Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeninde 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kayması sonucu dokuz işçi toprak altında mahsur kalmıştı. Yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın saniyede 10 metre hızla yayıldığı kazada, işçilerden birinin daha cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, ulaşılan cesedin Adnan Keklik'e ait olduğunu açıkladı. Kazayla ilgili soruşturma devam ederken, bir mühendisin daha tutuklandığı ve ihmaller zincirinin olduğu belirtiliyor.
19 Nisan 2024

Ankara'nın Ayaş ilçesinde, Gökçebağ Mahallesi yakınlarında boş bir arazide park halindeki bir araç içerisinde üç kişi ölü olarak bulundu. Olayı fark eden vatandaşlar durumu jandarmaya bildirdi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Mehmet G., Satılmış K. ve Kurban D. isimli şahısların hayatını kaybettiği tespit edildi. Üç kişinin bedenleri daha detaylı inceleme için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
20 Ocak 2023

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Devlet Su İşleri'nin içme suyu hattı kazı çalışmasında göçük meydana geldi. Göçük sonucu toprak altında kalan dört işçiden üçü hayatını kaybetti, bir işçi ise kurtarıldı. Aydın Valisi Yakup Canbolat, boru patlaması sonucu göçüğün meydana geldiğini belirtti.
14 Temmuz 2024

Konya'nın Karapınar ilçesinde, Mehmet Harmancı isimli çiftçi, Karapınar Atış Test Değerlendirme Grup Komutanlığı sınırları içinde bulduğu mühimmatı yaylaya götürdü. Mühimmat, evden alınıp kamyonete yüklenirken patladı ve Mehmet Harmancı olay yerinde hayatını kaybetti. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve çevrede güvenlik önlemleri alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
1 Temmuz 2023

Niğde'nin Selçuk Mahallesi'nde bulunan bir inşaatın asansör boşluğunda Cafer Erden (52) isimli bir erkeğin cesedi bulundu. Cesedi görenler durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, Erden'in hayatını kaybettiğini tespit etti. Ceset, yapılan incelemenin ardından Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
14 Kasım 2023

Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Binevler Mahallesi'nde, 6 Şubat'taki depremler sonucu ağır hasar gören 4 katlı bir bina, yıkım çalışması sırasında kontrolsüz bir şekilde çöktü. Çökme sonucu, alanda çalışan bir iş makinesi operatörü enkaz altında kaldı. Operatörün kurtarılması için çalışmalar başlatıldı, ancak sağlık durumu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.
20 Ağustos 2023

Adana'nın Karataş ilçesinde, ailesiyle sahil kenarında vakit geçiren 11 yaşındaki Aydın Kılınç, rastgele ateş eden bir kişinin tabancasından çıkan kurşunla boynundan vurularak ağır yaralandı. Karataş Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kılınç, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından emniyet ekipleri, ateş eden H.Ş. isimli 44 yaşındaki şüpheliyi gözaltına aldı.
4 Temmuz 2023

Adıyaman Altınşehir Polis Merkezi'nde görevli polis memuru S.U.Ş., 27 Nisan 2024 tarihinde saat 20:15 sıralarında, kendi beylik silahıyla Polis Merkezi Amiri K.Ü ve Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri G.Ö.'yü vurdu. Her iki amir de ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olayla ilgili açıklama yaparak, failin gözaltına alındığını ve adli ile idari soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.
27 Nisan 2024

Malatya'da, 6 Şubat'taki depremler sonucu ağır hasar gören Özbay Apartmanı çöktü. Olay yerine AFAD, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi ve yapılan incelemelerde enkaz altında kimsenin olmadığı tespit edildi. Çöken binanın yanındaki binada mahsur kalan 4 kişi, ekipler tarafından kurtarılarak tedbir amaçlı hastaneye götürüldü. Vali Hulusi Şahin olay yerinde incelemelerde bulundu ve çökmenin MASKİ ekiplerinin çalışması sırasında meydana geldiğini açıkladı.
25 Nisan 2023

