Eski ABD Başkanı Donald Trump, iki buçuk yıl sonra ilk kez Twitter'da bir mesaj paylaştı. Trump'ın Twitter hesabı, 2020 ABD seçimlerinden sonra Kongre binasını basan Trump destekçileri nedeniyle kapatılmıştı. Geçtiğimiz yıl Twitter'ı satın alan Elon Musk, Trump'ın hesabını tekrar açmıştı. Ancak Trump, Twitter'a geri dönmeyeceğini belirtmiş ve paylaşımlarını kendi kurduğu 'Truth Social' adlı sosyal medya hesabında yapmıştı.
25 Ağustos 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adayı olabilmek için gereken 100 bin imzayı dördüncü gününde topladı. İnce, daha önce ilk günde bu sayıya ulaşacaklarını iddia etmişti ancak dördüncü güne kadar bu başarılamamıştı. İnce, planlı bir şekilde hareket ettiklerini ve AKP'li seçmenlerin yardım ettiği yönünde iddiaların önüne geçmek için bilinçli olarak ilk günde toplamadıklarını belirtti. İmza süreci 27 Mart 2023 Pazartesi günü saat 20:00'de sona erecek.
25 Mart 2023

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Nashville'deki Bitcoin Konferansı'nda ABD'yi 'gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü' yapma sözü verdi. Trump, ABD'nin kripto para ve Bitcoin teknolojisini benimsememesi halinde Çin'in bu alanda egemen olacağını belirtti. Göreve gelir gelmez Bitcoin ve kripto başkanlık danışma konseyi atayacağını ve bu konseyin şeffaf düzenleyici yönetmelikler hazırlayacağını söyledi. Ayrıca, ABD hükümetinin sahip olduğu tüm Bitcoinleri elinde tutacağını ve kripto paranın hızla yükseleceğini iddia etti.
28 Temmuz 2024

Elektrikli araç üreticisi Tesla, CEO Elon Musk'ın pazar payını artırma hedefi doğrultusunda 2023 yılında altı defa fiyat indirimine gitti. Model 3'ün fiyatı 63 bin dolardan 40 bin doların altına düşerken, Model S ve Model X modellerinin ABD'deki fiyatları yüzde 20 oranında azaldı. Analistler, Tesla'nın bu stratejiyle kısa vadeli mali durumunu riske atabileceğini ve kar marjlarını düşürdüğünü belirtiyor. Tesla'nın karı yıllık yüzde 24 düşüşle 2,5 milyar dolara gerilerken, hisseleri de yaklaşık yüzde 10 değer kaybetti. Ayrıca, Tesla'nın Y modeli 4 Nisan itibarıyla Türkiye'de de satışa sunuldu.
24 Nisan 2023

Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg, Twitter'ın sahibi Elon Musk'a kafes dövüşü yapmak için meydan okudu. Meydan okuma, Musk'ın Zuckerberg'in Twitter'a rakip bir uygulama geliştirdiği iddiasına yanıt olarak bir Twitter kullanıcısının yaptığı yorum üzerine gerçekleşti. Musk, kafes dövüşüne hazır olduğunu belirtti ve Zuckerberg de Instagram hesabından bu teklifi kabul ederek Musk'a 'konum gönder' mesajı yolladı.
22 Haziran 2023

Meta, ABD Başkanı Joe Biden’ın çalışma ekibi ve Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’la ilişkili bazı kişilerin WhatsApp hesaplarının İranlı gruplar tarafından hedef alındığını duyurdu. Trump’ın seçim kampanya ekibi, e-posta adreslerinin İran tarafından saldırıya uğradığını iddia etti. Meta, hedeflenen hesapların ele geçirildiğine dair kanıt bulunmadığını ve kötü niyetli hesapların kapatıldığını belirtti. Bu olay, ABD seçim kampanyalarına yönelik siber güvenlik tehditlerini gündeme getirdi.
24 Ağustos 2024

