Adana’nın Ceyhan ilçesinde tırla servis minibüsünün çarpıştığı kazada dört kişi hayatını kaybetti, altı kişi yaralandı. Kaza, Yumurtalık Serbest Bölge bağlantı yolunda meydana geldi ve ölenler arasında minibüs sürücüsü Mehmet Emin Ulusoy da bulunuyor. Kazanın ardından jandarma ekipleri tır sürücüsü M.Ş’yi gözaltına aldı.
16 Eylül 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir kişinin hayatını kaybettiği ve yedi kişinin yaralandığı teleferik kazasına ilişkin dava, Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Davada Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de aralarında bulunduğu 12 sanık yargılanıyor. Sanıklar, bakım ihmalleri ve yetkisiz personel çalıştırma suçlamalarını reddediyor. Kazanın ardından teleferik tesisinin bakımlarının eksik yapıldığı ve bu ihmallerin kazaya davetiye çıkardığı iddia ediliyor.
11 Haziran 2024

KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen ve bir öğrencinin hayatını kaybetmesine neden olan asansör kazasıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Daha önce asansörün bakımını yapan firmanın yetkilisi M.B.'nin tutuklandığı olayda, şimdi de asansör firması sahibi H.T. tutuklandı. Soruşturma kapsamında dört şüpheli daha gözaltına alındı, ancak bunlardan üçü serbest bırakıldı.
13 Kasım 2023

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde, evden hırsızlık suçundan 254 suç kaydı bulunan iki kişi tutuklandı. Polis, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir evde hırsızlık girişimi ihbarı üzerine harekete geçti ve kamera kayıtlarını inceleyerek şüphelilerin C.Ç. ve F.T. olduğunu belirledi. F.T'nin ayrıca 36 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. Yakalanan C.Ç. ve F.T. tutuklandı.
13 Ağustos 2024

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde halk otobüsü şoförü Cengiz Yeler'e saldırarak yaralayan E.B. isimli şüpheli gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Olay, Gültepe Mahallesi'nde gerçekleşti ve şüpheli, 'kasten yaralama' suçundan nöbetçi hakimlikçe tutuklanma kararı alındı. Otobüs şoförü Yeler, yaşananları basına anlatarak saldırganın önce otobüse vurduğunu, ardından kendisine saldırdığını ifade etti.
17 Ocak 2023

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde üç katlı bir binanın çökmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetmiş, sekiz kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında binanın sahibi, giriş kattaki döner dükkanı sahibi ve eşi ile eski iş yeri sahibi gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Çöken binanın yanında bulunan dört katlı apartman da güvenlik riski nedeniyle boşaltıldı.
3 Haziran 2024

İzmir'de su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eski başkan Tunç Soyer de dahil olmak üzere beş kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunu, hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz'in ailesinin avukatı Ayşe Sarıçiçek yaptı. Sarıçiçek, ihmali ve kusuru bulunan tüm suçluların olası kastla adam öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti. Olay, İzmir'deki yerel yönetimlerin ve ilgili kurumların ihmallerini gündeme getirdi.
5 Ağustos 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Son olarak Doğukan Çep, S.K. ve U.E. isimli şüpheliler tutuklanırken, iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
7 Ocak 2023

İstanbul Mecidiyeköy'de bulunan bir metrobüs durağında yürüyen merdivenin aniden ters yönde çalışmaya başlaması sonucu üç kişi yaralandı. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazanın ardından metrobüs girişinde yoğunluk oluştu ve yürüyen merdivenlerin tamir edilmesi için çalışmalar başlatıldı.
4 Mart 2024

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili yürütülen soruşturmada 14 şüpheli tutuklandı. Olayda iki Gdz Elektrik çalışanı ve altı İZSU çalışanı dahil 35 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 14 şüphelinin tutuklandığını, yedi şüpheli hakkında ev hapsi ve altı şüpheliye de yurt dışı çıkış yasağı verildiğini açıkladı. Bilirkişi ön raporuna göre, iki kurumun da ihmali olduğu belirtildi.
19 Temmuz 2024

KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen ve öğrenci Zeren Ertaş'ın hayatını kaybettiği asansör kazasıyla ilgili soruşturmada, asansörün bakımını yapan firmanın yetkilisi M.B. ve asansör firması sahibi H.T.'nin ardından mühendis R.H.A. da tutuklandı. Bu son tutuklama ile soruşturma kapsamında tutuklu sayısı üçe yükseldi.
17 Kasım 2023

