DreamWorks Animation, Shrek serisinin beşinci filminin 1 Temmuz 2026'da vizyona gireceğini açıkladı. Yeni filmde Mike Myers, Eddie Murphy ve Cameron Diaz yine seslendirme kadrosunda yer alacak. Beşinci film, Eddie Murphy'nin seslendirdiği Eşek karakterine odaklanan bir spin-off olacak. Shrek serisinin ilk filmi 2001'de vizyona girmiş ve dünya çapında büyük bir gişe başarısı elde etmişti.
10 Temmuz 2024

Boeing'in iki NASA astronotunu taşıyan Starliner mekiğinin Dünya'ya dönüşü ikinci kez ertelendi ve dönüş tarihi en erken 22 Haziran olarak belirlendi. Starliner uzay aracının gemide çeşitli arızalar bulunmasından dolayı yerinden çıkamadığı bildirildi. Astronotlar Butch Wilmore ve Suni Williams, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda mekiğin itiş takımlarını ve kapak operasyonlarını test edecek ve acil durum kapsülünü hazırlayacak. Konuya ilişkin detaylar 18 Haziran'da düzenlenecek basın toplantısında verilecek.
16 Haziran 2024

Yeni Zelandalı yönetmen Peter Jackson tarafından hazırlanan 'Let It Be' belgeseli, The Beatles grubunun 1969 yılında kaydedilen görüntüleri ve ses kayıtlarını içeriyor. Belgesel, Disney+ platformunda izleyiciyle buluştu. Film, grubun son albümlerinden biri olan Let It Be'nin kayıt sürecini ve grup üyeleri arasındaki etkileşimleri detaylı bir şekilde gösteriyor. Ayrıca, belgeselde 1970 yapımı orijinal 'Let It Be' filminden restore edilmiş görüntüler de yer alıyor.
12 Mayıs 2024

Joker: Folie À Deux filminin beklenen orijinal fragmanı Warner Bros. tarafından yayınlandı. Film, 4 Ekim 2024'te vizyona girecek ve dünya prömiyerini Eylül 2024'te Venedik Film Festivali'nde yapacak. Fragman, Frank Sinatra'nın 'When You're Smiling' şarkısıyla başlıyor ve Harley'nin Judy Garland'ın 'Pet Happy' şarkısını söylemesiyle son buluyor. Ayrıca, filmin 70 mm IMAX versiyonunun bazı bölgelerde gösterime gireceği açıklandı.
24 Temmuz 2024

Warner Bros, ‘Yüzüklerin Efendisi’ serisinin yeni devam filmi ‘The Hunt for Gollum’un 2026 yılında gösterime gireceğini duyurdu. Film, Peter Jackson'ın yapımcılığında ve Andy Serkis'in yönetmenliğinde gerçekleştirilecek. Şu anda senaryo geliştirme aşamasında olan film, Jackson, Fran Walsh ve Philippa Boyens gibi serinin önceki üyeleri tarafından desteklenecek. Warner Bros, Tolkien’in telif haklarını elinde bulunduran İsveçli şirket Embracer Group ile anlaşarak birden fazla film için hakları güvence altına almış.
10 Mayıs 2024

Gişe rekorları kıran Barbie filmi, 1 Temmuz'da BluTV'de izleyicilerle buluşacak. Greta Gerwig'in yönettiği ve Margot Robbie ile Ryan Gosling'in başrollerini paylaştığı film, Barbie'nin fantastik dünyasından gerçek dünyaya yaptığı yolculuğu konu alıyor. Film, 2023'ün en çok gişe hasılatı elde eden yapımı olmuştu ve dünya genelinde büyük ilgi gördü.
25 Haziran 2024

HBO'nun popüler dizisi Game of Thrones'un öncesini anlatan House of the Dragon'un ikinci sezonu yarın tüm dünyayla birlikte Türkiye'de de yayına girecek. Dizi, ejderhaların hüküm sürdüğü ve siyasi entrikaların yoğun olduğu Westeros'un çalkantılı dünyasında Targaryen hanedanının yükseliş ve düşüşünü konu alıyor. George R.R. Martin'in Ateş ve Kan kitabından uyarlanan dizinin yaratıcısı Ryan Condal ve oyuncularıyla yapılan röportaj, Kelebek okurları için Barbaros Tapan tarafından kaleme alındı.
16 Haziran 2024

Gladyatör 2 filminin orijinal fragmanı yayınlandı. Filmde Pedro Pascal, Paul Mescal, Denzel Washington ve Connie Nielsen gibi ünlü isimler yer alıyor. Yönetmenliğini yine Ridley Scott'ın üstlendiği film, 22 Kasım'da vizyona girecek. Devam filminde, Paul Mescal, orijinal filmdeki Lucius Verus karakterinin yetişkin halini canlandırıyor.
9 Temmuz 2024

