Katar Spor Yatırımları Fonu'nun başkanı Nasır el-Halifi, Tottenham Hotspur'dan hisse alımı için kulüp başkanı Daniel Levy ile görüştü. Aynı fon, Manchester United ve Liverpool futbol kulüplerini de satın almayı veya hisse almayı düşünüyor. Manchester United ve Liverpool'un yönetimleri, kulüplerin satışını değerlendirdiklerini açıklamıştı. Katar fonu şu anda Paris St. Germain ve Portekiz kulübü Braga'nın da sahibi.
10 Ocak 2023

Gazeteci Fatih Altaylı, bir işinsanı ile yaptığı sohbette öğrendiğine göre Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynanmasını Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un önerdiğini yazdı. TFF'nin önemli sponsorlarından birinin patronu, Ali Koç'un Avrupa takımlarının Suudi Arabistan'da oynayarak ciddi gelir elde ettiğini belirterek, Süper Kupa finalinin de orada oynanması fikrini federasyona sunduğunu aktardı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi daha önce kararın Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rızasıyla alınacağını belirtmişti. Kamuoyu ve iki kulübün divan kurulları maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrıda bulunmuş, ancak TFF kararını değiştirmemişti.
28 Kasım 2023

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasında mücadele edecek Türk kulüplerinin, 3'üncü eleme turundaki muhtemel rakipleri belli oldu. Eşleşmelere göre, Fenerbahçe'nin muhtemel rakibi Differdange-Maribor eşleşmesinin galibi, Beşiktaş'ın muhtemel rakibi Zeljeznicar-Neftçi eşleşmesinin kazananı, Adana Demirspor'un muhtemel rakibi Osijek-Zalaegerszegi TE eşleşmesinin galibi ve Galatasaray'ın muhtemel rakibi Ludogorets-Olimpija Ljubljana eşleşmesinin galibi olacak.
24 Temmuz 2023

ABD'li yatırım şirketi 777 Partners LLC'nin, Premier Lig takımlarından Everton'u satın almak için görüşmelerde son aşamaya geldiği bildirildi. Satışın gerçekleşmesi durumunda Premier Lig'deki ABD'li sahipli takım sayısı 10'a çıkacak. Ancak anlaşmanın hala başarısızlıkla sonuçlanabileceği belirtiliyor. 777 Partners LLC, son 21 ayda Brezilya'dan Belçika'ya kadar birçok tarihi futbol takımını portföyüne ekledi.
13 Eylül 2023

Eski futbolcu ve teknik direktör Ünal Karaman, İYİ Parti'ye aday adaylığı için başvurdu ve Konya'dan aday gösterilebileceği ifade ediliyor. Aynı zamanda eski başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Hasan Yılmaz da İYİ Parti'ye Rize'den aday olabileceği belirtilerek aday adaylığı başvurusu yaptı. Her iki ismin de başvuruları, adaylık süresinin dolmasına kısa bir süre kala gerçekleşti.
22 Mart 2023

Fenerbahçe Kulübü, Sırp futbolcu Dusan Tadic ile transfer görüşmelerine başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu ve Borsa İstanbul'a yaptığı açıklama ile duyurdu. Tadic, sağlık kontrolleri için İstanbul'a davet edildi. Fenerbahçe'nin sosyal medya hesabından Tadic'in uçaktaki fotoğrafı paylaşılarak transfer görüşmeleri için İstanbul'a geldiği bilgisi verildi. Tadic, son olarak Ajax takımında oynuyor ve geçen sezon 13 gol, 21 asistlik performans sergiledi.
16 Temmuz 2023

Türkiye, İzmir Limanı'nın işletme haklarını satmak amacıyla Körfez ülkeleriyle müzakerelerde bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez ülkelerine yapacağı ziyaretlerde yatırım anlaşmaları imzalanması bekleniyor. Bu ziyaretlerin amacı, özelleştirme ve satın almalar yoluyla 25 milyar dolarlık yatırım çekmek. Körfez ülkeleri daha önce Türkiye'nin Merkez Bankası rezervlerine swap ve depo hesapları aracılığıyla destek olmuştu.
5 Temmuz 2023

