İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM, pazar gününden itibaren Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek İstanbul'da perşembeye kadar sürecek kar fırtınası beklendiğini duyurdu. Soğuk hava ve fırtına, kuzeyli rüzgarlarla şehre girecek ve sıcaklıklar sıfırın altına düşecek. Pazar öğleden sonra başlayacak yağışların il genelinde kuvvetli kar şeklinde etkili olması ve perşembe sabahına kadar devam etmesi öngörülüyor. İBB Karla Mücadele Ekipleri, olumsuz hava koşullarına karşı hafta boyunca sahada olacak.
3 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'a sosyal medya üzerinden yapılan bir paylaşıma yanıt olarak hukuki süreç başlatılacağını açıkladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun iletişim ekibinden Evren Barış Yavuz, Bayraktar ailesini İsrail'e jet yakıtı satmakla suçlayan bir paylaşım yaptı. Haluk Bayraktar, bu suçlamalara sert bir dille yanıt verdi ve İmamoğlu'nu eleştirdi. İBB, Bayraktar'ın iftira ve yalanlarla dolu paylaşımına karşı hukuki süreç başlatılacağını duyurdu.
10 Nisan 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kahramanmaraş depremleri sonrası İstanbul'da olası bir depreme karşı alınan önlemleri ve yapılan hazırlıkları anlattı. İBB, riskli binaların yenilenmesi için 1 milyon liralık faizsiz kredi ve kira desteği sağlayacağını duyurdu. İmamoğlu, İstanbul'da deprem seferberliği başlattıklarını, Afet Eylem Planı'nın uygulanması için hazırlık yaptıklarını ve İstanbul'un deprem riski taşıyan binalarının tespit edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, afet gönüllüsü eğitimi ve toplanma alanlarının tespiti gibi konulara da değindi.
2 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Encümeni, Mimar Sinan tarafından yapılan Kuşkonmaz Camii'nin yanında bulunan ve imar kanununa aykırı inşa edilen 'Paçi Cafe' adlı kafe için yıkım kararı almıştı. Ancak İBB personeli, yıkımı gerçekleştirmek istediğinde Üsküdar Kaymakamlığı tarafından görevlendirilen polis ekipleri tarafından engellendi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, yaşanan süreci Twitter üzerinden dokuz maddede açıkladı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ilgili müdürlüğünün yıkımı engellediğini, bakanlığın ise doğal sit alanındaki yeşil alanı imara açarak kaçak yapıyı koruduğunu iddia etti.
15 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen 'Deprem ve İstanbul' konulu panelde, İBB'nin deprem konusunda bir dizi görüşmeleri olduğu ve İstanbul'a özgü yapı güçlendirme yönetmeliği çalışması hazırlığı yaptıkları belirtildi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, binalara sertifika verileceğini ve risk durumlarına göre etiketlendirme yapılacağını ifade etti. Ayrıca, İstanbul'da depremde risk görecek 207 bin 17 bina olduğunu, bu sayının azaltılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.
17 Ağustos 2023

İstanbul Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla kapatılacak yollar ve alternatif güzergahları duyurdu. Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) ve bağlantı yolları tören süresince trafiğe kapalı olacak. Trafik akışı için Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi gibi alternatif yollar belirlendi. Ayrıca, Hal Yolu Güney istikameti Bayrampaşa ayrımlarından itibaren trafiğe kapatılacak ve trafik akımı yan yola yönlendirilecek.
28 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, olası bir İstanbul depremine karşı hazırlıklarını hızlandırarak Deprem Seferberlik Planı'nı uygulamaya koydu. Plan dahilinde riskli binaların dönüşümü için faizsiz kredi ve kira desteği sağlanacak, yeni imar düzenlemeleri yapılacak ve denetimler artırılacak. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, ilçe belediyeleriyle işbirliği içinde belirlenen ortak gündemleri paylaştı. Bu gündemler arasında riskli yapıların önceliklendirilmesi, kira yardımının ekonomik şartlara uygun hale getirilmesi, kamu yararına maliyetine güçlendirme ve dönüşüm yapılması, zemin katlarda kolon-kiriş kesilmesinin önlenmesi, imar ve yapı denetimlerinin artırılması, depreme duyarlı alanların oluşturulması ve yerel afet müdahale kapasitesinin artırılması yer alıyor.
2 Nisan 2023

