Marmara Denizi, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 'Batuhan A' adlı kargo gemisinin enkazında yapılan dalışta, kayıp altı kişiden birinin cesedi bulundu. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, 700'den fazla kişinin katılımıyla bölgede devam eden çalışmalarda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların 51 metre derinlikteki geminin enkazında bir personelin cesedine ulaştığını açıkladı. Cesedin, gemide aşçılık yapan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç’a ait olduğu belirlendi. Gemi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta batmıştı.
17 Şubat 2024

Britanya'da, cilt kanserinin en ölümcül türü olan melanoma karşı dünyanın ilk kişiselleştirilmiş mRNA aşısı denemeleri gerçekleştiriliyor. 52 yaşındaki Steve Young, bu aşının denendiği ilk hastalardan biri olarak kaydedildi. Aşı, bağışıklık sisteminin kalan kanserli hücreleri tanıyıp yok etmesine yardımcı olmayı amaçlıyor ve Moderna ile Merck Sharp and Dohme (MSD) tarafından üretiliyor. Ayrıca, aşı Avustralya'da da dahil olmak üzere diğer ülkelerde de denemeleri sürdürülüyor.
26 Nisan 2024

ABD'nin Colorado eyaletinde, 'sistemden izole' yaşamaya çalışan iki kız kardeş ve 14 yaşındaki bir çocuğun cesetleri bulundu. Kız kardeşler Christine ve Rebecca Vance ve Rebecca'nın 14 yaşındaki oğlunun ölümlerinin büyük ihtimalle açlık veya soğuk kış şartlarından kaynaklandığı düşünülüyor. Üçlünün geçen yaz kamp yapmaya başladığı ve kışın öldüğü tahmin ediliyor. Ailenin doğada hayatta kalma tecrübesi olmadığı ve bu yaşam tarzını internetten video izleyerek öğrenmeye çalıştıkları belirtildi.
27 Temmuz 2023

Antalya'nın Alanya ilçesinde, uçuruma yuvarlanmış bir araçta boğazı kesilmiş bir ceset bulundu. Araçta bulunan cesedin Mustafa T'ye ait olduğu belirlendi. Ceset, incelemelerin ardından morga kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
15 Eylül 2023

İstanbul Küçükçekmece Sefaköy durağında bekleyen bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle metrobüs yoluna düştü ve durağa yanaşan metrobüsün altında kalarak yaşamını yitirdi. Olay yerine emniyet, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan kişinin cesedi, Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
16 Ocak 2023

Colorado'da cenaze levazımatçısı Megan Hess, 2010-2018 yılları arasında yüzlerce cesedi izinsiz parçalayıp sattığı için 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Annesi Shirly Koch da bu suçtan dolayı 15 yıl hapis cezası aldı. İkili, cenaze yakınlarından yakma işlemleri için para talep etmiş, bazı durumlarda ise uzuv bağışı karşılığında ücretsiz yapmayı önermişler. Bu olay, Reuters ajansının 2018'de yaptığı bir araştırma sonucu ortaya çıkmış ve FBI tarafından soruşturulmuştu.
4 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Hatay'da ağır hasar gören Özel Defne Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde unutulan hastaların hayatını kaybettiği belirlendi. Hastane çalışanlarının kendi cebinden ödediği parayla kiraladıkları vinçle tahliye işlemleri gerçekleştirilmişti. Ancak, bazı hastaların ailelerine haber verilmeden defnedildiği, yakınlarının günlerce arayış içinde olduğu ancak cenazelerin bulunduğunu ve defnedildiğini geç öğrendikleri anlaşıldı.
8 Mart 2023

59 yaşındaki Oscar ödüllü aktör Russell Crowe, 40 yıllık sinema kariyerinin ardından emekliliği düşündüğünü ifade etti. Yakında 60 yaşına girecek olan Crowe, sektörde yaşlandığını ve kariyerindeki bir sonraki adımı düşünmeye başladığını belirtti. Kendi ifadesiyle, kendisini aynada tanıyamama dönemine girdiğini ve ya yeni şeyler keşfetmeye devam edeceğini ya da tamamen sahneden çekileceğini söyledi, ancak henüz kesin bir karar vermediğini dile getirdi.
5 Temmuz 2023

ABD'nin Güney Carolina eyaletinde, annesi tarafından sıcak bir araçta unutulan 16 aylık bir bebek hayatını kaybetti. Araç içindeki sıcaklığın 38 dereceyi aştığı düşünülüyor. Bebek, yaklaşık altı saat sonra yoldan geçen bir kişi tarafından fark edildi.
26 Ağustos 2023

Britanya kökenli Rothschild ailesinin 4. kuşak lideri Jacob Rothschild, 87 yaşında vefat etti. Ailesi tarafından yapılan açıklamada, Jacob'un İsrail ve Yahudi kültürüne olan hayırseverliği, çevreciliği ve aile içindeki sevgi dolu rolü vurgulandı. Rothschild, bankacılık, finans, sanat koleksiyonculuğu ve politikada önemli roller üstlenmiş bir isimdi. Cenazesi, Yahudi geleneklerine uygun olarak aile içinde gerçekleştirilecek.
26 Şubat 2024

6 Şubat'taki depremler sonrası Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde terk edilen bir hasta, İzmir'den gelen gönüllü sağlık görevlileri tarafından bulundu. Hastanın cerrahi bir işlem gördüğü ve yürüyemediği belirlendi. Sağlık görevlileri, hastanede ölenlerle sonradan getirilen cesetlerin birbirine karıştığını ve yaşananları fotoğraflayamadıklarını ifade etti. Terk edilen hasta, bulunduktan sonra başka bir hastaneye sevk edildi.
17 Mart 2023

