Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Fransa'daki Dünya Superbike Şampiyonası antrenmanında kaza geçirdi. Kaza sonrası omuz ve boynuna aldığı darbeler nedeniyle hastaneye götürülen Razgatlıoğlu, hafta sonu yapılacak yarışlarda yer alamayacak. Dünya Superbike Şampiyonası'nın sekizinci ayağı, Fransa'daki Magny-Cours Pisti'nde düzenlenecek. Razgatlıoğlu, pilotlar klasmanında lider durumda bulunuyor.
6 Eylül 2024

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nın Fransa ayağındaki antrenmanda kaza geçirdi. Kaza sonrası omuz ve boynuna aldığı darbeler nedeniyle hastaneye götürülen Razgatlıoğlu'nun, hafta sonu yapılacak yarışlara katılamayacağı açıklandı. Razgatlıoğlu, pilotlar klasmanında lider durumda bulunuyordu.
6 Eylül 2024

Fransa'da Dünya Superbike Şampiyonası'nın ikinci antrenman turunda kaza geçiren motosiklet yarışçısı Toprak Razgatlıoğlu hastaneye kaldırıldı. Kaza sonrası kırmızı bayrak açıldı ve Razgatlıoğlu omuz ve boynuna aldığı darbelerden dolayı kontrol amaçlı hastaneye götürüldü. Yarışçının ambulansa yürüyerek gittiği öğrenildi.
6 Eylül 2024

111. Fransa Bisiklet Turu'nu BAE Emirates takımından Sloven sporcu Tadej Pogacar kazandı. 29 Haziran'da başlayan ve 23 gün süren turda Pogacar, son etabı da zirvede tamamlayarak altıncı etap galibiyetini elde etti. Genel klasmanda 83.38.56'lık zamanıyla en yakın rakibine 6 dakika 17 saniye fark atan Pogacar, 2020 ve 2021'den sonra üçüncü zaferine ulaştı. Genel klasmanda ikinci Jonas Vingegaard, üçüncü ise Remco Evenepoel oldu.
21 Temmuz 2024

Sırbistan'da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kiloda finale çıktı. Kariyerinde beş dünya, 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan Kayaalp, çeyrek finalde Estonyalı Heiki Nabi'yi, yarı finalde ise Çinli Lingzhe Meng'i yenerek finale yükseldi. Bu sonuçla 2024 Paris Olimpiyatları'na kota alan Rıza, finalde İranlı Amin Mirzazadeh ile karşılaşacak.
21 Eylül 2023

111’inci Fransa Bisiklet Turu’nun 11’inci etabını, Visma-Lease a Bike takımının Danimarkalı sporcusu Jonas Vingegaard kazandı. Evaux-les-Bains ile Le Lioran arasındaki 211 kilometrelik etapta, Vingegaard, Tadej Pogacar’ın bir saniye önünde birinci oldu. Pogacar, genel klasmandaki liderliğini sürdürerek en yakın rakibiyle arasındaki farkı 1 dakika 6 saniyeye çıkardı. 2024 Tour de France, 21 Temmuz’da Nice kentindeki 21’inci etapla sona erecek.
10 Temmuz 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda milli okçu Mete Gazoz, erkekler bireysel son 16 karşılaşmasında Fransa'dan Thomas Chirault'u beraberlik atışı sonunda 6-5 yenerek çeyrek finale yükseldi. Gazoz'un çeyrek final karşılaşması saat 14.13'te yapılacak. Bu başarı, Türkiye'nin olimpiyatlardaki performansına önemli bir katkı sağladı.
4 Ağustos 2024

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, numunesinde yasaklı bir madde tespit edilmesi nedeniyle 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılamayacağını açıkladı. Kayaalp, Instagram'da yaptığı açıklamada, kulüp doktorunun onayıyla başlanan tedavi sürecinde güreş için hiçbir güç ve benzeri katkısı olmayan bir maddenin tespit edildiğini belirtti. Dünya Güreş Birliği (UWW) yetkilileri tarafından spor müsabakalarına katılımı geçici olarak askıya alınan Kayaalp, hukuk mücadelesine başladığını ifade etti.
9 Temmuz 2024

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 18 dalda toplam 101 sporcuyla mücadele ediyor. 8 Ağustos'ta Türkiye'nin olimpiyat programında taekwondo, atletizm, modern pentatlon, halter, voleybol ve boks gibi çeşitli spor dallarında yarışmalar yer alıyor. A Milli Kadın Voleybol Takımı yarı finalde İtalya ile karşılaşacak. Ayrıca, Hatice Akbaş boks dalında finalde Çinli Yuan Chang ile mücadele edecek.
8 Ağustos 2024

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 18 dalda toplam 101 sporcuyla mücadele ediyor. 4 Ağustos'ta Türkiye'nin programında voleybol, atıcılık, okçuluk, boks, yelken, cimnastik, yüzme ve atletizm gibi çeşitli spor dallarında yarışmalar yer alıyor. Özellikle 16 yaşındaki yüzücü Kuzey Tunçelli'nin finalde yer alması dikkat çekiyor. Ayrıca, Ersu Şaşma sırıkla atlamada finale kalırken, milli boksör Buse Naz Çakıroğlu yarı finalde mücadele edecek.
4 Ağustos 2024

