Dünya Kupası kutlamaları sırasında kadın futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öpen eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, futbolla ilgili etkinliklerden üç yıl süreyle men edildi. Rubiales, önce görevinden uzaklaştırıldı ve sonrasında istifa etti. FIFA Disiplin Komitesi, Rubiales'in futbolla ilgili tüm faaliyetlerden üç yıl boyunca men edilmesine karar verdi. Hermoso, Rubiales'i savcılığa şikayet etmişti ve Rubiales hakkında uzaklaştırma kararı verilmişti.
30 Ekim 2023

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'deki çeşitli kulüplere saha olayları, çirkin ve kötü tezahüratlar ve stadyum düzenine uymama gibi nedenlerle toplamda milyonlarca lira para cezası verdi. En yüksek cezalar Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi büyük kulüplere kesilirken, diğer kulüpler ve bazı yöneticiler ile futbolculara da çeşitli cezalar uygulandı.
19 Ocak 2023

İspanya Kadın Milli Futbol Takımı'nın futbolcularından Jennifer Hermoso, şampiyonluk töreninde kendisini dudağından öpen ve bundan dolayı geçici olarak görevden alınan İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'i savcılığa şikayet etti. Olayın ardından FIFA disiplin komitesi, Rubiales'i disiplin soruşturmasının sonucunu beklemek üzere 90 gün süreyle görevinden uzaklaştırmıştı. Hermoso, olaydan 17 gün sonra savcılığa başvurdu ve rızasının olmadığını belirtti.
6 Eylül 2023

Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan liginde Al-Nassr ve Al-Shabab arasında 25 Şubat'ta oynanan maçta taraftarı tahrik ettiği gerekçesiyle bir maç cezası ve 30 bin Suud riyali para cezasına çarptırıldı. Maçın ardından Al Shabab taraftarlarının Lionel Messi lehine tezahürat yapması üzerine Ronaldo'nun ofansif hareketlerde bulunduğu belirtildi. Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, Ronaldo'nun cezaya itiraz hakkının olmadığını açıkladı.
29 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu, Fenerbahçe-Karagümrük maçında yaşanan bir penaltı pozisyonuyla ilgili olarak VAR kayıtlarının gerçek dışı olduğunu belirtti. Bir televizyon programında VAR hakemi Hüseyin Göçek'in hakem Arda Kardeşler'i VAR'a çağırdığı ve Kardeşler'in bunu reddettiği iddia edilmişti. İbanoğlu, bu iddiaların asılsız olduğunu ve medyaya servis edilen diyalogların hayal ürünü olduğunu ifade etti. Ayrıca, bazı hakemlerin ilk yarı sonuna kadar dinlendirileceğini duyurdu.
27 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında gerçekleşen disiplin ihlalleri sebebiyle Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve diğer sekiz kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk etti. Galatasaray, çirkin ve kötü tezahürat; Beşiktaş ve Fenerbahçe ise çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması gibi gerekçelerle disipline gönderildi. Ayrıca, bazı kulüp görevlileri ve bir doktor da sportmenliğe aykırı hareketler nedeniyle disiplin sevkleriyle karşı karşıya kaldı.
18 Ocak 2023

Yakup Kepenek, Türkiye'deki futbol ortamındaki sorunların baş sorumlusunun Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) olduğunu belirtiyor. Kepenek, TFF'nin genç futbolcuları yetiştirmediğini, yabancı oyunculara aşırı para harcadığını ve yerli hakem yetiştirmediğini vurguluyor. Ayrıca, TFF'nin Süper Lig ve I. Lig maçlarının yayın haklarını tartışmalı bir ihale ile Katar sermayesi Bein Sports'a verdiğini eleştiriyor. Kepenek, Galatasaray-Fenerbahçe maçı sırasında ve sonrasında yaşanan olayların bu olumsuzlukların bir sonucu olduğunu ifade ediyor.
26 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, finansal ya da diğer nedenlerden dolayı belirlenen kriterleri karşılayamayan yedi futbol kulübüne üçer puan silme cezası verdi. Bu cezalandırılan kulüpler arasında Süper Lig'den Kayserispor da bulunuyor. Diğer alt liglerden ceza alan takımlar ise Altay, Giresunspor, Erzurumspor FK, Bursaspor, Nazilli Belediyespor ve Zonguldak Kömürspor olarak sıralanıyor. Haberin detayları henüz paylaşılmamıştır.
30 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 14. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri sebebiyle Fenerbahçe, Beşiktaş, MKE Ankaragücü, Mondihome Kayserispor, Trabzonspor, Kasımpaşa, Yukatel Adana Demirspor ve Çaykur Rizespor'u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. İhlaller arasında çirkin ve kötü tezahürat, sportmenliğe aykırı hareketler ve hakemlere yönelik açıklamalar bulunuyor. Ayrıca Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Sivasspor Basın Sözcüsü de disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
6 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, VAR kayıtlarının sadece belirli bir durumda ve bir defaya mahsus açıklandığını ifade etti. Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep-Beşiktaş maçlarındaki tartışmalı kararlar sonrası, TFF hakemlerin üstünü çizmiş ve VAR kayıtlarını yayınlamıştı. Büyükekşi, benzer durumların tekrarlanması halinde FIFA ve UEFA'nın da görüşlerinin önemli olacağını söyledi. Antalyaspor Kulübü Yönetimi, kendi maçlarının VAR kayıtlarının da yayınlanmasını talep etti.
5 Ocak 2023

