Arnavutköy'de, Kuzey Marmara Otoyolu'nda bir otomobilin tıra arkadan çarpması sonucu iki Türk Hava Yolları pilotu hayatını kaybetti, bir pilot yaralandı. Kazada hayatını kaybeden pilotlar Ekin Güneş ve Oğuzhan Dağ olarak belirlendi. Yaralanan pilot Ersal E. hastaneye kaldırıldı. Tır şoförü Şeref A. ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
19 Aralık 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay Havalimanı'ndan Gaziantep Havalimanı'na gitmek üzere havalanan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait bir helikopterin Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde düştüğünü ve kazada iki pilotun hayatını kaybettiğini, bir teknisyenin yaralandığını açıkladı. Olay yerine çok sayıda sağlık, arama kurtarma, UMKE, AFAD ve jandarma ekibi sevk edildi. Yaralı teknisyen kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.
4 Şubat 2024

Milli Savunma Bakanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir F-4 savaş uçağının parçasının Ankara'da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) ait bir otoparka düştüğünü bildirdi. Uçağın Eskişehir meydanına güvenli bir şekilde indiği ve olayda herhangi bir can kaybı veya yaralı olmadığı belirtildi. Olayla ilgili teknik inceleme devam ediyor.
4 Eylül 2023

ABD'den İspanya'ya giden Delta Havayolları'nın 194 sayılı seferi, bir yolcunun ishal olması nedeniyle kalkıştan iki saat sonra Atlanta Havalimanı'na geri döndü. Pilot, 'biyolojik tehlike' ihbarında bulundu. Delta Havayolları, uçakta 'tıbbi bir durum' olduğunu doğruladı. Uçuş, uçağın temizlenmesinin ardından bir gün gecikmeli olarak gerçekleşti.
6 Eylül 2023

Bursa'da Yenişehir Havaalanı apron kısmına düşen özel bir uçuş okuluna ait iki kişilik eğitim uçağında bulunan iki pilot hayatını kaybetti. Bursa Valiliği, kazayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı. Olay, yerel ve ulusal medyada geniş yankı buldu.
23 Eylül 2024

Yeniden Refah Partisi'nin Düzce adayı olan şarkıcı Davut Güloğlu'nun paramotorla gerçekleştirdiği tanıtım denemesi sırasında, pilot B.E'nin kullandığı paramotor havada arızalandı. Arapçiftliği Mahallesi mevkisinde elektrik tellerine takılarak asılı kalan paramotor, pilotun yaklaşık 4 metre yükseklikten kendi imkanlarıyla inmesiyle sonuçlandı. Pilot kazayı yara almadan atlattı. İl Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği olayla ilgili araştırma başlatırken, elektrik kesintisi yaşanan mahallede arızanın giderilmesi için çalışmalar sürüyor.
30 Mart 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla bir kişi hayatını kaybetti, ikisi çocuk olmak üzere yedi kişi yaralandı. Kazada, 25 kabinde bulunan 184 kişi saatlerce mahsur kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kurtarma çalışmaları için gece görüşlü helikopterlerin bölgeye gönderildiğini açıkladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kazayı araştırmak üzere bir heyetin bölgeye gönderildiğini ve ilgili belediye başkanları ile koordinasyon halinde olduklarını duyurdu.
12 Nisan 2024

TRT Haber'in bildirdiğine göre, Konya'da bir askeri eğitim uçağı düşmüş ve olay yerine çok sayıda kurtarma ve güvenlik ekibi sevk edilmiştir. Olayın detayları ve olası kayıplar hakkında henüz daha fazla bilgi verilmemiştir. Yetkililer, olayla ilgili soruşturma başlatmış ve bölgede güvenlik önlemleri artırılmıştır.
14 Mart 2024

Adana'nın Kozan ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale etmek için su almaya çalışan bir helikopter düştü. Helikopterde bulunan beş personel kazadan sağ kurtarıldı ve sağlık durumları iyi. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, helikopterin su alımı sırasında kaza yaptığını ve sadece helikopterin suya düştüğünü belirtti. Olay, bölgedeki yangınla mücadele çalışmalarını etkiledi.
2 Ağustos 2024

