Diyarbakır ve Mardin'de çıkan anız yangınında 11 kişi hayatını kaybetti, 44 kişi yaralandı. Megastar Tarkan, sosyal medya hesabından yangında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayınladı. Tarkan, mesajında hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır ve güç, yaralılara acil şifalar diledi. Ayrıca yangında ölen ve yaralanan hayvanlar ile zarar gören doğa için de üzüntüsünü dile getirdi.
21 Haziran 2024

Ankara'da 30 Aralık 2022'de motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in babası Musa Ateş vefat etti. Ailesi tarafından yapılan açıklamada, Musa Ateş'in cenazesinin Emir Sultan camisinden kaldırılacağı ve Emir Sultan mezarlığına defnedileceği belirtildi. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili olarak ise birçok siyasi ve hukuki gelişme yaşanmış, cinayetin ardından MHP içinde ve siyasi arenada çeşitli tepkiler ortaya çıkmıştır.
11 Mart 2024

Türk sanat müziğinin önemli isimlerinden ve ‘Yaşa Fenerbahçe’ marşının unutulmaz sesi Nesrin Sipahi, 89 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçının ani bir rahatsızlık sonucu vefat ettiği bilgisi Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay tarafından duyuruldu. Sipahi, müzik kariyerine klasik batı müziği ve şan dersleri alarak başladı ve 1953'te TRT Ankara Radyosu'nda kadrolu sanatçı olarak göreve başladı. 1998 yılında devlet sanatçısı unvanını alan Sipahi, müziğe katkılarından dolayı 2016 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü'ne layık görüldü.
16 Mart 2024

Türk edebiyatının önemli yazarlarından Ferit Edgü, uzun süredir devam eden hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Turgay Olcayto, Edgü'nün eserlerinden ve kişisel anılarından bahsederek, yazarın edebi mirasını ve arkadaş çevresini anlattı. Edgü'nün '60 kuşağının önemli bir temsilcisi olduğu ve eserlerinin Türk edebiyatında önemli bir yer tuttuğu vurgulandı. Ayrıca, Edgü'nün yakın arkadaşı Niyazi Dalyancı ile olan ilişkisi ve Edgü'nün Orhan Duru üzerine yazdığı kitabın önemi de belirtildi.
24 Temmuz 2024

Hababam Sınıfı serisinde 'bacaksız' rolüyle tanınan oyuncu Tuncay Akça, 60 yaşında kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Film-San Vakfı Müdürü Kıvanç Terzioğlu, Akça'nın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, onun çocuk ruhlu ve neşeli bir insan olduğunu belirtti. Akça, Üsküdar’daki Şakirin Cami’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
17 Ağustos 2024

Hababam Sınıfı serisinde 'bacaksız' rolüyle tanınan oyuncu Tuncay Akça, 60 yaşında kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Film-San Vakfı Müdürü Kıvanç Terzioğlu, Akça'nın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, onun çocuk ruhlu ve neşeli bir insan olduğunu belirtti. Akça, Üsküdar’daki Şakirin Cami’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
17 Ağustos 2024

Yeşilçam'ın tanınmış oyuncularından Nuri Alço, bayram tatili için gittiği memleketi Eskişehir'de fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Eşi Burcu Alço tarafından hastaneye götürülen Alço'nun yapılan kontroller sonucunda beynine pıhtı attığı belirlendi ve yoğun bakımda tedaviye alındı.
6 Nisan 2024

Usta sanatçı Türkan Şoray'a, 30 Nisan'da zatürre teşhisi konulduktan sonra doktoru tarafından seyahat yasağı getirildi. Sanatçıya bahçede bile yürümemesi tavsiye edildi. Bu sağlık durumu nedeniyle, Şoray Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Kıbrıs Şehitlerini Anma ve Gazilerle Buluşma Programı'na katılamayacak.
6 Mayıs 2024

Şarkıcı Metin Arolat, Kadıköy'de sahne aldığı bir otelde şarkı söylediği sırada fenalaşarak bayıldı ve hastaneye kaldırıldı. 52 yaşındaki Arolat, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İzmir doğumlu olan Arolat, müzik kariyerine 1995 yılında başlamış ve pop müziğin sevilen isimlerinden biri haline gelmişti.
21 Eylül 2024

Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Murat Soydan, 83 yaşında hayatını kaybetti. Soydan, 'Dünyanın En Güzel Kadını', 'Kahveci Güzeli' ve 'Sana Dönmeyeceğim' gibi filmlerle tanınıyordu. Oyuncunun ölüm haberini kızı Mehveş Soydan sosyal medyadan duyurdu. Murat Soydan, 1960'larda başladığı sinema kariyerinde 200'e yakın filmde rol aldı ve birçok ödül kazandı.
11 Haziran 2024

