Arslan Bulut, Türkiye'nin bilinçli olarak kötü yönetildiğini ve AKP iktidarının sorunların sebeplerini ortadan kaldırmak yerine sonuçların konuşulmasını engellemek için yasal önlemler aldığını iddia ediyor. Bulut, başıboş köpek sorununun çözülmesi için yasa hazırlandığını ancak sokak köpeği sayısının 10 milyona ulaşana kadar hiçbir şey yapılmadığını belirtiyor. Ayrıca, ülkenin başıboş bırakıldığını ve milyonlarca insanın sınırları rahatça geçtiğini ifade ediyor. Bulut, iktidarın kontrollü kaos yaratarak rejimi değiştirmek için zemin hazırladığını öne sürüyor.
25 Mayıs 2024

CHP genel başkan adayı Özgür Özel, partinin sağa kaydığını ve bunu düzelteceklerini ifade etti. Özel, CHP'nin sağa kaymasının genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaklaşmadan aldığı kararlar sonucu olduğunu belirtti. Ayrıca, partinin 'helalleşme' söyleminin samimiyeti ve partinin sağa kayması konularında eleştirilerde bulundu. Özel, partinin başına yeni, güçlü ve partili bir figürün getirilmesi gerektiğini vurguladı.
27 Eylül 2023

KONDA Araştırma'nın anketine göre, Türkiye genelinde 10 kişiden altısı sokak hayvanlarının 'uyutulması' düzenlemesine karşı çıkıyor. AKP'nin Meclis'e sunduğu bu yasa teklifi, sokak hayvanlarının uyutulmasını öngörüyor ve kamuoyunda tepki çekiyor. Ankete katılanların yüzde 63'ü bu yöntemin doğru olmadığını belirtirken, yüzde 22'si sokak hayvanlarının kimse için sorun olmadığını düşünüyor. Yüzde 15 ise gerekli hallerde uyutulabileceğini savunuyor.
20 Temmuz 2024

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Anayasa Mahkemesi'nin HDP'ye yapılan Hazine yardımını kesme kararını ve CHP ile İYİ Parti milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması taleplerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmamasını 'namertsiniz' diyerek meydan okudu ve siyasi partilerin kapatılmasının demokrasi dışı olduğunu belirtti. Ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak azmettiricileri teslim etmesi gerektiğini söyleyerek yüklendi.
10 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Mayıs'ta işçilerin polis barikatlarıyla karşılaşmasına ilişkin eleştirilere yanıt verdi. Özel, olası provokasyonları önlemek amacıyla yürüyüşten vazgeçtiklerini belirtti. Ayrıca, CHP'nin gelecekte Türkiye'yi yönetecek parti olarak sorumluluklarının arttığını ve bu nedenle çatışma yerine seçim yoluyla sorunları çözme niyetinde olduklarını ifade etti. Özel, seçimleri kazanmaları halinde polis barikatlarını kaldıracağını söyledi.
2 Mayıs 2024

Hayvanseverler, Ankara'nın Ulus Meydanı'nda toplanarak 'Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne karşı eylem yaptı. Ellerinde çeşitli pankartlar taşıyan grup, yasa teklifinin geri çekilmesini talep etti. Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu 2’nci Başkanı Haydar Özkan, yasa teklifinin yerel yönetimlere hayvanları öldürme hakkı verdiğini ve soruna çözüm olmayacağını belirtti. Özkan, yasa teklifi geri çekilene kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.
14 Temmuz 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partideki değişim tartışmalarına dair görüşlerini belirtti. Özel, seçim sonrası tabanda bir tepki olduğunu ve bunun yok sayılmasının onarılmaz sonuçlar doğurabileceğini ifade etti. Ayrıca, bazı devrim ve reformların hızla hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Özel, bu durumun partinin geleceğine ve yerel seçimlere yönelik kaygıları artırdığını belirtti.
31 Temmuz 2023

Altındağ Belediyesi, poşetler içinde ölü bulunan köpeklerin doğal nedenlerle öldüğünü savundu. Belediye, ölü köpeklerin gömüldüğü alanın bir mezarlık olduğunu ve hayvanların parçalanarak öldürüldüğü iddialarını reddetti. Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, hayvansever olarak övülürken, belediyenin hayvan yaşam ve rehabilitasyon merkezi projesi hakkında bilgi verildi. Belediye, hayvan hakları savunucularının hassasiyetine anlayışla yaklaştığını belirtti.
9 Ağustos 2024

Veteriner Hekimler Derneği Genel Başkanı Gülay Ertürk'ün, sokak hayvanlarıyla ilgili 'uyutma' uygulamasını içeren kanun teklifinin Meclis komisyonunda görüşmeleri devam ederken Meclis'e girişi yasaklandı. Dernek, bu yasağın kabul edilemez olduğunu ve Türk veteriner hekimlerine verilmiş bir ceza olarak gördüklerini belirterek durumu protesto etti. 'Uyutma' teklifine karşı kamuoyunda büyük tepki bulunuyor ve birçok kişi bu düzenlemenin geri çekilmesini talep ediyor.
23 Temmuz 2024

Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi, AKP ve MHP'lilerin oylarıyla Meclis komisyonunda kabul edildi. Komisyon toplantıları sivil toplum kuruluşları, baro temsilcileri, veteriner hekimler ve gazetecilere kapatıldı. Teklif, sokak hayvanlarının öldürülmesini öngörüyor ve bu durum kamuoyunda büyük tepki topladı. Muhalefet, teklifin geri çekilmesini ve sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, aşılanması ve yerinde yaşatılması gerektiğini savunuyor.
24 Temmuz 2024

