İstanbul Sultangazi'de Cebeci Camii imamı Murat Gündoğdu'nun cuma hutbesinde cemaate silahlanma çağrısı yaptığı iddia edilen görüntüler ortaya çıktı. Gündoğdu'nun, 'Silahlarınızı hazırlayın, 28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın' dediği ve 'Ermeni döllerinden' bahsettiği görüntüler sosyal medyada ve bazı medya mecralarında yayımlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı, konuyla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını açıkladı.
21 Mayıs 2023

Denizbank, bir şube müdürünün tutuklanması üzerine patlak veren dolandırıcılık skandalıyla ilgili olarak eski Galatasaraylı futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak ve eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin hakkında tefecilik, nitelikli dolandırıcılık ve vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla suç duyurusunda bulundu. Banka, şikayet ettiği kişilerin soruşturma kapsamında sunduğu belgelerin Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından incelenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, suç duyurusu dilekçesinde İnan, Çolak ve Çetin'in soruşturma kapsamında gerçeğe aykırı beyanda bulundukları iddia edildi.
2 Kasım 2023

Cumartesi Anneleri'nin 700. hafta eyleminde polis müdahalesi sonucu yaralanan Aydın Aydoğan için Anayasa Mahkemesi hak ihlali kararı verdi ve 60 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verildi. 2018'de Beyoğlu kaymakamlığı tarafından yasaklanan eylemde polis müdahalesi olmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu müdahaleyi savunmuştu. Aydoğan'ın şikayeti üzerine savcılık takipsizlik kararı vermiş, ancak AYM, savcılığın ve sulh ceza hakimliğinin etkili bir soruşturma yürütmediğine hükmetti. Aydoğan'ın Soylu hakkındaki suç duyurusu ise hala Ankara başsavcılığında açık durumda.
23 Nisan 2023

İzmir'de, borsa ve kripto para piyasasında yaklaşık 2 bin 500 kişiyi dolandırarak 2,5 milyar lira topladığı iddia edilen bir saadet zinciri operasyonu kapsamında, aralarında işadamı Sedat Ocakçı ve eşinin de bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, yatırımcılara borsa ve kripto piyasasında para kazandırma vaadiyle ve bir dron fabrikası kurarak kar payı dağıtma vaadiyle para topladıkları öne sürülüyor. Operasyon, Ocakçı'nın Adana'da yurt dışına çıkmaya hazırlanırken yakalanmasıyla sonuçlandı.
8 Şubat 2024

İstanbul Eyüpsultan'da, toplam 20 kediye kezzap ve asit döktüğü belirlenen bir kişiye 91 bin 80 lira para cezası kesildi. Şüpheli Murat Ö., Eyüp Sultan Camisi çevresinde asit dökerken yakalandı ve Eyüpsultan Polis Merkezi Amirliğine getirildi. Şüphelinin toplamda altı suç kaydı bulunuyor.
7 Ağustos 2023

Uçankuş TV ve internet sitesinin sahibi Can Tanrıyar, iktidardan isimler hakkında iddialarda bulunan Muhammed Yakut'a bilgi, belge ve fotoğraf aktardığı iddiasıyla tutuklandı. İstanbul Başsavcılığı, Yakut'un videoları sonrası soruşturma başlattı ve Tanrıyar'ın Yakut ile birlikte hareket ettiği iddialarını soruşturuyor. Tanrıyar'ın evinde yapılan aramada Yakut'a yazılmış bilgi ve belgeler bulundu. Tanrıyar, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.
29 Nisan 2023

İstanbul'da eski Denizbank şube müdürü Seçil Erzan'ın, aralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu birçok kişiyi dolandırdığı iddia edilen skandalda, tutuklanmasına yol açan işadamının 5 milyon dolarlık şikayeti ve toplamda 80 milyon dolarlık zararın olduğu belirtiliyor. Erzan'ın, müşterilerine 'özel bir fon' vaadiyle yatırım topladığı, ancak bu fonun gerçekte var olmadığı ve yeni yatırımcıların parasıyla önceki yatırımcılara 'kazanç' gösterdiği ifade ediliyor. Ayrıca, Erzan'ın kredi kullandırma ve belgede sahtecilik gibi suçlarla da itham edildiği, Denizbank'ın ise mağdurlarla 'sağırlar diyaloğu' içinde olduğu ve şubelerin teftişten geçirildiği aktarılıyor.
21 Nisan 2023

