Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüplerinin başkanlarını Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Ayrıca Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Engin Baltacı ve Eyüpspor Kulübü Başkanı Murat Özkaya da disipline sevk edildi. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Gaziantep, Samsunspor, Fatih Karagümrük, Antalyaspor ve Konyaspor'un çeşitli gerekçelerle disipline gönderildiği bildirildi.
22 Ağustos 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi maçı için hakem Atilla Karaoğlan'ı görevlendirdi. Karaoğlan, daha önce 25 Aralık 2022'de Gaziantep FK ile Beşiktaş arasındaki maçta verdiği kararlar nedeniyle eleştirilmiş ve 'önemli hakem hatası' yapmakla suçlanarak bir süre maçlara atanmamıştı. Karaoğlan, bu atamayla yaklaşık iki ay sonra tekrar bir maç yönetmiş oldu.
7 Aralık 2023

Resmi Gazete'nin duyurusuna göre, TÜİK başkan yardımcılıklarına Furkan Metin, Serdar Öz ve Aydın Keskin Kadıoğlu atandı. TÜİK yönetiminde son yıllarda sık sık değişiklikler yaşanmakta ve bu atamalarla birlikte son üç yılda beş farklı kişi TÜİK başkanlığı görevini üstlenmiş oldu. Şu anki TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'dır.
23 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti. Kartal'ın Pendikspor'la oynanan maçın ardından hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle disipline gönderildiği belirtildi. Ayrıca, Beşiktaş Kulübü yöneticisi Emre Kocadağ da Gaziantep FK maçı sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
31 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 1 Mart 2024 tarihli Merkez Hakem Kurulu (MHK) toplantısının sızdırılan bölümlerinin ardından toplantının tamamını yayınladı ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Sızdırılan görüntüler, Süper Lig'in 27'nci haftasında oynanan Galatasaray-Antalyaspor maçında verilen bir penaltı kararının hakemler tarafından tartışıldığı bir toplantıya aitti. TFF, bu toplantının rutin bir eğitim çalışması olduğunu ve kamuoyuna kapalı olduğunu belirtti, izinsiz yayınlamanın hukuken suç olduğunu açıkladı.
26 Mart 2024

Galatasaray, Fenerbahçe'nin Pendikspor'u 4-1 yendiği maçın ardından hakem kararlarını eleştirerek Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimine istifa çağrısında bulundu. Bu çağrı sonrasında Galatasaray kulübü ve başkanı Dursun Özbek, TFF Hukuk Müşavirliği tarafından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Aynı maçta Fenerbahçe de saha olayları ve kötü tezahürat nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.
12 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kamuoyunda tartışma konusu olan bazı iddialara yanıt verdi. İzmir bölgesi hakemlerine ayrıcalık tanındığı, Hakan Ceylan'ın özel hayatı, Tolga Özkalfa'nın uluslararası hakemlik avantajı, FIFA'ya sahte sağlık raporu verildiği, TFF Başkanı'nın hakemlerle görüşmesi, yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın istifası, Serdar Tatlı'nın mektubu, İsmail Kartal'ın disiplin kuruluna sevki, Lale Orta'nın VAR görüntülerini paylaşması, Darıca Gençlerbirliği'nin müsabaka sonuçlarını etkileme teşebbüsü, Bucaspor 1928 Kulübü'nün iddiaları, Tuzlaspor ve kara para aklama/bahis oynatma iddiaları, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonu Kanunu'nun FIFA ve UEFA ile görüşülmesi gibi konulara açıklık getirildi.
9 Kasım 2023

Mehmet Büyükekşi, TFF'deki eleştirileri dinlerken bazı başkanlar tarafından sabırla dinlendi. İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, kürsüye çıktığında Büyükekşi salonu terk etti. Sarıalioğlu, konuşmasında diğer başkanları cesur olmaya ve verdikleri sözlerin arkasında durmaya çağırdı. TFF'deki değişim sürecinin kazananı İstanbulspor oldu ve bu başarıyı 'Türk Futbolu artık daha temiz' diyerek kutladı.
19 Temmuz 2024

AKP Teşkilat Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Antalya İl Başkanlığı'na Ali Çetin, Aydın İl Başkanlığı'na Gökhan Ökten, Burdur İl Başkanlığı'na Mustafa Özboyacı ve Düzce İl Başkanlığı'na Hasan Şengüloğlu'nun atandığını duyurdu. Bu atamalar, söz konusu illerdeki eski il başkanlarının milletvekili adayı olabilmek için istifa etmelerinin ardından gerçekleşti. Parti, eski il başkanlarına hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken, yeni atanan başkanlara başarılar diledi.
25 Ocak 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığına yeniden seçildi. Bu gelişme, Türk futbol kulüpleri arasındaki iş birliği ve koordinasyon açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ali Koç'un yeniden başkan seçilmesi, Kulüpler Birliği'nin gelecekteki stratejileri ve projeleri üzerinde etkili olabilir.
24 Temmuz 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimi öncesinde yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarının Fenerbahçe için geçersiz olduğunu belirtti. Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ve eski Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yarıştığı seçimde, Servet Yardımcı adaylıktan çekildiğini duyurmuştu. Koç, seçim sürecinde şantaj ve tehdit gibi unsurların olduğunu iddia etti. Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma da seçim sürecini eleştirerek, Büyükekşi'nin futbolla ilgisi olmadığını söyledi.
18 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama kararları Resmi Gazete'de yer aldı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığına Davut Menteş, İkinci Başkanlığa Mehmet Verim ve üyeliklere Nevzat Şen, Ömer Faruk Öztürk, Tayfun Aksoyak atandı. Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu Üyeliğine Didem Yeter Güler getirildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Konya ve Ankara Vakıflar Bölge Müdürlükleri ile diğer bazı bölge müdürlüklerine yeni atamalar yapıldı. Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliğine Prof. Dr. Halim Haldun Göktaş atandı.
14 Kasım 2023