Dünyaca ünlü karaciğer nakli cerrahı Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, Çeşme'deki evinde beyin kanaması geçirdi ve acil olarak Dokuz Eylül Tıp Fakültesi'nde ameliyata alındı. Kalayoğlu, karaciğer naklini rutin ve kabul edilir bir tedavi olarak tıp dünyasına kazandıran öncü isimlerden biri olarak tanınıyor. 2006'dan bu yana Türkiye'de çeşitli hastanelerde görev yapan Kalayoğlu, son olarak Koç Üniversitesi Hastanesi'nde Organ Nakli Merkezi'nin başkanlığını yürütüyordu.
3 Ağustos 2024

Artı TV ve Artı Gerçek'in kurucu yayın yönetmeni olan Celal Başlangıç, bir süre tedavi gördüğü Almanya'da hayatını kaybetti. Radikal Gazetesi ve Evrensel Gazetesi'nin de kurucuları arasında yer alan Başlangıç için cenaze töreni, Köln'deki Nordfriedhof Mezarlığı'nda düzenlenecek. Tören, cuma günü gerçekleştirilecek.
6 Mayıs 2024

A Milli Futbol Takımı'nın eski oyuncularından Ersen Martin, 44 yaşında hayatını kaybetti. Aort damarı yırtılması nedeniyle uzun süre yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşam mücadelesini kaybeden Martin, Türkiye'de ve yurt dışında birçok takımda forma giymiş bir futbolcuydu. Kariyeri boyunca Beşiktaş, Trabzonspor, Sivasspor gibi Türk takımlarının yanı sıra İspanya'nın Recreativo Huelva takımında da oynamıştı.
20 Mart 2024

84 yaşındaki gazeteci, yazar, hukukçu ve sinema-dizi oyuncusu Ali Sirmen, bir süredir hastanede tedavi görürken hayatını kaybetti. Köşe yazarlığına 1966 yılında Akşam gazetesinde başlayan Sirmen, kariyeri boyunca Yeni Ortam ve Milliyet gazetelerinde de yazılar kaleme aldı. Son dönemlerde yazılarına Cumhuriyet gazetesinde devam ediyordu.
17 Mart 2024

Türkiye'de Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor'u çalıştıran Alman teknik direktör Christoph Daum, 70 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Daum, kanserle mücadelesini kaybetti. Fenerbahçe ve Beşiktaş, Daum için baş sağlığı mesajı yayınladı. Daum, Türkiye'de Beşiktaş ve Fenerbahçe ile şampiyonluklar yaşamıştı.
25 Ağustos 2024

Türk sinemasına yıllarca hizmet etmiş olan Türker İnanoğlu, 88 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden İnanoğlu, hastaneye kaldırıldığı gün doktorların tüm çabalarına rağmen vefat etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İnanoğlu'nun ölümü üzerine taziye mesajı yayınladı. İnanoğlu, sinema sektörüne yönetmen yardımcısı olarak adım attığı 1957'den itibaren, yönetmen, yapımcı, senaryo yazarı ve iş insanı olarak Türk sinemasına büyük katkılarda bulunmuştu.
2 Nisan 2024

Ünlü sinema oyuncusu ve sanatçı Ahu Tuğba, ABD’nin Miami kentindeki evinde 69 yaşında hayatını kaybetti. Bir süre önce geçirdiği trafik kazası sonrası zor günler geçiren ve ameliyat olan Tuğba, ciddi astım hastasıydı. Vefat haberini gazeteci Hakan Solaker duyurdu ve Tuğba’nın kızı Anjelik de doğruladı. Ahu Tuğba, 1980'lerde Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olarak tanınıyordu.
1 Eylül 2024

50 kuşağının önemli öykücülerinden Ferit Edgü, 88 yaşında hayatını kaybetti. İstanbul'da doğan ve eğitim gören Edgü, Paris'te de bir süre yaşadı ve Ada Yayınları'nı kurdu. 'Hakkari’de Bir Mevsim' romanıyla tanınan yazar, birçok öykü kitabı ve roman yazdı. Edgü, aynı zamanda resme olan ilgisi ve koleksiyonerliğiyle de biliniyordu.
22 Temmuz 2024

Yeşilçam'ın tanınmış oyuncularından Sevda Ferdağ, 81 yaşında Cihangir'deki evinde hayatını kaybetti. Uzun süredir hastalıklarla mücadele eden Ferdağ'ın ölüm haberini Film-San Vakfı duyurdu. 1942 doğumlu Ferdağ, 1958'de başladığı oyunculuk kariyerinde 'Kapıcılar Kralı', 'Gurbet Kuşları' gibi önemli filmlerde rol aldı ve 2009'a kadar yaklaşık 150 filmde yer aldı.
17 Şubat 2024

Türk Metal Sendikası'nın genel başkanı ve TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı olan Pevrul Kavlak, sağlık sorunları nedeniyle 15 gün önce görevinden ayrılmıştı. Sendika tarafından yapılan açıklamada, Kavlak'ın amansız bir hastalık sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Kavlak için Türk Metal Sendikası önünde bir tören düzenleneceği duyuruldu.
24 Şubat 2024
İşaretlediklerim