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu, 2022-2023 sezonunda ödeme yükümlülüklerini yerine getirmeyen 11 futbol kulübüne ceza uyguladı. Cluj, Osijek, Aris, Astana, Olimpija Ljubljana ve Rijeka gibi kulüplere gelecek sezonlar için Avrupa kupalarından men cezası tehdidi verildi. Ayrıca, bu kulüpler arasında yer alan Konyaspor da dahil olmak üzere, vadesi geçmiş borçları nedeniyle çeşitli miktarlarda para cezaları kesildi.
4 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in ilk haftasının ardından sekiz kulübe para cezası verdi. Galatasaray, Adana Demirspor, Çaykur Rizespor, Konyaspor, Kayserispor, Samsunspor, Kasımpaşa ve MKE Ankaragücü, çeşitli nedenlerle ceza aldı. Ayrıca Konyaspor futbolcusu Adil Demirbağ ve İstanbulspor'un oyuncusu Okan Erdoğan, rakip takım sporcularına karşı şiddetli hareketleri nedeniyle maç men ve para cezası aldı.
18 Ağustos 2023

Süper Lig'in 34'üncü haftasında gerçekleşecek olan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde VAR hakemi olarak Hollandalı Pol van Boekel görev alacak. Türkiye Futbol Federasyonu, bu bilgiyi resmi olarak duyurdu. Maç, 19.00'da Ülker Stadyumu'nda başlayacak ve ana hakemliğini Volkan Bayarslan yapacak. Boekel'in yardımcıları Arda Kardeşler, Murat Tuğberk Curbay ve Mustafa İlker Coşkun olacak.
27 Nisan 2024

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında gerçekleşen Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar sebebiyle 12 şüpheliden 7'si adliyeye sevk edildi. Maç sırasında ve sonrasında sahaya yüzlerce su şişesi, meşale, bozuk para ve çakmak atıldı, bazıları Fenerbahçeli futbolculara isabet etti. Maçın bitimiyle birlikte Trabzonspor taraftarları sahaya inerek Fenerbahçeli futbolculara saldırdı, güvenlik güçleri durumu kontrol altına almakta yetersiz kaldı. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlattı.
20 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Lale Orta'nın 7-13 Kasım tarihleri arasında Arnavutluk'ta düzenlenecek UEFA 17 Yaş Altı Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası A7 Grup müsabakalarında hakem gözlemcisi olarak görev alacağını duyurdu. Orta, 2023 yılının başlarında Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu başkanlığı görevini yürütmüştü. Ayrıca, spor muhabirleri Haluk Yürekli ve Gökhan Dinç, Orta'nın geçmişteki bazı davranışları hakkında iddialarda bulunmuş, Orta ise bu suçlamaları reddetmişti.
6 Kasım 2023

TFF Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 18. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Kasımpaşa, Fatih Karagümrük ve Alanyaspor'u PFDK'ya sevk etti. Galatasaray'ın yedi futbolcusunun sarı kart görmesi, Fenerbahçe'nin çirkin ve kötü tezahüratı, saha olayları ve talimatlara aykırı hareketleri; Trabzonspor ve Alanyaspor'un çirkin ve kötü tezahüratları ve saha olayları sevk nedenleri arasında yer aldı. Ayrıca, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci ve Ümraniyesporlu Anıl Demir de çeşitli disiplin ihlalleri sebebiyle disipline gönderildi.
10 Ocak 2023

Türkiye'nin EURO 2024 Futbol Şampiyonası'ndaki rakipleri, Almanya'nın Hamburg şehrinde gerçekleştirilen grup kura çekimiyle belirlendi. A Milli Takım, F Grubu'nda Portekiz, C yolu play-off galibi (Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan, Lüksemburg) ve Çekya ile eşleşti. Turnuva, 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek ve şampiyon, Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak final maçıyla belirlenecek.
2 Aralık 2023

Türkiye ve Portekiz milli takımları, EURO 2024'te karşı karşıya geliyor. Maçın ilk 11'leri açıklandı. Türkiye'nin kadrosunda Altay Bayındır, Zeki Çelik, Samet Akaydin, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Hakan Çalhanoğlu, Yunus Akgün, Orkun Kökçü, Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz yer alıyor. Portekiz'in kadrosunda ise Diogo Costa, Cancelo, Ruben Dias, Pepe, Nuno Mendes, Palhinha, Vitinha, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Leao ve Ronaldo bulunuyor.
22 Haziran 2024

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 18 Şubat'ta oynanan maç sonrası gerilim artarken, Galatasaraylı Mauro Icardi'nin Ankaragücü maçında rakip taraftara yönelik uygunsuz hareketi nedeniyle TFF tarafından bir maç men ve para cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. Fenerbahçe, TFF'nin kararına ve Icardi ile TFF Başkanı'nın birlikte olduğu fotoğrafa sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Icardi ise aynı fotoğrafı kullanarak Fenerbahçe'ye şampiyonluk göndermesinde bulundu.
26 Şubat 2024

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin beş yıldızlı formayla Türkiye Kupası törenine çıkmasına Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) ceza vermesini beklediklerini belirtti. Fenerbahçe'nin bu hareketi, yönetmeliklere meydan okuma olarak değerlendirildi. Özbek, TFF'nin bu konuda sessiz kalmaması gerektiğini ve yönetmeliklere herkesin uyması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Galatasaray'ın hukuksuzluklarla mücadele edeceğini belirtildi.
21 Temmuz 2023
İşaretlediklerim