Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Zor, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Seçimi'ne partinin tüm teşkilatlarının hazır olduğunu belirtti. Zor, 81 il, 973 ilçe ve 394 beldeye kendi logo ve adaylarıyla gireceklerini ifade etti. Ayrıca, 30 yaş altı gençler, engelli, deprem ve sel mağdurları ile şehit yakını ve gazilerden aday adaylığı başvuru ücreti almayacaklarını kaydetti.
8 Eylül 2023

Türkiye'de asgari ücret, yeni yapılan zamla 482 dolar seviyesine çıktı. Ocak ayında yapılan zammın ardından kurdaki artış nedeniyle asgari ücretin dolar karşılığı 359 dolara kadar düşmüştü. Dolar/TL kuru bir haftadır 23,60 seviyesinde seyrediyor. Ekonomistler, mevcut durumun geçici olduğunu ve dolar kurunun yükseleceğini öngörüyor. Türk-İş'in verilerine göre, Türkiye'de çalışanların büyük bir kısmı asgari ücretle çalışmakta ve yoksulluk sınırı ile açlık sınırı belirlenen rakamların oldukça üzerinde.
20 Haziran 2023

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli ve memur maaşlarında yüzde 25 oranında bir artış yapılacağını duyurdu. Bu açıklama, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yıllık enflasyon oranını yüzde 64,27 olarak açıklamasının ardından geldi. 2022 yılı ikinci altı aylık dönem için belirlenen enflasyon farkı ise yüzde 15,4 olarak hesaplandı.
3 Ocak 2023

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, emekli maaşlarının en düşüğünün 7 bin 500 liraya yükseltilmesi, bayram ikramiyelerinin 2 bin liraya çıkarılması ve geçici işçilere kadro verilmesi gibi düzenlemeleri içeren bir teklifi onayladı. Ayrıca, muharip gazilerin aylıklarındaki farklılıkların giderilmesi ve asgari ücretin net tutarında aylık ödenmesi de teklif kapsamında yer alıyor. Bu düzenlemeler, Türkiye'de devam eden fiyat artışları ve yükselen gıda enflasyonu bağlamında, hükümetin ekonomi politikaları eleştirileri arasında gerçekleşti ve yaklaşan seçimler öncesinde halkın taleplerine yanıt olarak değerlendiriliyor.
30 Mart 2023

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart'taki yerel seçimlere partisinin ittifaksız ve kendi adaylarıyla gireceğini açıkladı. Erbakan, bu kararlarını beş madde ile açıklarken, milletin ve teşkilatların ittifak istemediğini, seçimleri beka meselesi olarak görmediklerini, karşı blokun ittifaksız seçime girmesini ve AKP ile yapılan görüşmelerde adil teklifler alınmamasını gerekçe gösterdi.
3 Şubat 2024

İş insanı Dilek Sabancı, bir radyo programında yaptığı açıklamada, insanların rahat yaşayabilmesi için milyar dolarlara gerek olmadığını, 1-2 milyon doların yeterli olabileceğini ifade etti. Sabancı, 50-100 milyon dolar arasında bir servetin insanları rahat ettireceğini, ancak daha düşük miktarlarla da mutlu olunabileceğini söyledi. Bu açıklamalar sosyal medyada gündem oldu ve çeşitli tepkiler alındı.
7 Ocak 2023
İşaretlediklerim