İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, İstanbul'da bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetli fırtına ve sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşlara olası olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olmaları çağrısında bulunuldu. Ayrıca, mevcut kış sıcaklık değerlerinin hafta boyunca artarak bahar değerlerine yükseleceği öngörülüyor.
28 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 13-20 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'nin birçok şehrinde yüksek sıcaklık beklenmesi nedeniyle vatandaşları uyardı. MGM, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların günün en sıcak saatleri olan 11-16 arasında tedbirli olmaları gerektiğini belirtti. Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri, Adana, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Osmaniye, Konya, Eskişehir, Kırıkkale, Bolu, Karabük, Amasya, Malatya, Elâzığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkâri, Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Batman, Şırnak ve Kilis'te sıcaklık değerlerinin yüksek olacağı tahmin ediliyor.
12 Ağustos 2023

Türkiye genelinde hafta sonu sağanak yağış bekleniyor ve sıcaklıkların 4-5 derece düşeceği tahmin ediliyor. Özellikle Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yağışların etkili olacağı belirtiliyor. Güney Ege, Akdeniz’in kıyı kesimleri ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde ise sıcaklıkların 40 derecenin üzerinde seyredeceği öngörülüyor. İstanbul’da cuma ve cumartesi günü sağanak yağış beklenirken, Ankara ve İzmir’de yağış olmayacak ancak sıcaklıklar düşecek.
13 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde çok bulutlu ve yağışlı bir hava durumu beklendiğini duyurdu. 24 il için turuncu, 32 il için sarı kodlu uyarı verilirken, kuvvetli yağış ve rüzgarın yanı sıra bazı bölgelerde toz taşınımı ve çığ tehlikesi riski olduğu belirtildi. Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.
29 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi verilerine göre, İstanbul'da bu geceden itibaren yağışlı hava etkili olacak ve yağmur geçişlerinin hafta boyu aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının birkaç derece azalması ve rüzgarın kuzeyli yönlerden esmesi öngörülüyor. İBB ekipleri, yağışın şiddeti ve miktarı nedeniyle olası sel veya taşkınlara karşı önlem alıyor.
27 Eylül 2023

İstanbul Valiliği, İstanbul başta olmak üzere Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine dayanarak yapılan açıklamada, yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı öngörüldü.
12 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük tahmin raporuna göre, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli, Edremit Körfezi çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış bekleniyor. Ayrıca Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve birçok ilde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde sis ve pus, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Marmara ve güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında olması tahmin ediliyor.
8 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların cuma gününden itibaren düşeceğini ve yerini sağanak yağışlara bırakacağını açıkladı. Özellikle İç Anadolu, Doğu Anadolu, Batı Marmara ve İç Ege bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Çarşamba günü yurt genelinde sıcak hava etkili olmaya devam edecek, ancak cuma gününden itibaren sıcaklıkların azalacağı tahmin ediliyor.
4 Haziran 2024

Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü mühendisi Hümeyra Betül Akgül, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bu hafta sıcaklığın mevsim normallerinin altı ila sekiz derece üzerine çıkacağını belirtti. Diyarbakır, Batman, Şırnak ve çevresindeki sıcaklıkların 45 derecenin üzerine çıkacağı, güneye daha yakın ilçelerde ise 48 dereceye kadar ulaşacağı tahmin ediliyor. Akgül, özellikle çocukların, yaşlıların ve kronik hastalığı olanların sıcak hava konusunda dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.
9 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul'da bugün saat 09:00 ile 15:00 arasında gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağını duyurdu. Yerel olarak kuvvetli yağışların sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı.
11 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul ve 13 ili sarı kodla uyardı. Doğu kesimlerde sıcaklıkların 2-5 derece azalması, batı kesimlerde ise 3-5 derece artması bekleniyor. MGM, 14 ilde kuvvetli sağanak yağışlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
5 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), sıcak ve rüzgarlı hava koşulları nedeniyle İstanbul ve Türkiye genelinde orman yangını riskinin yüksek olduğunu belirtti. Vatandaşlara, özellikle 11.00 ila 16.00 saatleri arasında kapalı alanlarda kalmaları tavsiye edildi. İstanbul'da ormanlık alanlara giriş yasaklanırken, Ankara'da da ormanlara giriş 30 Eylül'e kadar yasaklandı. Hafta boyunca sıcaklıkların nemle birlikte 28 derecenin üzerine çıkması bekleniyor.
26 Haziran 2024

