Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok kazanan hisseler ISKUR, KSTUR, KENT, ISBIR, SUMAS, EKIZ, KLINMA, ISBTR, TURGG ve YAPRK oldu. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler ise QNBFL, BRKO, ATSYH, CASA, MRSHL, INGRM, ENSRI, MHRGY, AGYO ve AVTUR olarak belirlendi.
28 Ekim 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok kazandıran hisseler ISKUR, KENT, KLNMA, MARKA, ORMA, ISGSY, SNPAM, SODSN, VANGD ve VBTYZ oldu. En çok kaybettiren hisseler ise QNBFL, KSTUR, BRKO, YBTAS, ATSYH, ISBTR, EKIZ, CMBTN, MRSHL ve SUMAS olarak belirlendi.
1 Kasım 2023

Borsa İstanbul, 4 Ocak'ta işlem görmeye başlayan Oncosem Onkolojik Sistemler ve Beyaz Filo Kiralama şirketlerinin hisselerine 27 Nisan tarihine kadar brüt takas tedbiri uygulayacağını duyurdu. Brüt takas tedbiri, hisse senetlerinin alındığı gün satılamamasını ve alım-satım işlemlerinde nakit veya menkul kıymet bulundurma zorunluluğunu içeriyor. Ayrıca, Oncosem hisselerindeki açığa satış yasağı da devam edecek. Gimat Mağazacılık ve Koray Gayrimenkul hisselerine de açığa satış yasağı getirildi.
27 Mart 2023

Borsa İstanbul endeksi yükselişe geçtiği geçen yılın başından bu yana şirket ortakları toplamda 11 milyar liralık hisse satışı gerçekleştirdi. Aynı dönemde, şirketler de daha önce düşük fiyatlarla satın aldıkları 6 milyar liralık hisseleri yüksek fiyatlara satarak piyasaya geri sürdü. En büyük hisse satışları Doğuş Otomotiv ve Hektaş'ta gerçekleşti. Buna karşın, borsada ortaklar son bir yılda 33 milyar liralık hisse alımı yaptı, ancak bu alımların büyük bir kısmı BBVA'nın Garanti Bankası hisseleriyle ilgiliydi ve net ortak satışı 6,3 milyar lira olarak gerçekleşti.
11 Ocak 2023

Borsada işlem görmeye başladığından beri yüzde 158 değerlenen Dofer Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret AŞ hisselerine, açığa satış ve kredili işlem yasağından sonra şimdi de brüt takas tedbiri uygulanacak. Söz konusu tedbirler 29 Kasım’a kadar devam edecek. Ayrıca KENT, KLNMA ve ORMA hisseleri aynı dönemde emir paketi tedbiriyle işlem görecek.
30 Ekim 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 0,64 değer kazanarak 9.155,32 puandan tamamladı. Haftanın en çok kazandıran hissesi yüzde 10,62 ile Koza Altın İşletmeleri olurken, en çok kaybettiren hisse yüzde 12,33 ile Borusan Yatırım ve Pazarlama oldu. Ayrıca, Borsa İstanbul'da işlem gören en değerli şirketler sırasıyla Koç Holding, Ford Otomotiv ve Türk Hava Yolları olarak belirlendi.
9 Mart 2024

Borsa İstanbul'da dün rekor kıran hisse senetleri arasında bugün BRYAT ve TKNSA tavan yaptı. Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasının ardından borsadaki yükseliş devam ediyor. Bugün en çok kazandıran hisseler BRYAT, TKNSA, VESTL, ODAS ve KONYA oldu. En çok düşen hisseler ise GLYHO, HALKB, SAHOL, GARAN ve VAKBN oldu.
27 Haziran 2023

Borsa İstanbul'da KARTN, TURGG, YAYLA ve KLGYO hisselerine yeni tedbirler getirildi. KARTN ve TURGG hisseleri 5 Nisan'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. YAYLA hisseleri aynı dönemde emir paketi tedbiriyle, KLGYO hisseleri ise brüt takas tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirlerin uygulanmasının ardından Borsa günü düşüşle kapattı.
6 Mart 2024

Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kurulu kararıyla PENTA.E ve CMBTN.E hisselerine işlem tedbirleri getirdi. PENTA.E hisseleri 24 Kasım - 22 Aralık tarihleri arasında kredili işlemlere konu edilemeyecek. CMBTN.E hisseleri ise aynı dönemde emir paketi tedbiri altında işlem görecek. Ayrıca, MEDTR hisselerinde Remzi Hayri Kayhan ve KOZAL.E payına dayalı KZBAG.V varantında Sahire Ayrık isimli yatırımcılara çeşitli tedbirler uygulanacak.
24 Kasım 2023

Seçim belirsizliğinin sona ermesi ve yeni ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle Borsa İstanbul'da olumlu bir hava esmeye başladı. Bu ortamda geçtiğimiz hafta sekiz farklı şirket, kendi hisselerini geri alım işlemi gerçekleştirdi. Piyasalar şimdi yeni ekonomi yönetiminin atacağı adımlara ve izleyeceği politikalara odaklanmış durumda. Geri alım yapan şirketler arasında Akfen Gayrimenkul, MLP Sağlık Hizmetleri ve Logo Yazılım gibi isimler bulunuyor.
19 Haziran 2023

