Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig maçlarının 3-4 Mart tarihine ertelendiğini açıkladı. Bu kararın, yaşanan büyük acı nedeniyle alındığını belirtti. Ayrıca, Hatayspor'un bu sezon maçlarını oynayamayacağını ve Gaziantep FK'nın da ligden çekilmek istemesi durumunda, hakları korunarak ligde 17 takımla devam edilmesinin planlandığını ifade etti.
9 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Ziraat Türkiye Kupası'nın 5'inci tur maçlarının programını duyurdu. Tek maç eleme usulüyle oynanacak olan karşılaşmalar, 16, 17 ve 18 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek. Programda, Türkiye'nin önde gelen futbol takımlarının maçları yer almakta ve her gün birden fazla maç oynanacak.
26 Aralık 2023

Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray, Beşiktaş'ı ağırlayacak. Galatasaray, sekiz müsabakada yedi galibiyet, bir beraberlik alarak 22 puanla haftaya lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde ikinci sırada girdi. Beşiktaş ise oynadığı sekiz maçta beş galibiyet, bir beraberlik ve iki yenilgi yaşayarak 16 puanla 4. sırada yer alıyor. Galatasaray'da sakatlığı geçen Hakim Ziyech'in durumu ve milli takımlardan dönen Wilfried Zaha ve Davinson Sanchez'in durumu belirsiz. Beşiktaş'ta ise Eric Bailly, Salih Uçan ve Umut Meraş'ın yarın kadroda yer alması beklenmiyor.
20 Ekim 2023

Galatasaray Kulübü, yıllık olağan mali genel kurul toplantısının 7 Ekim Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi'nde düzenleneceğini duyurdu. Eğer yeterli çoğunluk sağlanamazsa, ikinci toplantının 14 Ekim Cumartesi günü aynı yer ve saatte gerçekleştirileceği belirtildi.
17 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, Gaziantep FK ve Mondihome Kayserispor'u PFDK'ye sevk etti. Galatasaray ve Trabzonspor'un saha olayları, Fenerbahçe'nin talimatlara aykırı hareketi, Gaziantep FK'nin çirkin ve kötü tezahüratla saha olayları ve Mondihome Kayserispor'un talimatlara aykırı hareketi nedeniyle bu karar alındı.
20 Eylül 2023

Beşiktaş, 21 Ekim Cumartesi günü Galatasaray ile oynanacak derbi karşılaşmasında taraftarlarının tribünde yer alabileceğini duyurdu. İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu'nun kararıyla, Beşiktaş taraftarları deplasman tribününde yer alabilecek. Daha önce, özellikle derbi maçlarında çıkan olayların önüne geçmek amacıyla deplasman takımın taraftarları maça alınmıyordu.
18 Ekim 2023

FIFA, 2030 Dünya Kupası'nın ev sahipliği için yapılan tek başvuruyu onayladı. Bu başvuru, Portekiz, İspanya ve Fas'ın ortak adaylığıydı. Ayrıca, Uruguay, Arjantin ve Paraguay'da da birer maçın oynanacağı belirtildi. FIFA Konseyi'nin, 2030'da ilk FIFA Dünya Kupası'nın gerçekleştirildiği Uruguay'ın başkenti Montevideo'da yüzüncü yıl kutlama törenine ev sahipliği yapmayı oybirliğiyle kabul ettiği ifade edildi.
5 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, profesyonel ligler ve Ziraat Türkiye Kupası'nda ertelenen maçların yeni oynanma tarihlerini açıkladı. Süper Lig'deki 16. hafta maçları 9-11 Ocak 2024'te, 1. Lig'deki 16. hafta maçları 19-21 Aralık'ta, 2. Lig ve 3. Lig'deki ilgili hafta maçları 19-20 Aralık'ta oynanacak. Türkiye Kupası 5. eleme turu maçları ise 16-18 Ocak 2024'e ertelendi. Bu kararlar, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısı sonrası maçların süresiz ertelenmesinin ardından geldi.
13 Aralık 2023

Galatasaray Kulübü, Türkiye Süper Lig'deki tartışmalı hakem kararlarının uluslararası bir heyet tarafından incelenmesi için bir çağrıda bulundu. Kulüp, bu sezon ilk beş sıradaki takımların maçlarının tartışmalı görüntülerinin yabancı hakemler tarafından değerlendirilmesini ve sonuçların televizyonda yayınlanmasını önerdi. Ayrıca, tüm Türk futbol paydaşlarını adalet için bir araya gelmeye davet etti. Bu çağrı, özellikle Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan tartışmalı hakem kararları sonrasında geldi.
4 Şubat 2023

