CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan 'para sayma' görüntüleri üzerine İstanbul Başsavcılığı soruşturma açtı. CHP İstanbul İl Başkanlığı, görüntülerin 2019 yılında çekildiğini ve görüntülerdeki paranın partinin il başkanlığı binasının alımıyla ilgili olduğunu iddia etti. Soruşturma, görüntülerin gerçekliğini ve olası suç unsurlarını belirlemek amacıyla başlatıldı.
11 Mart 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesinin ardından, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması millet ittifakında krize yol açmıştı. Bu kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşıldı. Altılı masa, adayı duyurmak için Saadet Partisi'nde toplandı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem 'Millet kazandı' ifadesini kullandı.
6 Mart 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve danışmanı Emin Şen hakkında yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını içeren bir dosyayı açıkladı. Özel, Şen'in ihalelerini ve sosyal medya üzerinden yürüttüğü faaliyetleri detaylandırdı. Özel'in iddialarını desteklemek için Kamu İhale Kurumu'nun internet sitesinden ihale sorgulaması yapılmasını önermesinin ardından, kurumun ihale sorgulama sayfası planlanan bakım tarihinden bir gün önce bakıma alındı. Kamu İhale Kurumu'nun sosyal medya hesabında ise planlı kesintinin duyurusu yer alıyor, ancak erken bakıma alınma ile ilgili bir açıklama yapılmadı.
12 Ocak 2023

Gazeteci Fatih Altaylı, AKP Kayseri Milletvekili ve eski savunma bakanı Hulusi Akar'ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olabileceğine dair dedikoduların kendisine ulaştığını belirtti. Altaylı, AKP'nin Mansur Yavaş'ın karşısına sürpriz bir isim çıkaracağını ve bu ismin Hulusi Akar olabileceğini ifade etti. Ancak Altaylı, bu durumun kesin olmadığını, sadece konuşulduğunu bildiğini ekledi.
3 Ağustos 2023

14 Mayıs seçimleri öncesinde, AKP'nin milletvekili adayları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamu kurumlarının imkanlarını kullanarak seçim çalışmaları yaptığı ve camilerde mitingler düzenlediği belirtiliyor. Yüksek Seçim Kurulu, bakanların aday olabilmeleri için istifa etmeleri gerektiği yönündeki başvuruları, bakanların kamu görevlisi olmadığı gerekçesiyle reddetti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve diğer bakanlar, seçim çalışmalarında bakanlık imkanlarını ve TOGG araçlarını kullandıkları, bazı araçların plakalarının sigorta kayıtlarında farklı araçlara ait olduğu görüldü.
23 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen 'para sayma' görüntüleri hakkında soruşturmaya müdahil oldu ve bu paraların Kandil'e gönderildiğini iddia etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde desteler halinde paraların sayıldığı görülüyor. CHP, görüntünün 2019'da kaydedildiğini ve paranın başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savunuyor. İstanbul başsavcılığı bu iddialar üzerine soruşturma başlattı. Erdoğan ve Adalet Bakanı Tunç, bu görüntüleri seçim öncesi CHP'ye yönelik eleştirilerde kullanıyor.
30 Mart 2024

CHP İstanbul ikinci bölge milletvekili adayı Bülent Ütebay, Kemal Kılıçdaroğlu adına sahte broşürler dağıtan kişileri polise yakalattı. İstanbul Esenler'de CHP imzalı ve Kılıçdaroğlu'na ait olmayan ifadeler içeren broşürler dağıtılırken, Ütebay olay yerine giderek durumu kayda aldı ve polis müdahalesiyle şüpheliler gözaltına alındı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sahte broşür dağıtanlar arasında Esenler Belediyesi çalışanı ve TÜGVA temsilcisinin olduğunu iddia etti.
12 Mayıs 2023

Emre Kongar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay ve İstanbul'daki konuşmalarını eleştirerek, iktidarın halkın vergileriyle finanse edilen kaynakları kendi siyasi çıkarları için kullanmakta olduğunu iddia ediyor. Erdoğan'ın, merkezi ve yerel yönetimler arasındaki iş birliğinin önemine dikkat çekerek, AKP'nin yerel yönetim adaylarını destekleme çağrısında bulunduğu belirtiliyor. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'a destek verdiği aktarılıyor. Kongar, bu durumu halkın parasının siyasal şantaj aracı olarak kullanılması olarak değerlendiriyor.
5 Mart 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Maltepe'deki 'Büyük İstanbul Mitingi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya Havaalanı işletmesiyle ilgili olarak 1 milyar dolar yolsuzluk yaptığı iddiasını gündeme getirdi. Akşener, Ali Yeşildağ'ın yayınladığı bir kasette bu iddiaların dile getirildiğini belirtti ve Erdoğan'a bu iddiaları soruşturması çağrısında bulundu. Akşener'in konuşmasının ardından miting alanında 'Hırsız Tayyip' ve 'Hırsız Erdoğan' sloganları atıldı.
6 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bilecik ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bilecik Valisi'ne yönelik eleştirilerine ve AKP Ordu Milletvekili Şenel Yeniyıldız'ın Erdoğan hakkındaki ifadelerine gönderme yaparak, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarını hatırlattı. İmamoğlu, devlet makamlarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı ve 17-25 Aralık sürecinde yaşananları, özellikle Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde bulunan 4,5 milyon doları ve dönemin bakanlarının istifalarını anımsattı.
29 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı danışmanları Mehmet Uçum ve Ayhan Ogan, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olarak gösterilmesinin anayasaya aykırı olduğunu iddia etti. Buna karşılık hukukçu Kerem Altıparmak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde cumhurbaşkanının geniş yetkileri olduğunu ve kararnameyle cumhurbaşkanı yardımcısının güçlendirilebileceğini, bu durumun anayasaya aykırı olmadığını belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleşme noktasına geldiği ve kazanılması durumunda iki belediye başkanının geniş yetkilerle cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev yapacağı ifade ediliyor.
6 Mart 2023

