Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla İstanbul Maltepe'de bir miting düzenlendi. Mitinge, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı. Mitinge katılımın yoğun olduğu ve İstanbulluların etkinlik başlamadan saatler önce alana geldiği belirtildi.
6 Mayıs 2023

Türkiye'nin 14 Mayıs'taki seçimlerine doğru giderken, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı muhalefetin oylarını böleceği iddiasıyla eleştiriliyor. Anketlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önde gözükürken, İnce ikinci tura kalmayı hedefliyor ve resmi adaylık için gerekli 100 bin imzayı dördüncü günde topladı. Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede İnce, oyları bölmeyeceğini savunarak adaylıktan çekilmeyeceğini ifade etti. Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu'nun İnce'yi uğurlarken kullandığı ifadeler yeni bir tartışma başlattı.
29 Mart 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, TRT'deki konuşmasında, onarıcı ve kucaklayıcı liderlik yapmayı, depremzedelerin evlerini inşa etmeyi, ev kadınlarına sosyal güvence ve emeklilik hakkı vermeyi, kadına şiddete sıfır tolerans göstermeyi, aile destekleri sigortası ile sosyal yardımları birleştirmeyi, gençlere ekonomik kriz ve gelecek endişesi yerine umut vaat etmeyi, devlet kaynaklarına çöreklenmiş çetelerden çalınan paraları geri almayı ve iki farklı Türkiye vizyonu arasında bir seçim yapılacağını belirtti.
13 Mayıs 2023

Türkiye'de yapılan seçimlerde, beş şehirde Millet İttifakı'nın (CHP ve İYİ Parti) oy oranı, cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranının altında kaldı. Kılıçdaroğlu, bu şehirlerde Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı geçmiş durumda. Söz konusu iller Balıkesir, Hatay, Adana, Ardahan ve İstanbul olarak belirtiliyor. Ankara'da ise Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın önünde yer almasına rağmen, Millet İttifakı'nın oy oranı, 2'nci ve 3'üncü bölgede Cumhur İttifakı'nın gerisinde.
15 Mayıs 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 4. Yıl Projeleri Tanıtım Töreni'ne katılan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi bölgesinin en güçlü ülkesi yapacaklarını ve hiçbir çocuğun aç yatmayacağını vaat etti. Törende ayrıca İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da yer aldı. Kılıçdaroğlu, genç seçmenlere hitap ederek onların Türkiye'nin kaderini belirleyeceğini ifade etti.
13 Nisan 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşme sonrasında İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevden ayrılması gerektiğini belirtti ancak cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmeyeceğini vurguladı. İnce'nin adaylığı, muhalefet oylarını böleceği endişesiyle eleştiriliyor. Anketlerde Kılıçdaroğlu önde gözükürken, İnce ikinci tura kalma hedefiyle yola devam ettiğini ifade etti.
29 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'da düzenlenen mitingde Ekrem İmamoğlu'na yapılan taşlı saldırı sonrası Twitter üzerinden bir açıklama yayınladı. Kılıçdaroğlu, saldırının amacının insanları korkutmak ve sandıktan uzak tutmak olduğunu belirtti ve vatandaşlara 14 Mayıs'a odaklanmaları çağrısında bulundu. Ayrıca, saldırıyı gerçekleştirenlerin mafyalar, militanlar ve çeşitli olumsuz gruplardan oluşan bir koalisyon olduğunu ifade etti.
7 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, borsanın yükselişini ve avronun değer kaybetmesini işaret ederek, 15 Mayıs'ta durumun daha iyi olacağını belirtti. Seçime kısa bir süre kala yayınlanan anketler, Kılıçdaroğlu'nun kazanma şansının yüksek olduğunu gösteriyor. Memleket Partisi'nin adayı Muharrem İnce'nin yarıştan çekilmesi, Kılıçdaroğlu'nun şansını daha da artırdı. Kılıçdaroğlu, ekonomik verilerdeki iyileşmeyi Twitter üzerinden paylaşarak, ülkeyi zengin edeceklerini ifade etti.
11 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da bir açılış töreninde yaptığı konuşmada, devlet hazinesinden haksız yere alındığını iddia ettiği 418 milyar doları Türk halkının cebine koyacağını belirtti. Kendisine karşı engellemeler olduğunu ve bunlara rağmen mücadele etmeye devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkürlerini ileterek, onun İstanbul için yaptığı hizmetleri övdü.
