İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde yaşanan silahlı kavgada iki kişi ölmüş, bir kişi yaralanmıştı. Soruşturma sonucunda 10 sanık hakkında dava açıldı. Savcılık, dört şüpheliye iki kişinin ölümüne ilişkin ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası talep etti. Sanıkların ayrıca silahla ateş etme ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından da cezalandırılmaları istendi. Diğer tutuksuz sanıkların 'suçluyu kayırma' suçundan cezalandırılmaları gerektiği belirtildi.
25 Aralık 2023

Çorum'un Sungurlu ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi G.A.'yı öldüren polis memuru M.A. gözaltına alındı. Olay, M.A.'nın eşi ve çocuğuyla pikniğe gittikten sonra eşini ve çocuğunu yanına alarak su almak için piknik yaptıkları yerden uzaklaştığı ve geri dönmediği şeklinde gelişti. M.A., eşini öldürdükten sonra çocuğuyla birlikte kaçtığı ihtimali üzerinde duruldu ve Samsun'un Havza ilçesinde yakalandı.
31 Temmuz 2023

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde P.B. isimli iki çocuk annesi kadın, evinde bıçaklanarak öldürülmüş bulundu. Kadının cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olayla ilgili kadının eşi N.B. gözaltına alındı ve polisteki işlemleri devam ediyor.
8 Ocak 2024

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Mezit Mahallesi'nde dere kenarına giden vatandaşlar, 40'lı yaşlardaki bir kadının hareketsiz yattığını fark etti. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede kadının hayatını kaybettiği belirlendi. Kadının cesedi, ölüm sebebi ve kimliğinin tespiti için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.
12 Temmuz 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir bebek, poşet içinde sokağa terk edilmiş halde bulundu ve yapılan ilk müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Polis soruşturması sonucunda, bebeği sokağa bıraktığı tespit edilen anne S.M.Ö. ve anneanne N.G. gözaltına alındı. 'Kasten öldürme' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüpheliler, ifadelerinde suçlarını kısmen kabul etti ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10 Kasım 2023

Mersin'in Tarsus ilçesinde, 24 yıl hapis cezasını çektikten sonra sekiz ay önce serbest bırakılan Murat Biçer, yedi aylık hamile eşi Serap Biçer'i evlerinde döverek öldürdü. Olay, Serap Biçer'in başına demir çubukla vurulduğu ihbarı üzerine ortaya çıktı. Üç çocuk annesi kadının cenazesi, yapılan incelemenin ardından Tarsus Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Zanlı, olaydan sonra beş yaşındaki torununu alarak kaçtı ve çocuğu bir yakınına bıraktıktan sonra polis merkezine teslim oldu.
7 Ocak 2024

Adana'nın Yüreğir ilçesinde dün gerçekleşen aile içi silahlı saldırıda yaralanan altı yaşındaki kız çocuğu hastanede yaşamını yitirdi. Böylece olayda hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren B.Y'nin (29) aynı silahla intihar girişiminde bulunduğu ve durumunun ciddi olduğu, diğer yaralıların durumlarının ise iyi olduğu belirtildi.
30 Ağustos 2023

İzmir'in Alsancak semtinde bulunan İsveç Fahri Konsolosluğu'na silahlı saldırı düzenlendi ve Emine T. adlı kadın ağır şekilde yaralandı. Saldırının faili gözaltına alındı. İzmir Valiliği, failin zihinsel engelli olduğunu duyurdu. Son dönemde İsveç'te Kuran yakma eylemlerine izin verilmesi gerilimi tırmandırmıştı ve saldırının bununla bağlantılı olabileceği düşünülüyor.
1 Ağustos 2023

Ankara'da 24 yaşındaki avukat Belen Nesil Coşğun'un silahla vurularak öldürülmesi olayının şüphelisi Muhammet B., emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece 'kadını kasten öldürmek' suçundan tutuklandı. Olay, Coşğun'un bulunduğu rezidanstan KADES'e yapılan bir çağrı üzerine güvenlik güçlerinin müdahalesiyle ortaya çıkmış, Muhammet B. ise 112 Acil Çağrı Merkezi'ne kız arkadaşının intihar ettiğini bildirmişti. Olay yerine ulaşan ekipler, Coşğun'u yerde yatarken bulmuş ve yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.
17 Haziran 2023

İstanbul kadrosunda görevliyken Hatay'a geçici görevle giden Komiser yardımcısı Selim Sarıkaya, polis memuru M.S. ile çıkan tartışma sonucu silahla vuruldu. Ağır yaralanan Sarıkaya, hastaneye kaldırıldığı sırada hayatını kaybetti. Olayın faili olan polis memuru M.S. gözaltına alındı.
10 Haziran 2023

