Fenerbahçe taraftarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayserispor kulübü, Fenerbahçe taraftarlarının bu hafta sonu Kayseri'de oynanacak maça alınmaması için il güvenlik kuruluna başvurdu. Kurul, başvuruyu kabul ederek Fenerbahçe taraftarının maça girişini yasakladı. Fenerbahçe kulübü, kararın adalet yoksunu olduğunu belirterek yürütmeyi durdurma başvurusunda bulunacağını duyurdu.
1 Mart 2023

Fenerbahçe taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayseri İl Güvenlik Kurulu, Kayserispor'un başvurusu üzerine Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmamasına karar verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmiş ve bu sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Kayserispor, aldıkları kararın güvenlik sorunu teşkil edecek mesajlar nedeniyle olduğunu ifade etti.
28 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Suudi Arabistan ile Süper Kupa maçlarını beş yıl boyunca dörtlü turnuva formatında düzenlemek için görüşmeler yaptıklarını belirtti. Bu açıklama, İstanbul'da düzenlenen bir ekonomik forumda yapıldı. Daha önce, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın karşılaşacağı Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanacağı iddiaları ortaya atılmış ve TFF bu durumu resmi olarak doğrulamıştı. İki kulüp ise maçın Türkiye'de oynanması için çağrıda bulunmuştu.
13 Kasım 2023

Suudi Arabistan'da düzenlenen Süper Kupa finali öncesinde, Suudi yönetiminin Atatürk posteri, Fenerbahçe'nin 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve Galatasaray'ın 'Ne mutlu Türküm diyene!' pankartına itiraz etmesi üzerine her iki Türk futbol kulübü maça çıkmayı reddetti. Bu duruma Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Alex de Souza, Instagram hesabından 'Atatürk yoksa Türkiye de yok.' paylaşımı yaparak tepki gösterdi. Kriz, Türkiye'de ve Suudi Arabistan'da geniş yankı buldu ve çeşitli tepkilere neden oldu.
30 Aralık 2023

Gazeteci Fatih Altaylı, bir işinsanı ile yaptığı sohbette öğrendiğine göre Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynanmasını Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un önerdiğini yazdı. TFF'nin önemli sponsorlarından birinin patronu, Ali Koç'un Avrupa takımlarının Suudi Arabistan'da oynayarak ciddi gelir elde ettiğini belirterek, Süper Kupa finalinin de orada oynanması fikrini federasyona sunduğunu aktardı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi daha önce kararın Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rızasıyla alınacağını belirtmişti. Kamuoyu ve iki kulübün divan kurulları maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrıda bulunmuş, ancak TFF kararını değiştirmemişti.
28 Kasım 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ancak gerçekleşmeyen Süper Kupa finali öncesinde yaşanan krizin perde arkasını anlattı. Suudi yönetiminin Atatürk posteri, Fenerbahçe'nin 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve Atatürk tişörtüne, Galatasaray'ın 'Ne mutlu Türküm diyene!' pankartına itiraz ettiğini ve her iki kulübün de bu nedenle maça çıkmayarak Türkiye'ye döndüğünü belirtti. Koç, federasyon ile kulüpler arasında yapılan anlaşmaların ve protokollerin eksikliğinden, son dakika yaşanan bilgi kirliliğinden ve organizasyonun amatörce yürütüldüğünden bahsetti. Ayrıca, krizin nasıl ortaya çıktığını ve kulüplerin bilgilendirilme sürecinin yetersizliğini detaylandırdı.
5 Ocak 2024

Trendyol Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Fenerbahçe'nin karşılaşacağı Turkcell Süper Kupa maçı, 30 Aralık’ta Suudi Arabistan’da gerçekleştirilecek. Maç, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park'ta saat 20:00'de başlayacak. Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanacağı iddiası tartışma konusu olmuştu.
21 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa finali için Suudi Arabistan'a gidecek taraftarlar için bir dizi uyarı ve tavsiyede bulundu. Acil durum numaraları, sağlık hizmetleri, kimlik ve pasaport taşıma zorunluluğu, fotoğraf çekme yasakları, su tüketimi, alışveriş ve yeme-içme mekanları gibi konularda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca kamusal alanlarda görgü kurallarına uyulması, alkol ve uyuşturucu gibi maddelerin ülkeye sokulmaması, ulusal hassasiyetlere saygı gösterilmesi ve polisle iletişimde dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Metinde ayrıca sıkça sorulan sorulara cevaplar da yer aldı.
27 Aralık 2023

