Ankara'da, Erdoğan tarafından aday gösterilen Turgut Altınok, CHP'li mevcut belediye başkanı Mansur Yavaş'ın mal varlığını açıklamasının ardından kendi mal varlığını açıklamak zorunda kaldı. Başlangıçta mal varlığını açıklamakta tereddüt eden Altınok, eleştirilerin artması üzerine mal varlığını açıkladı. Açıklanan mal varlığı, sayısız arsa ve tarladan oluşuyor ve bu malların büyük bir kısmının ailesinden miras yoluyla geldiği belirtiliyor. Can Ataklı, bu durumu ele alarak, Altınok'un mal varlığının kaynağının aile mirası olduğunu ve bu durumun toplumda tartışma yarattığını belirtiyor.
17 Mart 2024

Murat Ağırel'in yazısında, Engin Polat ve Dilan Polat'a ait şirketlerin sahte fatura kesme, çift defter tutma ve kayıt dışı para işlemleri gibi vergi suçları işlediği tespit edilmiştir. Engin Polat'ın kişisel hesabından yaptığı ödemeler ve şahsi borç verme işlemleri de raporda yer almıştır. Dilan Polat'ın sahibi olduğu şirketlerle ilgili vergi suçları tespit edilmesine rağmen, Engin Polat tüm suçları üstlenmiştir. Bu nedenle Dilan Polat hakkında herhangi bir işlem yapılmamıştır.
20 Temmuz 2024

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ın aracını yenilemesiyle ilgili iddialar Ankara Emniyeti OSM Şubesi tarafından inceleniyor. Kocaman'ın aracını Ayhan Bora Kaplan aracılığıyla yenilediği öne sürülmüş ve bu konudaki haberlere erişim engeli getirilmişti. İddialara göre, Kocaman'ın koruması Mevlüt Özdemir, araç alım ve satım işlemlerini yürütmüş. Ayrıca, MAS Grup adlı otomotiv firmasının sahibi Murat Arslan'ın ifadesinde, Kocaman'ın korumasının Arslan'ın firmasından iki kez lüks araç satın aldığı belirtiliyor.
7 Haziran 2024

Rusya ve Ukrayna'dan Tekirdağ Limanı'na getirilen GDO'lu mısırların, Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğü laboratuvarlarında 'GDO'suz' olarak gösterilerek iç piyasaya sokulduğu ortaya çıktı. CHP Milletvekili İlhami Aygün'ün açıklamalarıyla gündeme gelen olayda, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı idari ve adli soruşturma başlatıldığını bildirdi. Mısırların beş ayrı firma tarafından ithal edildiği belirtilirken, firmaların adları açıklanmadı. Bu olay, ithalatçı firmalar ile bazı bürokratların iş birliği yaptığını gösteriyor.
28 Mayıs 2024

AKP'nin Ankara belediye başkan adayı Turgut Altınok, mal varlığını açıkladıktan sonra Türkiye'nin en zenginleri listesinde yer aldı. Altınok'un mal varlığı, çok sayıda arsa, tarla, ev ve bir aile şirketindeki yüzde 36,59 oranındaki hissesinden oluşuyor. Mal varlığının büyük bir kısmı 'anne babadan miras' olarak gösteriliyor. Bu durum, sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı buldu ve çeşitli spekülasyonlara neden oldu.
16 Mart 2024

Ahmet Hakan, Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iade edildiği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Hakan, bu iddiaların FETÖ tarafından moral propagandası amacıyla ortaya atıldığını savundu. Ayrıca, Gülen'in son fotoğraflarının sahte ve manipülatif olduğunu öne sürdü. Hakan, bu tür iddialara inanmamak gerektiğini vurguladı.
6 Haziran 2024

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, malvarlığı ile ilgili sorulara 'Mülk Allah’ındır, biz emanetçiyiz' diyerek yanıt verdi. Ancak kamuoyundan gelen eleştiriler üzerine, onlarca daire, arsa, dükkan, bina ve şirketten oluşan malvarlığının bir bölümünü açıklamak zorunda kaldı. Menkul kısmını ise açıklamadı. Yazıda, malvarlığı ve zenginliğin dini kavramlarla savunulmasının eleştirisi yapılmakta ve benzer durumlar örneklerle açıklanmaktadır.
18 Mart 2024