Twitter'ın sahibi Elon Musk, yapay zeka aracılığıyla veri çekme ve sistem manipülasyonunu önlemek amacıyla tweet görüntüleme sayısına günlük kota getirdiğini duyurdu. Onaylı hesaplar için 6 bin, onaysız hesaplar için 600 ve yeni onaysız hesaplar için 300 olarak belirlenen kotanın kullanıcı tepkileri üzerine artırıldığı açıklandı. Ancak bu durum kullanıcıların tepkisini dindirmedi ve birçok kişi Twitter'ı terk ederek BlueSky Social, Truth Social ve Mastodon gibi alternatif platformlara geçiş yaptı. 'Goodbye Twitter' etiketi ABD'de trend topic oldu.
3 Temmuz 2023

Twitter CEO'su Elon Musk, platformda mavi tikli ve mavi tiki olmayan hesaplar için günlük gönderi görüntüleme sınırlaması getirdi. Mavi tikli olmayan hesaplar için günlük sınır başlangıçta 600 iken, daha sonra 800'e çıkarıldı; mavi tikli hesaplar için ise sınır 6 binden 8 bine yükseltildi. Musk, bu sınırlamayı kullanıcıların sosyal medya bağımlılığını azaltmak ve onlara dışarı çıkmaları için teşvik etmek amacıyla yaptığını belirtti.
2 Temmuz 2023

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, 13 Temmuz'daki suikast girişimi sonrası ilk açık hava mitingini Kuzey Carolina'da kurşun geçirmez cam arkasında gerçekleştirdi. Konuşmasında Demokrat Parti'nin başkan adayı Kamala Harris'i eleştirerek, Harris'in sınırları açmak istediğini ve başkan olması halinde ülkeye milyonlarca göçmenin geleceğini iddia etti. Ayrıca, eski ABD başkanı Barrack Obama'nın kendisi hakkında yaptığı yorumlara tepki gösterdi ve Obama'yı 'terbiyesiz' olarak nitelendirdi.
22 Ağustos 2024

Twitter CEO'su Elon Musk, mavi tik uygulamasında değişiklik yaparak, aylık 8 dolar ödeyerek mavi tik alan hesapların platformda öncelikli hale geleceğini duyurdu. Daha önce mavi tik, ünlü kişiler ve gazeteciler gibi doğrulanmış hesapları belirtmek için kullanılırken, şimdi herkesin satın alabileceği bir özellik haline geldi. Musk, bu değişiklikle bot hesaplarla mücadele edileceğini iddia etmiş, ancak bot hesapların da kurallara uydukları sürece mavi tik alabileceklerini belirtmişti. Mavi tikli hesaplara ayrıca tweet düzenleme, uzun tweet atma ve daha az reklam gibi ayrıcalıklar da tanındı.
25 Nisan 2023

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk'ı TEKNOFEST'e davet etti. Kacır, Musk'ın Türkiye'ye gelmesi durumunda onu ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti. Bu davet, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın New York'ta Musk ile yaptığı görüşmenin ardından geldi. Erdoğan, bu görüşmede Musk'a Tesla'nın 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurması için çağrı yapmış ve SpaceX ile Türkiye'nin uzay programı kapsamında işbirliği imkanlarının olabileceğini belirtmişti.
28 Eylül 2023

Associated Press (AP) ve NORC Halkla İlişkiler Merkezi tarafından yapılan ankete göre, ABD'li seçmenlerin yüzde 48'i Kamala Harris'i, yüzde 41'i ise Donald Trump'ı destekliyor. Demokrat seçmenlerin yüzde 83'ü Harris'i desteklerken, Cumhuriyetçilerin yüzde 80'i Trump'ın kazanacağı görüşünde. Harris kadın seçmenler arasında daha popülerken, Trump erkekler tarafından daha çok tercih ediliyor. Anket, Harris'in başkan adaylığını garantilediğini gösteriyor.
19 Ağustos 2024

ABD'li milyarder işadamı Elon Musk, Kaliforniya'da kabul edilen cinsel kimlik yasasının ardından SpaceX ve X genel merkezlerini Teksas'a taşıma kararı aldı. Musk, bu yasayı 'bardağı taşıran son damla' olarak nitelendirdi. Yasa, okulların öğrencilerin cinsiyet değiştirme ve yeni cinsiyet zamiriyle anılma taleplerini ailelere bildirmesini yasaklıyor. Bu karar, her iki şirkette de çalışan binlerce kişiyi etkileyecek.
17 Temmuz 2024