1990 yılından bu yana kapalı olan ve Yıldırım Bayezid tarafından yaptırılan 633 yıllık Anadolu Hisarı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kültür varlıklarını koruma ve yenileme projesi kapsamında restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla müze ve kültür alanı olarak halka açıldı. Açılışa özel olarak İsmail Hakkı Demircioğlu ve Erkan Oğur'un verdiği konserle 'Hisar Konserleri' başlatıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, açılışı ve konseri sosyal medya hesabından duyurdu.
7 Mayıs 2023

25-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan 11. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler ve sonrasında meydana gelen sel felaketleri sebebiyle iptal edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve karnaval komitesinin ortak kararıyla bu yılki tüm etkinliklerin iptaline karar verildi. Karnaval komitesi, felaketlerde hayatını kaybedenler için taziyelerini ve yaralılara acil şifalar dileklerini iletti.
19 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü belediye başkanıyken 'ihaleye fesat karıştırdığı' iddiasıyla yargılanmaya başladı. İddianamede İmamoğlu dahil yedi kişi için üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Duruşmada gazetecilerin salona alınmaması tepki çekti ve sonrasında sadece basın kartı olan gazetecilere izin verildi. Mahkeme, İmamoğlu'nun bir sonraki duruşmada hazır edilmesine ve Beylikdüzü belediyesine kamu zararı olup olmadığının sorulmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma 30 Kasım'da yapılacak.
15 Haziran 2023

Muhafazakar sivil toplum örgütlerinin İsrail-Filistin savaşını gerekçe göstererek iptalini istediği Sur Kültür Yolu Festivali'ndeki konser ve gösteriler iptal edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı festivalin resmi Twitter hesabından iptal duyurusu yapıldı. Dokuz gün boyunca devam edecek olan festival bugün başladı.
14 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidar tarafından engellendiğini iddia ettiği projeleri 18 maddede açıkladı. İmamoğlu, kamu bankalarının kredi vermediğini, İncirli Sefaköy Beylikdüzü Metrosu gibi projelerin onaylanmadığını ve İstanbul'un çeşitli ulaşım ve altyapı projelerinin engellendiğini belirtti. Ayrıca, İBB'nin restorasyon ve meydan düzenleme projelerinin geciktirildiğini, kamusal alanların işgalinin ve peşkeşin son bulacağını, şeffaf denetim ve adil yargı ile kamuda oluşan zararlara son vereceğini ifade etti.
1 Mayıs 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 27. İstanbul Tiyatro Festivali, 25 Ekim-25 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde Türkiye'den 11, yurtdışından ise 9 olmak üzere toplam 20 tiyatro, performans ve dans gösterisi sahnelenecek. Festival programı, belgesel tiyatrodan klasik sahnelemelere, çağdaş danstan mask tiyatrosuna, kukla sinemasından mekâna özgü eserlere, dans tiyatrosundan performatif enstalasyonlara uzanan geniş bir yelpazede eserler sunuyor. Festivalin yerli yapımlarında genç kuşak yazarlar, yönetmenler ve oyuncular ile özgün ve yeni metinler öne çıkarken, deneyimli oyuncular da izleyicilerle buluşacak.
31 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi verilerine göre, İstanbul'da bu geceden itibaren yağışlı hava etkili olacak ve yağmur geçişlerinin hafta boyu aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının birkaç derece azalması ve rüzgarın kuzeyli yönlerden esmesi öngörülüyor. İBB ekipleri, yağışın şiddeti ve miktarı nedeniyle olası sel veya taşkınlara karşı önlem alıyor.
27 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı, 21 Ocak – 3 Şubat tarihleri arasında 13 farklı ilçedeki kültür merkezlerinde çocuklara yönelik 'Karne Şenliği' adı altında 67 farklı etkinlik düzenliyor. Tiyatro oyunları, konserler ve çeşitli atölye çalışmaları gibi eğitici ve eğlenceli programlar ücretsiz olarak sunulacak. Etkinlikler, İstanbul'un çeşitli ilçelerindeki kültür merkezlerinde gerçekleştirilecek ve programa İBB Kültür Sanat'ın sosyal medya hesapları ve internet sitesi üzerinden ulaşılabilecek.
17 Ocak 2023

