Emniyet Genel Müdürlüğü, Sabah gazetesinin Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nün yasa dışı dinleme yaptığı iddiasını yalanladı. Sabah gazetesinin Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün 280 kişiyi yasa dışı olarak dinlediğini öne sürmüştü. İddialar arasında üst düzey siyasiler ve gazetecilerin de bulunduğu belirtilmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü, bu iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.
15 Mayıs 2024

Sedat Ergin, Ankara Emniyeti çevresindeki son gelişmelerin İçişleri Bakanı Yerlikaya için zorlu bir sınav olduğunu belirtti. Yerlikaya'nın mülkiye müfettişlerinin raporunu şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmasının önemine vurgu yaptı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma açıp tutuklamalara gitmesi, İçişleri'nin raporunun önemini azaltmıyor. Ergin, devlet kadrolarında liyakatin önemine dikkat çekti.
22 Mayıs 2024

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle bağlantılı gizli tanık soruşturması kapsamında altısı emniyet mensubu 11 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. Gizli tanık Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alınmış ve daha sonra tutuklanmıştı. İddianame Ankara 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi ve şüpheliler çeşitli suçlardan yargılanacak. Savcılık, bazı şüpheliler hakkındaki soruşturmaları ayırdı.
29 Haziran 2024

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanığı hükümet aleyhine ifade vermeye zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan polis müdürlerinden biri adli kontrolle serbest bırakıldı. Gizli tanık Serdar Sertçelik, polis müdürlerinin kendisinden hükümetten bazı kişilerin adını vermesini istediklerini iddia etmişti. Bu iddiaların ardından Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alındı ve evlerinde arama yapıldı. Ankara Organize Şube Müdürü Kerem Öner, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
16 Mayıs 2024

Mehmet Yılmaz, Sinan Ateş cinayeti ve sonrasında yürütülen soruşturma sürecinin, Recep Tayyip Erdoğan'ın yönettiği ülkede bir gizli örgütün rahatça faaliyet gösterebildiğini ortaya koyduğunu iddia ediyor. Yılmaz, bu örgütün organize bir şekilde cinayet işleyebildiğini, devletin polis gücünü kullanarak katilleri koruyabildiğini ve siyasi bağlantıları sayesinde cezasız kaldığını belirtiyor. Ayrıca, cinayetin ardından katillerin kaçırılması ve izlerinin silinmesi için legal bir partiye ait araçların kullanıldığını vurguluyor.
8 Temmuz 2024

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, gazeteci Erk Acarer'in Köfteci Yusuf ile ilgili sorusuna, bu kişiyle sadece bir kez görüştüğünü ve çayını bile içmediğini belirterek yanıt verdi. Tarım ve Orman Bakanlığı, Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti tespit edildiğini açıklamıştı. Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş, bu iddiaların bir kumpas olduğunu savundu. Sedat Peker'in adı, geçmişte Köfteci Yusuf'un işyerlerine çökme girişimi iddialarında da geçmişti.
10 Ekim 2024

İçişleri Bakanlığı müfettişleri, 'anayasal düzenin değiştirilmesi girişimi' iddiasıyla başlattıkları soruşturma çerçevesinde, ifade alınacak polis memurlarının odalarından çıkmalarını yasaklayarak, şüphelilerin birbirleriyle iletişim kurmalarını engelledi. Soruşturma sürecinde işkence ve usulsüz işlemler yapıldığı iddiaları da araştırılmakta. Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik ve diğer yetkililer, müfettişlerin ön raporu sonrasında görevlerinden uzaklaştırıldı. Bu durum, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç'in konumunu zorlaştırdı.
10 Mayıs 2024

Sedat Şahin, evinde patlayıcı maddeler bulunmasına rağmen tahliye edildi ve bu durumun siyasi olduğu iddia edildi. Barış Saral, Şahin'in tahliyesinin rüşvetle yapıldığını mahkemede dile getirdi ve bu konuşmanın görüntüleri sosyal medyada yayıldı. Genç gazeteci Furkan, bu duruşmanın tutanaklarını haberleştirince 'terörle mücadele eden kamu görevlisini hedef göstermek' suçlamasıyla tutuklandı. Bu olay, adalet sisteminde rüşvet iddialarını ve basın özgürlüğü konularını gündeme getirdi.
11 Kasım 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında adı geçen üst düzey emniyet mensuplarıyla ilgili müfettiş raporunun savcılığa teslim edildiğini açıkladı. Soruşturma kapsamında, gizli tanık Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alınmış ve sekiz kişi gözaltına alınmıştı. Ankara Organize Şube Müdürü Kerem Öner adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, yedi şüpheli tutuklanmıştı. Yerlikaya, raporun kriminal ve jandarma işbirliği ile hazırlandığını ve sürecin yargıya intikal ettiğini belirtti.
21 Mayıs 2024

Avukat Deniz Bayram, deprem soruşturmaları kapsamında kaç kamu görevlisine soruşturma açıldığını öğrenmek için yaptığı bilgi edinme başvurusunun İçişleri Bakanlığı tarafından 'soruşturma gizli' yanıtıyla reddedildiğini belirtti. Adalet Bakanlığı'nın itirazı kabul etmesi üzerine İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı'na karşı dava açtı. Bayram, 6 Şubat depremleri sonrası yürütülen soruşturmalarda 34 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni verildiğini ve bilgi edinme taleplerinin çoğunun reddedildiğini söyledi.
28 Temmuz 2024