Fenerbahçe, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'un iddialarıyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) soruşturma açılmasını talep etti. Timur'un iddiaları, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiği yönündeydi. Fenerbahçe, Timur'un cezalandırılması için TFF'den harekete geçmesini istedi ve aksi taktirde federasyonun da sorgulanması gerektiğini belirtti.
20 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplerin talebi ve FIFA'nın onayı ile 2022-2023 sezonu ikinci transfer ve tescil dönemini 5 Mart Pazar gününe kadar uzatma kararı aldı. Bu karar, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında gelen talepler üzerine gerçekleşti. TFF'nin resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, FIFA onayı ile transfer ve tescil döneminin uzatıldığı bilgisi paylaşıldı.
19 Şubat 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları sonrasında, Kayserispor maçına Fenerbahçe taraftarının alınmaması kararlaştırıldı. Bu karara karşı futbolseverler Twitter üzerinden '#DeplasmanımaDokunma' etiketiyle tepki gösterdi. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi hakemi avukat Emin Özkurt, maçların seyircisiz oynanmasının hukuken izah edilemez olduğunu belirtti. Fenerbahçe kulübü de karara itiraz etti.
28 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynanacak maçlar için Beşiktaş Park Stadyumu'nu aday göstermeyen TFF'ye yönelik eleştirilere yanıt verdi. Büyükekşi, 'suyu bulandırmanın manası yok' dedi ve UEFA'nın kriterlerine göre en yüksek seyirci kapasitesi olan statları bildirmeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca, Galatasaray ile Fenerbahçe'nin Süper Kupa mücadelesinin Suudi Arabistan'da oynanmasının kesinleşmediğini de söyledi.
11 Ekim 2023

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Adana Demirspor, Avrupa Konferans Ligi elemelerinde Türkiye'yi temsil ediyor. Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında mücadele ediyor. Beşiktaş'ın muhtemel rakibi Aris-Dinamo Kiev maçının galibi, Fenerbahçe'nin Twente-Riga, Adana Demirspor'un Olympiakos-Genk eşleşmesinin kazananı olacak. Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi'ne kalmak için mücadele ederken, elenmesi durumunda Avrupa Ligi'nde Karabağ- HJK Helsinki maçının galibiyle karşılaşacak.
7 Ağustos 2023

Beşiktaş Futbol Kulübü, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray ile oynayacakları maçın hakeminin yapay zeka tarafından atanmasını talep etti. Kulüp başkanı Ahmet Nur Çebi'nin Ali Şansalan'ı istediği yönündeki haberleri yalanlayarak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yapay zeka ile hakem atama görüşlerine atıfta bulundu. Beşiktaş, hakem atamasının şeffaf olmasını ve adil bir yönetim beklediğini belirtti.
26 Nisan 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da fenalaştı. TFF'nin Süper Kupa finalini Riyad'da oynaması ve Suudi yönetiminin Atatürk posteri ve Türk kulüplerinin sloganlarına itiraz etmesi sonucu Türk takımları maça çıkmama kararı aldı. Bu durum üzerine Büyükekşi'nin istifası çağrıları artarken, TRT Spor'un haberine göre Büyükekşi'nin tansiyonunun yükselmesi nedeniyle otelde sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.
30 Aralık 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi 2023-24 sezonu grup aşaması kura çekimi yapıldı. Galatasaray, 4. torbadan katıldığı çekiliş sonucunda Almanya'nın Bayern Münih, Britanya'nın Manchester United ve Danimarka'nın Kopenhag takımlarıyla aynı grupta yer aldı. Grup maçları 19 Eylül'de başlayacak ve 13 Aralık'ta sona erecek. İlk iki sırayı alan takımlar, son 16 turuna yükselecek.
31 Ağustos 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde Ziraat Türkiye Kupası'nın 5'inci eleme turu kura çekimini düzenledi. Kura çekimine, 4'üncü turu geçen 28 takım ve geçen sezon Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanan 4 Süper Lig takımı olmak üzere toplam 32 ekip katıldı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Kupası'nın formatıyla ilgili değişiklikler üzerinde çalıştıklarını ve yeni formatı yakında kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti. Beşinci tur maçları 9, 10 ve 11 Ocak 2024 tarihlerinde oynanacak.
8 Aralık 2023

Fenerbahçe taraftarlarının son maçlarda 'Hükümet istifa' sloganları atması üzerine, Kayseri İl Güvenlik Kurulu kararıyla Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçeli taraftarların alınmayacağı açıklandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması ya da tedbir alınarak oynanması gerektiğini belirtmiş ve bu sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Kayserispor ve Konyaspor gibi kulüpler, stadyumda siyaset yapılmaması gerektiğini savunarak sloganları kınamıştı.
28 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, deprem felaketinden zarar gören ve çeşitli illerde merkezleri bulunan futbol kulüplerinin 2022-2023 sezonu için profesyonel liglerden çekilme taleplerini onayladı. Yönetim kurulu, ligden çekilen takımların kalan maçlarda hükmen mağlup sayılmasına ve rakip takımların 3-0 galip ilan edilmesine karar verdi. Çekilen takımlar, bir sonraki sezon aynı liglerde mücadeleye devam edecekler ve TFF tarafından garanti edilen alacaklar ödenecek.
12 Şubat 2023
İşaretlediklerim