İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde bir hava saldırısı ve baskın düzenleyerek dokuz kişiyi öldürdü ve 80 kişiyi yaraladı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun yaralılara ulaşımı engellediğini ve çevre sağlık merkezlerinin müdahale için hazır beklediğini bildirdi. Filistin Sağlık Bakanı ve Filistin Kızılayı, uluslararası toplumu İsrail'in saldırılarını durdurmak için harekete geçmeye çağırdı. İsrail'in saldırılarına tepki olarak Batı Şeria genelinde Filistinliler protesto gösterileri düzenledi.
4 Temmuz 2023

İstanbul Sarıyer'deki bir kafede silahlı çatışma çıktı. Plakası belirlenemeyen bir motosikletten kafeye ateş açılması sonucu, kafedeki bir grup da silahla karşılık verdi. Olayın ardından düzenlenen operasyonda altısı İsveç uyruklu yedi kişi yakalandı. Araç ve adreslerinde üç ruhsatsız tabanca, havalı tüfek, 169 mermi ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. İsveç uyruklu beş kişi tutuklandı, bir kişi hakkında sınır dışı işlemleri başlatıldı. Çatışma sırasında yaralanan bir Azerbaycan uyruklu kişi hastaneye kaldırıldı.
15 Eylül 2023

Antalya'da, Halil Akyüz Huzurevi'nde kalan 65 yaşındaki İ.S, daha önce tartıştığı huzurevi sakinlerine bıçakla saldırdı. Saldırı sonucu Selçuk Goncegül ve Ali Serdar Batır hayatını kaybetti, A.Ö. ise yaralandı. Olaydan sonra kaçan İ.S, kısa süre sonra polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. İ.S, huzurevi yönetimini suçlayarak, kendisinin suçsuz olduğunu iddia etti.
3 Mayıs 2024

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla Mossad'a bilgi sattıkları iddia edilen yedi şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler arasında eski emniyet amiri Hamza Turhan A. da bulunuyor ve Mossad ile 'Victoria' kod adlı ajan aracılığıyla iletişim kurduğu iddia ediliyor. Şüphelilerin arasında ihraç edilen ve emekli polisler ile özel sektör ve vergi dairesi çalışanları da yer alıyor.
8 Mart 2024

Evren Barış Yavuz, Haluk ve Selçuk Bayraktar'ın Filistin eylemindeki bir fotoğrafını paylaşarak İsrail'e jet yakıtı satışı iddiasında bulundu ve bu paylaşım sonrası tutuklandı. Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink'in Selçuk Bayraktar hakkındaki eleştirel paylaşımı da iktidar yanlısı yazarların tepkisini çekti. Faruk Bildirici, son on gün içinde Bayraktar kardeşleri savunan yazarları inceledi ve bu yazarların savunma yazılarına dikkat çekti. Bildirici, bu yazarların savunma motivasyonunu sorgulayarak, belki de ödül puanı verildiğini ima etti.
22 Nisan 2024

Gazze'deki hastane saldırısının ardından İsrail, Türkiye'deki vatandaşlarından ülkeyi terk etmelerini istedi. İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, Türkiye'deki İsrail vatandaşlarına en üst alarm seviyesiyle ayrılmaları çağrısında bulundu. Ayrıca, Fas'taki İsrail vatandaşlarına da 'dikkatli olma' çağrısı yapıldı. Hastane saldırısının ardından Türkiye'deki İsrail devletine ait merkezlerin çevresinde protestolar başladı.
18 Ekim 2023

Ünlü şarkıcı Tarkan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştirdi. Tarkan, masum sivillerin ve çocukların öldürülmesini 'insanlık adına üzücü ve utanç verici' olarak nitelendirdi. İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucunda binlerce kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. Çatışmalarda 25 gazeteci de yaşamını yitirdi.
28 Ekim 2023

İzmir'in Menemen ilçesinde bir düğünde çıkan tartışmanın ardından Metin S. ve Lütfi H. isimli şahıslar pompalı tüfekle ateş açtı. Saldırı sonucu 16 yaşındaki bir çocuk öldü, yedi kişi yaralandı. Saldırganlardan biri olan ve 13 suç kaydı bulunan Lütfi H., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheli Metin S. ise tutuklandı.
17 Kasım 2023

ABD yönetimi, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği hava saldırısında World Central Kitchen (WCK) adlı uluslararası yardım kuruluşunun çalışanlarının öldürülmesine 'öfkeli' olduğunu açıkladı. Saldırıda, ünlü şef Jose Andres'in kuruluşunda çalışan yedi kişi hayatını kaybetti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, daha kapsamlı bir soruşturma talep ederek, faillerin sorumlu tutulmasını beklediklerini belirtti. Kirby, ABD'nin İsrail'e insani yardım çalışanlarının güvenliğini sağlama konusunda baskı yapmaya devam edeceğini ifade etti.
3 Nisan 2024

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 210 İsraillinin Hamas tarafından rehin tutulduğunu tespit ettiğini açıkladı. Bu bilgi, Hamas'ın iki ABD'li rehineyi serbest bıraktığı haberinin ardından geldi. İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken, Gazze'den İsrail'e yönelik saldırılarda 1400 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 kişinin yaralandığı belirtildi. İsrail'in saldırılarında ise Gazze'de 3 bin 785 kişi hayatını kaybetti, 12 binden fazla kişi yaralandı.
21 Ekim 2023

