Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından açılan Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun Kağıthane istasyonunda yer alan bir haritada, henüz yapımına başlanmamış olan Kanal İstanbul projesi de gösterildi. Kanal İstanbul projesi, muhalefet, STK'lar ve bilim insanları tarafından eleştirilmeye devam ediyor. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Kanal İstanbul geçişini içeren demiryolu projesine finansman sağlamayı reddetti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, finansman desteğinin kesilmemesi için Ulaştırma Bakanlığı'nın projeyi Kanal İstanbul geçişi kısmını ayırarak böldüğünü iddia etti.
23 Ocak 2023

Ekonomik kriz ve hak ihlalleri eleştirel görseller tasarlayan Mahir Akkoyun, 'Erdoğan sayesinde' etiketli çıkartmalar tasarladığı için İzmir'de gözaltına alındı ve adliyeye götürüldü. 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilen Akkoyun, herhangi bir adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı. Serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada, söylediklerinden dolayı rahatsızlık yarattığını ve bu duruma devam edeceğini belirtti.
7 Nisan 2023

Galler Prensesi Kate Middleton, geçirdiği ameliyattan sonra ilk kez kamuoyu önünde görüntülendi. Prenses, son olarak Anneler Günü'nde sosyal medya üzerinden bir mesaj yayınlamış ve fotoğraf paylaşmıştı, ancak bu fotoğrafın montajlı olduğu anlaşılmıştı. Bu durum, dünya genelinde ve özellikle Britanya'da çeşitli komplo teorilerine ve spekülasyonlara yol açtı. The Sun gazetesi, Prens William ile birlikte alışveriş yaparken çekilmiş mutlu görüntülerini yayınladı.
19 Mart 2024

Seçim zamanı ekonomik kriz ve hak ihlalleri hakkında eleştirel görseller tasarlayıp sosyal medyada paylaşan görsel iletişimci Mahir Akkoyun, 'cumhurbaşkanına hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla yargılanmıştı. Akkoyun, Twitter hesabından beraat ettiğini duyurdu. Akkoyun, 'Pahalı mı geldi Erdoğan sayesinde' demenin suç olmadığını belirtti.
24 Temmuz 2023

Bulgaristan'da sanat eseri kaçakçılarına yönelik bir polis operasyonunda, Amerikalı ressam Jackson Pollock'a ait olduğu tahmin edilen ve yaklaşık 50 milyon avro değerinde bir tablo ele geçirildi. The Guardian gazetesinin haberine göre, eserin orijinal olduğu uzmanlar tarafından doğrulandı ancak yetkililer eserle ilgili daha fazla detay vermedi. Operasyon kapsamında çok sayıda kişi tutuklandı.
23 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Encümeni, Mimar Sinan tarafından yapılan Kuşkonmaz Camii'nin yanında bulunan ve imar kanununa aykırı inşa edilen 'Paçi Cafe' adlı kafe için yıkım kararı almıştı. Ancak İBB personeli, yıkımı gerçekleştirmek istediğinde Üsküdar Kaymakamlığı tarafından görevlendirilen polis ekipleri tarafından engellendi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, yaşanan süreci Twitter üzerinden dokuz maddede açıkladı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ilgili müdürlüğünün yıkımı engellediğini, bakanlığın ise doğal sit alanındaki yeşil alanı imara açarak kaçak yapıyı koruduğunu iddia etti.
15 Nisan 2023

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntüleriyle ilgili soruşturma devam ediyor. Eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bu soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Görüntülerin, CHP İl Başkanlığı'nda çekildiği ve 2019'da kaydedildiği iddia ediliyor. CHP, görüntülerin başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savunuyor.
19 Mart 2024

Beyoğlu Belediyesi, yargı süreci devam ederken eski Fransız Saint Joseph Yetimhanesi'nin bahçesine millet bahçesi yapımına başladı. Binada yıllardır faaliyet gösteren kartonpiyer atölyesinin sahibi Cemal Cinbiz, binaya girişine izin verilmemesi üzerine nöbet tutmaya başladı. İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, binanın korunması gerektiğini belirtti ve fiziki çalışmaların durdurulmasını istedi. Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, binanın gençlerin buluşma noktası olacağını ifade etti.
5 Mayıs 2023