İstanbul Ticaret Odası'nın verilerine göre, Nisan ayında İstanbul'da perakende fiyatlar aylık yüzde 4,57, toptan fiyatlar ise yüzde 3,14 arttı. Yıllık bazda perakende fiyatlar yüzde 62,46, toptan fiyatlar yüzde 70,58 artış gösterdi. Sektörel bazda en yüksek artış giyim harcamalarında yaşanırken, kimyevi maddeler ve yakacak ve enerji maddeleri gruplarında düşüş gözlendi. İTO endeksleri, TÜİK tarafından açıklanan TÜFE ile farklılık göstermeye devam ediyor.
1 Mayıs 2023

Ankara Valiliği, hava sıcaklıklarının artacağı ve 'eyyam-ı bahur' etkisinin başlayacağı uyarısında bulundu. Bu hafta ortasından itibaren Ankara genelinde sıcaklıkların 4 ila 8 derece artması bekleniyor. Valilik, 1-6 Ağustos 2023 tarihleri arasında günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında kronik rahatsızlığı olanların, yaşlıların ve çocukların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.
1 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının çarşambaya kadar kademeli olarak azalacağını, ancak çarşamba gününden itibaren yeniden artacağını duyurdu. Hava Tahmin Uzmanı Kenan Yüksel, sıcaklıkların özellikle kuzey ve iç bölgelerde bir miktar artış göstereceğini, ancak geçtiğimiz haftalardaki gibi ekstrem değerlere ulaşmayacağını belirtti. Ayrıca, yağışların pazar günü Ege ve Akdeniz'in iç ve doğu kesimlerinde görüleceğini, pazartesi ve salı günleri ise diğer bölgelere yayılacağını aktardı.
26 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Ülkenin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, belirli bölgelerde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinden sonra İç Ege ile Batı Akdeniz'in yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, rüzgarın ise genellikle doğu ve güneydoğu yönlerden eseceği öngörülüyor.
12 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), iki bölgede kuvvetli sağanak yağış beklendiğini ve hava sıcaklıklarının yurt genelinde artacağını bildirdi. MGM'nin açıklamasında, Marmara'da rüzgarın güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiği ve olası olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Hava sıcaklıklarının yurt genelinde artacağı, yurdun doğusunda mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
20 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM verilerine göre, İstanbul'da hafta sonu soğuk ve yağışlı hava etkili olacak. Cumartesi günü fırtına, pazar günü ise tam fırtına bekleniyor ve sıcaklıkların 4-8 derecelere kadar düşmesi öngörülüyor. Yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı olabileceği tahmin ediliyor. İBB, olası olumsuzluklara karşı ekiplerini hazırda beklettiğini ve İstanbulluların tedbirli olmaları gerektiğini duyurdu.
24 Kasım 2023

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) verilerine göre, İstanbul'daki perakende fiyatlar temmuzda aylık yüzde 9,84, yıllık yüzde 63,76 artış gösterdi. Haziranda İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi yüzde 1,66, yıllık yüzde 56,05 olarak ölçülmüştü. İktidarın getirdiği vergiler sonrasında temmuzda büyük bir artış kaydedildi.
1 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Konya, Denizli, Bursa, Burdur, Isparta, Ankara, Kayseri, Sivas, Tunceli, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Tokat, Adıyaman ve Trabzon'un batı ilçeleri için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulunarak sarı kodlu uyarı yayınladı. Yapılan tahminlere göre, yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, İç Ege'nin güney ve doğusunda sıcaklıkların mevsim normallerinin dört ila altı derece altında olması, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.
12 Mayıs 2023
İşaretlediklerim