İstanbul Beyoğlu'nda, Gazze'deki saldırılar nedeniyle Türkiye'nin İsrail ile ticari ilişkilerini kesmesini talep eden bir grup genç, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'ne yürümek isterken polis tarafından dövülerek gözaltına alındı. Olaya sosyal medyadan tepki gösteren ve gözaltına alınan gençlerin serbest bırakılmasını isteyen 'Filistin İçin Bin Genç' adlı grup, Filistin halkının onur mücadelesinden ilham aldıklarını belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise yaşananlara tepki göstererek, gençlere yönelik muamelenin ifade ve toplanma özgürlüğüne aykırı olduğunu ve gözaltındaki gençlerin derhal serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.
6 Nisan 2024

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde rehin tutulan kişiler hakkında bilgi verenlere güvenlik ve para teklif etti. Bu teklif, havadan atılan ilanlarla duyuruldu. İlanlarda telefon numaraları ve karekod yer aldı. İsrail ordusunun sosyal medya hesabından da paylaşılan duyuruda, verilecek bilgiler karşılığında İsrail ordusunun kişilerin güvenliği ve evlerinin selameti için çaba göstereceği ve para ödülü sağlayacağı belirtildi.
24 Ekim 2023

Hamas militanları, İsrail'in güneyinde 100'den fazla kişiyi rehin aldı. Rehineler, evlerinden kaçırıldı ve bir elektronik müzik festivalinde ele geçirildi. Hamas, İsrail'in Gazze'ye her saldırısında bir rehineyi öldüreceğini belirtti. Rehineler arasında Doron Asher Katz ve kızları Raz ve Aviv, 22 yaşındaki Ömer Wenkert ve 21 yaşındaki Ömer Shem-Tov bulunuyor. İsrail askeri yetkilileri, rehinelerin yüksek ihtimalle Gazze'de tutulduğunu söyledi.
13 Ekim 2023

İsrail, güvenlik gerekçesiyle Türkiye dahil bölge ülkelerindeki diplomatlarını geri çağırdı. Bu karar, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı saldırı başlatmasının ardından geldi. İsrail ve ABD'ye karşı bölgedeki birçok ülkede büyük protesto eylemleri başlamıştı. ABD, protesto eylemlerinden duyduğu endişe nedeniyle Adana’daki konsolosluk binasını 'bir sonraki duyuruya kadar' kapatmıştı.
19 Ekim 2023

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'nda bir evi vurduğu ve bu saldırı sonucunda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. Saldırının, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı saldırı başlatmasının ardından gerçekleştiği belirtildi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 493 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 751 kişinin yaralandığını açıkladı.
9 Ekim 2023

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde H.T. isimli bir kişi, aralarında husumet bulunan dört kişiyle çıkan tartışma sonucu av tüfeğiyle ateş açtı. Olayda dört erkek hayatını kaybetti. Saldırgan H.T, olayın ardından Gelendost İlçe Jandarma Komutanlığına teslim oldu. Jandarma ekipleri olay yerinde incelemelerini sürdürüyor.
10 Ağustos 2023

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu Tuncer Cihan isimli bir kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyla bağlantılı ve çatışma bölgeleriyle irtibatlı olduğu belirtilen IŞİD üyesi 48 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyon kapsamında, saldırıda kullanılan silahlardan birinin bulunduğu ve toplamda 51 kişinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.
6 Nisan 2024

ABD Avrupa Komutanlığı, Akdeniz'de rutin bir havada yakıt ikmali görevi sırasında kaza geçiren ABD askeri uçağında bulunan beş personelin öldüğünü açıkladı. Kaza sonrası ABD askeri uçak ve gemileri tarafından arama kurtarma çalışmaları başlatıldı ve soruşturma sürdürülmekte. Bu olay, İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonrasında ABD'nin Akdeniz'de artan askeri varlığı ve tatbikatları bağlamında gerçekleşti.
12 Kasım 2023

İsrail basını, Gazze Şeridi'nden başlayan saldırılardan bu yana yaklaşık 750 İsraillinin kayıp olduğunu belirtti. Resmi olmayan raporlar bu durumu ortaya koyarken, daha fazla ayrıntıya yer verilmedi. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atıldı ve İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 256 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1788 kişinin yaralandığını açıkladı.
8 Ekim 2023

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze Şeridi'nde İsrail'in saldırıları sonucunda 7 Ekim'den itibaren ortalama her 10 dakikada bir çocuğun hayatını kaybettiğini ve iki çocuğun yaralandığını açıkladı. UNRWA'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, sivillerin korunmasının bir istek veya ideal olmaktan öte, ortak insanlık sorumluluğu ve taahhüdü olduğu vurgulandı. Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail'in saldırılarında 10 bin 22 Filistinli öldü, bunların 4 bin 104'ü çocuk ve 2 bin 641'i kadındı ve en az 25 bin kişi yaralandı.
6 Kasım 2023
İşaretlediklerim