26 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kesinleşmeyen ikinci tur seçim sonuçlarına göre yarışı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde tamamladıktan sonra İstanbul Üsküdar'daki evinin bulunduğu Kısıklı semtinde seçmenlere teşekkür etti. Erdoğan, konuşmasında Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, CHP'nin kiralık vekil verdiğini ve seçimde başarısız olduğunu iddia etti. Ayrıca, İstanbul'un tüm ilçelerine seslenerek, CHP, HDP ve İYİ Parti'nin LGBT'ci olup olmadığını sorguladı ve Ankara'ya yola çıkacağını, balkon konuşmasını Külliye'de yapacağını belirtti.
28 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı'nın Ankara mitinginde yaptığı konuşmada, seçimlerin ilk turda sonuçlandırılması gerektiğini ve devlette dirlik, millette birlik sağlanacağını belirtti. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte kullandığı 'Atı alan Üsküdar'ı geçti' ifadesine atıfta bulunarak, 'Üsküdar da bizim at da bizim' dedi ve seçim zaferine olan inancını dile getirdi. Ayrıca, 15 Mayıs'ta Türkiye için yeni ve aydınlık bir dönemin başlayacağını ifade etti.
12 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak son kez kürsüye çıktı. İttifakta yer alan liderlere teşekkür ederek, Türkiye'deki 'deliliği' bitireceklerini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile birlikte çalışacaklarını ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da yanında olacağını söyledi.
7 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi için beş milletvekili teklif ettiği ancak İnce'nin daha fazla talepte bulunması üzerine anlaşma sağlanamadığı belirtildi. CHP'li eski devlet ve kültür bakanı Fikri Sağlar'ın aracılığıyla yapılan teklif, İnce'nin daha önceki taleplerinin fazla bulunması sonucu gelmiş. İnce, Kılıçdaroğlu'nun adaylıkların kesinleşmesine kısa bir süre kala kendisiyle görüştüğünü ve bir ittifak önerisinin gelmediğini ifade etmiş. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise İnce'nin önerileri kabul etmediğini duyurdu.
6 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifak ortağı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile birlikte yürütülen seçim çalışmalarından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Sosyal medyada paylaşılan ve her iki partiden kadınların el ele seçim çalışması yaptığı görüntüler, Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu tarafından olumlu bir işbirliği örneği olarak gösterildi.
10 Mayıs 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Pazar günü Babala TV'de gençlerin sorularını yanıtlayacağı bir programda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı da tartışmaya davet etti. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, salonda ağırlıklı olarak AK Partili gençlerin olacağını belirterek Erdoğan'ı gençlerin önünde mertçe yüzleşmeye çağırdı.
20 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Antalya'da düzenlenen bir mitingde, seçmenlerin Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sandıkta olumsuz yanıt vereceğini ifade etti. Erdoğan, ayrıca HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ı terörle ilişkilendirerek eleştirdi ve muhalefetin Demirtaş'ı serbest bırakma niyetini kınadı.
2 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte bir etkinlikte konuştu. Kılıçdaroğlu, çiftçi ve esnafın kazanacağı bir Türkiye vaat etti ve 'beşli çete' olarak adlandırdığı grupların kazanmayacağını belirtti. Ayrıca, yurt dışına kaçırıldığını iddia ettiği 418 milyar doları Türkiye'ye geri getireceğini ve bu konuda kararlı olduğunu ifade etti. Okullarda beslenme çantası uygulamasını sonlandıracağını ve çiftçi ile esnafın kredi faizlerini sileceğini de vaat etti.
17 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'de yarın gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesinde bir açıklama yaparak, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verilmesini istedi. Demirtaş, seçimin demokrasi ve ekonomi için son şans olabileceğini belirterek, Türkiye'ye barış ve refah sözü verdi ve seçmenlere Kılıçdaroğlu'na destek olmaları çağrısında bulundu.
27 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi'nin düzenlediği iftar yemeğinde İslam ülkelerinin büyükelçilerine hitaben konuştu. Kılıçdaroğlu, Ortadoğu'nun sorunlarının akıl ve bilgiyle çözülebileceğini, birlikte hareket edilmesi gerektiğini ve önyargılarla değil, akılcı politikalarla sorunların üstesinden gelinebileceğini belirtti. Ayrıca, Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kurma kararı aldıklarını ve Türkiye, İran, Irak ve Suriye'nin bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti.
11 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabı üzerinden seçmenlerine seslenerek ümitsizliğe kapılmamaları çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, seçimle ilgili net tespitlerini paylaşacağını ve birlikte seçimi kazanacaklarını ifade etti. Kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,51, Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 44,88 oy aldığı ve seçimin ikinci tura kaldığı belirtildi. Türkiye'nin 28 Mayıs'ta ikinci tur için sandık başına gideceği açıklandı.
15 Mayıs 2023
İşaretlediklerim