Ukraynalı ressam Sana Shahmuradova Tanska, Kiev'deki stüdyosunda hava saldırıları ve karanlığın ortasında Rusya'nın işgalini resmediyor. Sidney Bienali'nde sergilenen eserleri, fantastik sahneleri Dionysosçu ve distopik bir çizgide tasvir ediyor. Tanska, 2013'te ailesiyle birlikte Kanada'ya göç etti ve sanat eğitimi aldı. Covid-19 pandemisi sırasında Ukrayna'ya dönme kararı alan ressam, savaşın ilk üç ayında Podolya kırsalında büyükannesinin kulübesinde iki eser yarattı. Eserlerinde savaşın etkileri ve kişisel travmaları işleyen Tanska, sanatını siyasi bir araç olarak da görüyor.
28 Mart 2024

Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, Britanyalı ekonomist Timothy Ash'in Londra'daki sermayedarlara borsada spekülasyon önerdiğini iddia etti. Ash, Twitter üzerinden bu iddiaları reddederek Güngör'den iddialarını kanıtlamasını istedi. Ash, Türk hisse senetleri hakkında yazmadığını ve yatırım yapmadığını belirtti. Borsa İstanbul, seçim sonuçlarının ardından büyük bir düşüş yaşamış ve devre kesici sistemi devreye sokulmuştu.
18 Mayıs 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sultanbeyli'de CHP logosuyla 'İktidar olduğumuzda Apo'yu çıkartacağız' yazılı sahte broşür ve sticker bastırıldığını duyurdu. Bu eylemi gerçekleştirenlerin AKP İstanbul ve AKP Sultanbeyli gençlik kollarında görevli iki yönetici olduğunu belirtti. Emniyetle iletişime geçen Kaftancıoğlu, savcılığın henüz bir işlem yapmadığını ve olayın takipçisi olacağını ifade etti.
27 Nisan 2023

Londra'da 31 Ocak'ta bir anne ve iki kızına asitle saldıran 35 yaşındaki Abdül Şükür Ezedi'nin Thames Nehri'ne atlayarak intihar etmiş olabileceği belirtiliyor. Saldırganın son olarak Chelsea Köprüsü'nden aşağı eğilirken güvenlik kamerası görüntülerinde görüldüğü, ancak henüz nehirde bir ceset bulunamadığı bildirildi. Saldırıda ağır yaralanan kadın hala hastanede tedavi görüyor ve konuşamıyor, iki çocuk ise hafif yaralarla taburcu edildi. Saldırganın daha önce cinsel saldırı suçundan mahkum edildiği ve Afganistan'dan sığınma statüsü aldığı kaydedildi.
9 Şubat 2024

CHP Şanlıurfa milletvekili adayı Mahmut Tanal, Twitter üzerinden partisinin Şanlıurfa'daki seçim ofisine 'tehdit ve gözdağı amaçlı' mermi atıldığını ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile yardımcısı adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın afişlerinin zarar gördüğünü açıkladı. Tanal, bu eylemleri 'beceriksiz korkakların yönlendirdiği provokatörlerin' gerçekleştirdiğini belirtti ve bu tür eylemlere boyun eğmeyeceklerini, güçlerini Allah'tan ve milletten aldıklarını ifade etti.
8 Mayıs 2023

İzmir'de bulunan ve 2009 yılında tamamlanan Folkart Narlıdere sitesi yangın nedeniyle zarar gördü. Site, yüksek teknolojili kent peyzajı ve mimarlık alanında iki ödül kazanmış ve 'akıllı bina' olarak pazarlanmıştı. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, projenin Avrupa'nın en özel projelerinden biri olduğunu belirtmiş ve projede emeği geçen herkesi tebrik etmişti. Sitenin tanıtım kataloğunda yangın güvenlik sistemlerine dair detaylar da yer almaktaydı.
28 Nisan 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi kapsamında esnafın dükkanlarına düşük fiyat teklif etti. Esnaf, piyasa değerinin çok altında bir bedelle dükkanlarının ellerinden alınacağını ve bu durumun kendilerini mağdur edeceğini belirtti. Belediye yetkilileri, anlaşmaya yanaşmayan esnafa, geçmişte benzer durumda kalanların şimdi ayakkabı boyadığını söyleyerek tehdit etti. Esnaf, mahkemeye başvurdu ve bilirkişi raporu lehlerine çıkınca belediye geri adım attı. Ancak Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı daha önce risksiz olduğunu belirttiği bölgeyi riskli ilan etti ve belediye dükkanları yıkmak için harekete geçti.
30 Ocak 2023

