2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmayı garantileyen Türkiye A Milli Futbol Takımı, Galler ile oynayacağı eleme maçı öncesinde Almanya ile Berlin'de bir dostluk maçı yaptı. Maçta Türk seyircilerin yoğun desteği vardı. Türkiye, maçın erken dakikalarında geriye düşmesine rağmen, Ferdi Kadıoğlu, Kenan Yıldız ve Yusuf Sarı'nın golleriyle maçı 3-2 kazanmayı başardı.
19 Kasım 2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda Hırvatistan'a konuk oldu ve mücadeleyi 1-0 kazandı. Karşılaşmadaki golü 30'uncu dakikada Barış Alper Yılmaz kaydetti. A Milli Takım, Hırvatistan’a karşı aldığı galibiyet sonrasında 13 puanla D grubunda liderliğe yükseldi.
13 Ekim 2023

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi ve Konferans Ligi'nde mücadele eden Türk futbol takımları, 3'üncü eleme turunun ardından en fazla ülke puanı toplayan ülke oldu. Toplamda oynadıkları 16 maçın 13'ünü kazanan Türk temsilcileri, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Bu sonuçlarla Türk ekipleri toplamda 14 puana ulaştı ve bunun ülke puanına yansıması 3,5 puan oldu. Türkiye'nin yanı sıra bu puana ulaşan diğer ülke Polonya oldu.
18 Ağustos 2023

EURO 2024 F Grubu'ndaki son maçında Türkiye, Çekya'yı 2-1 mağlup ederek turnuvada son 16'ya yükseldi. Maçta Türkiye'nin golleri etkili bir performansla geldi ve takım, gruptan çıkmayı başardı. Bu sonuçla birlikte Türkiye, turnuvada bir üst tura yükselerek önemli bir başarı elde etti.
26 Haziran 2024

Türkiye, deplasmanda Hırvatistan'ı 1-0 mağlup ederek UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası'na (EURO 2024) katılma yolunda önemli bir adım attı. Bu galibiyetle Türkiye, grupta liderliğe yükseldi. Eğer Türkiye, 15 Ekim Pazar günü Konya'da oynanacak olan Letonya maçını kazanırsa, diğer maçların sonuçlarına bakmadan EURO 2024 biletini alacak. Ayrıca, Türkiye'nin Hırvatistan'ı deplasmanda mağlup etmesi birçok ilki de beraberinde getirdi.
13 Ekim 2023

Trabzonspor, Karagümrük ile oynadığı maçta rakibini mağlup etti. Karagümrük, Şota Arveladze yönetiminde pas ve geçiş oyunu stratejisiyle oynarken, dev forveti Markao'nun kornerden attığı kafa golüyle öne geçti. Ancak bu golün ardından Karagümrük geriye yaslanınca, maç Trabzonspor'un üstünlüğü ile devam etti ve Karagümrük, Trabzonspor'un baskısına dayanamadı.
10 Mart 2024

Galatasaray Futbol Takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun beşinci haftasında kendi sahasında Manchester United'ı ağırladı. Zorlu geçen mücadelede Galatasaray, geriden gelerek maçı 3-3'lük skorla tamamladı ve bir puan kazandı. Maçın detaylarına dair ek bilgiler daha sonra paylaşılacak.
29 Kasım 2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'ndaki son maçında Galler ile 1-1 berabere kalarak grubu lider olarak tamamladı. Bu sonuçla Türkiye, büyük bir futbol turnuvasına tarihinde ilk kez grup lideri olarak katılma başarısını gösterdi. Galler karşısında Türkiye'nin golünü Yusuf Yazıcı penaltıdan atarken, Galler'in golü Nico Williams'tan geldi. Grubun diğer maçında Hırvatistan, Ermenistan'ı yenerek EURO 2024'e katılacak diğer takım oldu.
22 Kasım 2023

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Kayserispor'u 4-1 mağlup ederek yarı finale çıktı. Ülker Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe, Emre Mor'un iki golüyle öne geçti. Kayserispor'un tek golü Kolovetsios'tan gelirken, Fenerbahçe'den Serdar Dursun ve Arda Güler maçın sonucunu belirleyen diğer golleri attı. Bu sonuçla Fenerbahçe, yarı finalde Sivasspor ile eşleşti.
6 Nisan 2023

UEFA Uluslar Ligi yarı finalinde Hollanda ile Hırvatistan Rotterdam'daki Feyenoord De Kuip Stadı'nda karşı karşıya geldi. Normal süresi 2-2 biten maçta Hırvatistan, uzatma dakikalarında bulduğu gollerle maçı 4-2 kazanarak finale yükseldi. Hollanda'nın ilk yarıdaki golüne Hırvatistan ikinci yarıda iki golle yanıt verdi ve maç uzatmalara gitti. Hırvatistan, uzatmalarda attığı iki golle galibiyeti elde etti.
15 Haziran 2023