Gladyatör 2 filminin setinden gelen ilk görüntüler büyük heyecan yarattı. Filmde Pedro Pascal, Paul Mescal, Denzel Washington ve Connie Nielsen gibi ünlü isimler yer alıyor. Yönetmen koltuğunda yine Ridley Scott oturuyor. Film, 22 Kasım'da vizyona girecek ve Maximus'un hikayesinin devamını, özellikle Lucius Verus karakterine odaklanarak anlatacak.
3 Temmuz 2024

Popüler video oyun karakteri Süper Mario'nun yeni animasyon filmi, Japon oyun üreticisi Nintendo ve ABD merkezli animasyon üreticisi Illumination iş birliğiyle Nisan 2026'da vizyona girecek. Bu film, Nisan 2023'te çıkan 'The Super Mario Bros. Movie' filminin devamı niteliğinde olacak ve finansmanını Nintendo ile Illumination'ın çatı kuruluşu Universal Pictures üstlenecek. Nintendo Temsilci Direktörü Miyamoto Şigeru, Mario'nun dünyasını genişletmeyi hedeflediklerini ve filmin parlak ve eğlenceli bir hikayeye sahip olacağını belirtti.
11 Mart 2024

Star Wars filminde Prenses Leia karakterini canlandıran Carrie Fisher'ın giydiği altın bikini, 175 bin dolara satıldı. Bu kostüm, sinema tarihinin en ünlü kostümlerinden biri olarak kabul ediliyor. Fisher, 2016'da verdiği bir röportajda bu kostümü giymenin kendisini çok gergin hissettirdiğini ve çekimler sırasında çok dik oturmak zorunda kaldığını belirtmişti. Aynı açık artırmada, ilk Star Wars filminin çekimlerinde kullanılan minyatür Starfighter uçağı da 1,5 milyon dolara alıcı buldu.
28 Temmuz 2024

Robert Downey Jr.'nin Marvel'ın yeni filmi 'Avengers: Doomsday'de kötü karakter Dr. Doom'u canlandıracağı açıklandı. Aktörün bu rol için en az 80 milyon dolar alması bekleniyor. Downey Jr., Marvel evreninde en çok kazanan oyuncu olarak biliniyor ve daha önceki on filmden 500-600 milyon dolar civarında gelir elde etti. Film, 1 Mayıs 2026'da vizyona girecek.
1 Ağustos 2024

Robert Downey Jr., Marvel'ın yeni filmi 'Avengers: Doomsday'de kötü karakter Doctor Doom'u canlandıracak. Bu duyuru, ABD'nin San Diego eyaletindeki Comic-Con fuarında yapıldı. Downey Jr., sahnede maskesini çıkararak hayranlarını şaşırttı ve karmaşık karakterleri oynamayı sevdiğini belirtti. Film, 1 Mayıs 2026'da vizyona girecek.
28 Temmuz 2024

Timothée Chalamet’nin Bob Dylan’ı canlandırdığı biyografik müzikal 'A Complete Unknown' filminden ilk fragman yayınlandı. Fragmanda Chalamet, Dylan olarak New York sokaklarında yürürken ve bir konserde sahneye çıkarak 'A Hard Rain’s A-Gonna Fall' şarkısını seslendirirken görülüyor. Film, Dylan’ın genç yaşta müzik kariyerindeki yükselişini anlatıyor ve ABD’de aralık ayında, Britanya ve İrlanda’da ise ocak ayında vizyona girecek.
25 Temmuz 2024

LEGO Ideas, Jaws filminin 50’nci yıldönümüne özel olarak hazırladığı seti tanıttı. Fan Johnny Campbell tarafından tasarlanan ve 1497 parçadan oluşan set, filmdeki Martin Brody, Matt Hooper ve Sam Quint karakterlerinin mini figürlerini içeriyor. Set, 6 Ağustos’ta LEGO’nun kendi sitesinde ve seçkin bayilerde 150 dolar karşılığında satışa sunulacak. Bu set, Jaws filminin efsanevi sahnelerini ve repliklerini hatırlatıyor.
6 Temmuz 2024

Hailey Bieber ve Justin Bieber, 23 Ağustos gecesi ilk çocuklarının dünyaya geldiğini duyurdu. Justin Bieber, Instagram hesabında bebeğin ayağının göründüğü bir fotoğraf paylaşarak bebeğin isminin Jack Blues Bieber olduğunu açıkladı. Çift, bebek beklediklerini ilk olarak mayıs ayında duyurmuştu.
24 Ağustos 2024
İşaretlediklerim