İstanbul'da Taksim Meydanı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde olası izinsiz gösteriler nedeniyle bariyerlerle çevrilerek kapatıldı. Metro İstanbul, Taksim istasyonuna seferlerin 'ikinci bir duyuruya kadar' durdurulduğunu duyurdu. Meydanın kapatılması, saat 12.00'den itibaren başladı ve bu durum sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarla da belgelendi.
25 Kasım 2023

Ankara'da sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğle saatlerinde şiddetlenerek bazı cadde ve sokaklarda, alt geçitlerde su birikintilerine neden oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, su birikintileri nedeniyle mahsur kalan bir otomobili kurtardı ve suyun tahliyesi için çalışma yürüttü. Sıhhiye'deki Aksu Kavşağı trafiğe kapatıldı ve bazı iş yerlerini su bastı. Ankara Valiliği, herhangi bir can veya ciddi mal kaybının olmadığını açıkladı.
30 Mayıs 2023

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim Meydanı ve çevresine yürümek isteyen işçi ve sendika üyelerine polis müdahale etti. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi başta olmak üzere şehrin birçok noktası abluka altına alındı. Çeşitli gruplardan toplamda 53 kişi gözaltına alındı. Polis, müdahalelerde plastik mermi ve biber gazı kullanımı da dahil olmak üzere sert önlemler aldı.
1 Mayıs 2024

Emek Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi ve Halkevleri'nin İstanbul il örgütleri, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Taksim Meydanı'nda kutlama çağrısı yaptı. Taksim Meydanı, 1977'deki trajik olaylar nedeniyle 1 Mayıs kutlamaları için özel bir öneme sahip. Ancak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarının yasaklanması değil, kısıtlamalar söz konusu. Partiler ve örgütler, tüm İstanbullu emekçileri 1 Mayıs'ta Saraçhane'de toplanmaya ve Taksim'e yürümeye davet ediyor.
29 Nisan 2024

Ankara Valiliği, son meteorolojik değerlendirmelere dayanarak, kentin çevrelerinde yarın akşam saatlerinden itibaren yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların pazar günü sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği öngörülüyor. Vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar konusunda uyarılarak tedbirli olmaları istendi.
17 Kasım 2023

Kurban Bayramı tatili nedeniyle İstanbul'da yaşayan birçok kişi tatil beldelerine ve memleketlerine gitti. Bu durum, özellikle sabah saatlerinde yüzde 70'lere çıkan trafik yoğunluğunun yüzde 2'ye düşmesine neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Trafik Yoğunluk Haritası'na göre, trafik akışı sabah saat 9-10 arasında yüzde 2'ye düştü. Normalde yoğun trafik olan bölgelerde ve toplu taşıma istasyonlarında da sakinlik gözlendi.
27 Haziran 2023

İstanbul Valiliği'nin kararı doğrultusunda, 25 Kasım Cumartesi günü saat 12.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı işletmeye kapatıldı. Bu süre zarfında, metro araçları Taksim istasyonunda durmadan seferlerine devam edecek.
25 Kasım 2023

Kurban Bayramı tatilinde Türkiye genelinde 7 bin 216 trafik kazası meydana geldi ve bu kazalarda 72 kişi hayatını kaybetti, 12 bin 274 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinde otoyollarda araç hareketliliğinde yüzde 87,5 artış olduğunu belirtti. Bayram tatili süresince 3 milyon 687 bin 894 araç denetlendi ve 519 bin 242 işlem uygulandı.
25 Haziran 2024

Ankara Valiliği, kentte beklenen kuvvetli sağanak yağış nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nin verilerine dayanarak yapılan açıklamada, 11 Haziran Pazar günü için kuvvetli ve etkili yağış beklendiği ifade edildi. Vatandaşlardan sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışına karşı dikkatli olmaları istendi.
10 Haziran 2023

Bayram tatilinin sekiz gününde Türkiye genelinde meydana gelen trafik kazalarında 68 kişi hayatını kaybetti ve 9 bin 787 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinde dün 706 trafik kazası meydana geldiğini, altı kişinin hayatını kaybettiğini ve 1097 kişinin yaralandığını açıkladı. Denetlenen 405 bin 88 araçtan 22 bin 975'ine hız ve radar işlemi, 37 bin 590'ına ise diğer ihlallerden işlem yapıldı.
23 Haziran 2024