Galatasaray Kulübü, geçen sezon kiralık olarak takımda oynayan Arjantinli futbolcu Mauro Icardi ile üç yıllık bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Icardi'ye her sezon için net 6 milyon avro ödenecek. Eski kulübü Paris Saint-Germain'e ise dört sezona yayılmış taksitlerle 10 milyon avro bonservis bedeli ödenecek. Icardi, geçen sezon Galatasaray ile Süper Lig'de 24 maçta 22 gol atmıştı.
30 Temmuz 2023

Arjantinli ünlü futbolcu Lionel Messi, Fransız ekibi Paris Saint-Germain'den ayrılarak ABD Futbol Ligi (MLS) takımlarından Inter Miami ile anlaştığını duyurdu. Messi, Barcelona'ya dönme hayalinin olduğunu ancak geçmişte yaşananlardan dolayı geleceğini başkasının ellerine bırakmak istemediğini belirtti. Ayrıca, kararında maddi endişelerin etkili olmadığını, mesele para olsaydı başka yerlere gidebileceğini ifade etti. Inter Miami de Messi'nin transferini sosyal medya üzerinden duyurdu.
8 Haziran 2023

ERÇİMSAN A.Ş., milyonlarca dolarlık borçları nedeniyle fabrikalarını düşük fiyatlara satmak zorunda kaldı. Bu süreçte, şirketin en büyük ortağı olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin herhangi bir söz hakkı veya bilgisi olmadığı ortaya çıktı. Belediye Başkanı Sekmen, şirket yönetiminin ve Lütfü Yücelik ailesinin, belediyenin hisselerini de değerinin altında satmaya çalıştığını iddia etti. Sekmen, durumu Cumhurbaşkanı'na ilettiğini ve sorunun çözülmesi için talimat verildiğini belirtti.
27 Nisan 2024

Narlı Feribot İşletmeciliği AŞ, halka arz sürecini başlatmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) resmi başvuruda bulundu. Şirket, 7.500.000 TL nominal değerli payları 'eşit dağıtım yöntemiyle' halka sunmayı planlıyor. Halka arz sürecinin konsorsiyum liderliğini A1 Capital Yatırım Menkul Değerler AŞ üstlenecek.
22 Kasım 2023

Real Madrid'de yeterince forma şansı bulamayan Arda Güler için Borussia Dortmund ve Bayer Leverkusen'in ilgisi bulunuyor. Alman basınına göre, Borussia Dortmund, Arda Güler'i kiralamak için yaz transfer döneminde Real Madrid ile temasa geçmeyi planlıyor. Ayrıca, Bayer Leverkusen'i başarıya taşıyan Xabi Alonso'nun da Arda Güler'i kadrosuna katmak istediği belirtiliyor. Real Madrid'in de Arda'yı kiralamayı düşündüğü ifade ediliyor.
17 Şubat 2024

Gazeteci Murat Ağırel, Tuzlaspor'un yüksek fiyatlarla satılan maç biletleri ve bahis iddiaları hakkında savcılığın soruşturma başlattığını açıkladı. Ağırel, bilet fiyatlarının 17 bin ile 50 bin TL arasında değiştiğini ve satışa rağmen tribünlerin boş kaldığını belirtmişti. Savcılık, Ağırel'i bilgi almak için çağırdı ve Ağırel, belgeleri kaynağını açıklamadan savcılığa sunduğunu ifade etti.
9 Kasım 2023