Kapadokya'da turistlere yönelik tur için havalanan bir sıcak hava balonu, inişe geçtiği sırada park halindeki bir otomobile çarptı. Olay, Nevşehir'in Göreme beldesinde Aşk Vadisi yakınlarında meydana geldi. Pilotun tekrar ateşleme yaparak balonu yükseltmesiyle, balon farklı bir noktaya güvenli bir şekilde indi. Kaza anı çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
21 Eylül 2024

Kayseri’de 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait SF-260D tipi bir askeri eğitim uçağı düştü. Milli Savunma Bakanlığı, mürettebatı kurtarmak için arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. Uçağın düşme nedeni henüz bilinmiyor.
4 Haziran 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla bir kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Sekiz kişi kayalık alana düşerken, mahsur kalanların tamamı saatler sonra kurtarıldı. İçişleri Bakanı, kazadan sonra vagonlarda 184 kişinin mahsur kaldığını açıkladı.
13 Nisan 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik kabini düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan tesiste, bir direğin devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 25 kabinde toplam 184 kişi mahsur kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gece uçuş kabiliyetine sahip helikopterlerin bölgeye sevk edildiğini ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
12 Nisan 2024

Avcılar'da Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri durağında bekleyen bir metrobüse arkadan gelen başka bir metrobüs çarptı. Kazada iki kişi hafif yaralandı ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle Küçükçekmece istikametinde metrobüs seferleri kısa süreliğine aksadı, ancak araçların yoldan çekilmesiyle seferler normale döndü.
21 Eylül 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Kazada, 16 kabinden 128 kişi tahliye edilirken, sekiz kabinde 43 kişi kurtarılmayı bekliyor. Kurtarma çalışmalarına çeşitli kurum ve kuruluşlardan 543 arama kurtarma personeli, yedi helikopter, bir askeri kargo uçağı, 108 araç ve altı ambulans katılıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve jandarma helikopterleri de kurtarma çalışmalarında aktif rol alıyor.
13 Nisan 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik kabini, henüz belirlenemeyen bir nedenle direklerden birinin devrilmesi sonucu düştü. Kazada bir kişi hayatını kaybetti, yedi kişi yaralandı. Olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar arasında iki çocuk bulunuyor.
12 Nisan 2024

Trabzon-Bursa seferini yapan AJet uçağı, iniş takımlarının açılmaması nedeniyle Bursa Yenişehir Havalimanı'na inemedi. Pilotlar, İstanbul Havalimanı'na yönelerek iniş izni istedi ve ikinci denemede sorunsuzca iniş yaptı. Uçağın indiği bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi, yolcular tahliye edildi ve uçak bakım için hangara çekildi.
2 Ağustos 2024

Yargıtay, 2007 yılında Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen ve 57 kişinin ölümüne neden olan yolcu uçağı kazasıyla ilgili olarak, Atlasjet Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Tuncay Mustafa Doğaner ile uçuş işletme sorumlusu Mehmet Şerif Erbilgin'e verilen 5 yıl 10'ar ay hapis cezalarını onadı. Bu kararla birlikte, 17 yıl süren dava süreci sona erdi ve dosya kapandı.
12 Mart 2024

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Güzelyurt kentinde askeri bir araç, bir otomobille çarpıştıktan sonra devrildi. Kazada bir asker hayatını kaybederken, 11 asker yaralandı. Yaralılar bölgedeki hastanelere kaldırıldı ve kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
22 Ağustos 2024

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında göçmenleri taşıyan bir lastik botun motor arızası yapması sonucu battığı bildirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, 14 kişinin kurtarıldığını ve altı kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Arama kurtarma çalışmaları kapsamında iki insansız hava aracı, bir helikopter, üç bot ve iki dalış timi bölgeye sevk edildi. Arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.
31 Mayıs 2024
İşaretlediklerim