Ankara'nın Çubuk ilçesinde, aralarında husumet bulunan Lütfü T. ve komşusu İbrahim Bartan arasında çıkan tartışma sonucu silahlı kavga çıktı. Lütfü T., İbrahim Bartan ve eşi Nazik Bartan'ı av tüfeğiyle vurduktan sonra aynı silahla intihar etti. Olay yerine sevk edilen jandarma ve sağlık ekipleri, üç kişinin de hayatını kaybettiğini belirledi.
5 Eylül 2023

Aydın'ın Balıkköy Mahallesi'nde bir sitenin otoparkında silah sesleri duyan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, bir kadın ve bir erkeğin cesetleri ile yaralı bir kişiyi buldu. Kadını ve erkeği öldüren şahsın, kadınla bir süre birlikte yaşadığı ve olay yerinde yaraladığı diğer kişiyi hastaneye kaldırıldıktan sonra aynı silahla intihar ettiği anlaşıldı.
9 Ocak 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Son olarak Doğukan Çep, S.K. ve U.E. isimli şüpheliler tutuklanırken, iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
7 Ocak 2023

İstinaf mahkemesi, Gezi Parkı protestoları sırasında Berkin Elvan'ın ölümüne sebep olan gaz fişeği atışını gerçekleştiren polis memuru Fatih Dalgalı'ya verilen 16 yıl sekiz ay hapis cezasını onadı. Sanık avukatlarının usul ve yasaya aykırılık iddiaları reddedildi. Eğer Yargıtay da cezayı onarsa, Dalgalı AKP ve MHP'nin hazırladığı ceza infaz düzenlemesi kapsamında beş yıl dört ay hapis yatacak. Elvan ailesinin avukatlarının 'nitelikli kasten öldürme' suçundan cezalandırılması talebi de reddedildi.
4 Nisan 2023

Fransız oyuncu Adele Haenel, #MeToo hareketine kayıtsız kaldığı ve cinsel suçları görmezden geldiği gerekçesiyle Fransız sinema endüstrisini eleştiren bir mektup yayınladı. Haenel, bu mektupla birlikte sinemadan emekliliğini duyurdu. 2020 César Ödülleri'nde Roman Polanski'ye verilen ödüle tepki olarak salonu terk etmişti. Fransa'da #MeToo hareketi, ABD'deki kadar etkili olmamış ve cinsel saldırı iddialarıyla gündeme gelen bazı önemli isimler hakkında ciddi yaptırımlar uygulanmamıştır.
10 Mayıs 2023

Fas'ta devam eden 'Gladyatör 2' filminin çekimleri sırasında bir patlama meydana geldi. Özel efektlerin kullanıldığı bir sahnede gerçekleşen patlamada altı oyuncu yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı ve tedavi altına alındıkları bildirildi. Patlamanın nedeniyle ilgili incelemeler sürerken, bir gaz borusunun patlamış olabileceği üzerinde duruluyor.
10 Haziran 2023

ABD'nin Georgia eyaletindeki Hampton kentinde meydana gelen silahlı saldırı sonucunda dört kişi yaşamını yitirdi. Saldırganın henüz yakalanamadığı bildirildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, Georgia Soruşturma Bürosu olay hakkında bilgi sahibi olmadıklarını, yardım talebi almadıklarını belirtti.
15 Temmuz 2023

Gazeteci Fatih Altaylı, 'suçu ve suçluyu övme' ve 'halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama' suçlarından başlatılan iki ayrı soruşturma kapsamında savcılıkta ifade verdi. İfade sonrasında yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı talebiyle İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Soruşturmalar, Altaylı'nın sosyal medya üzerinden bir saldırganı övdüğü ve bir video paylaşım platformunda bazı kişilere yönelik aşağılayıcı ifadeler kullandığı iddiaları üzerine başlatıldı.
5 Ocak 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin öldüğü silahlı kavgaya karışan bir kişinin daha yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, olayın şüphelilerinden M.Ö.'den sonra S.Ö de yakalandı. Diğer iki şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.
31 Temmuz 2023

Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yayın yasağı getirildi. Büyükçekmece 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği, olayla ilgili hazırlık soruşturması sonuçlanıncaya kadar kamu güvenliği, suç işlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması gerekçeleriyle yazılı, görsel ve internet ortamında faaliyet gösteren medyada, sosyal medya ile her türlü haber, röportaj, eleştiri gibi yayınların yasaklanmasına hükmetti. Olayın ardından yapılan çalışmada şüphelilerden M.Ö, polis ekiplerince gözaltına alındı.
31 Temmuz 2023