Borsa İstanbul, Kurban Bayramı nedeniyle 3,5 günlük tatile gireceği için hisse senedi yatırımcıları için nakde dönüş işlemleri konusunda bugün son gün olarak belirtiliyor. Yarın gerçekleştirilecek işlemlerin takası 3 Temmuz'da, 26 ve 27 Haziran'da yapılacak işlemlerin takası ise 4 Temmuz'da gerçekleşecek. Arife günü pay piyasaları saat 09:40'ta açılacak ve sürekli müzayede işlemleri 10:00-12:30 saatleri arasında yapılacak, kapanış seansı ise 12:30-12:40 arasında gerçekleştirilecek.
22 Haziran 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok kazandıran hisseler ISKUR, KLINMA, SNPAM, VRGYO, EUKYO, DGATE, RAYSG, KSTUR, POLTK ve INGRM oldu. En çok kaybettiren hisseler ise MRSHL, DOFER, BRKO, BASCM, TETMT, ISMEN, KENT, MIATK, CMBTN ve INTEM olarak belirlendi.
2 Kasım 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok kazandıran hisseler BRYAT, EGEEN, KONYA, ZOREN, BRSAN ve MIATK oldu. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler ise KONTR, SMRTG, AKSA, HEKTS, CIMSA ve YEOTK olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
3 Ekim 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), para piyasası ve kısa vadeli unvanlı fonların fon toplam değerlerinin yüzde 25'ine kadar pay senedi ters repo sözleşmelerine kalıcı olarak taraf olabileceklerini açıkladı. Bu fonlar, Borsa İstanbul Pay Senedi Repo Pazarı'nda ters repo sözleşmelerine katılabilirler. Ayrıca, SPK Göknur Gıda'nın halka arzını ve Koza Altın ile Ziraat Bankası'nın sermaye artırım ve borçlanma aracı ihracı başvurularını onayladı. SPK ayrıca bazı şirketler ve bireyler hakkında idari para cezaları ve işlem yasağı kararları aldı ve yurtdışında kaldıraçlı işlem yaptıran 22 internet sitesine erişim engeli kararı verdi.
3 Şubat 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından piyasaların olumlu bir görünüm sergilemesiyle, dün en çok değer kazanan ve kaybeden hisse senetleri belirlendi. En çok kazanan hisseler arasında CMENT, EMNIS, UFUK gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisseler arasında AVTUR, KAPLM, AYCES gibi şirketler bulunuyor. Ayrıca, Borsa İstanbul'da dört hisse senedine tedbir uygulandığı belirtiliyor.
22 Şubat 2024

Borsa İstanbul'da AVHOL, AYES, TDGYO, UFUK ve MARKA isimli beş hisse senedi için çeşitli tedbirler uygulanmaya başladı. AVHOL hisseleri 6 Aralık'a kadar açığa satış ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. AYES ve TDGYO hisseleri emir paketi tedbiri altında işlem görecek. UFUK hisseleri tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecek ve mevcut tedbirler devam edecek. MARKA hisseleri için emir iletim kanalları kısıtlanacak ve mevcut tedbirler sürdürülecek.
7 Kasım 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok kazandıran hisseler ISKUR, KRONT, KSTUR, QNBFL, UZERB, BRKO, MIATK, SODSN, MAALT ve ISATR oldu. En çok kaybettiren hisseler ise DITAS, EMNIS, TARKM, MMCAS, VANGD, UMPAS, ENSRI, QNBFB, SARKY ve YONGA olarak belirlendi.
19 Ekim 2023

Investing tarafından aktarılan bilgilere göre, Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde bazı hisse senetleri değer kazanırken, bazıları değer kaybetti. En çok değer kazanan hisseler GESAN, TUKAS, OTKAR, GENIL ve BRYAT olarak sıralanırken, en çok değer kaybeden hisseler ise OYAKC, FROTO, VESTL, ARCLK ve YKBNK oldu.
18 Temmuz 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Reysaş Taşımacılık ve Lojistik AŞ, Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi ve Ticaret AŞ, İhlas Haber Ajansı AŞ, Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T. AŞ, Doğu Aras Enerji Yatırımları AŞ ve Otto Holding AŞ'nin sermaye artırım taleplerini onayladı. Ayrıca, sekiz şirketin toplamda 53 milyar 725 milyon liralık borçlanma aracı ihracına, bir gayrimenkul yatırım fonunun kurucu değişikliğine, on iki portföy yönetim şirketinin sermaye artırım taleplerine ve bir girişim sermayesi yatırım ortaklığının sermaye artırımına ilişkin ihraç belgesine onay verdi.
22 Haziran 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından piyasaların yükselişe geçmesiyle birlikte, dün en çok kazandıran hisseler arasında EMNIS, CMENT, PATEK gibi şirketler yer aldı. Öte yandan, BFREN, DMSAS, AVTUR gibi hisseler günü en çok kayıpla tamamladı. Borsa İstanbul, 26 Şubat 2024 tarihinde günü düşüşle kapattı.
27 Şubat 2024
İşaretlediklerim