Portekizli futbolcu Luis Nani, Adana Demirspor'un ilgisinin ardından İstanbul'a ulaştı. İstanbul Havalimanı'nda Adana Demirspor yetkilileri tarafından karşılanan 36 yaşındaki oyuncu, takımın Bolu'daki kampına katılmak üzere yola çıktı. Nani daha önce Sporting Lizbon, Manchester United, Valencia, Lazio ve Fenerbahçe gibi takımlarda forma giymiş ve son olarak Avustralya'nın Melbourne takımında oynamıştı.
13 Temmuz 2023

Fenerbahçe, milli futbolcu Cengiz Ünder ile dört yıllık anlaşma imzaladığını duyurdu. Cengiz'in bonservisi için Olimpik Marsilya Kulübüne 15 milyon avro bonservis bedeli ödenecek. Bu bedel, dört yıl içinde ödenecek. Cengiz Ünder, imza töreninin ardından Fenerbahçe forması giyecek olmaktan dolayı mutluluğunu ifade etti.
13 Ağustos 2023

Avrupa Birliği ve Britanya'nın kara listesinde yer alan Rus oligark Roman Abramoviç'in, İstanbul Çengelköy'de Boğaz manzaralı bir villayı satın aldığı öne sürüldü. Bu villanın daha önce 'Adnan Hoca' olarak bilinen ve 891 yıl hapis cezasına çarptırılan suç örgütü elebaşı Adnan Oktar'ın kiraladığı ve 190 milyon TL'ye satışa çıkarılan villa olduğu iddia ediliyor. Abramoviç'in daha önce de İstanbul'da gayrimenkul alımı için arayış içinde olduğu ve şehirde bir yalıyı kiraladığı biliniyor.
1 Mart 2023

Fenerbahçe Kulübü, dünyaca ünlü golcü oyuncu Edin Dzeko'nun sağlık kontrolleri ve transfer görüşmeleri için İstanbul'a geleceğini açıkladı. 37 yaşındaki Bosna Hersekli santrfor Edin Dzeko, son olarak İtalyan ekibi Inter'de oynuyordu ve bir süredir Fenerbahçe ile transferi konuşuluyordu.
22 Haziran 2023

Ekonomi yönetiminin belirlenmesinin ardından Borsa İstanbul'da hisse geri alım hareketleri devam ediyor. MLP Sağlık, toplam 20 bin TL nominal değerli hisse aldı. Öte yandan, Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., sürenin dolması nedeniyle pay geri alım programını sonlandırdı. Geri alınan payların toplam nominal değeri 3 milyon 590 bin TL ve bu payların sermayeye oranı yüzde 2,519.
22 Ağustos 2023

Beşiktaş, sezon başında Burnley'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Hollandalı futbolcu Wout Weghorst ile yollarını ayırdı. Weghorst, 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Hollanda Milli Takımı ile gösterdiği performansın ardından Manchester United ile anlaşma sağladı. Beşiktaş, oyuncunun sözleşmesinin feshedilmesi için Manchester United'dan 3 milyon avro bonservis bedeli aldı. Weghorst'un ayrılığı sonrası Beşiktaş, eski futbolcusu Vincent Aboubakar ile görüşmelerini sürdürüyor.
12 Ocak 2023

İlber Ortaylı, geçtiğimiz hafta Türkiye'de yaşanan ve genel olarak büyük bir dehşete yol açmayan bir olayın, seçim atmosferi nedeniyle daha sakin bir şekilde ele alındığını belirtti. Olayın, futbol holiganlığından daha fazlasını içerdiğini ve provokasyonun soyunma odalarından havaalanına kadar uzandığını ifade etti. Ortaylı, Trabzon'da yaşananların milli ananelere uymadığını ve yurtiçi maçların Trabzon'da oynanmasına bir süre ara verilmesi gerektiğini savundu. Ayrıca, Trabzonspor yöneticileri ve şehir ileri gelenlerinin Fenerbahçe takımına karşı saygın bir özür dilemediğini eleştirdi.
24 Mart 2024
İşaretlediklerim