Ukrayna ve Rusya'dan Tekirdağ Limanı'na ithal edilen mısırların GDO'suz olduğu raporlanmış olmasına rağmen, aslında GDO'lu olduğu ortaya çıktı. Tarım il müdürlüğünden bir ihbar üzerine başlatılan soruşturmada, sahte analiz raporları düzenlendiği ve bakanlık sistemine yüklendiği belirlendi. Bakanlık olayı doğruladı ve valilik cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Bu olayın münferit olmadığı ve daha önce de benzer işlemlerin yapıldığı iddia ediliyor.
25 Mayıs 2024

Yazar Murathan Mungan, İYİ Parti tarafından kendisine ait dizelerin izinsiz olarak kullanıldığını belirterek dava açacağını açıkladı. İYİ Parti, 'Maskeli Balo'nun sahte yüzleri' isimli bir reklam yayınladı ve bu reklamda Mungan'ın 'Maskeli Balo' adlı eserinden dizeler kullanıldı. Mungan, bu kullanımın kendi rızası ve bilgisi dışında gerçekleştiğini ve bu nedenle hukuki yollara başvuracağını duyurdu.
28 Mart 2024

MASAK, 7 binden fazla kişi ve bin 500 şirketin para trafiğini inceleyerek mama sektöründe büyük bir mali suç örgütü tespit etti. Bu örgütün, sözde hayvanseverlik adı altında kurulan STK'lar, pet shoplar, mama ve veterinerlik şirketlerinden oluştuğu belirtildi. Rapora göre, bu örgüt çocukların ölümü üzerinden para kazanarak yüz milyonlarca lira vurgun yapıyor. Ancak, rapordaki rakamlar ve iddialar arasında tutarsızlıklar bulunuyor.
19 Temmuz 2024

Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, danışmanlık merkezlerine en çok amfetamin bağımlılığı nedeniyle başvuru yapıldığını açıkladı. Dinç, bağımlılığa toplumda kötü bir alışkanlık olarak bakıldığı için sonuç almakta zorlandıklarını belirtti. Ayrıca, kadınlar ve erkekler arasındaki bağımlılık oranlarının yakınlaştığını ve kadınların tedaviye katılımının erkeklere göre çok daha düşük olduğunu vurguladı. Yeşilay, 107 danışmanlık merkeziyle ücretsiz hizmet veriyor ve bu merkezlere 1 milyondan fazla kişi başvurmuş durumda.
25 Haziran 2024

Murat Ağırel'in Havala kitabı, Hırvatistan'da 'Ersa Adriatic' isimli inşaat şirketinin yönetim kurulu başkanı Nenad Petrak'ın Türkiye'deki bağlantılarını ortaya koyuyor. Şirketin dört Türk kurucusu ve Petrak'ın Türkiye'de de iş ortakları olduğu belirtiliyor. Bu Türk iş insanları, Hırvatistan ve Türkiye'de çeşitli şirketlerde ortaklık yapmaktadırlar. Ayrıca, Zekeriya Ersin Öktem'in daha önce bir dolandırıcılık iddiasıyla gündeme geldiği ve Aytaç Ocaklı'nın çeşitli suçlamalarla Türkiye gündemine taşındığı bilgileri paylaşılıyor.
16 Nisan 2024

Macaristan'da yapılan bir araştırma, aksi köpeklerin uslu köpeklere kıyasla daha yüksek sosyal öğrenme ve kararlılık davranışları sergileyebileceğini ortaya koydu. Araştırmacılar, köpeklerin mizacını sahiplerince yapılan bir anket yoluyla değerlendirerek, köpeklere V şeklindeki tel örgü bir çitte yönlendirmelere uyma görevi verdi. Aksi köpekler, bir yabancı tarafından yönlendirildiğinde uslu olanlara kıyasla daha iyi performans gösterdi. Bu bulgular, aksi köpeklerin sosyal öğrenmede üstün olabileceğini ve hedeflere ulaşmada daha fazla kararlılık sergileyebileceğini gösteriyor.
29 Şubat 2024

Anagold Madencilik, 2000 yılında Anatolia Minerals'in Türkiye'deki alt şirketi olarak kuruldu ve daha sonra Avustralya'nın Avoca Resources ile birleşerek Alacer Gold'u oluşturdu. Şirket, şu anda Alacer ve Çalık Holding bünyesindeki Lidya Madencilik ile ortaklık yapısı altında faaliyet gösteriyor. Anagold'un %80'i Alacer'e (SSR Mining'e) aitken, %20'si Çalık Holding'e aittir. Lidya Madencilik, Çalık Holding'in CEO'su Berat Albayrak'ın yönetiminde, yabancı madencilik şirketleriyle işbirliği yaparak Türkiye'deki çeşitli maden işletmelerinde faaliyet gösteriyor.
15 Şubat 2024
İşaretlediklerim