Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve İzmir'in de içinde bulunduğu 13 il için sarı kodlu fırtına uyarısı yayınladı. Van ve Hakkari'de kuvvetli rüzgar ve yağış nedeniyle kar erimeleri ve heyelan riskleri konusunda halk uyarıldı. Yurdun güney kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, diğer bölgelerde mevsim normalleri bekleniyor. Ayrıca, yurdun güney, iç ve doğu kesimlerinde bu hafta sonu toz taşınımı da öngörülüyor.
10 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu, Orta ve Batı Karadeniz ile Güney Marmara’da kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Batı kesimlerde sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde seyrederken, doğu kesimlerde normal seviyelerde olduğu belirtildi. Ayrıca, Akdeniz’in Toroslar kesimi, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Hakkari ve Şırnak dışında) ile Bursa ve Bilecik çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Güneydoğu Bölgesi ise toz taşınımına karşı uyarıldı.
9 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye genelinde sıcaklıkların iç ve doğu kesimlerde cumadan itibaren mevsim normallerine düşeceğini ve yağışlı havanın yeniden etkili olacağını açıkladı. İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu, Konya, Eskişehir ve Adana çevreleri, Ankara’nın güneyi, Rize ve Artvin’in iç kesimleri, İskenderun Körfezi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Marmara’nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz’de ise toz taşınımı etkili olacak.
22 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin batı kesimlerinden başlayarak Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile batı ve orta Karadeniz bölgelerinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiği konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Güney ve güneybatı yönlerinden esmesi beklenen rüzgarın fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.
20 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın güneybatısı ve diğer bazı illerde sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Yağış beklenen iller arasında İzmir, Manisa, Kars, Ardahan, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars ve Van bulunuyor. Ayrıca, Batı Akdeniz’in batısında (Kaş-Kumluca) cuma, cumartesi ve pazar günleri fırtına uyarısı yapıldı. Fırtınanın pazar günü etkisini kaybetmesi bekleniyor.
14 Eylül 2024

İstanbul Valiliği, Marmara Bölgesi'nde bu akşam saatlerinden itibaren fırtına olacağını duyurdu. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, rüzgarın akşam saatlerinden itibaren etkisini artıracağı ve fırtına şeklinde eseceği belirtildi. Fırtınanın yarın gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Vatandaşlara olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.
25 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 il için 'turuncu', 44 il için 'sarı kod' uyarısı yaparak kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de yerel olarak kuvvetli yağışlar olabileceği ve olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Ayrıca, rüzgarın güneyli yönlerden esmesi beklenirken, deprem bölgesinde ve bazı güneydoğu illerinde Suriye kaynaklı toz taşınımı öngörülüyor.
4 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde akşam saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Gaziantep başta olmak üzere, yurdun iç ve doğu kesimleri çok bulutlu, bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde artacağı, ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege'de kuvvetli rüzgar bekleniyor.
12 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu ve Güney Anadolu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yağış bekleniyor. İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Akdeniz'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kuvvetli kar yağışı öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında olması ve rüzgarın genellikle kuzey ve batılı, doğu kesimlerde ise güneyli yönlerden esmesi bekleniyor.
16 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu Doğu Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleri için yağış uyarısında bulundu. Hava sıcaklıklarının güney kesimler hariç mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor. Cumartesi ve Pazar günleri belirli bölgelerde gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Rüzgarın kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bazı bölgelerde ise kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.
28 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük tahmin raporuna göre, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli, Edremit Körfezi çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış bekleniyor. Ayrıca Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve birçok ilde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde sis ve pus, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Marmara ve güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında olması tahmin ediliyor.
8 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu bölgesinde akşam saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yanı sıra güneyden gelen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkili olacağını duyurdu. Yağışların, Adıyaman çevreleri, Diyarbakır'ın kuzey ve batısı ile Batman ve Şanlıurfa'nın kuzeyinde şiddetli olması bekleniyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra batıda, pazartesi sabah saatlerinde ise doğuda etkisini kaybedeceği öngörülüyor. Sel, su baskını, yıldırım, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.
18 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi'nde bulunan bazı iller için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaparak sarı ve turuncu kodlu uyarılar yayınladı. Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde kuvvetli, bazı ilçelerde ve Muğla genelinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca Antalya çevrelerinde de akşam saatlerinden sonra çok kuvvetli yağış tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor. İç ve kuzey kesimlerde hava sıcaklığının iki ila beş derece artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.
10 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde seyredeceği belirtildi. Ayrıca, Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgarların eseceği ve yüksek kesimlerde kısa süreli fırtınaların yaşanabileceği bildirildi. Vatandaşlara olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları çağrısında bulunuldu.
21 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Özellikle Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yağışların kuvvetli olacağı belirtildi. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklenirken, hava sıcaklıklarının Ege ve Batı Akdeniz'de artacağı, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise bazı bölgelerde kuvvetli esmesi bekleniyor.
6 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin iç ve doğu kesimleri çok bulutlu olacak. Akdeniz'in ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güney ve doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Samsun ve Ordu'nun iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz'in batısında sabah ve gece saatlerinde pus ve sis etkili olacak. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor.
11 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Çankırı, Hakkari, Antalya'nın iç kesimleri, Isparta, Burdur ve Van'ın güney kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı öngörülüyor. Ege bölgesinde hava sıcaklığının artacağı, Doğu Anadolu'da ise azalacağı tahmin ediliyor.
19 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Giresun, Trabzon, Erzincan, Tunceli ve Elazığ çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini belirterek 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı öngörülüyor.
28 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege'nin batısı ve Marmara'nın güneyinde altı ilde beklenen fırtına nedeniyle 'sarı' kodlu uyarıda bulundu. Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İzmir ve Manisa illerinde rüzgarın kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Ulaşımda aksamalar ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğu anlamına geliyor ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
29 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgeleri için fırtına ve kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle uyarılar yayınladı. 14 il için sarı kodlu, 5 il için ise turuncu kodlu uyarı verildi. Günlük hava durumu tahmin raporuna göre, ülkenin güney ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, belirli bölgelerde yağmur ve sağanak yağışın beklendiği, ayrıca bazı bölgelerde kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkili olacağı öngörülüyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis oluşabileceği belirtiliyor.
18 Ocak 2023
İşaretlediklerim