İstanbul Beyoğlu'nda Özgür N. isimli şahıs, henüz belirlenemeyen bir nedenle eşi Sevilay N. ve üç çocuğunu silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından intihar girişiminde bulunan Özgür N., ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve polis ekiplerinin olayla ilgili çalışmaları devam ediyor.
12 Kasım 2023

Diyarbakır merkezli yedi ilde düzenlenen operasyonda, e-Devlet sitesini taklit ederek dolandırıcılık yapan bir suç örgütü çökertildi ve 26 kişi tutuklandı. Suç örgütü, sahte e-Devlet siteleri kurarak ve güvenli ödeme bahanesiyle linkler göndererek mağdurları dolandırdı. Operasyonda çok sayıda dijital materyale el konuldu ve şüpheliler hakkında 76 suç dosyası bulunduğu tespit edildi. Operasyon Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin, Adana ve Hatay'da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
20 Temmuz 2024

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir şahsın Suriyeli bir çocuğu taciz etmesi üzerine halk sokağa dökülmüş ve bazı Suriyelilerin ev, araç ve işyerleri yakılmıştı. Olaylar sırasında polis ve itfaiye erleri yaralanmış, 474 kişi gözaltına alınmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlar yapan kişilere operasyon düzenledi ve 22 şüpheliye işlem yapıldı. Toplamda 10 kişi tutuklandı, diğer şüpheliler hakkında adli işlemler devam ediyor.
4 Temmuz 2024

Türk Neonatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Esin Koç, yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören bebeklerin ailelerine, doktorlara ve hemşirelere güvenmeleri çağrısında bulundu. Yenidoğan çetesi skandalı sonrası sağlık sektöründe güven kaybı yaşandığını belirten Koç, bu durumun prematüre bebeklerin tedavisini olumsuz etkileyebileceğini ifade etti. Türkiye'de yenidoğan uzmanı sayısının yetersiz olduğunu ve bu durumun sağlık hizmetlerini zorlaştırdığını vurgulayan Koç, mevzuatın iyi olmasına rağmen denetimlerde sıkıntılar yaşandığını belirtti.
23 Ekim 2024

İstanbul Küçükçekmece'de, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından ortaokul öğrencilerine şiddet uyguladığı tespit edilen servis şoförü A.H., 'çocuğa karşı kasten yaralama' suçlamasıyla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edilen A.H., savcılık işlemleri sonrasında tutuklama talebiyle hakimliğe gönderildi ve nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmasına karar verildi.
28 Mart 2023

İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yeni yerleşkesi olan Murat Dilmener Hastanesi'nde, hasta yatarken yoğun bakım odasının boyanmasına soruşturma açılıyor. Fakülte dekanı Prof. Dr. Sait Gönen, bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti. Diken'in haberine göre, olayın ortaya çıkmasının ardından hastanede soruşturma başlatılacağı açıklandı. Gönen, yoğun bakım odasının hasta varken boyanmasına izin veren personel ve yöneticilerin soruşturulacağını ifade etti.
24 Temmuz 2023

İstanbul Üsküdar'da bulunan Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin cerrahi bloğunda gece saat 02:50 sıralarında yangın çıktı. Yangın, ameliyathanelerin bulunduğu altıncı katta başladı ve itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi. İstanbul Valiliği, yangında ağır durumdaki bir yoğun bakım hastasının hayatını kaybettiğini ve toplam 109 hastanın tedbir amacıyla başka hastanelere nakledildiğini açıkladı. Yangına müdahale sırasında dumandan etkilenen 10 personel tedavi altına alındı ve olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.
24 Mart 2023

Tokat Erbaa Devlet Hastanesi'nde düzenlenen 'Pembe kod' tatbikatında, hırsız rolüne giren bir çalışan, güvenlik görevlisini arabayla sürükledi. Tatbikat senaryosu gereği, bir kişi serviste bulunan bebeği kaçırdı ve hastane genelinde 'pembe kod' uygulaması başlatıldı. Güvenlik görevlileri, hareket halindeki araca atladı ve bir süre o pozisyonda kaldı. Kaçırılan bebek, sağlık ekipleri tarafından ailesine teslim edildi.
20 Ekim 2023

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yedi kişi daha gözaltına alındı. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımlarıyla, son günlerdeyse para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara’da başka bir firmaya isim hakkını verdiği, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını belirledi. Şüphelilerden sekizinin ifade işleminin tamamlandığı öğrenilirken, zanlıların yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
3 Kasım 2023

İbrahim Tatlıses’in kızı Dilan Çıtak Dörter hakkında, bir uçuş sırasında kabin memuruna yönelik 'hakaret', 'tehdit' ve 'basit yaralama' suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı. Olay, 17 Eylül'de THY'nin Bodrum-İstanbul seferinde gerçekleşti. Kabin memurunun, Dörter'i kedisini pusetten çıkarmaması için uyarması üzerine tartışma yaşandı ve Dörter'in fiziksel şiddet uyguladığı iddia edildi. İstanbul Havalimanı'na iniş sonrası Dörter polis tarafından uçaktan indirildi ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
2 Ekim 2024

