Xbox'ın CEO'su Phil Spencer, bir YouTube videosunda, Xbox'a özel dört oyunun PlayStation 5 ve Nintendo Switch'e geleceğini açıkladı. Oyunların isimleri henüz yapımcılar tarafından duyurulmadı ancak Spencer, Starfield, Indiana Jones ve Great Circle'ın bu dört oyun arasında olmadığını belirtti. Teknoloji sitesi The Verge, bu oyunların Hi-Fi Rush, Pentiment, Sea of Thieves ve Grounded olduğunu iddia etti.
16 Şubat 2024

İngiliz kumar ve oyun yazılımları geliştiren şirket Playtech, İtalyan birimi Snaitech'i 2,3 milyar avro karşılığında Flutter Entertainment'a satma konusunda anlaştı. Anlaşmanın 2025'in ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Flutter, bu anlaşmanın hisse başına kazançlarına hemen katkıda bulunacağını belirtti. Playtech ise işletmeden işletmeye yazılım sağlayıcısı olarak faaliyetlerine devam edecek.
17 Eylül 2024

Amerikan müzik şirketi Sony Music, pop müziğin efsane ismi Michael Jackson'ın şarkılarından oluşan kataloğun yarısını yaklaşık 600 milyon dolara satın aldı. Bu anlaşmanın, bir solo sanatçı için şu ana kadar yapılmış en büyük anlaşma olduğu belirtiliyor. Kataloğun değerinin toplamda 1,2 milyar doları aştığı tahmin ediliyor. Anlaşma, Jackson'ın sahibi olduğu Mijac şirketi aracılığıyla Ray Charles, Elvis Presley ve Aretha Franklin gibi diğer ünlü sanatçıların bazı şarkılarını da kapsıyor.
11 Şubat 2024

Taylor Swift'in 11'inci albümü 'The Tortured Poets Department', yayınlandığı günden itibaren önemli başarılara imza atıyor. Albüm, Spotify'da bir günde 300 milyon dinlenme ile en çok dinlenen albüm rekorunu kırdı ve aynı zamanda Apple Music ve Amazon Music'te de ilk gün rekorlarına ulaştı. Albümün çıkış single'ı 'Fortnight (feat. Post Malone)', Spotify'da bir günde en çok dinlenen şarkı oldu. Ayrıca, albümün fiziksel satışları da ABD'de 1,4 milyon kopya ile büyük bir başarı gösterdi.
23 Nisan 2024
İşaretlediklerim