İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), bugün öğle saatlerinden itibaren İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların, iki haftadır devam eden sıcak ve bunaltıcı havanın etkisini azaltması bekleniyor. Kentte rüzgâr, poyrazdan orta kuvvette aralıklarla esecek ve sıcaklıklar 33 derece civarında olacak. Hava sıcaklıklarının 5 Ağustos’a kadar mevsim normallerinde veya normallerin 1-3 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor.
23 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), yarın sabah saat 07:00'de başlayıp öğlen 12:00'ye kadar sürecek gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışın özellikle İstanbul Boğazı ve kentin kuzey ilçelerinde etkili olacağı belirtildi. AKOM, İstanbulluları ani sel, su baskını, yıldırım, kısa süreli yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyardı.
26 Ağustos 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM) tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da bu akşam saat 18:00 itibarıyla aralıklı sağanak yağışlar başlayacak. Yağışların pazar sabahına kadar sürmesi ve rüzgarın fırtına şeklinde (40-70km/s) esmesi bekleniyor. Ayrıca, hava sıcaklıklarının 14-18 derece arasında olacağı tahmin ediliyor. 14 Mayıs'a kadar hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 2-4 derece altında, 15-25 Mayıs tarihleri arasında ise 1-3 derece üzerinde seyredecek.
10 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, İstanbul'da bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetli fırtına ve sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşlara olası olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olmaları çağrısında bulunuldu. Ayrıca, mevcut kış sıcaklık değerlerinin hafta boyunca artarak bahar değerlerine yükseleceği öngörülüyor.
28 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil 24 kentte gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların Karadeniz, Kuzey ve Doğu Marmara, Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında etkili olacağı belirtildi. Uyarı yapılan kentler arasında İstanbul, Ankara, Trabzon ve Erzurum gibi büyük şehirler de bulunuyor.
7 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, Batı Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. İstanbul, İzmir, Antalya ve Ankara gibi büyük şehirlerin de aralarında bulunduğu 23 kentte gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, yedi il için 'sarı' kodlu sağanak uyarısı yapıldı. Vatandaşların tedbirli olmaları istendi.
11 Eylül 2024

Ankara Valiliği, son meteorolojik değerlendirmelere dayanarak, kentin çevrelerinde yarın akşam saatlerinden itibaren yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların pazar günü sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği öngörülüyor. Vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar konusunda uyarılarak tedbirli olmaları istendi.
17 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da 10.00-15.00 saatleri arasında kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Yağışın özellikle kentin batı ve kuzey kesimleri ile boğaz çevresinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalara karşı uyarıldı. İBB, olası olumsuz durumlarda ALO153 ile iletişime geçilmesini tavsiye etti.
28 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Van illeri için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. MGM, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.
12 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hatay'ın doğusu ile Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa bölgelerinde yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların su baskını ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.
4 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Karadeniz ve Kuzey Ege için fırtına ve sağanak yağış, Doğu Anadolu'daki bazı iller için ise şiddetli yağış uyarısı yaptı. Batı ve doğu Karadeniz'de sabah beklenen fırtınanın öğle saatlerinde etkisini artıracağı, akşam saatlerinde ise etkisini kaybedeceği belirtildi. Ayrıca, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Bitlis, Van ve Ağrı'da ise yerel kuvvetli sağanak yağış beklendiği bildirildi.
16 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Özellikle Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yağışların kuvvetli olacağı belirtildi. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklenirken, hava sıcaklıklarının Ege ve Batı Akdeniz'de artacağı, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise bazı bölgelerde kuvvetli esmesi bekleniyor.
6 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), iki bölgede kuvvetli sağanak yağış beklendiğini ve hava sıcaklıklarının yurt genelinde artacağını bildirdi. MGM'nin açıklamasında, Marmara'da rüzgarın güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiği ve olası olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Hava sıcaklıklarının yurt genelinde artacağı, yurdun doğusunda mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
20 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Ankara için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu. İstanbul'da yarın sağanak ve gök gürültülü sağanak beklenirken, rüzgarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor. Ankara'da ise bu gece saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerinden esmesi beklenen kuvvetli fırtına nedeniyle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
19 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesiminde beklenen kuvvetli sağanak yağışa karşı uyarıda bulundu. Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin'de sağanak yağışların beklendiği belirtildi. Yer yer çok kuvvetli yağışlar beklendiği belirtilen açıklamada sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.
19 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil 21 ilde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile İstanbul, Malatya ve Hakkari çevrelerinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
25 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde seyredeceği belirtildi. Ayrıca, Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgarların eseceği ve yüksek kesimlerde kısa süreli fırtınaların yaşanabileceği bildirildi. Vatandaşlara olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları çağrısında bulunuldu.
21 Haziran 2024

Yeni haftada Ankara, İstanbul ve İzmir dahil ülkenin büyük bölümünde sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların hayatı olumsuz etkileme ihtimali olduğu uyarısında bulundu. Hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normallerine düşerken, Doğu Anadolu’nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu bölgesi hariç ülke genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağışlı bir hafta öngörülüyor.
26 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu bölgesinde akşam saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yanı sıra güneyden gelen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkili olacağını duyurdu. Yağışların, Adıyaman çevreleri, Diyarbakır'ın kuzey ve batısı ile Batman ve Şanlıurfa'nın kuzeyinde şiddetli olması bekleniyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra batıda, pazartesi sabah saatlerinde ise doğuda etkisini kaybedeceği öngörülüyor. Sel, su baskını, yıldırım, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.
18 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ ve Malatya için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Cuma akşam saatlerinden Cumartesi gece yarısına kadar sürecek olan sağanak ve gök gürültülü yağışların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Vatandaşlar bu olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Önceki hafta bölgede yaşanan sel felaketinde 20 kişi hayatını kaybetmişti.
23 Mart 2023
İşaretlediklerim