İstanbul Küçükçekmece'de, bir grup sürücünün araçlarından inerek trafikte halay çektiği ve bu durumun trafiği duraklatması sonucu, sürücülere toplam 18 bin 277 lira para cezası kesildi. Sürücüler E.E, H.K, Ö.N, D.G. ve G.A.K. polis ekiplerince yakalandı ve 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçundan adli işlem yapıldı.
29 Ağustos 2023

İstanbul Bahçelievler'de, yeni doğan bebeğini dördüncü kattan atarak ölümüne neden olduğu iddia edilen Özbekistan uyruklu temizlik görevlisi kadın tutuklandı. Bebek, bir binanın bahçesinde poşet içinde ölü olarak bulundu. Kadın, hamile olduğunu bilmediğini ve bebeğin ölü doğduğunu iddia ederek suçlamaları reddetti. Emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adalet Sarayı'na sevk edilen kadın, nöbetçi hakimlik tarafından tutuklama kararı alındı.
2 Şubat 2023

İstanbul merkezli 13 ilde gerçekleştirilen operasyonda, yurt dışında eğitim almış gibi sahte denklik belgesi kullanarak milli eğitim müdürlüklerinden onay alan ve üniversitelerin yabancı öğrencilere ayrılan kontenjanlarından yararlanan 30 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüpheliler arasında tıp, hukuk, eczacılık gibi bölümlere yerleşen ve hatta mezun olarak çalışmaya başlayanlar da bulunuyor. Operasyon, İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Ağrı, Gaziantep, Tekirdağ, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Isparta, Mardin ve Şırnak'ta eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
6 Mart 2024

Ekim 2022'de İstanbul'un 10 ilçesinde başlayan yabancılara oturum izni verilmeme uygulaması, Mart ayında tüm ilçelere yayıldı. İstanbul'da kaçak sığınmacı barındıran veya yasa dışı ev kiralayan kişilere para ve hapis cezaları uygulanmaya başlandı. 2023'ün başından itibaren yapılan operasyonlarda 51 kişi gözaltına alındı ve her birine 26 bin 750 lira para cezası kesildi. Ayrıca, bu suçu üç kez işleyenlere otel ve evler için ciddi yaptırımlar uygulanacak. Gözaltına alınanlardan dört kişi tutuklandı, altı kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
15 Temmuz 2023

İstanbul Beykoz'da bir düğün konvoyunda pompalı tüfekle havaya ateş eden bir kişi, sosyal medyada paylaşılan video sayesinde tespit edilerek gözaltına alındı. Şüpheli C.C.B'ye yol kapatma, saygısızca araç kullanma, trafik güvenliğini tehlikeye sokma ve ön cam filmi kullanmak gerekçeleriyle toplam 2 bin 259 lira para cezası kesildi. Şüphelinin aracı yediemin otoparkına çektirildi ve işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği belirtildi.
11 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük depremin dokuzuncu gününde, Adıyaman'da yaşanan ihmal ve yardım eksikliğine isyan eden bir sağlık çalışanının evine polis gönderildi. Polis, sağlık çalışanından bir tutanak imzalamasını istedi, ancak sağlık çalışanı tutanağa 'Benim gazeteciye anlattıklarım, söylediklerim suç değildir' şerhi düşerek imzaladı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası avukatı Kamil Tekin Sürek, savcılığın muhtemelen soruşturma açacağını ve ifade alınacağını belirtti.
15 Şubat 2023

İstanbul Valiliği, Taksim ve İstiklal Caddesi'nde yapılması planlanan LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nü yasakladığını duyurdu. Valilik, çeşitli illegal grupların sosyal medya üzerinden izinsiz protesto çağrıları yaptığını belirterek, bu organizasyonun engellenmesi amacıyla bir dizi tedbir kararı aldı. Bu kapsamda, Taksim Meydanı ve çevresindeki dokuz yol araç trafiğine kapatıldı ve yaya trafiği kontrollü şekilde sağlanacak. Alternatif güzergahlar belirlenerek, kapanan yolların trafiğe kapatılması kararlaştırıldı.
30 Haziran 2024

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği metrobüs kazasıyla ilgili soruşturmada iki şüpheli daha tutuklandı. Kazada 53 kişi yaralanmış, soruşturma kapsamında toplam altı kişi gözaltına alınmıştı. Taşeron şirketin Proje Müdürü ve İETT Metrobüs Daire Başkanlığı'nda denetim amiri olarak çalışan iki kişi tutuklandı. Soruşturma devam ederken, tutuklu sayısı beşe yükseldi.
3 Ekim 2024

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından 19 ilde düzenlenen operasyonlarda, çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve yasadışı bahis suçlarına karıştığı iddia edilen 115 şüpheli yakalandı. Operasyonlar kapsamında 17 kişi tutuklanırken, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Ayrıca, Mersin Başsavcılığı tarafından 36 milyon lira değerinde üç ev ve üç araca satılamaz/devredilemez şerhi konuldu.
4 Ekim 2024

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Irak ve Suriye'de IŞİD adına faaliyet gösterdikleri iddia edilen yedi şüpheliyi tespit etti. Bu şüphelilere yönelik olarak yedi ayrı adreste operasyon düzenlendi ve aramalar yapıldı. Operasyon sonucunda gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.
17 Ocak 2023
İşaretlediklerim