Elazığ merkezli dört ilde düzenlenen operasyonda, evde ek iş ilanları vererek dolandırıcılık yapan 11 kişiden 10'u tutuklandı. Şüpheliler, evde sabun paketleme işi yaparak ek gelir elde etme vaadiyle insanları dolandırdı. Operasyonda sekiz cep telefonu ve 15 banka kartına el konuldu. Bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
9 Temmuz 2024

Diyarbakır merkezli yedi ilde düzenlenen operasyonda, e-Devlet sitesini taklit ederek dolandırıcılık yapan bir suç örgütü çökertildi ve 26 kişi tutuklandı. Suç örgütü, sahte e-Devlet siteleri kurarak ve güvenli ödeme bahanesiyle linkler göndererek mağdurları dolandırdı. Operasyonda çok sayıda dijital materyale el konuldu ve şüpheliler hakkında 76 suç dosyası bulunduğu tespit edildi. Operasyon Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin, Adana ve Hatay'da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
20 Temmuz 2024

Ankara merkezli 21 ilde düzenlenen 'Sibergöz' operasyonlarında, yazar Aşkım Kapışmak'ın da aralarında bulunduğu 127 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, 'Smart Trade Coin' isimli kripto varlık alım-satım platformu üzerinden 'sıfır riskle yüksek kazanç' vaadiyle 1 milyar dolar haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Aşkım Kapışmak, İstanbul'da gözaltına alındıktan sonra sorgu için Ankara'ya gönderildi.
30 Mayıs 2024

İstanbul merkezli 10 ilde, güneş enerjili arsa vaadiyle vatandaşları dolandıran bir şebekeye operasyon düzenlendi ve 48 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, büyük arazilerde güneş enerjisi panelleri kurulu olduğunu iddia ederek, bu arazilerin küçük bir kısmını yatırımcılara satarak kira getirisi vaat etti. Mağdurların toplam kaybı 178 milyon lirayı buldu. Operasyon kapsamında çok sayıda dijital materyale el konuldu.
23 Ekim 2024

Adana merkezli üç ilde düzenlenen operasyonda, ATM'lere sahte dolar yatıran 15 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan dördü tutuklandı. Şüphelilerin, tanınmamak için şapka, gözlük ve maske taktıkları ve sahte dolarları başkalarına ait banka hesaplarını kullanarak ATM'lere yatırdıkları belirlendi. Operasyon kapsamında sahte para, ruhsatsız silah ve mermi ele geçirildi. Tutuklanan dört kişi dışında sekiz kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
29 Kasım 2024

Denizli'de Ertuğrul S. ve Volkan Ç. isimli iki kişi, Dubai merkezli bir finans şirketinin temsilcisi olduklarını iddia ederek 200 milyon avroluk bir ponzi dolandırıcılığı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle tutuklandı. Ponzi şemasıyla yatırımcılara yüksek kar vaadinde bulunarak Türkiye, Fransa, Belçika, Yeni Zelanda ve İsviçre gibi ülkelerdeki gurbetçilerden para topladıkları öne sürüldü. Denizli Valiliği, altı şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini ve üç kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Olay, Seçil Erzan davasına benzetilerek dikkat çekti.
7 Ekim 2024

Ankara başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, sahte tapu ve tehditle dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen sekiz kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, İstanbul ve Antalya'da bulunan Milli Emlak arazilerini satma vaadiyle sahte tapular düzenledikleri ve 40 milyon lira karşılığında dokuz tapu senedi verdikleri iddia ediliyor. Ayrıca, bir kuyumcunun altın kotasını yükseltme vaadiyle dolandırıldığı ve tehdit edildiği belirtildi. Başsavcılık, dokuz şüpheli hakkında nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik gibi suçlardan soruşturma başlattı.
5 Kasım 2024

İstanbul'da Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, piyasada sahte döviz dolaştığına dair haberler üzerine başlattığı soruşturma kapsamında Fatih ve Zeytinburnu ilçelerinde operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda sahte olduğu belirlenen 3 milyon 600 bin avro ele geçirildi ve bir kişi gözaltına alındı. Ayrıca, sahte para basımında kullanılan ekipmanlar ve çeşitli bankaların ibarelerinin bulunduğu sahte çek yaprakları da bulundu. Olay, sahte dolar iddialarına yönelik soruşturmanın bir parçası olarak değerlendiriliyor.
28 Kasım 2024

Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İstanbul, İzmir, Antalya, Trabzon, Mersin, Van, Gaziantep ve Eskişehir'de düzenlenen 'Siberağ-8' operasyonlarında 22 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin sosyal medya üzerinden kiralık bungalov ev, karavan ve ikinci el ürün ilanı vererek haksız kazanç sağladıklarını belirtti. Operasyonda çok sayıda bilgisayar, telefon, bellek, SIM kart ve banka kartına el konuldu.
1 Ekim 2024

İstanbul merkezli 13 ilde gerçekleştirilen operasyonda, yurt dışında eğitim almış gibi sahte denklik belgesi kullanarak milli eğitim müdürlüklerinden onay alan ve üniversitelerin yabancı öğrencilere ayrılan kontenjanlarından yararlanan 30 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüpheliler arasında tıp, hukuk, eczacılık gibi bölümlere yerleşen ve hatta mezun olarak çalışmaya başlayanlar da bulunuyor. Operasyon, İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Ağrı, Gaziantep, Tekirdağ, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Isparta, Mardin ve Şırnak'ta eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
6 Mart 2024

