İstanbul'da bir sağlık çetesi, 12 bebeğin ölümüne neden olmakla suçlanıyor. Soruşturmayı yürüten savcı Y.E, makamında ölümle tehdit edildi. Bu olayla ilgili olarak beş kişi tutuklanırken, üç kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. Soruşturma, bir annenin bebeğini görememesi üzerine yaptığı şikayetle başladı ve savcının tehdit edilmesiyle derinleşti.
14 Ekim 2024

İstanbul'da bir sağlık çetesi, 21 bebeğin ölümüne neden olmakla suçlanıyor. İstanbul Tabip Odası, bu olayın sağlık sisteminin iflas ettiğini gösterdiğini belirterek, sağlık hizmetlerinin kamusal olarak eşit ve ücretsiz sunulması gerektiğini vurguladı. Olay, bir annenin şikayeti üzerine ortaya çıkarken, savcı Y.E. soruşturma sırasında tehdit edildi. Beş kişi tutuklanırken, olayın sağlık sistemindeki özelleştirme politikalarının bir sonucu olduğu ifade edildi.
18 Ekim 2024

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, İstanbul merkezli 'yenidoğan çetesi' hakkında açıklamalarda bulundu. Çetenin, 21 şüpheli bebek ölümüne neden olduğu iddia ediliyor ve olay, bir annenin şikayetiyle ortaya çıkmıştı. Bakan, sürecin Mayıs 2023'te başladığını ve suçluların tutuklandığını belirtti. Ayrıca, savcı Y.E.'nin tehdit edilmesi üzerine soruşturmanın derinleştirildiği ve devletin tüm birimleriyle bu illegaliteye karşı mücadele edildiği vurgulandı.
18 Ekim 2024

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir bebeğin hayatını kaybettiği ve altı bebeğin entübe edildiği Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi hakkında inceleme başlatıldı. Bebeklerin aileleri, hastane önünde toplanarak yönetimi protesto etti ve bebeklere yanlışlıkla tıbbi alkol verildiğini iddia etti. Polis, hastanenin Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde çalışan dört sağlık çalışanını gözaltına aldı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, olayın tüm boyutlarıyla araştırılacağını ve sorumluların cezalandırılacağını belirtti.
27 Ekim 2024

Diken'in elde ettiği belgelere göre, Sağlık Bakanlığı boğmaca tanısı konan hastaları gizliyordu. CHP Bursa milletvekili Kayıhan Pala, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya bu konuyla ilgili dokuz soru yöneltti. Sorular arasında aşısız çocukların sayısı ve oranları, aşı reddi başvuruları ve bakanlığın bu konuda bir eylem planı olup olmadığı yer alıyor. Bu durum, aşı reddi nedeniyle bebek ölümlerinin artmasıyla birlikte Meclis gündemine taşındı.
10 Haziran 2024

Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu ve İstanbul Tabip Odası Aile Hekimleri Komisyonu, İstanbul'da kızamık vakalarının görüldüğüne dair uyarıda bulunarak aileleri bebek ve çocukların aşılarını tamamlamaya çağırdı. Kızamık, Dünya Sağlık Örgütü tarafından eliminasyonu hedeflenen hastalıklar arasında yer almakta ve Türkiye, bu hastalığı laboratuvar testleriyle özel olarak takip etmektedir. İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Saffet Ercan, bazı ilçelerde kızamık vakalarının görüldüğüne dair bilgiler aldıklarını ve Sağlık Bakanlığı'ndan şeffaf bir açıklama beklediklerini ifade etti. Aşı reddi oranlarının düşük olmadığı ve aşıların ücretsiz yapıldığı belirtilirken, 2011'den beri Türkiye'de kızamık salgını yaşandığı ve vakaların arttığı kaydedildi.
18 Ocak 2023

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, özel sağlık kurumlarına yönelik yapısal reformların bakanlığın gündeminde olduğunu belirtti. Bu açıklama, İstanbul merkezli bir sağlık çetesinin ortaya çıkarılması ve 21 şüpheli bebek ölümüne neden oldukları iddiasıyla suçlanmalarının ardından geldi. Çetenin işbirliği yaptığı 10 özel hastanenin ruhsatı iptal edildi. Bakan, sağlık sisteminin suistimal edilmesine karşı sıkı denetimlerin devam edeceğini ve reformların yapılacağını vurguladı.
20 Ekim 2024

