Türk iş insanı Acun Ilıcalı, sahibi olduğu ACM SPORTS aracılığıyla İrlanda Premier Lig takımlarından Shelbourne'deki yatırımlarını sonlandırdığını açıkladı. Shelbourne ile işbirliğine son verilmesinin ardından, Ilıcalı'nın futbol alanındaki yatırımlarını başka bir ülkede sürdürme planları olduğu belirtildi. Ilıcalı'nın yatırım yaptığı dönemde Shelbourne, 19 maçta 9 galibiyet, 8 beraberlik ve 2 yenilgi alarak ligi 4. sırada tamamladı. Acun Ilıcalı aynı zamanda İngiltere Championship takımlarından Hull City'nin de sahibi.
11 Kasım 2023

İspanya'nın Barcelona Kulübü, Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler'i transfer etmek için girişimlerde bulunduğunu açıkladı. Barcelona Kulüp Başkanı Joan Laporta, kulübün sportif direktörü Deco'nun Arda Güler transferini görüşmek üzere İstanbul'da olduğunu belirtti. Katalan spor gazetesi Sport, bu transferin Fenerbahçe'nin bir yıl daha yıldız futbolcusunu kadrosunda tutma planına uyduğunu ve Arda'nın profesyonel olarak kendini geliştirmeye devam etmek için ülkesinde bir sezon daha devam etmek istediğini yazdı.
30 Haziran 2023

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Altınordu Spor Kulübü, Futbol Federasyonu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle 7-9 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Uluslararası 12 Yaş Altı İzmir Kupası'nda 20 ülkeden 72 takım ve yaklaşık 1500 sporcu mücadele edecek. Turnuvada yer alacak tanınmış kulüpler arasında Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bayern Münih, Juventus, PSG, Ajax ve Porto gibi ekipler bulunuyor. Turnuva sonrasında 72 takımın getirdiği imzalı formalar açık artırmayla satılacak ve elde edilen gelir depremzedelere bağışlanacak.
31 Mart 2023

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nun ilk maçında Belçika'nın Club Brugge takımıyla deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Maçın sonucu, grup aşamasında Beşiktaş'ın konumunu belirleyecek önemli bir faktördür.
22 Eylül 2023

İngiltere Lig Kupası'nda Newcastle United, Manchester City'yi 1-0 yenerek dördüncü tura çıktı. Aynı turda Arsenal, Brentford'u 1-0 mağlup ederken, Liverpool, Leicester City'yi 3-1 yendi. Chelsea ise Brighton & Hove Albion'u 1-0 yendi ve kupada yoluna devam etti.
28 Eylül 2023

Beşiktaş, sezon başında Burnley'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Hollandalı futbolcu Wout Weghorst ile yollarını ayırdı. Weghorst, 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Hollanda Milli Takımı ile gösterdiği performansın ardından Manchester United ile anlaşma sağladı. Beşiktaş, oyuncunun sözleşmesinin feshedilmesi için Manchester United'dan 3 milyon avro bonservis bedeli aldı. Weghorst'un ayrılığı sonrası Beşiktaş, eski futbolcusu Vincent Aboubakar ile görüşmelerini sürdürüyor.
12 Ocak 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City, Inter'i 1-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi. Manchester City'nin yıldız oyuncusu Kevin De Bruyne sakatlanarak oyundan çıktı. Maçın tek golü 68. dakikada Rodri tarafından kaydedildi. Bu zaferle Manchester City, kulüp tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaştı.
10 Haziran 2023

Pandemi sürecinde öne çıkan lojistik sektöründe, Türk şirketleri yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye başladı. Ekol şirketinin ardından, sektörün büyük oyuncularından Kıta ve Alışan da hisse satışı için yabancı şirketlerle görüşmelere başladı. ABD'li BDP International ve Dubaili Aramex, Türk lojistik şirketlerine talip olan yabancı firmalar arasında yer alıyor. Sektör yetkilileri, tedarik zincirindeki sorunların ve döviz kur avantajının yabancı yatırımcıların Türk lojistik şirketlerine olan ilgisini artırdığını belirtiyor.
5 Ocak 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi 1'inci eleme turu, yedi maçın sonucunda tamamlandı. Rövanş karşılaşmaları sonucunda Olimpija Lübliyana, Kİ Klaksvik, Karabağ, Astana, Ludogorets, Slovan Bratislava ve HJK Helsinki, 2'nci eleme turuna yükseldi. Maçların sonuçları ve skorları da belirtildi.
20 Temmuz 2023

Beşiktaş, 26 Eylül'de kendi adını taşıyan 'token'ı ön satışa çıkaracağını Twitter hesabından duyurdu. Bu, Beşiktaş'ın kendi adını taşıyan bir 'token' çıkaran üçüncü Türk futbol kulübü olmasını sağladı. Daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray kendi 'token'larını piyasaya sürmüştü.
20 Eylül 2023

Arjantinli futbolcu Lionel Messi'nin 13 yaşında Barcelona'ya transfer olurken atılan ilk imzaların yer aldığı peçete, İngiliz müzayede evi Bonhams tarafından açık artırmayla satılacak. Peçetenin açılış fiyatı 300 bin sterlin olarak belirlendi. Peçete, Messi'nin Barcelona ile sözleşme imzalanacağını kabul eden bir anlaşmayı içeriyor ve dönemin Barcelona Sportif Direktörü Carles Rexach tarafından bir tenis kulübünde imzalandı. Messi, Barcelona forması altında 21 yıl boyunca sayısız başarıya imza attı ve 2021'de PSG'ye, 2023'te ise Inter Miami'ye transfer oldu.
1 Şubat 2024