DEM Parti’li Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını makam odasından indirdiği gerekçesiyle sosyal medyada hedef gösterildi. Bu olayın ardından Tatvan Başsavcılığı, Erol hakkında ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan resen soruşturma başlattı. Soruşturma, Mezopotamya Ajansı tarafından duyuruldu.
6 Haziran 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Kızılay'ın çadır satışı yapması eleştirilirken, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın AKP'den milletvekili adayı olmak için Malatya'da çalışma yürüttüğü öne sürüldü. Kınık, çadır satışı konusunda eleştirilere rağmen istifa çağrılarına yanıt vermedi. Ayrıca Kınık hakkında Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na para aktarılması ve çadır satışı skandalı nedeniyle suç duyurularında bulunulduğu belirtildi. Haberde, Kınık'ın dokunulmazlık kazanmak istediğine dair kulis bilgilerine de yer verildi.
12 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı partiden ihraç etti. Özcan, geçtiğimiz yıl bir kadın meclis üyesiyle olan diyalogu sonrasında parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle disipline sevk edilmişti. Özcan'ın avukatı Kübra Özcan, ihraç kararına karşı yargı yoluna başvuracaklarını bildirdi. Tanju Özcan, ihraç edilmesinden bir gün önce istifa edeceğini açıklamış, ancak daha sonra bu kararından vazgeçmişti.
26 Temmuz 2023

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Serdar Karagöz, seçim sonuçları konusunda ajansın verilerini eleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na dava açacaklarını duyurdu. AA, seçim verilerini yanlış vermekle ve cumhur ittifakı lehine manipülasyon yapmakla suçlanıyor. Karagöz, ajansın itibarına zarar verildiğini iddia ederek, bu tür suçlamalara karşı hukuki yollara başvuracaklarını ifade etti.
30 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, evinin önünde yaptığı bir açıklama nedeniyle 'kişilik haklarına saldırı' iddiasıyla açılan 200 bin TL'lik manevi tazminat davası, Anadolu 15'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen sekizinci duruşmada reddedildi. Kaftancıoğlu, daha önce de 'kamu görevlisine alenen hakaret' suçundan beraat etmişti ve bu sonuçla birlikte kendisinin '2-0 önde' olduğunu ve üç davanın daha kaldığını belirtti.
19 Ocak 2023

CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e yönelik suikast girişimi, şüpheli Y.C.A.'nın belediye önünde silahına mermi yerleştirirken yakalanmasıyla önlendi. Gözaltına alınan şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Suikast girişiminin nedenine ilişkin detaylar, emniyetin soruşturmasının sonucunu bekliyor. CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, olayı kınayarak, sorumluların hukuk önünde hesap vermesini talep etti.
21 Mart 2023

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, MetroPOLL Araştırma Şirketi ve kurucusu Özer Sencar'ı algı oluşturmak ve sahte anketler yapmakla suçlamıştı. Sencar bu iddialar üzerine Altaylı'ya dava açmış, ancak mahkeme Altaylı'nın lehine karar vermiş. Altaylı, mahkemenin kararını ve anket şirketlerinin güvenilirliğini sorgulayan bir yazı kaleme aldı.
16 Nisan 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in bakanlıkta basın müşaviri olarak çalıştığını ve ihaleler aldığını iddia etti. Şen, bu iddiaları kabul ederek, aldığı ihalelerin küçük meblağlar olduğunu ve 'Ebabil Harekatı' adlı gruba sadece takipçi olduğunu belirtti. Ayrıca, eski tweet'lerinin ironik olduğunu savundu. Gazeteci İsmail Saymaz'ın Şen ile yaptığı röportajda, Şen'in devlet memuru olmadığını, ancak bakanlıkta müşavir olarak gösterildiğini ve yüksek meblağlı ihaleler aldığını ifade etti.
14 Ocak 2023

Yaklaşan yerel seçimler öncesi AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek'in adı, Ankara adayı olarak öne çıkmaya başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dikkatini çeken Gökçek'in adı, son dönemde yapılan anketlerde öne çıktı. İstanbul için ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun adı öne çıkıyor. Ancak Erdoğan'ın son dakika sürprizi yapabileceği de düşünülüyor.
29 Eylül 2023
İşaretlediklerim