İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, hakkında dokuz ayrı suçtan 174 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 17 yaşındaki A.K. polis ekipleri tarafından yakalandı. A.K.'nın çoğunluğu hırsızlık olmak üzere dokuz ayrı suç dosyasından toplam 174 yıl bir ay 19 gün hapis cezası olduğu tespit edildi. Yakalanma operasyonu İmbatlı Mahallesi'nde gerçekleştirildi.
4 Haziran 2024

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde iki kişiyi öldürmek suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya, İzmir'deki cezaevinde intihar etti. Akçekaya'nın cenazesi olay yerindeki incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı. Akçekaya, Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker'i öldürmek suçlarından hüküm giymişti.
10 Nisan 2023

Erzurum'da çeşitli suçlardan toplam 14 yıl 11 gün hapis cezası bulunan firari hükümlü H.Ç, atla kaçmaya çalışırken insansız hava aracı (İHA) destekli operasyonla yakalandı. Polis, Karaçoban ilçesinde düzenlediği operasyonda hükümlüyü gözaltına aldı. H.Ç, adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi. İHA görüntülerinde hükümlünün dağda atla kaçarken yakalanma anı yer alıyor.
15 Ağustos 2024

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin altı yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli’yle evlendirilerek yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davada karar çıktı. Baba Yusuf Ziya Gümüşel’e 20 yıl, Kadir İstekli’ye 30 yıl, anne Fatıma Gümüşel’e ise 16 yıl sekiz ay hapis cezası verildi. H.K.G., 2012’de regl düzensizliği şikayetiyle doktora gitmiş, cinsel istismara uğramış olabileceğinden şüphelenildiği için soruşturma başlatılmıştı.
23 Ekim 2023

Yargıtay başsavcılığı, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi avukatların yargılandığı davada, Barkın Timtik ve Selçuk Kozağaçlı'ya verilen hapis cezalarıyla ilgili temyizin reddine karar verilmesini talep etti. Ayrıca, adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucunda hayatını kaybeden Ebru Timtik'in temyiz talebinin de reddedilmesini istedi. Bu dava, 2013'te başlamış ve 2022'de 20 avukata toplamda 146 yıl yedi ay hapis cezası verilmiştir.
20 Ekim 2023

Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın davasında, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) eziyet yasağının ihlal edildiğine dair kararının ardından yeniden yargılanan sanık polis Hüseyin Engin, 'kasten basit yaralama' suçundan yedi ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Daha önceki yargılamada diğer sanık polislerden Mevlüt Saldoğan ve Yalçın Akbulut'a indirimli cezalar verilmiş, iki polis beraat etmişti. Korkmaz ailesi, verilen kararı Yargıtay'a taşıyacağını açıkladı.
17 Ocak 2023

Kadir Şeker, sevgilisine şiddet uyguladığını düşündüğü Özgür Duran'ı öldürmek suçuyla yargılanmış ve 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İki buçuk yıl hapis yattıktan sonra tahliye edilen Şeker'in dosyası, avukatlarının itirazı üzerine Yargıtay tarafından incelendi ve ceza onaylandı. Şeker, 'haksız tahrik altında kasten öldürme' suçundan cezalandırılmıştı.
18 Mayıs 2023

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da tutuklandığı soruşturma kapsamında hazırlanan iddianameye İstanbul Anadolu 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi'ne başsavcılıktan itiraz geldi. Başsavcılık, tüm şüpheliler için üç ayrı suçtan 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi. İddianamede, 31 şirketin mal varlıklarına el konulması ve mülkiyetlerinin kamuya geçirilmesi talep edildi. Asliye ceza mahkemesi, davanın ağır ceza mahkemesine açılması gerektiğini belirterek dosyayı başsavcılığa geri gönderdi.
10 Temmuz 2024

İstanbul'da Barış Boyun'un liderliğini yaptığı suç örgütüne yönelik hazırlanan iddianame kabul edildi. Barış Boyun'a 349 yıla kadar hapis cezası istenirken, rapçiler Heijan, BIG, CAC ve Muti'ye de çeşitli suçlardan hapis cezası talep edildi. İddianamede, örgütün sosyal medya üzerinden sempatizan kazanmaya çalıştığı ve rapçilerin kliplerinde silah kullanarak örgüte destek verdikleri öne sürüldü. Barış Boyun'un İtalya'da tutuklu olmasına rağmen örgütü yönetmeye devam ettiği belirtildi.
18 Eylül 2024

Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi'nde 14 Ekim 2022'de meydana gelen ve 43 işçinin hayatını kaybettiği patlama sonrası açılan davada, sekiz tutuklu sanıktan birinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, diğer yedi sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kader' olarak nitelendirdiği facianın, araştırma komisyonunun raporuna göre yetersizlik ve denetimsizlikten kaynaklandığı belirtildi. Duruşma, tutuksuz sanıkların savunmalarının alınması için 3 Mayıs'a ertelendi.
28 Nisan 2023

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, İpek Er'e tecavüz etmekten suçlu bulunup serbest bırakılan eski uzman çavuş Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle iki yıl dört aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Abdullah'ın dosyası, uzlaştırma bürosuna gönderildi ancak taraflar uzlaşamadı. Davanın 9 Mart 2023'te görülen duruşmasında karar çıktı. Hakim, Abdullah'ın hakaret suçunu işlediğine hükmederek, indirimlerle beraber 65 gün karşılığı 1300 TL adli para cezası verilmesine hükmetti. Yargılama devam ederken Orhan'ın avukatı Mehmet Akkuş tarafından Abdullah'a tazminat davası açıldı.
21 Eylül 2023