Amiens Belediye Başkanı Brigitte Foure, Birinci Dünya Savaşı sırasında Picardie Müzesi'nden çalınan ve daha sonra ABD'de açık artırmada Madonna tarafından satın alınan 'Diane et Endymion' isimli tarihi tabloyu ödünç almak istediğini açıkladı. Foure, 2028'de Avrupa Kültür Başkenti olmaya aday olan Amiens'te sergilemek üzere tabloyu ödünç olarak talep etti ve Madonna'nın tabloyu yasal olarak edindiğini, mülkiyet hakkına itirazları olmadığını belirtti. Tablo, 1989 yılında New York'taki Sotheby's müzayedesinde Madonna tarafından 1,3 milyon dolara satın alınmıştı.
17 Ocak 2023

Eski milli futbolcu ve şu an Hatayspor Antrenör Yardımcısı olan Gökhan Zan, İYİ Parti Hatay milletvekili adayı olarak seçim çalışmaları yapmaktadır. Zan, seçim afişinin indirilmesi üzerine sosyal medya hesabından bu duruma tepki göstermiş ve afişleri indiren ekibi deprem haftasında da görmek istediğini belirtmiştir. Ayrıca, halkın 14 Mayıs'ta sandıkta gereken cevabı vereceğini ifade etmiştir.
11 Mayıs 2023

Yeni Şafak gazetesi, yerel yönetimlerde yaşanan yolsuzluk, rüşvet ve imar yolsuzlukları gibi sorunların önüne geçmek için bir yemin metni önermiş ve bu yeminin Murat Kurum tarafından TVNET canlı yayınında okunmasını sağlamıştır. Gazete, daha önce eleştirmediği bu yanlışları şimdi önlemek amacıyla harekete geçmiş ve AK Parti'nin Gerçek Belediyecilik Yemini'ni gündeme getirmiştir. Bu yemin, ayrımcılık yapmama ve Anayasa ile yasalara uygun hareket etme taahhüdü içermektedir. Akif Beki'nin yazısında, bu durumun geçmişteki tutumlarla çeliştiğine ve yeminin yolsuzluklara karşı caydırıcı bir etki yaratmasının beklendiğine dikkat çekilmiştir.
13 Şubat 2024

Ünlü Türk sanatçısı Sezen Aksu, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) seçim şarkısını seslendirdi. TİP, seçim şarkısını sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak, Sezen Aksu'nun katkısını duyurdu. Şarkının sözleri 'Atın ölümü arpadan, hadi gelin arkadan Yarı yolda bırakan taş olsun!' şeklinde. Parti, seçim şarkısını ve Sezen Aksu'nun fotoğrafını içeren bir görseli de paylaştı.
9 Nisan 2023

Londra Metropolitan Polis Teşkilatı, 2019'da İsviçre'nin Cenevre kentindeki bir müzeden çalınan ve değeri 3,5 milyon sterlini bulan 3 eserden 2 milyon sterlinlik 15. yüzyıldan kalma tarihi vazonun Londra'da ele geçirildiğini açıkladı. Bu olayla ilgili olarak 3 kişi suçlu bulundu. Vazonun nerede olduğuyla ilgili çalışma, bir müzayede evine e-posta gelmesiyle başladı ve vazonun çalınan eser olduğunu anlayan müzayede evi, Londra polisiyle temasa geçti. Vazonun 2021'de İsviçre'ye teslim edildiği belirtildi.
20 Ağustos 2023
İşaretlediklerim