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 21 yaşındaki S.A. isimli genç, evinde oynadığı tabancanın ateş alması sonucu annesi 43 yaşındaki Aysel A'yı başından vurdu. Ağır yaralanan kadın, hastaneye kaldırıldı ancak yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından polis, olay yerinden kaçan S.A.'yı bulmak için çalışma başlattı.
22 Mart 2023

İzmir'in Menderes ilçesinde, kumar borcu nedeniyle husumetli iki grup arasında bir kıraathanede silahlı kavga çıktı. Kavgada beş kişi hayatını kaybetti, iki kişi ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları hastaneye kaldırdı, ancak üç kişi daha kurtarılamadı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlatarak güvenlik önlemlerini artırdı.
12 Mayıs 2023

İstanbul Büyükçekmece'de bir ihbarı değerlendiren polis memuru Cihat Ermiş, 32 suç kaydı bulunan Muhammet Emre Çorak tarafından öldürüldü. Çorak, ifadesinde evine kurşun isabet ettiğini düşünerek kapıyı açan kişilere ateş ettiğini belirtti. Valilik tarafından yapılan açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren Çorak'ın silahıyla birlikte yakalandığı ve gözaltına alındığı belirtildi.
9 Ekim 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin öldüğü silahlı kavgaya karışan bir kişinin daha yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, olayın şüphelilerinden M.Ö.'den sonra S.Ö de yakalandı. Diğer iki şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.
31 Temmuz 2023

İzmir'in Urla ilçesinde bir alışveriş merkezinde 'omuz atma' meselesi sebebiyle çıkan tartışma, bıçaklama olayıyla sonuçlandı. Tartışmanın büyümesi üzerine S.B. isimli kişi, Semih Köse'yi bıçakladı. Köse, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, olayla ilgili S.B. ve kardeşleri S.B. ve T.B.'yi gözaltına aldı ve üç zanlı daha sonra tutuklandı.
16 Ekim 2023

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, iş arkadaşları tarafından iki gündür haber alınamayan 32 yaşındaki Hasan C. ve kız arkadaşı Gözde V., evlerinde başlarından vurulmuş halde ölü bulundu. Olayın bildirilmesi üzerine polis, çilingir yardımıyla daireye girdi ve çifti ölü olarak buldu. Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
27 Haziran 2023

Ankara'nın Sincan ilçesinde, gürültü sebebiyle çıkan tartışmada 72 yaşındaki T.Ü isimli şahıs, komşusu olan aynı aileden B.T. (71), H.T. (41), S.T. (40), M.T. (13) ve C.T'yi (11) tüfekle vurarak öldürdü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, dört kişinin olay yerinde, bir kişinin ise hastanede hayatını kaybettiğini belirledi. Şüpheli T.Ü, olayda kullandığı tüfekle birlikte yakalandı.
23 Kasım 2023

Şanlıurfa'da, kullandığı otomobilin sulama kanalına düşmesi sonucu beş çocuğu ve eşinin ölümüne neden olan Hasan Çetin tutuklandı. Kazadan yaklaşık beş ay sonra evlenen Çetin, cinayet şüphesiyle gözaltına alındı. Şanlıurfa Başsavcılığı, olayın kasten gerçekleştirildiği iddiaları üzerine soruşturmayı derinleştirdi. Hasan Çetin tutuklanırken, eşi İslim Çetin yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.
5 Ocak 2024

Fransa'nın başkenti Paris'te, silahlı olduğu ihbar edilen bir kişi polis tarafından vurularak öldürüldü. Olay, Paris'in 11. bölgesinde meydana geldi. Şüphelinin polislere silahını doğrultması üzerine polisler tarafından ateş açıldı ve şüpheli göğsünden aldığı dört kurşunla yaşamını yitirdi. Adli kaynaklar, ölen kişinin kimliğinin henüz belirlenemediğini ve elindeki silahın sahte olduğunu açıkladı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
23 Ocak 2023

Sivas-Kayseri kara yolunda bir kadın sürücünün kaza yapması sonucu yardım etmek isteyen iki kişi, başka bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kazayı gören R.Ö. ve yanındaki M.E.Ö., kaza yapan sürücüye yardım etmek için durdukları sırada hafif ticari bir aracın çarpması sonucu olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Kaza yapan kadın sürücünün tedavisi devam ediyor.
8 Aralık 2023
İşaretlediklerim