Apple, Türkiye pazarında iPhone 14 serisinin fiyatlarına yılın altıncı zammını gerçekleştirdi. En düşük iPhone 14 modelinin fiyatı 47 bin 999 liradan 48 bin 304 liraya çıkarken, iPhone 14 Pro Max'in 1 TB modeli 85 bin 999 liradan 87 bin 457 liraya yükseldi. Dolar/TL kurundaki artış ve vergilere gelen zamlar, fiyat artışlarının temel nedenleri olarak gösteriliyor.
10 Temmuz 2023

Apple'ın 2026'da piyasaya sürmek üzere katlanabilir bir iPhone modeli üzerinde çalıştığı öne sürüldü. İki kaynağa göre, Apple Asya'daki tedarikçilerle parça üretimi için iletişime geçti. Katlanabilir iPhone'un tasarımının Samsung Galaxy Z Flip'e benzeyeceği belirtiliyor. Ancak, Apple'ın projeyi iptal etme olasılığı da bulunuyor.
24 Temmuz 2024

ABD'li teknoloji devi Apple'ın 2021 yılının temmuz-eylül döneminde elde ettiği gelir, yıllık bazda yaklaşık yüzde 1 azalarak 89,5 milyar dolara geriledi. Bu, şirketin gelirinde art arda dördüncü çeyrekte düşüş olduğunu gösteriyor. Ancak, Apple'ın net karı aynı dönemde yüzde 10,8 artarak 22,96 milyar dolara yükseldi. Şirketin iPhone satışları artarken, Mac ve iPad satışları azaldı.
3 Kasım 2023

Apple Türkiye, dolar/TL kurundaki artış sebebiyle iPhone 14 serisine bu yıl içinde dördüncü kez zam yaptı. En yüksek model olan iPhone 14 Pro Max'ın fiyatı 76 bin 499 TL'ye çıktı. BloombergHT'nin haberine göre, son üç haftada Apple ürünlerine yüzde 30'a varan oranlarda zam yapıldı. iPhone 14'ün başlangıç fiyatı 42 bin 499 TL, iPhone 14 Pro'nun başlangıç fiyatı ise 54 bin 999 TL oldu.
8 Haziran 2023

Yeni sızan bilgilere göre Apple, iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerine 2 terabayt (TB) depolama seçeneği eklemeyi planlıyor. Şu anda mevcut maksimum depolama kapasitesi 1 TB. Bu artış, özellikle fotoğraf, video ve uygulamalar için çok fazla depolama alanına ihtiyaç duyan kullanıcılar için yararlı olacak. Ayrıca bu özellik, şirketin ProRes video uygulamasını kullanmak isteyenlerin de işini kolaylaştıracak. Diğer yandan yeni cihazların daha ince çerçeveli olması ve kamerada iyileştirmeler bekleniyor.
9 Ağustos 2023

Apple, Samsung'un akıllı yüzük Galaxy Ring duyurusunun ardından kendi akıllı yüzük çalışmalarını hızlandırdı. Apple'ın yüzüğü, saatlere kıyasla daha az rahatsız edici olması, uyurken kullanım için uygun olması ve daha uzun süre takılabilmesi gibi avantajlar sunmayı hedefliyor. Ayrıca, bu yüzüğün sağlık verilerini takip edebilen NFC özellikli bir cihaz olacağı belirtiliyor.
20 Şubat 2024

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, 18 ay önce ulaştığı 3 trilyon dolarlık piyasa değerini yeniden yakaladı. Şirket, 2 Ağustos 2018'de 1 trilyon dolar ve 19 Ağustos 2020'de 2 trilyon dolar değerlemeyi aşmıştı. 2022'nin ikinci çeyreğinde beklentileri aşan satışlarla hisse değeri bu yıl %50'den fazla artış gösterdi. Apple'ın piyasa değeri, dünyanın birçok önde gelen ekonomisinden daha büyük, sadece ABD, Çin, Japonya ve Almanya'nın GSYİH'si Apple'ı geride bırakabiliyor.
3 Temmuz 2023