Eski Fenerbahçe futbolcusu Nicolas Anelka, futbolu bıraktıktan 18 yıl sonra Türkiye'ye dönerek Trendyol 1'nci Lig takımlarından Ümraniyespor'un CEO'su oldu. Anelka, Fenerbahçe'de 2004 yılında bir buçuk yıl forma giymiş ve 2016 yılında futbol kariyerini sonlandırmıştı. Ümraniyespor'un resmi açıklamasında Anelka'nın CEO pozisyonu için takımla anlaştığı ve kendisine başarılar dilendiği belirtildi.
25 Ocak 2024

Beşiktaş, Fildişi Sahilli defans oyuncusu Eric Bailly'nin transferini duyurdu. Bailly, geçen sezon Fransa'nın Olimpik Marsilya takımında kiralık olarak oynadı. Kariyerine İspanya'nın Espanyol takımında başlayan Bailly, 2016'da 30 milyon sterlin karşılığında Manchester United'a transfer oldu ve 6 sezonda toplam 113 maça çıktı.
5 Eylül 2023

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu dijital yayın platformu Exxen, Manchester United-Galatasaray maçının başlamasıyla birlikte çöktü. Maçın yayın hakkını elinde bulunduran Exxen'in çökmesi üzerine binlerce kullanıcı, kanalın sahibi Ilıcalı'yı Twitter'da eleştirdi. Sorun çözülmediği için maç, Ilıcalı'ya ait olan TV 8,5'a alındı.
3 Ekim 2023

Arjantinli ünlü futbolcu Lionel Messi, Fransız ekibi Paris Saint-Germain'den ayrılarak ABD Futbol Ligi (MLS) takımlarından Inter Miami ile anlaştığını duyurdu. Messi, Barcelona'ya dönme hayalinin olduğunu ancak geçmişte yaşananlardan dolayı geleceğini başkasının ellerine bırakmak istemediğini belirtti. Ayrıca, kararında maddi endişelerin etkili olmadığını, mesele para olsaydı başka yerlere gidebileceğini ifade etti. Inter Miami de Messi'nin transferini sosyal medya üzerinden duyurdu.
8 Haziran 2023

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, Tüpraş ile 2023-2024 sezonundan başlamak üzere üç sezon için geçerli olacak stadyum isim hakkı ve reklam sözleşmesi imzalandığını duyurdu. 2023-2024 sezonu için anlaşma bedelinin başarı primi dahil toplam 230 milyon 383 bin 150 lira ve artı KDV olduğu belirtildi. 2024-2025 ve 2025-2026 sezonlarına ilişkin tutarlar, 2023-2024 sezonuna ilişkin belirlenen tutarlara Türkiye İstatistik Kurumunca yayınlanan TÜFE oranı eklenmesi suretiyle bulunacak.
26 Eylül 2023

UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Belçika ile İsveç arasındaki maç, Brüksel'de iki İsveç taraftarının silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle askıya alındı. UEFA, kararın iki takımın onayı ve güvenlik güçleriyle yapılan görüşme sonucu alındığını belirtti. Saldırganın henüz yakalanamaması nedeniyle, taraftarlara tribünlerde kalmaları yönünde çağrı yapıldı.
17 Ekim 2023

2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2032) ortak ev sahipliği için sunum yapacak Türk ve İtalyan heyetlerinin futbol elçileri Volkan Demirel ve Gianluigi Buffon oldu. İki milli kaleci, Türk ve İtalyan federasyonlarının UEFA yönetim kuruluna yapacağı sunumuyla katılacak. Volkan Demirel, bu akşam Cenevre'ye gidecek ve UEFA'nın Nyon'daki merkezinde düzenlenecek hazırlık çalışmasına da katılacak.
9 Ekim 2023

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Fenerbahçe’nin de kadrosuna katmak istediği Fildişi Sahilli oyuncu Wilfried Zaha’yla görüşmelere başladı. İngiliz ekibi Crystal Palace’ın dokuz sezondur formasını giyen 30 yaşındaki hücum oyuncusu, geçen sezon 27 lig maçında yedi gol atmıştı. Transferi duyuran Galatasaray, Twitter hesabından 'Ali Cabbar' şarkısının bir kesitini paylaşıp 'ZAHAHAHA' diye yazdı.
23 Temmuz 2023

Dünyaca ünlü futbolcu Neymar, Suudi Arabistan'ın Al-Hilal takımına transfer oldu. Al-Hilal, bu transfer için PSG'ye 80 milyon avro bonservis bedeli ödeyecek. Neymar, Al-Hilal takımından iki yılda 300 milyon avro kazanacak. Reklam ve sponsor gelirleriyle bu bedelin 400 milyon avroya kadar çıkması bekleniyor. Suudi Arabistan kulüplerinin son dönemde gerçekleştirdiği yıldız transferler arasında Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Sadio Mane, N’Golo Kante, Riyad Mahrez, Ruben Neves, Roberto Firmino ve Jordan Henderson gibi isimler yer alıyor.
15 Ağustos 2023
İşaretlediklerim