Antalya'nın Kepez ilçesinde meydana gelen ve bir kişinin ölümüne neden olan teleferik faciasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz dahil olmak üzere 5 kişi tutuklandı. Bu kişilerin tutuklanması, olayın sorumlularının belirlenmesi ve adaletin sağlanması açısından önemli bir adım olarak görülüyor. Soruşturma, facianın nedenlerini ve sorumlulukları detaylı bir şekilde incelemeye devam ediyor.
14 Nisan 2024

Antalya'nın Sarısı mevkisinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi, 12 Nisan'da meydana gelen ve bir kişinin ölümüne neden olan kazanın ardından soruşturma başlatılması üzerine girişlere kapatıldı. Soruşturma kapsamında, aralarında CHP'nin Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de bulunduğu beş kişi tutuklandı. Bölgeye sivil vatandaşların girişi yasaklanırken, tesis polis tarafından güvenlik şeridi ile çevrildi.
15 Nisan 2024

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı yapım çalışmaları sırasında oluşturulan yaklaşık 3 metre derinliğindeki bir çukura otomobil düştü. Kazada araç sürücüsü S.Ü. yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye ekipleri tarafından yaklaşık 30 dakika süren bir çalışma sonucunda sürücü araçtan çıkarıldı ve Bursa Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Sürücünün hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.
30 Ocak 2023

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında sekiz şüpheli hakkında tutuklama talebinde bulunuldu. Gözaltına alınan 11 şüpheliden sekizi, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel de dahil olmak üzere, mahkemeye sevk edildi. Bilirkişi raporunda iki kurumun da ihmali olduğu belirtilmişti.
26 Temmuz 2024

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, yağışlı havanın etkisiyle kontrolden çıkan bir otomobil, metro hattının duvarına çarptı. Kazada araç sürücüsü Mehmet Necip Sinan ve beraberindeki Furkan Şenbağ, Hasan Hüseyin Acar hayatını kaybetti, Onur Kapıkıran ise ağır yaralandı. İtfaiye, sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Araç parçalarının yola saçılması nedeniyle trafik akışı kontrollü sağlandı.
19 Mayıs 2023

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018'de meydana gelen ve 25 kişinin ölümü, 340 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan tren kazası davasının 14'üncü duruşması görüldü. Duruşma, Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 19 Temmuz'a ertelendi. Kazada asli kusurlu bulunan dört sanığın iki ile 15 yıl arasında hapisle cezalandırılması talep edilmiş, ayrıca soruşturma genişletilerek dokuz kişiye daha dava açılmıştı. Facianın tek tutuklu sanığı olan TCDD 1'inci Bölge Demiryolu Bölge Bakım Müdürü Mümin Karasu daha önce tahliye edilmişti.
21 Mart 2023

İstanbul Beşiktaş'ta bulunan 'Masquerade' adlı gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi yaşamını yitirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yangının kaçak tadilat sırasında çıktığını belirtti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında dokuz kişi gözaltına alındı, bunlardan sekizi tutuklanırken bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, Beşiktaş'ta yapılan incelemelerde on işyerinden sekizinin kaçak olduğu tespit edildi.
5 Nisan 2024

Çanakkale'den Ankara'ya giden Metropol Turizm'e ait bir tur otobüsü, Bursa'nın İnegöl ilçesi Şehitler mevkisinde bariyere çarparak devrildi. Kazada, otobüs sürücüsü ve iki öğrenci hayatını kaybetti, 44 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi ve çoğunluğunun ayakta tedavi edildiği bildirildi. Bursa Valisi Yakup Canbolat, kazada Ankara Etimesgut Cenk Yakın Ortaokulu öğrencilerini taşıyan otobüsün devrildiğini ve üç kişinin öldüğünü açıkladı.
1 Mayıs 2023

İstanbul'da gerçekleştirilen forex dolandırıcılığı operasyonunda, yatırım vaadiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 62 şüpheli tutuklandı. Küçükçekmece Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, paravan şirketler aracılığıyla toplanan paraların kripto para borsalarına transfer edildiği ve bir kısmının nakit olarak çekildiği belirlendi. Operasyonda toplamda 125 şüpheliye ulaşıldı ve 99 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 64'ü adliyeye sevk edildi ve 42'si tutuklandı, önceki gün sevk edilen 28 şüpheliden 20'si de tutuklanarak toplam tutuklu sayısı 62'ye yükseldi.
14 Haziran 2024
İşaretlediklerim