Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Hasret Çakır isimli 41 yaşındaki kadın, evinin balkonunda av tüfeğiyle vurularak ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından jandarma ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek şüpheli M.B.'yi Bodrum ilçesinde gözaltına aldı. Şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.
30 Mayıs 2023

İstanbul Beylikdüzü'nde bir markette kasiyere saldıran ve arkadaşını korumaya çalışan bir diğer çalışanı bıçaklayarak öldüren Y.C.T. isimli şüpheli tutuklandı. Alkollü olduğu belirtilen şüpheli, önce markette bir çalışanla tartıştı, sonra elinde bıçakla geri döndü ve A.K. isimli çalışanı bıçakladı. Ağır yaralanan A.K. hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.
2 Eylül 2023

Kilis'te, Suriyeli D.H.M., boşanmak isteyen eski eşi N.Ş.'yi silahla vurarak öldürdü. Olay, Şehit Sakıp Mahallesi'nde meydana geldi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, yaralı kadını hastaneye kaldırdı ancak yapılan müdahalelere rağmen N.Ş. hayatını kaybetti. Şüpheli D.H.M. polis tarafından gözaltına alındı.
4 Ocak 2023

Antalya'da doğa yürüyüşü yapan Rus uyruklu Türk vatandaşı bir kadın, fotoğraf çekmek için uçurum kenarına gittiğinde, daha önce 'canavarca hisle öldürme', 'cinsel saldırı' ve 'suç delilini karartmak amacıyla öldürmek' suçlarından kaydı bulunan 64 yaşındaki Ö.D. tarafından saldırıya uğradı. Kadının çığlıkları üzerine eşi olay yerine gelerek müdahale etti ve şüpheli kaçtı. Polis ekipleri, şüpheliyi Antalya kent merkezinde yakalayarak gözaltına aldı ve sonrasında tutuklandı.
13 Aralık 2023

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, kız arkadaşı S.A.'yı boğarak öldürdüğü iddia edilen Ü.A. tutuklandı. Olayın ardından polis merkezine giderek teslim olan Ü.A., ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. S.A.'nın cesedi Tekirdağ Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
16 Ağustos 2023

Afyonkarahisar'ın Çayırbağ beldesinde Mert Muharrem T. isimli şahıs, av tüfeğiyle eski eşi Havva Ş.T. ve onun ailesinden üç kişiyi daha öldürdü. Olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri dört kişinin cesetleriyle karşılaştı. Zanlı, olaydan sonra kaçtı ancak kısa süre sonra yakalandı ve gözaltına alındı. Çiftin daha önce bir televizyon programında velayet meselesi yüzünden karşı karşıya geldiği bilgisi paylaşıldı.
20 Aralık 2023

Hatay'ın Altınözü ilçesinde Hüseyin B, kendisinden ayrılmak isteyen eşi Rakkuş B. ile konuşmak için kayınpederinin evine gitti. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Hüseyin B, yanında getirdiği pompalı tüfekle kayınpederi İyed B'ye ve eşi Rakkuş B'ye ateş açtı. İyed B olay yerinde hayatını kaybederken, Rakkuş B ağır yaralandı. Hüseyin B olayın ardından kaçtı ve yakalanması için çalışma başlatıldı.
22 Ağustos 2023

Antalya'da işe giderken sırtından bıçaklanan E.A. isimli kadının saldırganı Emre Kırkuşu, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılanırken, mahkeme suçu 'silahla kasten yaralama' olarak değerlendirip altı yıl hapis cezası verdi. Sanık, tutuklu kaldığı bir yıl göz önünde bulundurularak tahliye edildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre sanığın cezai ehliyeti tam bulundu.
2 Mart 2023

Kırşehir'de 38 yaşındaki G.T isimli bir kadın, evinde bıçak darbeleriyle öldürülmüş olarak bulundu. Yakınlarının haber alamaması üzerine polise bildirilen olay sonrası güvenlik güçleri tarafından yapılan incelemede, kadının vücudunun çeşitli yerlerinden bıçak darbeleri aldığı ve hayatını kaybettiği tespit edildi. G.T'nin cesedi otopsi için hastane morguna kaldırıldı ve polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
17 Mayıs 2023

Kastamonu'nun Ağlı ilçesinde, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan H.S. isimli şüpheli, eşi A.S'yi av tüfeğiyle yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli, polis ekiplerinin 'teslim ol' çağrısına tüfekle ateş ederek karşılık verdi ve iki polisi yaraladı. Şüpheli, polis ekipleri tarafından bacağından ve kolundan yaralanarak yakalandı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmamaktadır.
8 Ağustos 2023