İstanbul ve çevresindeki 11 özel hastaneyi kapsayan yenidoğan çetesi skandalı, saygın tıp dergisi BMJ'de yer aldı. Skandal, bebeklerin hayatını kâr amacıyla tehlikeye atan bir çeteyi ve Türkiye'deki özel hastanelere bağımlılığın artışını gözler önüne seriyor. 47 kişi, öldürme, dolandırıcılık ve sahtecilik suçlamalarıyla yargılanacak. Soruşturma, yüzlerce bebeğin ölümüne neden olunduğunu iddia ediyor.
9 Kasım 2024

İstanbul merkezli 'Yenidoğan çetesi' soruşturmasında adı geçen ve ruhsatları iptal edilen dokuz özel hastaneye karar tebliğ edildi. Bu hastanelerdeki hastaların kamu hastanelerine sevki başladı. Soruşturma, 21 şüpheli bebek ölümüne neden olmakla suçlanan bir sağlık çetesini ortaya çıkardı. Çetenin işbirliği yaptığı hastanelerin ruhsatları iptal edilirken, mağdur aileler hastane önlerinde toplandı ve tepkilerini dile getirdi.
20 Ekim 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul merkezli 'yenidoğan çetesi' olarak bilinen ve 21 bebeğin ölümüne neden olmakla suçlanan sağlık çetesini araştırmak için bir heyet görevlendirdi. Çetenin, bebek acil hastalarını özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek SGK'dan haksız kazanç sağladığı iddia ediliyor. Soruşturma kapsamında 11 kişi gözaltına alınmış ve beş kişi tutuklanmıştır. Olay, bir annenin şikayeti üzerine ortaya çıkmış ve savcı Y.E. soruşturma sırasında tehdit edilmiştir.
18 Ekim 2024

İstanbul Tabip Odası, 'Yenidoğan çetesi' olarak adlandırılan ve 21 şüpheli bebek ölümüne neden olmakla suçlanan sağlık çetesi hakkında açıklama yaptı. Oda, sağlık sisteminin kamusal olarak herkese eşit, ücretsiz ve nitelikli hizmet sunacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. Olayın, sağlık sisteminin iflas ettiğini gösterdiğini belirten Tabip Odası, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için sağlık politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, olayın hukuki ve idari boyutlarının yanı sıra sağlık sisteminin ticari bir yapıya dönüşmesinin de eleştirilmesi gerektiği belirtildi.
18 Ekim 2024

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstanbul'da 12 bebeğin ölümüne neden olan 'yenidoğan çetesi' olayında Menzil tarikatını suçladı. Özdağ, Sağlık Bakanı'nın istifasını talep etti ve bakanın kendisine WhatsApp üzerinden ulaştığını belirtti. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, çeteyle bağlantılı 10 hastanenin ruhsatı iptal edildi ve 22 kişi tutuklandı. Özdağ, Sağlık Bakanlığı'nın 2002'den beri Menzil tarikatı tarafından kontrol edildiğini iddia etti.
19 Ekim 2024

İstanbul'da bebek acil hastalarını özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden oldukları iddia edilen 47 sanığın yargılaması başladı. Çete, 10 bebeğin ölümüyle suçlanırken, 19 hastane ve sağlık hizmeti şirketi de davada sorumlu olarak yer alıyor. İddianameye göre, çetenin amacı yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin doluluğunu sağlamak ve SGK'dan haksız kazanç elde etmekti. Duruşma öncesi bebeklerini kaybeden aileler adliye önünde tepkilerini gösterdi.
18 Kasım 2024

İstanbul merkezli bir sağlık çetesi, özel hastanelerin yenidoğan ünitelerinde bebek ölümlerine neden olmakla suçlanıyor. Çeteye ilişkin toplam şikayet sayısı 350'ye ulaştı ve 22 kişi tutuklandı. Çetenin elebaşı olarak doktor Fırat Sarı gösterilirken, birçok hastanenin ruhsatı iptal edildi. İlk duruşma 18 Kasım'da yapılacak.
28 Ekim 2024

Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul merkezli 'yenidoğan çetesi' ile işbirliği yaptığı iddia edilen hastanesi hakkında açıklamalarda bulundu. Müezzinoğlu, hastanesinin etik kurallara uyduğunu ve çetenin hastaneyi diğer hastanelerle sözleşme imzalamak için bir güven unsuru olarak kullanmış olabileceğini belirtti. Çetenin 21 şüpheli bebek ölümüne neden olduğu iddia edilirken, Müezzinoğlu, hastanesiyle ilgili iddiaların soruşturma gizliliği nedeniyle yanıtlanmadığını söyledi. Olay, 14 gündür bebeğini göremeyen bir annenin şikayetiyle ortaya çıkmıştı.
21 Ekim 2024

İstanbul'da 10 bebeğin ölümüyle suçlanan ve aralarında sağlık çalışanlarının da bulunduğu 47 sanıklı yenidoğan çetesi davası dördüncü gününde devam ediyor. Dava, bebek acil hastalarını özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla açıldı. İddianamede, çetenin yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin doluluğunu sağlamak ve SGK'dan üst sınırda ödeme almak amacıyla hareket ettiği belirtiliyor. 47 sanıktan 22'si tutuklu olarak yargılanırken, sanıklar hakkında ağır hapis cezaları isteniyor.
21 Kasım 2024

Türkiye'de bazı ebeveynler, çocuklarının aşılanmasına karşı çıktıkları gibi şimdi de yenidoğan bebeklerinden topuk kanı alınmasını reddediyorlar. Topuk kanı taraması, fenilketonüri (PKU), konjenital hipotiroidi gibi ciddi sağlık sorunlarının erken teşhis edilmesini sağlayarak tedavi şansını artırıyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, yenidoğan tarama programları her yıl 12 binden fazla çocuğun sağlıklı bir yaşama başlamasına yardımcı oluyor. Akraba evliliklerinin yaygın olduğu Türkiye'de genetik hastalıkların görülme sıklığı artıyor. Türk Tabipleri Birliği ve diğer sağlık profesyonelleri, aşı ve topuk kanı taramalarının önemini vurgulayarak, ebeveynlerin bu konudaki yanlış bilgilendirilmelerine ve dirençlerine dikkat çekiyorlar.
26 Ocak 2023

İstanbul Tabip Odası, İstanbul'da kızamık hastalığından dolayı çocuk ölümleri olduğunu ve hastalıktaki artışın endişe verici boyutlara ulaştığını açıkladı. Kızamık aşısının önemi vurgulanarak, ailelerin çocuklarını aşılatmaları çağrısı yapıldı. DSÖ'nün Avrupa Bölgesi için belirlediği kızamık eliminasyon hedefine Türkiye'nin hala ulaşamadığı belirtildi. Aşı reddi ve kararsızlığının arttığı, mevzuattaki boşlukların bu durumu kolaylaştırdığı ifade edildi. İTO, Sağlık Bakanlığı'na kızamık vakaları ve alınacak önlemlerle ilgili sorular yöneltti.
13 Haziran 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, başbakanlığı döneminde yenidoğan çetesiyle ilgili kendisine gelen ihbarlar hakkında açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, çeteyle ilgili üç kişinin isimlerinin sekiz yıl önce kendisine iletildiğini ve bu kişilerin şu anki soruşturmada önemli roller üstlendiğini belirtti. İstanbul'da sağlık çalışanlarının da dahil olduğu bir grubun, bebek acil hastalarını özel hastanelere sevk ederek ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında birçok hastane ve sağlık hizmeti şirketi sorumlu tutulurken, bazı hastanelerin ruhsatları iptal edildi.
19 Kasım 2024

Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu'nun yaptığı çalışmaya göre, Türkiye'nin birçok bölgesinde kızamık vakaları artış gösteriyor. Son altı ayda en çok vaka Bursa ve İstanbul'da bildirildi. Çalışmaya katılan aile hekimlerinin %6'sı 2023'te kızamık hastası gördüklerini belirtirken, aşı reddi nedeniyle son bir yılda 64 bin çocuğun aşısı yapılmadı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kızamığa bağlı ölüm iddialarını yalanladı ve durumun kontrol altında olduğunu ifade etti. Ancak TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, ölüm belgelerinde gerçek sebeplerin yazılmadığını ve kızamık salgınının var olduğunu belirtti.
7 Temmuz 2023
İşaretlediklerim