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB), sahipsiz hayvanlara yönelik ötanazi uygulamasını içeren yasa tasarısının geri çekilmesini talep etti. AKP tarafından Meclis'e sunulan ve tepki çeken bu yasa teklifi, belediyelere hayvan bakımevi kurma zorunluluğu getirirken, toplanan hayvanların akıbeti konusunda belirsizlikler içeriyor. TVHB, bu düzenlemenin ekosisteme zarar vereceğini ve toplum vicdanında onarılamaz yaralar açacağını belirtti. Ayrıca, meslek adlarının yanlış yazılmasının taslağın özensiz hazırlandığını gösterdiğini ifade etti.
13 Temmuz 2024

Ahmet Hakan, köpek katliamı iddialarının yasaların yorumlanış biçimlerinden kaynaklanmadığını savundu. Hakan, merhametsiz ve anlayışsız bir iklimin bu tür iddiaları beslediğini belirtti. Ayrıca, sokakta hayvan besleyenlere ceza verilmesi gibi yorumların kışkırtıcı olduğunu ve bu tür yorumlara inanmadığını ifade etti.
27 Temmuz 2024

Hayvanseverler, Ankara Ulus Meydanı'nda toplanarak 'Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne karşı eylem yaptı. Ellerinde çeşitli pankartlar taşıyan grup, yasa teklifinin geri çekilmesini talep etti. Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu 2’nci Başkanı Haydar Özkan, teklifin yerel yönetimlere hayvanları öldürme hakkı verdiğini ve soruna çözüm olmayacağını belirtti. Özkan, yasa teklifi geri çekilene kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.
14 Temmuz 2024

Niğde Belediyesi, kentte köpeklerin uyutulduğuna dair iddialara yanıt vererek, yapılan işlemlerin kanuna ve vicdana uygun olduğunu belirtti. Belediye, köpeklerin doğal ölüm, trafik kazası veya zoonos etken taşıması durumunda kireçleme yöntemiyle gömüldüğünü açıkladı. Hayvanseverler ise bu uygulamanın yedi aydır devam ettiğini ve köpeklerin mezarlıklara gömüldüğünü iddia etti. Belediye, iddiaları yalanlamazken, fotoğrafların çekildiği yerin hayvan mezarlığı olduğunu doğruladı.
6 Ağustos 2024

Arhavi'de, sokak köpeklerinin toplanıp zehirlenmesi olayı yaşandı. Faik adlı sokak köpeği, yüksek dozda anestezi verilmiş halde bulundu ve veterinerin müdahalesiyle hayata döndürüldü. Aynı dönemde, Kemik ve Pablo adlı iki köpek kayboldu ve bu durum yerel hayvanseverler tarafından sosyal medyada duyuruldu. Yerel yönetimlerin bu konudaki uygulamaları eleştirilirken, Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim, iddiaların gerçek dışı olduğunu savundu ve yeni dönemde sokak hayvanları sorununa kalıcı çözümler getireceklerini belirtti.
29 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sokak hayvanlarını uyutmayı öngören düzenlemeye 'Evet' oyu veren milletvekillerini tebrik etti. Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen düzenleme, kamuoyunun tepkilerine rağmen onaylandı. Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen toplantıda, milletin meclisinin kritik bir sınavı başarıyla geçtiğini belirtti. Ayrıca, muhalefeti milli meselelerde basiretsizlikle suçladı ve İsrail'e karşı Türkiye'nin duruşunu vurguladı.
30 Temmuz 2024

Emin Çölaşan, devlet bütçesinin kötü durumda olduğunu ve emeklilere yapılan maaş artışlarının yetersiz kaldığını belirtti. Devletin bütçe açığını kapatmak için çeşitli mal ve hizmetlere zam yapacağını öne sürdü. Ayrıca, başıboş sokak köpekleri sorununun da gündemde olduğunu ve bu konuda hazırlanan yasa teklifinin Meclis'te olduğunu ifade etti. Sokak köpeklerinin sayısının bilinmediğini ve barınakların yetersiz olduğunu vurguladı.
19 Temmuz 2024

TBMM Genel Kurulu'nda Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk beş maddesi kabul edildi. Kabul edilen maddeler arasında 'yakala-kısırlaştır-sal' yönteminin kaldırılması, hayvan bakımevi tanımının değiştirilmesi ve sahipsiz hayvanların yaşam desteğinin çekilmesi gibi düzenlemeler bulunuyor. Ayrıca, olumsuz davranışları kontrol edilemeyen köpeklerin öldürülmesi kararı veteriner hekimlere bırakıldı. Hayvanseverler bu düzenlemelere karşı eylem yaparken, bazı veteriner dernekleri de düzenlemelerin geri çekilmesini talep etti.
29 Temmuz 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Twitter solcularına ve klavye muhaliflerine meydanlara çıkma çağrısında bulundu. Özel, asgari ücrete zam yapılmamasını ve artan hayat pahalılığını protesto etmek için elektrik yakıp söndürme eylemi düzenlemişti. Bu eylem eleştirilmiş ve yeterince destek görmemişti. Özel, asgari ücretin eridiğini ve enflasyonun işçilerin alım gücünü düşürdüğünü belirterek, daha fazla sokak eylemi yapılması gerektiğini vurguladı.
16 Temmuz 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partinin yeniden yenilgi yaşamaması için her göreve talip olduğunu ifade etti. Adaylık tartışmalarıyla ilgili soruları yanıtlayan Özel, sorumluluk almak ve fedakarlık yapmak gerektiğini belirtti. Ayrıca, altılı masadaki diğer partilere CHP listesinden kontenjan ayrılmasıyla ilgili olarak, kendi listelerinden girilseydi yüzde 25'in üzerinde oy alınabileceğini ve ciddi bir oy kaybına uğrandığını söyledi.
3 Ağustos 2023
İşaretlediklerim