İspanya 1’inci Futbol Ligi'nde (LaLiga) Valencia-Real Madrid maçında Real Madridli Vinicius Junior’a ırkçılık yapan üç Valencialı taraftara sekizer ay hapis cezası verildi. Ayrıca bu taraftarların iki yıl boyunca stadyuma girmeleri yasaklandı. Bu karar, LaLiga’nın şikayeti sonucunda İspanya’da ırkçılıkla ilgili verilen ilk hapis cezası olarak kayıtlara geçti. LaLiga başkanı Javier Tebas, bu kararın İspanya’da ırkçılıkla mücadele için önemli bir adım olduğunu belirtti.
10 Haziran 2024

Fransa Futbol Federasyonu, ülkede birçok Müslüman futbolcunun forma giydiği liglerde, oruç tutan oyuncular için maç sırasında mola verilmesi talebini reddetti. Bu karar, futbolcuların maç sırasında sıvı tüketmek ya da yemek yiyerek oruçlarını açmaları için mola verilmesine yönelik talepleri üzerine geldi. Federasyon, geçen yıl da benzer bir yasağı uygulamıştı. Karar, NTV Spor tarafından RMC Sport'tan aktarıldı.
13 Mart 2024

Fransız oyuncu Judith Godreche, reşit olmadan iki film yönetmeni tarafından tecavüz ve cinsel istismarla suçlandığını iddia etti. Paris Savcılığı, Godreche'in şikayetinin resmi olarak bu ayın başlarında yapıldığını duyurdu. Godreche'in iddialarının ardından diğer kadın aktrisler de benzer suçlamalarda bulundu. #MeToo hareketi, cinsel taciz ve saldırıya karşı küresel bir ifşa hareketi olarak biliniyor.
23 Şubat 2024

Cannes Film Festivali'nde Selena Gomez'in de rol aldığı İspanyolca müzikal drama 'Emilia Pérez' dokuz dakika boyunca ayakta alkışlandı. Filmin yönetmeni Jacques Audiard, daha önce 2015'te 'Deephan' filmiyle Altın Palmiye kazanmıştı. Filmde Gomez'e Zoe Saldaña ve Karla Sofia Gascón eşlik ediyor. Gascón'un canlandırdığı karakter, kadın olmak için gizlice cinsiyet değiştirme ameliyatı yaptırmak isteyen bir uyuşturucu karteli lideri. Film, oyuncuların performanslarıyla eleştirmenlerden büyük övgü aldı.
20 Mayıs 2024

Real Madrid'in Brezilyalı yıldızı Vinicius Junior, Santiago Bernabeu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında, kendisine yönelik ırkçı tezahüratlar hakkında konuştu. Vinicius, ırkçılıkla mücadelenin futboldan daha önemli olduğunu vurgulayarak, bu konuda her yerde mücadele ettiğini ifade etti. Ayrıca, ırkçılığın sadece İspanya'da değil, tüm dünyada bir sorun olduğunu ve siyah insanların normal bir hayat yaşamayı hak ettiğini belirtti. Vinicius, ırkçılıkla ilgili daha fazla bilgi edindiğini ve Muhammed Ali gibi örnek bir figür olmaya çalıştığını söyledi.
25 Mart 2024

İtalya Serie A'da mücadele eden Napoli takımı, Brezilyalı takım arkadaşları Juan Jesus'a yapılan ırkçılık sebebiyle bir protesto gerçekleştirdi. Takım, Atalanta maçı öncesinde diz çökerek Juan Jesus'a destek verdi. Bu eylem, ABD'de ırkçılık karşıtlığını sembolize eden bir hareket olarak biliniyor. Juan Jesus, daha önce Inter-Napoli maçında Interli Francesco Acerbi tarafından ırkçı hakaretlere maruz kaldığını iddia etmiş, ancak Acerbi bu iddialar nedeniyle herhangi bir ceza almamıştı.
30 Mart 2024

Grammy ödüllü şarkıcı ve söz yazarı Rosalia, Dior'un yeni yüzü olarak seçildi. Kampanya, Maria Grazia Chiuri'nin yaratıcı yönetmenliğinde, modern kadınlığın ikonundan ilham alarak Rosalia'nın zarafetini ve cazibesini sergiliyor. Collier Schorr Studio'nun siyah beyaz fotoğrafları, Rosalia'nın netliğine vurgu yapıyor.
16 Mayıs 2024

Britanya'da bir futbol maçı sırasında sakatlanan Adam Price isimli futbolcu, bacağında oluşan morluğun Prens Harry'nin yüzüne benzediğini fark etti. 37 yaşındaki Price, gol atma anında yaşadığı sakatlık sonucu bacağında oluşan hasarı incelediğinde, morluğun alt kısmının sakalı, üst kısmının saçı ve orta kısmının ise gözleri ve ağzı andıran soluk izlerle Prens Harry'nin yüzüne benzediğini gördü. Bu tür olaylar, 'pareidolia' ya da 'hatalı anlam yükleme' olarak adlandırılıyor ve benzer örnekler sosyal medyada sıkça karşılaşılan bir fenomen.
20 Mart 2024
İşaretlediklerim