İstanbul'da gerçekleştirilen sahte para operasyonunda, Irak'ta basılan ve Türkiye'de piyasaya sürülmesi planlanan 1,5 milyon dolar değerinde sahte paraya el konuldu. Operasyonda yabancı uyruklu şüpheliler gözaltına alındı ve şüphelilere ait evlerde 28 bin dolar sahte para ile suçlardan elde edildiği tahmin edilen 5 bin 500 dolar bulundu. Emniyetteki işlemlerin ardından iki şüpheli tutuklanırken, bir zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
28 Mayıs 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2024'ün ilk 10 ayında 'parada sahtecilik' suçuna yönelik 340 operasyon düzenlendiğini ve bu operasyonlar sonucunda 104 kişinin tutuklandığını açıkladı. Operasyonlarda 1 milyon 479 bin Türk lirası, 352 bin ABD doları ve 3 milyon 613 bin avro sahte para ele geçirildi. Ayrıca, sahte para üretiminde kullanılan iki matbaa deşifre edildi. Kapalıçarşı'da sahte 50 ve 100 dolarlık banknotların piyasaya sürüldüğü iddiası üzerine bazı döviz büroları dolar alımını durdurdu.
29 Kasım 2024

Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Elazığ, Niğde ve Edirne merkezli 13 ilde düzenlenen 'Sibergöz-50' operasyonlarında 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda çevrimiçi çocuk müstehcenliği, nitelikli dolandırıcılık, cinsel taciz ve yasa dışı bahis suçlarına karıştığı belirlenen şüphelilerin hesaplarında 364 milyon lira işlem hacmi bulunduğu tespit edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda bilgisayar, telefon, sim kartı, taşınabilir bellek ve banka/kredi kartına el konulduğunu açıkladı.
8 Temmuz 2024

Türkiye'de sahte 50 ve 100 dolarların piyasada dolaşması üzerine İstanbul Kapalıçarşı ve döviz bürolarında döviz alım satımı durduruldu. Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası açıklama yaparken, başsavcılık olaya el koydu. 2019 yılında gerçekleştirilen ve dünya üzerinde yakalanan en büyük sahte dolar operasyonunu yöneten Furkan Sezer, sahte paranın tarihsel bir suç olduğunu ve mücadelede yeni tekniklerin önemini vurguladı. O dönemde 400 milyon dolarlık sahte para ele geçirilmişti ve bu operasyonlar ABD yetkililerinin de dikkatini çekmişti.
1 Aralık 2024

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye'de yerleşik kişilere yurt dışında kaldıraçlı döviz işlemi yaptırdığı tespit edilen 47 internet sitesine erişim engeli getirilmesine karar verdi. Bu karar, SPK'nın 22 Şubat tarihli bülteninde duyuruldu. Kararın gerekçesi olarak, bu sitelerin Türkiye'de yerleşik kişilere yönelik yasa dışı faaliyetlerde bulunması gösterildi. Ayrıca, bu siteler hakkında hukuki işlemlerin yapılmasına da karar verildi.
23 Şubat 2024

Adana merkezli dört ilde düzenlenen 'AYAR-3' operasyonunda, piyasaya sahte altın sürmeye çalışan şüphelilere yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında yaklaşık 50 milyon lira değerinde sahte altın ele geçirildi. Ele geçirilen sahte altınlar arasında 3 bin 646 adet çeyrek altın, 811 adet yarım altın, bin 614 adet tam altın ve 57 adet reşat altın bulunuyor. Suç işlediği tespit edilen 13 şüpheli gözaltına alındı.
18 Mayıs 2024

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yurt dışında kaldıraçlı döviz işlemi yaptırdıkları tespit edilen 72 internet sitesine erişim engellemesi kararı aldı. Bu karar, SPK'nın 21 Mart tarihli bülteninde duyuruldu. Türkiye'de yerleşik kişilere yönelik olarak bu işlemleri yaptıran sitelere karşı hukuki işlemlerin yapılmasına karar verildiği belirtildi.
22 Mart 2024

Bursa merkezli 13 ilde düzenlenen 'Mahzen-46' operasyonlarında, ülke genelinde faaliyet gösteren üç ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda, örgüt liderleri Vedat Kıpçak, Fırat Erdal ve Ersin Bulut'un da aralarında bulunduğu 112 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak', 'uyuşturucu madde ticareti', 'cebir, şiddet ve tehdit yoluyla suçluyu kayırma', 'suçtan elde edilen gelirlerin aklanması' ve 'göçmen kaçakçılığı' gibi suçlamalarla karşı karşıya. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu sosyal medya hesabından duyurdu.
15 Mayıs 2024

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde düzenlenen operasyonda polis, yaklaşık 3 milyon liralık sahte döviz ele geçirdi ve üç kişiyi tutukladı. Sahte 50 ve 100 dolarlık banknotların piyasaya sürüldüğü iddiası üzerine Kapalıçarşı'daki bazı döviz büroları dolar alımını durdurmuştu. Operasyon sonucunda 25 bin sahte dolar ve 58 bin sahte avro ele geçirildi. TÜYEMDER Başkanı Mehti Şeren, piyasadaki sahte dolar iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.
2 Aralık 2024

İstanbul Ataşehir'de, satın aldıkları araçların kilometrelerini düşürerek tekrar satışını yapan bir dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda, 25 kişi gözaltına alındı. Savcılık, bu şüphelilerden 17'sini tutuklarken, sekizini adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk etti. Nöbetçi hakimlik, savcılığın taleplerini kabul etti.
10 Şubat 2024
İşaretlediklerim