Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-2 galip geldiği maçın ardından, Trabzonspor taraftarlarının sahaya inmesi üzerine olaylar yaşandı. Fenerbahçeli futbolcular, sahadan güçlükle ayrıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşananlarla ilgili kimlik belirleme çalışmalarının ve soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, takımının tribün saldırısına uğradığını belirtti.
18 Mart 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası evlerini kaybeden ve çadırlarda yaşamak zorunda kalan bazı Fenerbahçe taraftarları, takımlarının Konyaspor karşısında aldığı 4-0'lık galibiyetin kendilerine moral verdiğini ifade etti. Fenerbahçe Kulübü, taraftarların bu mesajlarına Twitter üzerinden paylaştığı fotoğraflarla yanıt vererek, taraftarların değerli olduğunu ve umut dolu yarınlar olacağını belirten bir mesaj yayımladı. Ayrıca, Fenerbahçe oyuncuları depremden etkilenen şehirlerin isimlerinin yer aldığı formalarla maça çıktı.
26 Şubat 2023

Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, Süper Lig'in 3. hafta erteleme maçında Adana Demirspor'a 4-2 yenildikleri maçın ardından oyuncusu Salih Uçan'ı itekledi. Bu hareketi yayıncı kuruluşun ekranına yansıdı ve sosyal medyada büyük tepki çekti. Ayrıca, Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Abuobakar'ın maç sonu gülmesi de dikkat çeken bir diğer ayrıntı oldu. Sosyal medya kullanıcıları, Güneş'in aynı hareketi Abuobakar gibi oyunculara yapamayacağını belirterek duruma tepki gösterdi.
28 Eylül 2023

AKP'nin Trabzon belediye başkan adayı Ahmet Metin Genç, Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi 'şikecilik' ile suçladı. Beşiktaş Kulübü, 121 yıllık şerefli geçmişine vurgu yaparak, siyasetle arasına mesafe koyduğunu ve hiçbir haram kupası olmadığını belirten bir açıklama yayınladı. Kulüp, suçlamaların maddi ve hukuki bir dayanağı olmadığını, bu tür suçlamalarla mücadele etmek için hukuki ve cezai yollara başvuracaklarını ifade etti. Ayrıca, 2010-2011 Sezonu Süper Kupa final maçını oynamanın Beşiktaş'ın hakkı olduğunu ve bu kupayı kazanmak için şerefle mücadele edeceklerini belirtti.
20 Mart 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe-Adana Demirspor maçının hakemi Ali Palabıyık'ın performansını eleştirerek, Fenerbahçe'ye yönelik sistematik saldırılar olduğunu iddia etti. Yüksek divan kurulu toplantısında konuşan Koç, hükümetin ve siyasetin bu duruma müdahale etmemesini eleştirerek, onların da bu durumun bir parçası olduğunu öne sürdü. Fenerbahçe'nin ligden çekilme ihtimaline karşı yönetim kurulu oylamasında devam kararı alındığını belirtti.
4 Şubat 2023

Güntekin Onay, Fenerbahçe'nin Olympiakos ile oynadığı maçta, rakibin savunma hattının zayıflıklarına rağmen ikinci golü bulamadığını eleştirdi. Özellikle, çift sarı kartla oyundan atılan Olympiakos'un genç stoperi Ntoi'nin performansını örnek göstererek, Fenerbahçe'nin bu avantajı değerlendiremediğini vurguladı. Ayrıca, maçın 74. dakikasında yapılan üç radikal değişikliğin, takımın hücum gücünü zayıflattığını ve teknik direktör İsmail Kartal'ın bu kararlarının yanlış olduğunu belirtti.
19 Nisan 2024

Ercan Taner, Fenerbahçe'nin Pendikspor ile oynadığı maçta yaşanan kritik anları ve takımın performansını ele aldı. Welinton'un kırmızı kart görmesiyle Pendikspor'un savunmasının yoğunlaştığını, VAR kararıyla verilen penaltının maçın kaderini değiştirdiğini belirtti. Batshuayi'nin penaltıdan attığı gol ve Pendikspor'un 9 kişi kalmasıyla Fenerbahçe'nin rahatladığını, ancak takımın stres ve gerilimle başa çıkması gerektiğini vurguladı.
11 Mart 2024

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Can Gebetaş, sosyal medyada gündeme gelen ve hakemlerin değerlendirme toplantısını içeren görüntülerle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, bu görüntülerin Türk futbolundaki adaletsizlikler ve akıl almaz olayların bir göstergesi olduğu belirtildi. Fenerbahçe, saha içi ve dışı kararların Süper Lig'in kaderini etkilediğini ve hakemlerin baskı altında standart dışı kararlar verdiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan bu konuda bir açıklama yapılmasını ve ilgili görüntülerin tamamının yayınlanmasını talep etti.
26 Mart 2024

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maç sonrası çıkan olaylar nedeniyle kararlarını açıkladı. Trabzonspor'a altı maç seyircisiz oynama ve 3.000.000 TL para cezası verilirken, yardımcı antrenör Egemen Korkmaz'a bir maç cezası ve 13.000 TL para cezası uygulandı. Fenerbahçe'den Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat'a birer maç ceza verilirken, Osayi Samuel'e ceza verilmedi. Ayrıca, Fenerbahçe görevlileri Kürşat Çiftlik ve Okan Özkan'a 15 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.
3 Nisan 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası hükümete yönelik öfke, futbol maçlarında tribünlerden yükselen 'Hükümet istifa' sloganlarıyla kendini gösterdi. Bu sloganlar, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarları tarafından atıldı. MHP lideri Devlet Bahçeli, bu sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Kayserispor, Konyaspor ve Alanyaspor ise yaptıkları açıklamalarla bu tür sloganları kınadıklarını ve devletin yanında olduklarını belirtti.
26 Şubat 2023