Türkiye'nin en genç ralli pilotu 15 yaşındaki Can Alakoç, Litvanya Ralli Şampiyonası'nı gençler ve sınıf 4 şampiyonu olarak tamamladı. Rallinin ilk gününü gençler ve sınıf 4 birincisi olarak tamamlayan Alakoç, ikinci günü de son iki etapta yaptığı atakla sınıf 4 birinciliğini kazandı. Bu sonuçla 2023 Litvanya Ralli Şampiyonası'nda gençler ve sınıf 4 şampiyonu oldu. Geçen ay 2023 Baltık Ralli Şampiyonası'nda da birinci olan Can, 7-8 Ekim'de Estonya'da Saaremaa Ralli'de sezonun son yarışına çıkacak.
1 Ekim 2023

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 15 dalda toplam 94 sporcuyla mücadele ediyor. 3 Eylül programında atletizm, yüzme, okçuluk, masa tenisi, tekerlekli sandalye tenis, goalball ve B1 futbol gibi çeşitli branşlarda Türk sporcular yer alacak. Öne çıkan etkinlikler arasında Mikail Al'ın T13 1500 metre finali, Sümeyye Boyacı ve Sevilay Öztürk'ün 50 metre sırtüstü elemesi ve Aysel Önder'in 400 metre finali bulunuyor. Ayrıca, milli para okçu Öznur Cüre Girdi altın madalya kazandı.
3 Eylül 2024

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 15 dalda toplam 94 sporcuyla mücadele ediyor. 2 Eylül programında atıcılık, okçuluk, yüzme, tekerlekli sandalye tenis, triatlon, masa tenisi, B1 futbol ve atletizm gibi branşlarda Türk sporcular sahne alacak. Gün boyunca çeşitli saatlerde gerçekleşecek olan müsabakalarda Türkiye, farklı dallarda madalya için yarışacak.
2 Eylül 2024

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Fransa Açık (Roland Garros) elemelerinde Belaruslu Aliaksandra Sasnovich’i 2-1 yenerek final turuna yükseldi. Türkiye Tenis Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Zeynep dünya sıralamasında 157. sırada yer alırken, rakibi Sasnovich 104. sırada bulunuyordu. Zeynep, kariyerinde ilk kez katıldığı Roland Garros elemelerinde final turunda Hırvat Jana Fett ile karşılaşacak.
23 Mayıs 2024

Milli boksör Tuğrulhan Erdemir, 17 Şubat 2024'te İspanya'nın Alicante kentinde yapılan doping kontrol testinde yasaklı bir diüretik madde tespit edilmesi nedeniyle Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılamayacak. Uluslararası Test Ajansı (ITA) tarafından yapılan açıklamada, Erdemir'in numunesinde hidroklorotiyazid maddesi bulunduğu belirtildi ve geçici men cezası verildi. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi Dopingle Mücadele Dairesi (CAS ADD) bu cezayı onadı. Erdemir'in avukatı Anıl Gürsoy Artan, sporcunun yasaklı madde kullanmadığını ve kararın haksız olduğunu savundu.
26 Temmuz 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, Meksikalı rakibi Fatima Herrera'yı 5-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Maç, Fransa'nın başkenti Paris'teki North Paris Arena'da gerçekleşti. Çakıroğlu, çeyrek finalde Finlandiyalı Pihla Kaivo-Oja ile karşılaşacak. Bu başarı, Türkiye'nin olimpiyatlardaki performansına olumlu bir katkı sağladı.
1 Ağustos 2024

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 18 dalda toplam 101 sporcuyla mücadele ediyor. 2 Ağustos'ta Türkiye'nin olimpiyat programında atıcılık, judo, atletizm, kürek, okçuluk, yelken ve boks gibi çeşitli spor dallarında yarışmalar yer alıyor. Programda öne çıkan sporcular arasında Şevval İlayda Tarhan, Şimal Yılmaz, Kayra Özdemir, İbrahim Tataroğlu, Buse Savaşkan, Elis Özbay, Mete Gazoz ve Elif Berra Gökkır bulunuyor. Ayrıca, A Milli Kadın Voleybol Takımı çeyrek finale yükseldi.
2 Ağustos 2024

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 18 dalda toplam 101 sporcuyla mücadele ediyor. 5 Ağustos'ta Türkiye'nin olimpiyat programında atletizm, artistik cimnastik, yelken ve güreş gibi çeşitli dallarda yarışmalar yer alıyor. Öne çıkan sporcular arasında Berke Akçam ve Yasmani Copello Escobar atletizmde, Ferhat Arıcan artistik cimnastikte, ve Buse Tosun Çavuşoğlu güreşte bulunuyor. Türkiye'nin olimpiyat programı, sporcuların performansları ve elde edecekleri başarılar açısından büyük önem taşıyor.
5 Ağustos 2024

Milli boksör Rabia Topuz, Malatya'nın Akçadağ ilçesindeki Kotan Gölü bölgesinde antrenman yaparken yılan tarafından ısırıldı. Antrenörü Kerem Akbaş tarafından ilk müdahale yapıldıktan sonra Akçadağ Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Topuz, daha sonra Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi ve yoğun bakımda tedavi altına alındı. Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, sporcunun sağlık durumunun iyiye gittiğini belirtti.
9 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde Ziraat Türkiye Kupası'nın 5'inci eleme turu kura çekimini düzenledi. Kura çekimine, 4'üncü turu geçen 28 takım ve geçen sezon Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanan 4 Süper Lig takımı olmak üzere toplam 32 ekip katıldı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Kupası'nın formatıyla ilgili değişiklikler üzerinde çalıştıklarını ve yeni formatı yakında kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti. Beşinci tur maçları 9, 10 ve 11 Ocak 2024 tarihlerinde oynanacak.
8 Aralık 2023
İşaretlediklerim