Donald Trump, Güney Carolina'da yüzde 60 oy alarak dört eyalette zafer kazandı ve gelecek hafta 16 eyalette daha benzer bir başarı bekleniyor. Partisi tarafından desteklenen Trump, karşılaştığı davalardan güç kazanıyor gibi görünüyor. Öte yandan, mevcut başkan Joe Biden, politikaları, yaşlılığı ve sıkça yaptığı gaflar nedeniyle kendi seçmen kitlesinden bile tam destek göremiyor. Trump'ın Ocak ayında yeniden ABD'nin başkanı olması ve daha güçlü iddialarla geri dönmesi olası görünüyor.
28 Şubat 2024

ABD'li milyarder Elon Musk, Twitter'ın sahibi olduktan sonra platformun logosunu, daha önce tweet'leriyle değer kazandırdığı Dogecoin adlı kripto paranın logosuyla değiştirdi. Dogecoin, piyasa hacmini son bir yılda 80 kat artırarak 2 milyar doları aşmıştı. Musk, geçmişte attığı tweet'lerle Bitcoin, Dogecoin ve Shiba gibi kripto paraların fiyatlarında dalgalanmalara neden olmuştu. Twitter'dan resmi bir açıklama yapılmazken, Musk kendi hesabından bu değişikliğe dair bir gönderi paylaştı.
3 Nisan 2023

Avrupa Birliği'nin yürütme organı Avrupa Komisyonu'nun üyesi Thierry Breton, Twitter'da İsrail-Filistin savaşıyla ilgili yanıltıcı paylaşımlara karşı önlem alması için Elon Musk'a 24 saat süre verdi. Avrupa Birliği Dijital Hizmetler Yasası, sosyal medya platformlarına yasadışı içerikleri kaldırma ve kamu güvenliğini tehlikeye atıcı risklerle mücadele etme yükümlülüğü getiriyor. Musk, Breton'a yanıt olarak açık kaynak kullanımının ve şeffaflığın şirket politikası olduğunu belirtti ve ihlallerin listesini talep etti.
11 Ekim 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın İran ile ilgili ironik bir tweet'ini retweet'ledi. Musk, tweet'inde İran'ın çevresindeki ABD askeri üslerini gösteren bir meme paylaştı ve 'İran savaş istiyor. Bakın ülkelerini askeri üslerimize ne kadar yakın kurmuşlar' ifadesini kullandı. Şimşek, bu paylaşımı retweet'ledi.
28 Ekim 2023

ABD'li otomobil üreticileri Ford ve General Motors'un Tesla'nın şarj sistemini benimsemesiyle ilgili haberlerin ardından Tesla hisseleri iki haftada yüzde 40'tan fazla artış gösterdi. Bu süreçte Tesla'nın piyasa değeri 200 milyar doların üzerinde arttı. Ancak hisselerdeki bu yükseliş serisi, sonrasında bir düşüşle sona erdi. Tesla'nın sahibi Elon Musk'ın Twitter CEO'luğunu bırakması da hisselerdeki yükselişi tetikleyen faktörlerden biri olarak görülüyor.
15 Haziran 2023

Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, rakibi Kamala Harris'in ekonomi politikalarını eleştirerek, Harris'in konuşmasını Sovyetler Birliği'nin ekonomik sistemine benzetti ve onu komünist olmakla suçladı. Harris'in ekonomi politikaları, market ürünleri ve reçeteli ilaçların maliyetini düşürmeyi, uygun fiyatlı konutların artmasını ve orta sınıf için vergilerin azaltılmasını hedefliyor. Harris, Trump'la 10 Eylül'de canlı yayına çıkmayı kabul etti ve kampanyasına bir haftada 200 milyon dolar topladı.
18 Ağustos 2024

Amerikan medyasının büyük bölümüne göre, Demokrat aday Kamala Harris, dün akşamki münazarada Cumhuriyetçi aday Donald Trump’a kıyasla daha iyi performans gösterdi. Harris, kürtaj, göçmenler ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi konularda Trump’ın söylemlerini geri püskürttü ve daha dengeli mesajlar verdi. Ancak, CNN, Washington Post ve New York Times gibi ana akım medyadaki haberlerde, münazaranın kararsız seçmen üzerinde büyük bir etki yaratmadığı belirtiliyor. Ülkedeki anketlerde Harris ve Trump’ın oy oranları hala birbirine çok yakın.
11 Eylül 2024
İşaretlediklerim