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024'teki ilk maçını Gürcistan ile oynayacak. İki takım, tarihlerinde altıncı kez karşı karşıya gelecek. Türkiye, geçmiş beş maçta üç galibiyet, bir beraberlik ve bir yenilgi aldı. Ayrıca, Türkiye'nin kadrosunda 12 futbolcu ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda oynama fırsatı bulacak.
17 Haziran 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu üçüncü haftasında Bayern Münih’i konuk eden Galatasaray, 75 dakika boyunca nefes aldırmadığı Alman ekibine 3-1 yenildi. Maçın sekizinci dakikasında Coman ile Bayern Münih öne geçti. Galatasaray, Mauro Icardi’nin 30’uncu dakikada penaltı golüyle beraberliği sağladı. İkinci yarıda Bayern 74’te Harry Kane ile öne geçerken, Musiala 78’de attığı golle skoru belirledi.
24 Ekim 2023

A Milli Takım, Letonya'yı 4-0 yenen maç sonucunda 2024 Avrupa Şampiyonası'na (Euro 2024) katılmayı garantiledi. Konya'da oynanan maçta A Millilerin gollerini Yunus Akgün, Kerem Aktürkoğlu ve sonradan oyuna giren Cenk Tosun attı. Bu, Türkiye'nin 1960'tan beri Avrupa Şampiyonası'na katılacağı altıncı kez olacak.
15 Ekim 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) B Grubu'nda Arnavutluk, Hırvatistan ile 2-2 berabere kaldı. Maçta Arnavutluk, 11. dakikada Qasim Laçi'nin golüyle öne geçti. Hırvatistan, 74. dakikada Andrej Kramaric'in golüyle beraberliği sağladı ve iki dakika sonra Klaus Gjasula'nın kendi kalesine attığı golle öne geçti. Maçın skorunu belirleyen gol ise 90+5. dakikada Gjasula'nın Hırvatistan ağlarına attığı gol oldu.
19 Haziran 2024

Ercan Taner, Galatasaray'ın Karagümrük ile oynadığı maç öncesinde takımın kadro derinliğine ve evindeki güçlü performansına dikkat çekmişti. Ancak maçın ilk yarısında Galatasaray, beklenenin aksine durağan bir oyun sergileyerek top kayıpları yaşadı ve rakibine zor anlar yaşatamadı. Karagümrük ise hızlı ataklarla Galatasaray'ı rahatsız etmeyi başardı. İlk yarı Markao'nun golüyle sona erdi ve Galatasaray, kaleye sadece 3 şut çekebilip bir korner kullanarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.
1 Mart 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi üçüncü eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, Slovenya temsilcisi Maribor'u 3-1 yendi. Fenerbahçe'nin gollerini Becao, İrfan Can Kahveci ve Tadic attı. Maribor'un tek golünü ise Strajnar kaydetti. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlandı.
10 Ağustos 2023

Türkiye, UEFA'nın ülke puanı sıralamasında 9. sıraya yükselerek ilk 10 içindeki yerini garantiledi. Sezon başında 12. sırada olan Türkiye, İskoçya ve Çekya'nın Avrupa kupalarında takımlarının elenmesi ve Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükselmesi sayesinde bu başarıyı elde etti. Bu sonuçla birlikte, önümüzdeki sezon Süper Lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım hakkı kazanacak.
15 Mart 2024

Türkiye'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcileri Adana Demirspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe, 3'üncü eleme turunda rakiplerini eleyerek Avrupa'daki yollarına devam etti. Adana Demirspor, Osijek'i eleyerek Belçika ekibi Genk ile eşleşti. Beşiktaş, Netfçi'yi eleyerek Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile eşleşti. Fenerbahçe ise Maribor'u eleyerek Hollanda ekibi Twente ile eşleşti. Play-off turu maçları 24 ve 31 Ağustos tarihlerinde oynanacak.
18 Ağustos 2023

Fenerbahçe, Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nun soyunma odası koridorlarında ettiği hakaretler nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Müfettişliği'ne şikayette bulundu. Bu olay, Fenerbahçe'nin 1-0 kazandığı derbi maçının ardından yaşandı. Maç öncesi ve sonrası yaşanan arbedeler nedeniyle Fenerbahçe'ye ceza verilmişti. Fenerbahçe, Kerem Aktürkoğlu'nun küfürlerine ait görüntülerin ortaya çıkmasının ardından harekete geçti.
24 Mayıs 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye, Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Maçta Merih Demiral, 57. saniyede turnuvanın en hızlı ikinci golünü attı ve 59. dakikada bir gol daha kaydetti. Avusturya'nın tek golü Michael Gregoritsch'ten geldi. Türkiye'nin çeyrek finaldeki rakibi Hollanda olacak ve maç 6 Temmuz'da Berlin'de oynanacak.
2 Temmuz 2024
İşaretlediklerim