İzmir merkezli 18 ilde gerçekleştirilen kripto para dolandırıcılığı operasyonunda, taklit internet siteleri üzerinden mağdurların hesaplarını ele geçirdiği iddia edilen 48 şüpheliden 19'u tutuklandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 14'ü serbest bırakılırken, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 15 kişi oldu. Şüphelilerin sahte siteler kurduğu, sahte reklam logoları oluşturduğu ve haksız yere 50 milyon lira kazanç sağladıkları iddia ediliyor.
18 Mart 2023

Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklu mali müşaviri ve aynı zamanda avukat olan Ahmet Gün, 'kara para aklama' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 'etkin pişmanlık' hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek itirafçı oldu. İstanbul Anadolu Adliyesi'nde ifade veren Gün, Polat çiftine ait şirketlerin sahte fatura düzenlemek için kurulduğunu ve bu firmaların diğer şirketlere de sahte fatura düzenlediğini itiraf etti. Savcılık, Gün'ün ifadesini yetersiz buldu ve 'etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandırmayacağı' belirtildi. Polat çifti ve diğer şüpheliler hakkında daha önce de mali suçlarla ilgili soruşturma yürütülmekteydi.
16 Kasım 2023

İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, baroya kayıtlı avukatların adı, soyadı ve sicil numarası kullanılarak vatandaşların dolandırıldığına dair çok sayıda ihbar aldıklarını belirtti. 2014'ten itibaren yüzlerce baro üyesinin bu tür mağduriyetler yaşadığı, özellikle genç avukatların isimlerinin kullanıldığı tespit edildi. Baro, mağdur avukatların güncel dosya bilgilerini alarak süreci takip etmekte ve dolandırıcılık yapanları uyararak mücadelede kararlı olduklarını ifade etti.
25 Ocak 2023

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, deprem ve Togg kredisi vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları belirlenen bir suç örgütüne yönelik Diyarbakır, İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 'Suflör' lakaplı örgüt elebaşı dahil 25 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda silah, POS cihazları, cep telefonları ve para ele geçirildi. İnternet üzerinden sahte kredi vaatleriyle vatandaşların bilgilerini alarak hesaplarından para çekildiği ve paravan şirketler kurarak dolandırıcılık faaliyetlerini yürüttükleri tespit edildi.
9 Nisan 2023

Sinop'un Boyabat ilçesinde, kripto para yatırımı vaadiyle 16 kişiyi yaklaşık dört milyon lira dolandıran M.A. isimli şüpheli, ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyon sonucu gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından hakimlikçe tutuklanan zanlının, mağdurları kripto para alacaklarına inandırarak dolandırdığı belirlendi.
26 Nisan 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Denizbank İstanbul Levent Büyükdere Şubesi eski müdürü Seçil Erzan'ın liderliğinde gerçekleştirilen ve tanınmış isimleri de mağdur eden yüksek karlı gizli fon dolandırıcılığı davası hakkında konuştu. Bakan, yargısal sürecin devam ettiğini ve ikinci duruşmanın 12 Ocak 2024'te yapılacağını belirtti. Erzan ve altı işbirlikçisinin tutuklu olarak yargılandığı davada 7 sanık ve 18 müşteki bulunuyor.
29 Kasım 2023

Anadolu başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, 'Suç Gelirlerinin Aklanması', 'Vergi Usul Kanunu' ve 'Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi' kanunlarına muhalefet suçlarından Dilan Polat, Engin Polat ve diğer şüpheliler hakkında işlem yapılmıştır. Toplam 14 şüpheli tutuklanmış ve savcılık, soruşturmaya konu olan 27 şirkete kayyım atanmasını talep etmiştir. Hakimlik bu talebi kabul ederek 27 şirkete kayyım atanmasına hükmetmiştir. Soruşturma, İstanbul merkezli altı ilde yapılan operasyonlar ve MASAK tarafından hazırlanan ön inceleme raporu sonucunda ilerlemiştir.
6 Kasım 2023

