Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Afrika Birliği arasında yükseköğretimde işbirliğine yönelik bir mutabakat zaptı imzalandı. Anlaşma, akademik değişim programları, öğretim üyesi yetiştirme, bilim, teknoloji ve inovasyon alanlarında işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor. İmza törenine Afrika ülkelerinin Ankara’daki büyükelçileri ve temsilcileri katıldı. Anlaşma, Türkiye'nin sunduğu YÖK Bursları aracılığıyla Pan-Afrikan Üniversitesinin akademik personeline destek olmayı da içeriyor.
3 Eylül 2024

Doktor annelerin sosyal medyada başlattığı bir hareket, 31 Aralık 2018'de Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) adı altında resmi bir yapıya kavuştu. Vakıf, şu ana kadar 5 bini aşkın çocuk ve gence burs sağladı ve Vehbi Koç Vakfı tarafından ödüllendirildi. KAHEV, eğitim, kültürel ve bilimsel gelişmeye katkıda bulunmayı amaçlıyor ve Türkiye genelinde 312 okula destek verdi. Vakıf, ayrıca çeşitli burs programları ve eğitim destekleri sunuyor.
25 Şubat 2024

Türkiye ekonomisi 2022 yılında yüzde 5,6 oranında büyüme kaydetti. Bu oran, Reuters anketinde beklenen yüzde 5,2'lik büyümenin üzerinde gerçekleşti. 2022'nin son çeyreğinde ise ekonomi yüzde 3,5 büyüdü, bu da yüzde 3'lük beklentinin üzerinde bir performans gösterdi. Ayrıca, TÜİK Ulusal Hesaplar Daire Başkanı Cihat Erce İşbaşar, üçüncü çeyrek büyüme oranlarının beklentilerin altında kalmasının ardından görevden alındı.
28 Şubat 2023
İşaretlediklerim