İran'da eski cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani'nin kızı Faize Haşimi, rejime karşı propaganda yapmak ve mukaddesata hakaret etmek suçlarından toplam 52 ay hapis cezasına mahkum edildi. Faize Haşimi, Mehsa Emini'nin ölümü sonrası başlayan protestolarda gözaltına alınmış ve göstericileri kışkırtmakla suçlanmıştı. Haşimi, geçmişte yaptığı açıklamalarla da İran rejimine karşı sert eleştirilerde bulunmuş ve tepki çekmişti. Avukatı Nida Şems, Haşimi'nin beş yıl hapis cezasına çarptırıldığını duyurdu.
18 Ocak 2023

Gezi Parkı eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın davasında, sanık polis Hüseyin Engin'e verilen yedi ay 15 günlük hapis cezasına Korkmaz'ın ailesi itiraz etti. Aile, Yargıtay'a başvurarak sanığın 'eziyet' suçundan cezalandırılmasını talep etti. Daha önceki yargılamalarda diğer sanık polislerden Mevlüt Saldoğan'a 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut'a ise 10 yıl hapis cezası verilmiş, iki polis beraat etmişti.
25 Ocak 2023

Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Sinan Ateş davasının beşinci duruşmasında, tutuklu 10 sanığın yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verildi. Eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti. Dava kapsamında toplam 39 kişi hakkında işlem yapılmış, 22’si tutuklanmıştı. Mahkeme, müşteki avukatlarının bazı taleplerini kabul ederken, davayı 19 Temmuz’a erteledi.
5 Temmuz 2024

Antalya'da işe giderken sırtından bıçaklanan E.A. isimli kadının saldırganı Emre Kırkuşu, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılanırken, mahkeme suçu 'silahla kasten yaralama' olarak değerlendirip altı yıl hapis cezası verdi. Sanık, tutuklu kaldığı bir yıl göz önünde bulundurularak tahliye edildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre sanığın cezai ehliyeti tam bulundu.
2 Mart 2023

Özel güvenlik amiri Birol Yıldırım'ın karakolda ölümüyle ilgili dava sonuçlandı. Mahkeme, Yıldırım'ın yaralanmalarının hafif nitelikte olduğunu ve işkence suçunun oluşmadığını belirtti. 12 polis hakkında 'bilinçli taksirle ölümüne neden olma' suçundan indirimli üç yıl dokuz ay hapis cezası verildi. Ayrıca, Yıldırım'ın iş arkadaşı ve oğlunu döven polislere 'kasten yaralama' suçundan indirimli 3 ila 6 bin TL adli para cezası verildi. Beş polis ise tüm suçlardan beraat etti.
19 Ekim 2023

6 Şubat depremlerinde Gaziantep’te 51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı’na ilişkin davada mühendis Yılmaz Şahin Yurtyapan’a 16 yıl sekiz ay hapis cezası verildi. Nizip Ağır Ceza Mahkemesi, kolon kesmekle suçlanan Eyüp ve Faik Öğüt ile Nejdet Alpay hakkında delil yetersizliği nedeniyle beraat kararı verdi. Mahkeme, firari sanıklar müteahhit Hasan Hüseyin Sever ve Abdullah Devrim Sever’in dosyasını davadan ayırdı. Ayrıca, kesilen kolonla ilgili sorumluların bulunması için başsavcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.
19 Temmuz 2024

Gazeteci Can Ataklı, bir Youtube yayınında yaptığı açıklamalar nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla yargılanıyor. İstanbul başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Ataklı'nın bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası talep edildi. Savcı, Ataklı'nın sözlerinin kışkırtıcı ve ayrımcılığı teşvik edici nitelikte olduğunu öne sürdü. Ataklı'nın avukatı ise müvekkilinin basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savunarak beraatini talep etti.
10 Eylül 2024

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, kamuoyunda 'Adnan Hoca' olarak bilinen Adnan Oktar ve örgüt yöneticisi 13 kişiye verilen 8 bin 658'er yıl hapis cezasını onayladı. Oktar, 'örgüt yöneticiliği', 'cinsel istismar', 'eğitim hakkının engellenmesi', 'eziyet', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' ve 'kişisel verilerin kaydedilmesi' suçlarından 891 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve diğer sanıkların suçlarından da sorumlu tutularak toplamda 8 bin 658 yıl hapse mahkum edildi. İstanbul 30'uncu Ağır Ceza Mahkemesi, 11 Ocak 2021'de Oktar ve diğer sanıkları ağır cezalarla mahkum etmiş, bazı sanıkların tahliyesine karar verilmiş, bazıları hakkında ise tutuklama kararı çıkarılmıştı.
12 Nisan 2023

Çiftlik Bank davasında savcı, 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın ve kardeşi Fatih Aydın için toplam 88 bin 302'şer yıl hapis cezası talep etti. Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanıklar SEGBİS aracılığıyla katıldı. Savcı, Aydın kardeşlerin bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık, suç örgütü kurma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarından cezalandırılmasını istedi. Diğer sanıklar hakkında da çeşitli hapis cezaları talep edildi ve bazıları tutuklandı.
25 Eylül 2024
İşaretlediklerim