Mehmet Özyazanlar, yaklaşık 120 yıllık geçmişe sahip iki köklü kulübün şampiyonluk yarışında sporun rekabetçi ruhunun çirkeflikle yer değiştirdiğini eleştiriyor. Kulüplerin, milyonlarca taraftarının desteğini arkalarına alarak, baskı, sindirme, korkutma, tehdit ve hedef gösterme gibi etik dışı yöntemlere başvurduğunu belirtiyor. Özyazanlar, bu durumun sporun temel değerleriyle bağdaşmadığını ve asıl yarışın şampiyonluk değil, birbirlerini karalama üzerine kurulu olduğunu vurguluyor.
14 Mart 2024

Fenerbahçe, Trabzonspor ile oynadıkları maç sonrası futbolcularının ve görevlilerinin Profesyonel Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesine tepki gösterdi. Fenerbahçe yönetimi, futbolcuların sahada kendilerini savunmaya çalıştıklarını ve bu durumun hukuki bir hak olduğunu belirtti. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle Fenerbahçeli futbolcular ve görevliler, PFDK'ya sevk edildi. Fenerbahçe, futbolcularının ve görevlilerinin kendilerini koruma haklarını savunacaklarını açıkladı.
1 Nisan 2024

Fenerbahçe taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayseri İl Güvenlik Kurulu'nun aldığı karar gereği Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmayacağı açıklandı. Fenerbahçe Kulübü, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada bu kararı 'kabul edilemez' olarak değerlendirdi. Daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmiş ve 'Hükümet istifa' sloganları nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti.
28 Şubat 2023

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, futbol maçlarının seyircisiz oynanması tartışmalarına değinerek, suçlama ve aşağılamadan uzak durulması gerektiğini belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, bazı maçlardaki 'Hükümet istifa' tezahüratları sonrası futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması yönündeki talebi ve Beşiktaş kulübü üyeliğinden istifası sonrası Güneş, sportif yarışın önemine ve karşılıklı fikir alışverişinin gerekliliğine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin karşılaştığı deprem gibi sorunlara birlikte çözüm bulunması gerektiğini ve yetkililerin mesajlarının iyi verilip algılanması gerektiğini ifade etti.
27 Şubat 2023

Galatasaray Divan Kurulu üyesi Fırat Develioğlu, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta ve yakın çevresi hakkında suç duyurusunda bulundu. Develioğlu'nun avukatı Eser Çömlekçioğlu, Galatasaray ve Türk futbolunun menfaatlerini koruma amacıyla bu adımın atıldığını belirtti. Suç duyurusu, Lale Orta'nın beIN Sports'a baskı yaparak yorumcuları tehdit ettiği ve VAR odasından bir görüntüyü maç özetine koydurduğu iddiaları üzerine yapıldı. Orta ise iddiaları yalanlamıştı.
8 Nisan 2023

Fenerbahçe, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, kulübü 'FETÖ' ile suçlamasının ardından suç duyurusunda bulundu. Bu suçlama, iki kulüp arasındaki gerilimi daha da artırdı. Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Özbek'in suçlamalarına sert bir yanıt vermişti. Fenerbahçe, Özbek'in toplumu kin ve düşmanlığa teşvik ettiğini iddia ederek, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
28 Şubat 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası hükümete yönelik öfke, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganlarıyla tribünlere yansıdı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu sloganlar üzerine Beşiktaş üyeliğinden istifa etti ve bazı MHP'li üyeler de aynı kararı aldı. Futbol kulüpleri slogan atılmasını kınarken, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu bu sloganları 'provokasyon' olarak nitelendirdi ve spor sahalarının siyaset alanı olmadığını belirtti.
27 Şubat 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları sonrasında, bu sloganları kınayan ve stadyumlarda siyaset yapılmaması gerektiğini savunan spor kulüplerinin yönetim kurullarında AKP ve MHP'li isimlerin bulunduğu ortaya çıktı. Erzurumspor, Çaykur Rizespor, Başakşehir, Kayserispor, Konyaspor, Alanyaspor, Ümraniyespor ve Afyonspor gibi kulüplerin yönetimlerinde yer alan bu isimlerin, çeşitli siyasi bağlantıları ve görevleri bulunuyor.
28 Şubat 2023

Fenerbahçe, Galatasaraylı futbolcu Mauro Icardi'nin Ankaragücü maçında rakip taraftara yönelik uygunsuz hareketi sonrası Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından verilen bir maçlık men ve 19 bin 500 lira para cezasına tepki gösterdi. Fenerbahçe, bu cezanın hafif olduğunu ve tarafsız olması gereken kurumların bu duruşuyla Türk futbolunda bir takımı kayırma eğiliminde olduğunu iddia etti. Kulüp, bu durumun sadece Ankaragücü tribünlerine değil, Türk sporuna ve tüm sporseverlere yapılan bir saygısızlık olduğunu belirtti.
26 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a iki ayrı gerekçeyle toplam 90 gün, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e ise 45 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Ali Koç, Fenerbahçe Kulübü'nün resmi sitesindeki bir paylaşım ve Kulüpler Birliği Vakfı toplantısından sonra yaptığı açıklamalar nedeniyle cezalandırıldı. Galatasaray Kulübü ve başkanı Dursun Özbek de benzer bir paylaşımdan dolayı ceza aldı. Her iki kulüp de ayrıca 600 bin lira para cezasına çarptırıldı.
23 Kasım 2023
İşaretlediklerim