Adana-Pozantı otoyolu Soğukpınar mevkisinde Giresun-Hatay seferini yapan bir yolcu otobüsü, arkadan bir TIR'a çarptı. Kazada, otobüs sürücüsü Mustafa Erden ve muavin Müslüm Berçin hayatını kaybetti. Yaralanan 12 yolcu, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı. Cenazeler, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
1 Eylül 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla bir kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Sekiz kişi kayalık alana düşerken, mahsur kalanların tamamı saatler sonra kurtarıldı. İçişleri Bakanı, kazadan sonra vagonlarda 184 kişinin mahsur kaldığını açıkladı.
13 Nisan 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen toprak kayması faciasında kaybolan dokuz işçiden birinin cesedi, 53 gün sonra bulundu. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, diğer kayıp işçilerin bulunması için çabalar sürüyor. Olay, madencilik sektöründeki güvenlik önlemlerinin yeterliliği konusunda yeniden tartışmaları alevlendirdi.
5 Nisan 2024

Trabzon'un Hayrat ilçesinde, içme suyu hattı çalışmaları sırasında toprak kayması sonucu bir göçük meydana geldi. Göçük altında kalan üç işçi, arama kurtarma ekiplerinin müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. İşçilerin cansız bedenleri, olay yerinde yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda bulunarak Trabzon Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Olayla ilgili valilik tarafından yapılan açıklamada, vefat eden işçilere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilendi.
27 Mart 2024

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Antalya'da Ramazan Bayramı tatili sırasında yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde meydana gelen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın nedeninin, teleferik direğinin tepesindeki bir vidanın kırılması olduğunu açıkladı. Kazada, devrilen direğe çarpan kabindeki sekiz kişi kayalık alana düşmüş ve yaralılardan biri hayatını kaybetmişti. AFAD Başkanı, kazanın nedenine dair ilk bilgileri paylaşırken, daha detaylı incelemenin adli merciler tarafından yapılacağını belirtti.
13 Nisan 2024

Manisa'nın Salihli ilçesinde, bir apartmanın asansöründe Devrim Güler (48) ve kızı Doğa Etyemez (18) boğularak öldürülmüş halde bulundu. Olayı fark eden bir apartman sakini durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Yapılan ön incelemede, anne ve kızın vücutlarında ateşli silah veya kesici alet izine rastlanmadı ve boğularak öldürüldükleri belirlendi. Cinayet zanlısı olarak belirlenen ve çiftçilik yapan komşu A.Y., Ankara'da polis tarafından gözaltına alındı.
19 Kasım 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Kazada, 16 kabinden 128 kişi tahliye edilirken, sekiz kabinde 43 kişi kurtarılmayı bekliyor. Kurtarma çalışmalarına çeşitli kurum ve kuruluşlardan 543 arama kurtarma personeli, yedi helikopter, bir askeri kargo uçağı, 108 araç ve altı ambulans katılıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve jandarma helikopterleri de kurtarma çalışmalarında aktif rol alıyor.
13 Nisan 2024

İzmir’in Konak ilçesinde şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan iki kişi, su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz, çevredekilerin müdahalesiyle su birikintisinden çıkarıldı ancak hastaneye kaldırıldıklarında kurtarılamadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilgili yetkililer olay yerinde incelemelerini sürdürüyor. Elektrik kaçağının kaynağını tespit etmek için bölgeye elektrik verilecek ve araç giriş çıkışına izin verilmiyor.
13 Temmuz 2024

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde meydana gelen sel felaketinde beş kişi hayatını kaybetti. AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Arama Kurtarma, itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri, Polis Arama Kurtarma Timleri ve askeri birlikler, selin sürüklediği bungalov evlerin bulunduğu alanda kaybolanları aramayı sürdürüyor. Kayıp bir kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.
6 Eylül 2023

Kütahya Maltepe Mahallesi'nde bir vakaya müdahale etmek üzere giden 112 Acil Sağlık ekibi, adres sordukları sırada M.K. ve oğlu H.İ.K. tarafından demir sopalı saldırıya uğradı. Sağlık ekibinin 'Beyaz kod' ihbarı üzerine olay yerine polis sevk edildi ve saldırı sonrası kaçan baba ve oğlu gözaltına alındı. Yaralanan sağlık personeli, hastaneden aldıkları darp raporunun ardından polis merkezine giderek şikayetçi oldu.
28 Kasım 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu ağır hasar gören Adıyaman'daki üç katlı bir bina çöktü. Olay yerine AFAD, UMKE, itfaiye ve güvenlik güçleri sevk edildi ve arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Adıyaman Belediye Başkanı ve bir milletvekili, binanın daha önce boşaltıldığını ve can kaybı bilgisinin olmadığını belirtti. Belediye Başkanı, enkaz kaldırma çalışmalarının yüzde 50-60 seviyesine ulaştığını ifade etti.
25 Mart 2023
İşaretlediklerim