Apple, iPhone 14 serisi hariç diğer iPhone modellerinin garanti dışı pil değişim servis ücretlerine zam yaptığını açıkladı. 1 Mart'tan itibaren geçerli olacak yeni ücretler, iPhone 13, 12, 11 ve X serileri için 1939 TL, iPhone 8, 7, 6 ve SE serileri için ise 1559 TL olarak belirlendi. Şirket bu değişikliği resmi iPhone Onarımı ve Servisi sayfasında duyurdu.
3 Mart 2023

Teknoloji devi Apple, ıslak iPhone'ların pirinçte kurutulması yönteminin yanlış olduğunu ve küçük tahıl parçacıklarının cihaza zarar verebileceğini açıkladı. Bunun yerine, firma telefon konektörünün aşağı bakacak şekilde sıvıyı hafifçe dağıtıp ardından kurumaya bırakılmasını öneriyor. Ayrıca, ıslak telefonları harici bir ısı kaynağı veya basınçlı hava ile kurutmaktan kaçınmak gerektiğini belirtiyor. Apple, iPhone 12'den itibaren tüm cihazlarının 6 metre derinlikte yarım saate kadar suya dayanıklı olduğunu hatırlatıyor.
22 Şubat 2024

Apple, 2022'nin ekim-aralık dönemine ait mali bilançosunu açıkladı. Şirketin gelirleri, bir önceki yılın aynı dönemine göre %5 azalarak 117,2 milyar dolara düştü ve piyasa beklentileri olan 121,1 milyar doların altında kaldı. Net kar %13 azalarak 30 milyar dolara geriledi. iPhone ve Mac satışları azalırken, iPad satışları arttı. Apple CEO'su Tim Cook, şirketin finansal sonuçlarının güçlü dolar, Çin'deki Covid-19 kısıtlamaları ve genel makroekonomik ortamdan etkilendiğini ifade etti.
3 Şubat 2023

ABD'li teknoloji şirketi Apple, yeni yapay zeka teknolojisi Apple Intelligence'ı tanıttı ve ChatGPT ile işbirliğini duyurdu. Apple Intelligence, bağlam odaklı bildirimler gönderebilme, yapay zekayla görüntü oluşturma ve uygulamalar arası görev gerçekleştirme gibi yeteneklere sahip olacak. Siri'ye entegre edilecek ChatGPT, yılın ilerleyen zamanlarında iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia'ya gelecek. OpenAI CEO'su Sam Altman, bu işbirliğinden memnuniyetini dile getirdi.
11 Haziran 2024

Apple, 'Karma Gerçeklik' adını verdiği yeni VR gözlüğünü Haziran ayında piyasaya çıkaracağını duyurdu. Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre, gözlük spor karşılaşmalarını izleme, film ve video izleme, çeşitli Apple uygulamalarını kullanma, oyun oynama ve fotoğraf çekme gibi özelliklere sahip olacak. VR gözlüğünün iOS platformunu temel alması bekleniyor ve bu sayede iPhone, iPad ve Mac'lerle uyumlu olacak. Ayrıca ana ekran arayüzünün iPad'e benzeyeceği ve Wi-Fi, Bluetooth gibi bağlantı özellikleri ile parmak izi ve göz tarama sensörlerine sahip olacağı belirtiliyor.
19 Nisan 2023

Samsung, Galaxy Ring adlı yeni akıllı yüzüğünü Galaxy Unpacked etkinliğinde tanıttı. Bu yüzük, kalp atış hızı, uyku ve adet döngüsü gibi sağlık göstergelerini takip edebiliyor ve yapay zeka destekli özelliklere sahip. 24 Temmuz'da İngiltere'de satışa sunulacak olan cihaz, Android 11 ve üzeri işletim sistemine sahip Samsung Galaxy akıllı telefonlarla uyumlu olacak. Akıllı yüzükler, son yıllarda ünlüler ve sporcular arasında popüler hale geldi.
11 Temmuz 2024

Apple yetkilisi, yeni iPhone'ların aşırı ısınma sorununun yazılım ve uygulama hatalarından kaynaklandığını belirtti. Meta şirketinin Instagram, Facebook ve Threads gibi uygulamalarının yanı sıra Uber Technologies Inc. şirketinin uygulaması ve Asphalt 9 oyununun da cihazın normalden daha sıcak çalışmasına neden olduğunu ifade etti. Apple, sorunun donanımla ilgili olmadığını, yeni tasarımın daha iyi ısı dağılımı sağladığını ve yaklaşan yazılım düzeltmesinin işlemciyi yavaşlatmayacağını belirtti. Ayrıca, sorunun bir güvenlik sorunu olmadığını ve iPhone'un performansını uzun vadede etkilemeyeceğini söyledi.
2 Ekim 2023