Jale Özgentürk, İstanbul'a yapılan 'ihanet' kavramını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleriyle hatırlatarak, şehirdeki rant odaklı inşaat faaliyetlerini eleştiriyor. Özgentürk, özellikle Tersane Haliç Projesi'ni örnek göstererek, bu projelerin İstanbul'un tarihi ve kültürel dokusuna zarar verdiğini savunuyor. Projenin detaylarına değinerek, 1.4 milyar dolarlık ihale ile 49 yıllığına alınan projenin yat limanı, otel, AVM ve diğer yapılar içerdiğini belirtiyor.
21 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un depreme karşı dayanıklılığını artırmak amacıyla hazırlanan 'deprem seferberlik planı'nı çarşamba günü saat 13.00'te açıklayacaklarını Twitter üzerinden duyurdu. İmamoğlu, planın çözüm ve önlem önerilerini içereceğini ve iş birliği çağrıları yapacaklarını belirtti. Ayrıca, İstanbul'un depreme hazırlıklı hale getirilmesinin Türkiye'nin gayri safi milli hasılasının üzerinde bir kaynak gerektirdiğini ve sadece ağır hasarlı binaların güçlendirilmesinin maliyetinin İBB'nin yıllık bütçesinin neredeyse üç katı olacağını ifade etti.
27 Şubat 2023

İstanbul'da bir apartmanın bodrum katında çekilen video, binaların deprem güvenliği konusundaki endişeleri artırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Özlem Tut, İstanbulluların binalarının deprem güvenliğini merak ettiğini ve binlerce başvuru aldıklarını belirtti. İBB'nin üç yıldır yaptığı hızlı tarama sonucunda 107 bin 36 binayı ziyaret ettiği, ancak 29 bin 287 bina sahibinin incelemeye izin verdiği açıklandı. Yazar, yaşadığı binanın durumunun kötü olduğunu ve yeni bir ev arayışına girdiğini, ancak yüksek kira bedelleri ve çürük binaların çokluğu nedeniyle zorlandığını anlatıyor. Ayrıca, İstanbul'daki çürük binaları ifşa etmek amacıyla 'İstanbul'un Çürük Evleri' isimli bir Twitter hesabının oluşturulduğu bilgisi veriliyor.
6 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara'da gerçekleşen siyasi etkinliklerin ardından İstanbul'a dönerek İBB yönetim kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda İstanbul için kısa, orta ve uzun vadeli planlar ele alındı. İmamoğlu, İstanbul'a yönelik hizmetlerin yoğun bir şekilde devam edeceğini belirtti.
15 Mayıs 2023

İzlandalı rock grubu Kaleo, iki yıl aradan sonra yeniden İstanbul'a geliyor. Grup, 24 Temmuz'da Küçükçiftlik Park'ta sahne alacak. Konserde ön grup olarak Belçikalı rock grubu Balthazar'ın gitar vokali Jinte Deprez'in solo projesi J. Bernardt ve Sena Şener sahneye çıkacak. Kaleo, ilk albümleri 'A/B' ile büyük bir başarı elde etmişti.
2 Temmuz 2024
İşaretlediklerim