Venezuela Ulusal Seçim Konseyi (CNE), devlet başkanlığı seçimini Nicolas Maduro'nun kazandığını açıkladı. CNE Başkanı Elvis Amoroso, sandıkların yüzde 80'inin açıldığını ve Maduro'nun yüzde 51,20 oy oranıyla seçimi kazandığını belirtti. Muhalefet adayı Edmundo Gonzalez ise yüzde 44,20 oy oranıyla ikinci sırada yer aldı. Seçime katılım oranı yüzde 59 olarak kaydedildi ve yeni devlet başkanı 10 Ocak 2025'te yemin edecek.
29 Temmuz 2024

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sellerde 56 kişi hayatını kaybetti, 67 kişi kayboldu. Sivil Savunma yetkilileri, eyalette 377 bin 497 kişinin olumsuz etkilendiğini ve 281 kasabada ciddi hasarlar oluştuğunu bildirdi. Eyalet Valisi Eduardo Leite, yaşananların eyalet tarihinin en yıkıcı olayı olduğunu ifade etti.
4 Mayıs 2024

Brezilya'da, Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes'in talimatıyla, eski devlet başkanı Jair Bolsonaro'nun ekibine, 30 Ekim 2022'deki seçim sonuçlarını kabul etmeyerek Luiz Inacio Lula da Silva hükümetine darbe girişiminde bulunmak ve organize suç örgütü kurmak suçlamalarıyla operasyon düzenlendi. Operasyonda, eski bakanlar ve üst düzey askerler de dahil olmak üzere birkaç kişi gözaltına alındı. Bolsonaro'nun pasaportunu teslim etmesi istendi ve kendisi daha önce 8 Ocak'taki kongre baskınında kışkırtıcılık suçlamasını reddetmişti.
9 Şubat 2024

Brezilya'da 58 yolcu ve dört mürettebatı taşıyan Voepass Hava Yolları'na ait ATR-72 tipi uçak, Vinhedo kentine düştü. Uçak, Parana eyaletindeki Cascavel'den Sao Paulo'nun Guarulhos kentine gidiyordu. Sao Paulo Eyalet İtfaiye Teşkilatı, kazayı doğruladı ve bölgeye yedi itfaiye ekibi sevk edildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, uçağın bir ağaç kümesine doğru hızla düştüğü ve sonrasında siyah dumanların yükseldiği görüldü.
9 Ağustos 2024

Ermenistan ve Azerbaycan, Sovyetler Birliği'nin 1976 tarihli topoğrafik haritasına göre sınır hattını belirlemek için bir protokol imzaladı. Protokole göre, Ermenistan Azerbaycan'a dört köyü iade edecek ve sınır hattı yeniden çizilecek. İki ülkenin sınır belirleme komisyonları, Gazah ili yönündeki sınır hattını konuşmak için bir araya geldi ve jeodezik ölçümlere başladı. Bu gelişme, iki ülke arasında barışa yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
16 Mayıs 2024
İşaretlediklerim