde 47,42 ile Erdoğan'ın önünde olduğunu ve büyük kentlerden gelen sonuçların seçimin ilk turda sonuçlanabileceğini işaret ettiğini söyledi.
14 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de yaptığı açıklamada genel seçim kaybının ardından toparlanmanın önemini vurguladı ve İYİ Parti ile yerel seçimlerde ittifak yapma konusunda olumlu düşündüğünü ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemesine rağmen İmamoğlu, İstanbul ve Türkiye'nin lehine olacak her türlü iş birliğine açık olduğunu ve Akşener ile verimli bir görüşme yaptığını belirtti. İmamoğlu, toplumsal ittifak zemininin zaten oluştuğunu ve İstanbul'da her yaştan vatandaşla iş birliği kurduklarını kaydetti.
1 Aralık 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan parti içi 'değişim' tartışmaları kapsamında üçüncü kez görüştü. Yaklaşık bir buçuk saat süren ve Ankara'daki Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen görüşmeye Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de katıldı. Görüşme sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı, ancak her iki tarafın da görüşmelerin doğal olduğunu ve devam edebileceğini vurguladığı belirtildi. Kılıçdaroğlu, grup toplantısında partideki değişim taleplerine olumlu yaklaşacağını ifade etmişti.
14 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesi konusunda yorum yaptı. İmamoğlu, Hatay'da yaşanan deprem felaketinin ardından Savaş'ın durumunu değerlendirirken, insanların objektif olamayabileceğini ve yaşanan büyük acıları göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, herhangi bir soğukluk veya problem varsa bunun giderilmesi gerektiğini ve Lütfü Savaş'a destek olacaklarını ifade etti.
15 Ocak 2024
İşaretlediklerim