AKP Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanarak TBMM'deki yeni grup yönetimini belirledi. Toplantı sonucunda Abdullah Güler Grup Başkanı, Muhammet Emin Akbaşoğlu, Özlem Zengin, Abdulhamit Gül, Bahadır Yenişehirlioğlu ve Leyla Şahin Usta ise Grup Başkanvekilleri olarak seçildi. Ancak bu isimlerin resmi olarak göreve başlamaları için Meclis'te milletvekillerinin oylarıyla seçilmeleri gerekiyor ve bu seçimin cumartesi günü yapılması bekleniyor.
30 Mayıs 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığına yeniden aday olan Mehmet Büyükekşi'yi sert bir dille eleştirerek tebrik etti. Koç, Büyükekşi'nin yönetim tarzını ve TFF'nin süreç yönetme beceriksizliğini eleştirirken, seçim sürecinin antidemokratik olduğunu vurguladı. Büyükekşi, Koç'un eleştirilerine tepki gösterdi ve Koç özür diledi. TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda mevcut başkan Büyükekşi ve eski Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu aday olarak yarışıyor.
18 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Anayasa Mahkemesi'ne atanan İrfan Fidan, mahkemenin başkanlığı için aday oldu. Fidan'ın adaylığı, mahkeme içinde ve iktidar yanlısı üyeler arasında rahatsızlık yarattı. Adalet Bakanlığı'nın bazı AYM üyelerini Fidan lehine ikna etmeye çalıştığı belirtiliyor. AYM başkanlık seçimi, önemli dava süreçlerini, özellikle HDP'nin kapatılma davasını etkileyebilir.
31 Ocak 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın yeni başkanı olarak atanan Fatih Karahan ve ekibine güveninin tam olduğunu belirtti. Bu açıklama, Merkez Bankası'nın önceki başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevden ayrılmasının ardından geldi. Erkan'ın yerine atanan Karahan'ın göreve başlamasıyla, ekonomi politikalarında bir değişiklik olup olmayacağı tartışmaları başladı. Şimşek, yapısal reformlarla ekonomi programının kararlılıkla uygulanmaya devam edeceğini ve mali disiplin ile dezenflasyon sürecine destek olunacağını vurguladı.
4 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararnamesiyle Merkez Bankası'nda üç başkan yardımcısı görevden alındı ve yerlerine yeni isimler atandı. Görevden alınan isimler Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman iken, yerlerine Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan atandı. Bu değişiklikler, Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'ın kendi ekibini kurduğuna işaret ediyor.
28 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'i sportmenliğe aykırı hareket, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve yönetici Burak Çağlan Kızılhan'ı hakem ve müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle PFDK'ye sevk etti. Aynı gerekçelerle Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu da disipline gönderildi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, kırmızı kart ve maç sonrası açıklamaları; Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Beşiktaş Yardımcı Antrenörü Bayram Bektaş ve diğerleri farklı disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ya sevk edildiler. Ayrıca Süper Lig'den bazı kulüpler de çeşitli gerekçelerle disipline sevk edildi.
22 Mart 2023

Fenerbahçe futbol takımı yeni sezon hazırlıklarına başlarken, teknik direktör İsmail Kartal'ın ekibinde görev alacak antrenörlerin isimleri kulüp tarafından açıklandı. Teknik ekibin yardımcı antrenörleri Recep Karatepe, Zeki Murat Göle, Kemal Kurak ve Sercan Terzioğlu olarak belirlendi. Kaleci antrenörleri Haluk Kaplan ve Yasin Cirav, atletik performans antrenörleri Cengiz Sirkan ve Cihan Mert Cengiz, analiz uzmanı Melikşah Sezgin ve analistler Kerem Güneş ile Mehmet Turhan Demir olarak duyuruldu.
3 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararnamesiyle Merkez Bankası'nın üç başkan yardımcısı görevden alındı ve yerlerine Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan atandı. Bu değişiklikler, Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'ın kendi ekibini kurduğuna işaret ediyor. Yeni atanan isimlere sosyal medyadan övgü dolu sözler geldi. Bu atamaların, Merkez Bankası'nda köklü bir değişime işaret ettiği belirtildi.
28 Temmuz 2023
İşaretlediklerim