Hatay'ın Altınözü ilçesinde Hüseyin B, kendisinden ayrılmak isteyen eşi Rakkuş B. ile konuşmak için kayınpederinin evine gitti. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Hüseyin B, yanında getirdiği pompalı tüfekle kayınpederi İyed B'ye ve eşi Rakkuş B'ye ateş açtı. İyed B olay yerinde hayatını kaybederken, Rakkuş B ağır yaralandı. Hüseyin B olayın ardından kaçtı ve yakalanması için çalışma başlatıldı.
22 Ağustos 2023

Spor yapmak için eşiyle sahile inen yönetmen İsmail Güneş, Bağdat Caddesi'nde korna çalarak ilerleyen bir düğün konvoyundakileri uyardıktan sonra konvoydaki bir grup tarafından dövüldü. Güneş, hastaneye kaldırıldı ve tedavisinin ardından taburcu edildi. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen dört şüpheli gözaltına alındı ancak ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
1 Mayıs 2023

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Sinan Ateş cinayetini örtbas etmeye çalıştığını iddia etti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li isimler dahil 18 kişi tutuklanmış, tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı ise henüz yakalanamamıştı. Davutoğlu, Bahçeli'nin altılı masa ile ilgili iddialarını bir sis perdesi olarak nitelendirerek, Sinan Ateş cinayetinin üstünün kapatılmaya çalışıldığını ve bu dosyanın açık kalacağını belirtti.
30 Ocak 2023

Antalya'da doğa yürüyüşü yapan Rus uyruklu Türk vatandaşı bir kadın, fotoğraf çekmek için uçurum kenarına gittiğinde, daha önce 'canavarca hisle öldürme', 'cinsel saldırı' ve 'suç delilini karartmak amacıyla öldürmek' suçlarından kaydı bulunan 64 yaşındaki Ö.D. tarafından saldırıya uğradı. Kadının çığlıkları üzerine eşi olay yerine gelerek müdahale etti ve şüpheli kaçtı. Polis ekipleri, şüpheliyi Antalya kent merkezinde yakalayarak gözaltına aldı ve sonrasında tutuklandı.
13 Aralık 2023

Rusya'da muhalif lider Aleksey Navalni, aşırılık yanlısı topluluk oluşturmak ve bu topluluğu finanse etmek gibi suçlamalarla 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Navalni, 2021 yılında zehirlendiği iddiasıyla tedavi gördüğü Berlin'den Moskova'ya döndüğünde tutuklanmıştı. Daha önce de Navalni'nin kurduğu Yolsuzlukla Mücadele Vakfı (FBK), mahkeme kararıyla tasfiye edilmişti.
4 Ağustos 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında daha önce 15 kişi tutuklanmışken, dün sabah gözaltına alınan üç kişiden biri olan ve daha önce iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş ile Ülkü Ocakları genel başkan yardımcısı olduğu belirtilen Emre Yüksel tutuklandı. MHP'li avukat Serdar Öktem de gözaltına alınanlar arasında.
26 Ocak 2023

Kamuoyunda 'Palu ailesi' olarak bilinen ve haklarında verilen karar Yargıtay tarafından bozulan altı sanığın yeniden yargılandığı davada karar verildi. Sanık Tuncer Ustael, 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklar ise 'kasten öldürmeye yardım' suçundan 12 yıl altışar ay hapis cezasına mahkum edildi. Fatih Palu'ya ise suçun işlendiği tarihte yaşı 18'den küçük olduğu için 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi.
3 Ekim 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilişkilendirilmesine karşı çıkarak, partililere yönelik yargısız infaz yapanların hesabının ahirete bırakılmayacağını belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li isimler dahil 17 kişi tutuklanmış, ancak tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamamıştı. Ateş'in dayısı, katillerin Meclis'te olduğunu iddia etmiş ve Sinan Ateş'in partide güçlenmemesi için öldürüldüğünü savunmuştu.
26 Ocak 2023

Şanlıurfa'da, kullandığı otomobilin sulama kanalına düşmesi sonucu beş çocuğu ve eşinin ölümüne neden olan Hasan Çetin tutuklandı. Kazadan yaklaşık beş ay sonra evlenen Çetin, cinayet şüphesiyle gözaltına alındı. Şanlıurfa Başsavcılığı, olayın kasten gerçekleştirildiği iddiaları üzerine soruşturmayı derinleştirdi. Hasan Çetin tutuklanırken, eşi İslim Çetin yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.
5 Ocak 2024

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, asansör tamiri ve gürültü nedeniyle çıkan tartışma sonucu 59 yaşındaki Hüseyin A. isimli şahıs, komşusu 49 yaşındaki Uğur Şahan ve 15 yaşındaki oğlu Mehmet Ali Şahan'ı pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Saldırıda Uğur Şahan'ın eşi ve apartman yöneticisi de yaralandı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Şüpheli Hüseyin A. olay sonrasında polis tarafından yakalandı.
25 Kasım 2023
İşaretlediklerim