Ankara'da, Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütüne ilişkin devam eden dava kapsamında, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli üç üst düzey emniyet görevlisi hakkında soruşturma açıldı. İçişleri Bakanlığı, bu görevlilerin organize suçlarla mücadelede ihmalleri olduğunu belirterek görevden uzaklaştırıldıklarını duyurdu. Soruşturma sürecinde, yurt dışına kaçan gizli bir tanığın kaçırılmasında ihmali olan diğer kamu görevlileri hakkında da işlemler sürüyor.
11 Mayıs 2024

Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde üç üst düzey emniyetçinin görevden alınmasını, AK Parti'ye yönelik bir kumpas olarak değerlendirdi. İddialara göre, dört polis memuru organize suç örgütü liderinin avukatıyla görüşüp İzmir'de yemek yedi. İçişleri Bakanlığı, bu iddialar üzerine üç üst düzey emniyetçiyi görevden uzaklaştırdı. Şimşek, bu durumu AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir operasyon olarak nitelendirdi.
9 Mayıs 2024

Danıştay, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Nisan 2021'de yayınladığı ve halkın eylemler sırasında cep telefonuyla ses ve görüntü kaydetmesini engelleyen genelgesini iptal etti. Bu genelge, polislerin orantısız şiddet görüntülerinin artması üzerine çıkmış ve gazetecilik örgütleri tarafından eleştirilmişti. Diyarbakır Barosu tarafından paylaşılan kararda, iptalin haberleşme ve basın hürriyeti haklarının kanunla sınırlanması gerektiği gerekçesiyle yapıldığı belirtildi. Danıştay daha önce de bu genelgenin yürütmesini durdurma kararı almıştı.
8 Mayıs 2024

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanık S.S'nin ifadeleri doğrultusunda Ankara il emniyet müdür yardımcısı, organize suçlarla mücadele şube müdürü ve müdür yardımcısı ile bir kamu görevlisi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler geçen hafta görevden uzaklaştırılmıştı. Başsavcılık, soruşturmanın titizlikle sürdüğünü bildirdi.
15 Mayıs 2024

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 'Yenidoğan çetesi' olarak adlandırılan bir suç örgütüne karşı yürütülen soruşturmanın detaylarını paylaştı. Bakan, çetenin bebekleri ihmal ederek ölümlerine sebep olduğunu ve bu durumu gizli operasyonlarla çökerttiklerini belirtti. Soruşturma, bir CİMER ihbarıyla başlamış ve 41 kişi gözaltına alınmış, 22'si tutuklanmıştır. Bakan, bu tür olayların tekrarlanmaması için denetimlerin sıkılaştırıldığını ve vatandaşların endişelenmemesi gerektiğini vurguladı.
19 Ekim 2024

Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Adnan Oktar suç örgütü üyeleri için sahte işkence raporu hazırladığı iddialarına Diken'e konuşarak yanıt verdi. Fincancı, işkenceyi meşrulaştırmak için belgeselin araç olarak kullanıldığını belirtti ve hekimlik yemini gereği kimseye adres sormadan, taraf gözetmeksizin işkenceyi belgelediğini vurguladı. Ayrıca, işkence raporlarının mahkemede etkili olmadığını, yargının işkenceyi örtbas ettiğini ifade etti. Fincancı, işkenceye karşı mücadele edenlerin kriminalize edilip düşmanlaştırılmaya çalışıldığını da ekledi.
12 Şubat 2024

Ferhat Aydoğan, İçişleri Bakanlığı'nın logosunu kullanarak sahte kimlik kartları bastırdığı ve bu kartlarla dolandırıcılık yapmaya çalıştığı gerekçesiyle tutuklandı. Aydoğan, sosyal medyada yapılan bir ihbar üzerine Adana İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aydoğan ve beraberindeki iki kişinin tutuklandığını duyurdu. Aydoğan'ın daha önce organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın basın danışmanı olduğu iddia edilmişti.
12 Temmuz 2024

Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı, organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın avukatıyla görüşüp İzmir'de yemek yedikleri iddiaları üzerine görevden uzaklaştırıldı. İçişleri Bakanlığı, iddiaların açıklığa kavuşturulması amacıyla bu kararı aldığını duyurdu. Soruşturmanın selameti için bu adım atıldığı ve Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiği belirtildi.
9 Mayıs 2024

Cem Küçük, bir televizyon programında, terörle mücadelede görev almış bir polis memurunun ismini açıklayarak, bu kişiyi potansiyel bir hedef haline getirdi. Terörle Mücadele Kanunu'nun 6. maddesi, terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerinin kimliklerini açıklayan veya yayımlayan kişilere ceza öngörüyor. Ancak, bu duruma rağmen Cem Küçük hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılmamıştır. Barış Pehlivan, bu durumu eleştirerek, yargının ve ilgili yasal mekanizmaların etkinliğini sorguluyor.
14 Şubat 2024

Tolga Şardan'ın yazısında, MİT'in Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği FETÖ'nün mahrem imamı Garson kod adlı kişiden elde edilen verilerin bazı üst düzey polis müdürlerini rahatsız ettiği iddia ediliyor. Bu rahatsızlık nedeniyle, MİT'e dolaylı bir operasyon yapılmasının planlandığı öne sürülüyor. Ayrıca, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik'in oğlu için koruma kararı aldırdığı ve bu kararı almak için tehdit altında olduğuna dair özel ifade aldırdığı iddia ediliyor. Bu gelişmelerin Emniyet'te yeni bir tasfiye hareketine yol açabileceği belirtiliyor.
17 Mayıs 2024
İşaretlediklerim