Eskişehir'de 12 yıl önce kaybolan Sibel Yenigün'ün tarım ilacıyla zehirlenerek öldürüldüğü ve cesedinin uçurumdan atıldığı belirlendi. Yenigün'ün ailesi tarafından yedi ay önce yapılan kayıp başvurusunun ardından başlatılan araştırmalar sonucunda, kadının 12 yıl önce arkadaşlık yaptığı Murat Ş. gözaltına alındı. Murat Ş., ifadesinde cinayeti itiraf etti. Aynı zamanda Murat Ş.'ye yardım ettiği iddia edilen akrabası Fevzi Ş. de gözaltına alındı ve her iki zanlı da tutuklandı.
26 Eylül 2023

Sivas'ta, bir süre önce ayrıldığı iddia edilen bir kadını sokakta dövüp saçından sürükleyerek kaçırmaya çalışan bıçaklı bir erkek tutuklandı. Olay yerinde bulunan bir vatandaşın fırlattığı kavanozun saldırganın sırtına isabet etmesi ve kadının yardım çığlıkları üzerine olay yerine gelen vatandaşlar sayesinde kadın, saldırganın elinden kurtuldu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, saldırganı kısa süre sonra yakaladı ve adliyeye sevk etti.
3 Kasım 2023

Konya'nın Sarayönü ilçesinde D.A.E. isimli şahıs, eşi Z.E. ve kayınvalidesi A.Ç.'yi silahla vurdu. Z.E. olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan A.Ç. hastaneye kaldırıldı. Olay sonrası kaçan şüphelinin yakalanması için jandarma tarafından çalışma başlatıldı.
13 Kasım 2023

İstanbul Esenler'de kira nedeniyle tartıştığı ev sahibi S.A'yı bıçaklayarak öldüren S.B. tutuklandı. Olay, Tuna Mahallesi'nde gerçekleşti. S.B'nin daha önce 'kasten yaralama' ve 'güveni kötüye kullanma' gibi suçlardan kaydı olduğu belirlendi. S.B, 'kasten öldürme' suçundan adliyeye sevk edildi ve Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.
12 Eylül 2023

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde P.B. isimli iki çocuk annesi kadın, evinde bıçaklanarak öldürülmüş bulundu. Kadının cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olayla ilgili kadının eşi N.B. gözaltına alındı ve polisteki işlemleri devam ediyor.
8 Ocak 2024

Ankara'nın Sincan Saraycık Mahallesi'nde yaşayan çarşı mahalle bekçisi Orkun Oruç, tartıştığı eşi Ayşe Oruç'u tabancayla öldürdü. Olayın ardından Orkun Oruç, aynı silahla intihar etti. Polis ve sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesiyle çiftin cansız bedenleri bulundu. Çiftin bir çocuğunun olduğu bilgisi paylaşıldı.
28 Aralık 2023

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Ö.D., henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi S.D.'yi silahla öldürdü. Olayın ardından Ö.D., aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. S.D., yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ö.D.'nin durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.
2 Ekim 2023

İstanbul Esenyurt'ta yaşayan Ramazan Dağlar, henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışma sonucu eşini bıçakladı ve olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan Peri Dağlar hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından kaçan zanlı Ramazan Dağar, polis ekiplerince yakalandı ve 'kasten öldürme' suçundan işlemleri devam ediyor.
18 Eylül 2023

İstanbul Bakırköy'de birlikte yaşayan Cavide Sevgi Arapoğlu ve Mustafa Kolay, başlarından silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Çiftin işe gitmemesi üzerine endişelenen arkadaşları, çilingir yardımıyla eve girdi ve çiftin cansız bedenleriyle karşılaştı. Polis ekipleri, olay yerinde yaptığı incelemede kapının zorlama izi olmadan içeriden kilitlendiğini belirledi. Çiftin cesetleri, incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
20 Temmuz 2023

Ankara'da öldürülen Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın cinayetle ilgili yaptığı açıklamaları eleştirdi. Ayşe Ateş, eşinin ölümünün siyaset aracı olarak kullanıldığını ve çocuklar üzerinden duygu sömürüsü yapıldığını ifade etti. Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 18 kişi tutuklanmış, ancak tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanamamıştı. Ayşe Ateş, gerçeklerin ortaya çıkmasını ve adaletin sağlanmasını beklediğini belirtti.
27 Ocak 2023
İşaretlediklerim