İstanbul Valiliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bazı önlemler alarak, M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattının Taksim ve Şişhane istasyonlarının İstiklal Caddesi girişlerini ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattını geçici olarak işletmeye kapattı. Bu karar, 8 Mart Cuma günü saat 14:00 itibarıyla yürürlüğe girdi ve ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak. Metro İstanbul, bu durumu sosyal medya hesabından duyurdu ve araçların Taksim istasyonunda durmadan seferlerine devam edeceğini bildirdi.
8 Mart 2024

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, İstanbul Saraçhane'den Taksim'e yürümek isteyen işçilere polis müdahalede bulundu. İşçiler, Haliç'e inen yol üzerindeki Unkapanı kemerlerinde polis ablukasıyla karşılaştı. Çevik kuvvet ekipleri, panzerlerle yolu kapatarak hem araç hem de yaya trafiğini engelledi. Polis, işçilerin ablukayı aşma çabalarına plastik mermi ve biber gazı sıkarak yanıt verdi.
1 Mayıs 2024

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda yapılacak bakım çalışması nedeniyle 23 Haziran Pazar günü saat 23.00'ten itibaren seferler sadece Eminönü-Üniversite durakları arasında gerçekleştirilecek. Üniversite-Alibeyköy Cep Otogarı istasyonları arasında ise saat 23.00'ten 00.00'a kadar ücretsiz İETT otobüsleri hizmet verecek. Metro İstanbul, bu düzenlemenin bakım çalışmaları nedeniyle yapıldığını açıkladı.
23 Haziran 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutuklulara açık görüş izni verileceğini duyurdu. Bu izin, 'Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmelik' kapsamında sağlanacak. Bakan Tunç, bu duyuruyu sosyal medya hesabı üzerinden yaptı.
18 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tuzla İçmeler Araç Köprüsü'nün deprem güçlendirme çalışmaları sebebiyle 120 gün boyunca trafiğe kapalı olacağını açıkladı. Bu duyuru belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yapıldı. Köprünün trafiğe kapatılması, bugünden itibaren başlayacak ve belirtilen süre boyunca devam edecek.
21 Kasım 2023

İstanbul Valiliği, Taksim ve İstiklal Caddesi'nde yapılması planlanan LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nü yasakladığını duyurdu. Valilik, çeşitli illegal grupların sosyal medya üzerinden izinsiz protesto çağrıları yaptığını belirterek, bu organizasyonun engellenmesi amacıyla bir dizi tedbir kararı aldı. Bu kapsamda, Taksim Meydanı ve çevresindeki dokuz yol araç trafiğine kapatıldı ve yaya trafiği kontrollü şekilde sağlanacak. Alternatif güzergahlar belirlenerek, kapanan yolların trafiğe kapatılması kararlaştırıldı.
30 Haziran 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk gününde yaşanan 651 trafik kazasını ve bu kazalarda dokuz kişinin ölümünü, 1047 kişinin yaralanmasını açıkladı. Yerlikaya, 411 bin 588 aracın denetlendiğini, 19 bin 654 araca hız ve radar işlemi, 37 bin 130 araca ise diğer işlemlerin yapıldığını belirtti. Emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin vatandaşların güvenliği için gerekli önlemleri aldığı ve denetimleri hassasiyetle sürdürdüğü vurgulandı.
7 Nisan 2024

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Borsa İstanbul'da işlem gören pazarlar beş iş günü için kapatılmıştı. Yarın endeksin açılması beklenirken, bankacılık kaynakları depremin etkisini azaltacak düzenlemelerin yapıldığını ve bu düzenlemelerin yakında açıklanacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası düzenlemeleri açıklaması bekleniyor. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hisse geri alımları için vergi muafiyeti sağlamayı planladığı ve bireysel emeklilik sisteminde yapılan bir düzenleme ile borsaya önemli miktarda fon girişi bekleniyor.
14 Şubat 2023

Bayram tatilinin sekiz gününde Türkiye genelinde 4 bin 998 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda toplam 66 kişi hayatını kaybederken, 8 bin 352 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazalara ilişkin son verileri sosyal medya hesabından paylaştı. Dönüş trafiğinin yoğunlaştığı son günlerde 382 bin 467 araç denetlenirken, 25 bin 215 araca hız ve radar cezası uygulandı.
14 Nisan 2024

Başkent Ankara, Kuzey Afrika'dan gelen toz taşınımı nedeniyle puslu ve tozlu bir havanın etkisine girdi. Valilik, toz taşınımının bu gece başlayarak cuma gecesine kadar devam edeceğini bildirdi. Bu durumun sağlık sorunları, görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşüş, çamur şeklinde yağışlar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz etkilere yol açabileceği belirtildi. Ayrıca, lodos ve fırtına için de uyarılar yapıldı.
24 Nisan 2024
İşaretlediklerim