Hollywood'da devam eden grev, ücret ve çalışma koşullarının yanı sıra sektörün yapay zeka kullanımından etkilenen senaristler ve oyuncular tarafından başlatıldı. Bu süreçte, ölü film yıldızlarının yapay zeka ile canlandırılması konusu da gündeme geldi. Örneğin, 1955'te ölen James Dean, bilgisayar üretimli imgeleme (CGI) teknolojisi ile yeni bir filmde başrol oynayacak. Ancak bu durum, etik ve hukuki sorunları da beraberinde getiriyor. Öldükten sonra bir kişinin yüzünün, sesinin, kişiliğinin hakları kime ait olacak? Oyuncuların ölümünden sonra kariyerlerinin gidişatı kimin kontrolünde olacak? Bu ve benzeri soruların yanıtları henüz belirsiz.
23 Temmuz 2023

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 47 gündür haber alınamayan iki çocuk annesi Nevrigül Alan'ın cesedi bulundu. Ceset, bir çiftçi tarafından bir zeytinliğin ağacına asılı halde bulundu ve durum polise bildirildi. Nevrigül Alan'ın cesedi, kesin ölüm nedeninin tespiti için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Alan'ın yakınlarının kayıp ihbarında bulunmasının ardından polis, jandarma ve AFAD ekiplerince bölgede arama çalışması başlatılmıştı.
18 Ekim 2023

BBC'nin haberine göre, Türkiye'de sağlık turizmi kapsamında zayıflama ameliyatı yaptıran çok sayıda Britanyalı bulunuyor. Türk Lirası'ndaki değer kaybı ve Britanya'daki uzun bekleme süreleri Türkiye'yi cazip hale getiriyor. Sosyal medya etkisiyle artan bu eğilim sonucunda, 2019'dan bu yana yedi Britanyalının ameliyat sonrası hayatını kaybettiği iddia ediliyor. BBC'nin Türkiye'deki kliniklerle yaptığı gizli müşteri araştırmasında, bazı kliniklerin düşük vücut kitle endeksine sahip kişileri bile ameliyat için kabul ettiği ve kilo almaya teşvik ettiği belirtiliyor.
21 Mart 2023

Britanya vatandaşı 31 yaşındaki Melissa Kerr, 2019 yılında İstanbul'da bir hastanede popo kaldırma ameliyatı sırasında öldü. Olayın ardından Britanya'da soruşturma başlatıldı ve Kerr'in akciğerlerine pıhtı atması sonucu öldüğü belirlendi. Britanya hükümeti, vatandaşlarını yeterince bilgilendirmediği eleştirileri üzerine, Türkiye ile medikal turizm konusunda görüşmeler yapmak üzere harekete geçti. Sağlık Bakanı Maria Caulfield, konunun ciddiye alındığını ve yakın zamanda Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirileceğini açıkladı.
21 Kasım 2023

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde denizde bir kadın cesedi bulundu. Sakarya'nın Serdivan ilçesinde 25 Eylül'de evinden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan 17 yaşındaki A.Y.'nin çantasının bulunmasının ardından başlatılan arama çalışması sonucunda ceset bulundu. Cesedin kimliği henüz belirlenemedi ancak A.Y'ye ait olabileceği değerlendiriliyor.
28 Eylül 2023

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Mezit Mahallesi'nde dere kenarına giden vatandaşlar, 40'lı yaşlardaki bir kadının hareketsiz yattığını fark etti. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede kadının hayatını kaybettiği belirlendi. Kadının cesedi, ölüm sebebi ve kimliğinin tespiti için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.
12 Temmuz 2023

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, annesi ve üvey babasıyla yaşayan 24 yaşındaki U.A'nın cansız bedeni evinde bulundu. Sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi ve genç adamın hayatını kaybettiği belirlendi. Polisin yaptığı kontrolde, uyuşturucu tedavisi gördüğü öğrenilen U.A'nın cesedinin yanında enjektör bulunduğu belirtildi.
7 Ağustos 2023

Güney Kore'de 82 yaşındaki bir adam, yerel bir lezzet olan 'canlı ahtapot' yemeğini yerken boğuldu ve kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Yemeğin adı 'canlı ahtapot' olsa da, ahtapot servis edilmeden önce öldürülüyor ve dokunaçları porsiyonlar halinde kesiliyor. Ancak, dokunaçlar hala hareket ederken servis ediliyor ve bu nedenle yemeğin küçük parçalara ayrılması ve yutmadan önce iyice çiğnenmesi öneriliyor. Bu kişi, 2007 ile 2012 arasında en az üç kişinin canlı ahtapot yemeği yemekten öldüğü belirtilen ülkede, bu yemeği yerken ölen ilk kişi değil.
26 Ekim 2023

Batı Avustralya'da, madencilikte kullanılan ve radyoaktif madde içeren bir mini kapsül, Newman bölgesindeki bir maden sahasından Perth'teki depoya nakledilirken kayboldu. 6 milimetre çapında ve 8 milimetre boyutundaki kapsül için arama çalışmaları başlatıldı. Yetkililer, kapsüle dokunulmaması konusunda uyarıda bulunarak, radyasyon yanıkları ve hastalıklara yol açabileceğini belirtti. Arama ekipleri, kapsülü bulmak için radyasyon ölçüm cihazları kullanıyor.
29 Ocak 2023
İşaretlediklerim