24 Aralık'ta Kadıköy'de oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde, Galatasaray taraftarları için 2 bin 79 kişilik bilet kontenjanı ayrıldı. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, deplasman takımı taraftarları maç günü Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'na toplu halde giriş yapabilecekler. İl Spor Güvenlik Kurulu'nun aldığı bu karar, derbi öncesinde alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde duyuruldu.
21 Aralık 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu rövanş maçında Trabzonspor ile Basel takımları karşılaştı. Maç sırasında, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) tarafından 'Enkaz var devlet yok, Tayyip Erdoğan istifa' yazılı bir pankart açıldı. Pankart, Kahramanmaraş merkezli depremlerde iktidarın ihmallerine dikkat çekmek amacıyla açılmıştı ve kısa süre sonra kaldırıldı.
23 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Süper Kupa finalini Suudi Arabistan'da oynamaya karar vermesi ve Suudi yönetiminin Türk kulüplerinin Atatürk ve milliyetçi slogan içeren pankartlarına itiraz etmesi sonucu iki kulübün maça çıkmama kararı alması üzerine TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin istifası istendi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, asıl sorumlunun Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirterek, TFF Başkanı'nın istifasının gerçek sorumluyu göz ardı etmek anlamına geleceğini ifade etti. Hukukçu Kerem Altıparmak da benzer bir açıklama yaparak, krizin hesabının hükümet medyası tarafından TFF'ye kesileceğini öne sürdü.
29 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kamuoyunda tartışma konusu olan bazı iddialara yanıt verdi. İzmir bölgesi hakemlerine ayrıcalık tanındığı, Hakan Ceylan'ın özel hayatı, Tolga Özkalfa'nın uluslararası hakemlik avantajı, FIFA'ya sahte sağlık raporu verildiği, TFF Başkanı'nın hakemlerle görüşmesi, yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın istifası, Serdar Tatlı'nın mektubu, İsmail Kartal'ın disiplin kuruluna sevki, Lale Orta'nın VAR görüntülerini paylaşması, Darıca Gençlerbirliği'nin müsabaka sonuçlarını etkileme teşebbüsü, Bucaspor 1928 Kulübü'nün iddiaları, Tuzlaspor ve kara para aklama/bahis oynatma iddiaları, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonu Kanunu'nun FIFA ve UEFA ile görüşülmesi gibi konulara açıklık getirildi.
9 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, Gaziantep FK ve Mondihome Kayserispor'u PFDK'ye sevk etti. Galatasaray ve Trabzonspor'un saha olayları, Fenerbahçe'nin talimatlara aykırı hareketi, Gaziantep FK'nin çirkin ve kötü tezahüratla saha olayları ve Mondihome Kayserispor'un talimatlara aykırı hareketi nedeniyle bu karar alındı.
20 Eylül 2023

Fenerbahçe, 29 Ekim'deki Pendikspor maçına Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel bir formayla çıkacak. Forma, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün portresini ve 1923 yılında kullanılan formadan ilham alınarak tasarlandı. Formanın yakasındaki ipler, bağımsızlık mücadelesi veren halkı temsil ediyor. Formanın arkasında ise Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm fertleri için 'imza' bir fotoğraf bulunuyor.
28 Ekim 2023

Galatasaray taraftarları, Süper Lig'in 25'inci haftasında oynanan Kasımpaşa maçında 'Yalan yalan yalan, dolan dolan dolan, 20 sene oldu istifa ulan' şeklinde hükümete yönelik istifa sloganları attı. Bu eylem, daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının benzer sloganlarla yaptığı protestoların ardından gerçekleşti. İktidar milletvekilleri ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kulüpleri hedef göstermiş ve stadyumlarda siyaset yapılmasına karşı çıkmıştı. Fenerbahçe taraftarlarına 'spor müsabakalarını seyirden men' cezası tebligatları gönderilmeye başlanmış ve kulüp taraftarlarına hukuki destek sağlayacağını duyurmuştu.
11 Mart 2023

5 Mart Pazar günü oynanacak Beşiktaş-Ankaragücü maçına Ankaragücü taraftarlarının alınmayacağı, kararın il güvenlik kurulu tarafından alındığı bildirildi. Beşiktaş A.Ş. logolu Passolig kart sahipleri dışında, Ankaragücü logolu Passolig kartı olanların bilet alamayacağı açıklandı. Bu karar, son zamanlarda futbol maçlarında hükümete yönelik protestoların artması ve bazı kulüplerin siyasetin stadyumlarda yer almasına karşı çıkmasının ardından geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de bu tür sloganların atıldığı maçların seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmesi ve Beşiktaş üyeliğinden istifa etmesi olaylarla bağlantılı gelişmeler arasında.
1 Mart 2023

9 Aralık Cumartesi günü Tüpraş Stadyumu'nda oynanacak olan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde, İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu'nun kararıyla Fenerbahçe taraftarları da maçı tribünden izleyebilecek. Karar gereği, 1814 Fenerbahçe taraftarı stada giriş yapabilecek. Bu karar, daha önceki derbilerde yaşanan taraftar yasağına bir istisna teşkil ediyor.
6 Aralık 2023

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin beş yıldızlı formayla Türkiye Kupası törenine çıkmasına Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) ceza vermesini beklediklerini belirtti. Fenerbahçe'nin bu hareketi, yönetmeliklere meydan okuma olarak değerlendirildi. Özbek, TFF'nin bu konuda sessiz kalmaması gerektiğini ve yönetmeliklere herkesin uyması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Galatasaray'ın hukuksuzluklarla mücadele edeceğini belirtildi.
21 Temmuz 2023

Kayseri 2'nci İdare Mahkemesi, daha önce verdiği yürütmeyi durdurma kararını, Kayseri Valiliği'nin itirazı üzerine geri çevirdi. Bu kararla birlikte, Fenerbahçe taraftarlarının Kayserispor deplasmanına girişi yasaklanmış oldu. Önceki gelişmelerde, Fenerbahçe taraftarlarının hükümet karşıtı sloganlar atması ve bu durumun siyasi tartışmalara yol açması sonucunda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmesi yer almıştı.
3 Mart 2023

Fenerbahçe'nin orta saha oyuncusu Fred, Süper Lig'in 17. haftasında Kayserispor ile oynanan maçta kırmızı kart gördü. Bu durum, Fred'in 24 Aralık Pazar günü oynanacak olan Galatasaray derbisinde forma giyemeyeceği anlamına geliyor. Fred'in yanı sıra Mert Hakan Yandaş da aynı maçta kırmızı kart gördü ve derbide oynayamayacak. Fenerbahçe, Fred'in sakatlıktan dönüşüyle toparlanmıştı ve şimdi bu önemli maçta onun eksikliğini hissedecek.
20 Aralık 2023
İşaretlediklerim