Türkiye'de teknolojik ürünler, döviz kurlarındaki artışın yanı sıra yüksek vergi oranları nedeniyle pahalılaşıyor. Apple'ın Türkiye'deki iPhone 14 fiyatlarına yaptığı üçüncü zam sonrası, en düşük modelin fiyatı 37 bin 999 liraya yükseldi. Vergi uzmanı Ozan Bingöl'ün hesaplamalarına göre, vergisiz fiyatı 25 bin lira olan bir cep telefonu için toplamda 25 bin 55 lira vergi ödeniyor ve bu durumda tüketici ürün için 50 bin 55 lira ödemek zorunda kalıyor.
6 Haziran 2023

iPhone'un bazı özellikleri, kullanıcıların gizli bilgilerini açığa çıkarabilir. Silinen metinlerin kurtarılması, otomatik doldurma, gizli uygulamalar, iCloud senkronizasyonu, konum hizmetleri ve ekran süresi gibi özellikler, sadakatsizliği örtbas etmeye çalışan kişilerin yakalanmasına neden olabilir. Bu özellikler, partnerlerin Apple cihazlarındaki bilgileri kullanarak gizli ilişkileri ortaya çıkarmasına olanak tanır.
21 Haziran 2024

Apple, yıllık Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda 'Vision Pro' adlı yeni karma gerçeklik gözlüğünü duyurdu. Apple CEO'su Tim Cook, ürünü 'geleceğin ürünü' ve 'ilk giyilebilir bilgisayar' olarak nitelendirdi. Vision Pro, 3 bin 499 dolar başlangıç fiyatıyla gelecek yılın başlarında satışa sunulacak ve ultra yüksek çözünürlüklü görüntüleme sistemi ile hem sanal hem de artırılmış gerçeklik deneyimi vaat ediyor. Gözlük, harici bir pil ile daha hafif ve küçük bir tasarıma sahip olacak.
6 Haziran 2023

Apple, yeni yapay zeka teknolojilerini duyurmasının ardından Microsoft’un piyasa değerini aşarak yeniden dünyanın en değerli şirketi oldu. Apple’ın Nasdaq borsasında işlem gören hisseleri, yüzde 4’ün üzerinde değer kazanarak hisse başına 215,62 dolara yükseldi ve şirketin toplam değeri 3,31 trilyon dolara ulaştı. Apple, yeni yapay zeka teknolojisi 'Apple Intelligence'ı tanıtmış ve Siri’ye ChatGPT entegrasyonu için OpenAI ile ortaklık yaptığını duyurmuştu.
13 Haziran 2024

ABD'li teknoloji şirketi Apple'ın hisse değeri, Çin'deki fabrikalarda yaşanan Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle iPhone arzındaki endişeler sebebiyle düşüş yaşadı ve şirketin piyasa değeri 2 trilyon doların altına geriledi. Bu düşüş, şirketin hisse fiyatının yılın ilk işlem gününde 124,19 dolara kadar inmesiyle gözlemlendi. Apple daha önce 19 Ağustos 2020'de 2 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşmış ve 3 Ocak 2022'de kısa süreliğine 3 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket olmuştu. Ayrıca, zayıflayan talep nedeniyle Apple'ın bazı tedarikçilerine daha az parça üretmelerini söylediği bildirildi.
4 Ocak 2023

Mashable editörleri, iPhone kullanıcıları için en iyi kulaklık seçeneklerini derledi. AirPods Pro (Gen 2) günlük kullanım için en iyi seçenek olarak öne çıkarken, yeni başlayanlar için AirPods (Gen 2) ve iş için Beats Solo Pro önerildi. Ayrıca, en konforlu kulaklık olarak Plantronics BackBeat Pro 2 tavsiye edildi. Her bir kulaklık, farklı kullanım senaryolarına göre değerlendirildi ve özellikleriyle öne çıktı.
5 Mart 2024
İşaretlediklerim