Bir şube müdürünün tutuklanması üzerine başlatılan dolandırıcılık soruşturmasında, İstanbul başsavcılığı, Denizbank yöneticileri hakkında takipsizlik kararı verdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) raporuna dayanarak, üst düzey Denizbank yöneticilerinin 'zimmet' suçu işlediğine ilişkin kovuşturma yürütmeye değer bir bulguya rastlanmadı. Ancak, tutuklu bulunan şube müdürü Seçil Erzan'ın 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan yargılanması sürecektir. Erzan, onlarca müşterisini bir 'fon' üzerinden yüksek getiri vaadiyle on milyonlarca dolar dolandırmakla suçlanıyor.
20 Ekim 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 18 ilde dolandırıcılıkla ilgili geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında İstanbul'da 22 ilçede bulunan 88 adrese baskın yapıldı ve 153 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Sabahın erken saatlerinde başlayan operasyona özel harekat polisleri de katıldı. Ankara, İzmir, Kocaeli, Mersin, Adana, Diyarbakır, Van ve Gaziantep dahil olmak üzere toplam 18 ilde eş zamanlı operasyonlar yapılarak çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.
7 Nisan 2023

Ankara'da geçen yıl temmuz ayında Alevilerin kutsal saydığı Muharrem Orucu'nun ilk gününde beş cemevine düzenlenen saldırılarla ilgili soruşturma ayrıntıları ortaya çıktı. Saldırgan Ahmet Ozan Karaca'nın telefonundan tabanca fotoğrafı çıktı ve üç şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Yeni Şafak gazetesinin iddia ettiği 'örgüt' bağlantısına dair bir bilgi yer almadı. Saldırılar sonrası gözaltına alınan diğer iki şüpheli serbest bırakıldı. Karaca'nın akıl sağlığıyla ilgili soruşturma devam ederken, saldırıların mağdurları olan cemevleri iddianamede müşteki olarak yer almadı.
16 Ocak 2023

Eski Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Denizbank İstanbul Levent Büyükdere Şubesi eski müdürü Seçil Erzan'ın yürüttüğü dolandırıcılık olayında 3-3,5 milyon dolar kaybetti. Erzan, yüksek kar vaadiyle birçok kişiyi dolandırdı ve şu anda altı işbirlikçisiyle birlikte tutuklu yargılanıyor. Terim'in avukatı Tufan Karatş, müvekkilinin Erzan'a fon adı altında para vermediğini, tüm yatırımların banka hesapları üzerinden yapıldığını ve hesapta olması gereken paranın kayıp olduğunu belirtti. Terim'in ismi ve ilişkileri, dolandırıcılık olayında ön plana çıkarılmış ve mağdurlara 'Fatih Terim fonu' adı altında pazarlanmış.
1 Aralık 2023

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, sahte tarihi eser satışına ortak etme vaadiyle bir kişiyi 10 bin avro dolandıran iki şüpheli tutuklandı. Mağdur Metin Y., iki kişinin kendisine altın görünümlü sahte heykeller göstererek dolandırdığını ihbar etti. Şüpheliler, İzmir'de düzenlenen operasyonla yakalandı ve ifadelerinde suçlarını itiraf etti. Denizli Müze Müdürlüğü, heykellerin sahte olduğunu tespit etti.
16 Mart 2024

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, danışmanı Emin Şen'in 'trolbaşı' olmakla suçlanmasına sessiz kalırken, Aydınlık gazetesinin iddiasına dayanarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. Soylu, İmamoğlu'na soru soran bir muhabire yüksek maaşla iş teklif edildiğini öne süren bir haber üzerinden İmamoğlu'nu eleştirdi ve bu teklifi 'ahlaksız' olarak değerlendirdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Soylu'nun danışmanı Şen ve 'Ebabil Harekatı' adlı grubu gündeme getirerek, Şen'in ihaleler ve sosyal medya üzerinden yürütülen faaliyetlerle ilgili iddiaları dile getirmişti.
15 Ocak 2023
İşaretlediklerim